Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Hρεμία παρακαλώ.
Για μια τηλεόραση μιλάμε, όχι για τη ζωή μας

Αρμόδια για την ομαλή ροή του φόρουμ είναι η Δ.Ο
Αντεγκλήσεις να εκλείψουν.

Το νήμα ανοίγει πάλι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους σας!
Να ανεβάσω και εγώ τις ρυθμίσεις της δικιάς μου με φωτόμετρο ένα i1d2 και με πρόγραμμα το HCFR.
Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post έχω την 65VT60.
Η τηλεόραση έχει 780 ώρες και έχω πειραματιστεί αρκετά με τις ρυθμίσεις με ή χωρίς correction matrix με pattern στο 10% ή στο 2% με ABL ή οχι!
Τα patterns που χρησιμοποίησα είναι από το AVCHD709 και συγκεκριμένα τα HCFR windows αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα τουλάχιστον οπτικά και στα δικά μου μάτια τα πήρα με τα Mascior's Pattern! Ήταν η πρώτη φορά που τα δοκίμασα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από αυτό πού βλέπω!
Θα συμφωνήσω με το φίλο sakisadr ότι οπτικά μου αρέσει το αποτέλεσμα που έχω με τα correction matrix του Larry.
Έκανα 2 καλιμπραρίσματα ένα με gamma στο 2.25 και ένα με gamma στα 2.40.
Και στα δύο η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή με ένα ελάχιστο προβάδισμα για τα δικά μου γούστα στα 2.25. Μου φαίνεται ότι έχει λίγο περισσότερο "pop" με το 2.40 να μου φαίνεται λίγο πιο "ζεστό" Είναι κάτι που θελω να το συζητήσω και με τους ειδήμονες τις παρέας. Αν όντως είναι έτσι!

χρονια πολλα και απο εμενα.....

αυτο που πρεπει να σε προβληματισει φιλε μου ειναι οτι κανεις εκτιμηση με αυτο που βλεπεις και οχι με αυτο που εχεις ρυθμισει..

ολα τα patterns ειδικα των γκρι πρεπει να περνανε σωστα οποιο patterns και αν βαλεις ....
.....αν δεν συμβαινει αυτο το μεσο απεικονισης εχει λαθη ....το οποιο σημαινει οτι καποιες σκηνες θα τις βλεπεις σωστα και καποιες αλλες οχι.

το σημαντικοτερο ομως περαν του παιχνιδιου(ρυθμισεων)ειναι οτι σου αρεσει το αποτελεσμα και αυτο μετραει πανω απολα.

ασχετο τωρα με το post....
.....επειδη καπου διαβασα(πιθανον να το διεγραψαν)οτι στην κλιμακα του γκρι και κατα την ρυθμιση του δεν πειραζουμε το πρασινο αλλα τα αλλα 2 χρωματα .....να πω οτι ειναι λαθος αυτο οποιος το εγραψε και οποιος το διαβαζει....πρεπει να χρησιμοποιεις και τα 3 χρωματα αναλογα τις δυνατοτητες τους.
.....και για τα σκοτεινα digital και τα φωτεινα digital

καλα παιχνιδια.....

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ολα τα patterns ειδικα των γκρι πρεπει να περνανε σωστα οποιο patterns και αν βαλεις ....
.....αν δεν συμβαινει αυτο το μεσο απεικονισης εχει λαθη ....το οποιο σημαινει οτι καποιες σκηνες θα τις βλεπεις σωστα και καποιες αλλες οχι.

Καλησπέρα! Όσον αφορά την κλίμακα του γκρί αλλά και στα υπόλοιπα έκανα πολλές μετρήσεις ακριβώς για να δω τι διαφορές θα έχω! Και με Calman και με HCFR και τελικά με Masciors! Δυστυχώς έχω το "μειονέκτημα" της τελειομανίας! Γιαυτό έκανα και τόσες μετρήσεις με διαφορετικούς τρόπους! Και σαφώς στην κλίμακα του γκρι δεν υπήρξε καμία αξιοσημείωτη διαφορά! Απλά τα τελευταία μου έδωσαν κάποια πράγματα παραπάνω και την δυνατότητα να πειραματιστώ λιγάκι παραπάνω! 2% patterns διαφορετικά colour checker meter position κ.λ.π. Οπως είπες και εσύ Κώστα όρεξη να έχουμε να παίζουμε! Δεν αναφέρθηκα οτι το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο! Και φυσικά το αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει μόνο με ότι βλέπω αλλά οπως είδες και στις φωτο που ανέβασα στις μετρήσεις! Αναφέρθηκα στο τι μου αρέσει περισσότερο μετά απο όλα τα πειράματα και τις ρυθμισεις που έκανα με διαφορους τροπους και κατέληξα στα Μasciors! Όπως και οπτικά μου αρέσει περισσότερο το 2.25 από το 2.40 άσχετα άν έχουν ελάχιστες διαφορές στο οπτικό αποτέλεσμα και άσχετα αν στις ρυθμίσεις είναι άριστα και τα δύο! δεν σημαίνει οτι το ένα είναι λάθος και το άλλο σωστό!
Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι υπάρχουν τόσα πράγματα εκεί εξω και εδω που αν δεν κάτσεις μόνος σου να ασχοληθείς να πειραματιστείς να ρωτήσεις και να μοιραστείς εμπειρίες δεν καταλήγεις πουθενά!
Εδώ μέσα είμαστε μία παρέα με την ίδια τρέλα και όρεξη να βάλουμε και την δικιά μας πινελιά σε ότι κάνουμε και όχι να συμβιβαζόμαστε με ότι μας πασάρουν και να λέμε απλα καλο! Εμείς ζητάμε το εξαιρετικό το διαφορετικό το κάτι αλλο με τις δυνατότητες που μπορεί να έχεις ο καθένας μας ξεχωριστά! Πραγματικά στεναχωρήθηκα πριν γιατι δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει μια τέτοια αντιπαράθεση ανάμεσα στα παιδιά! Για μία τηλεόραση μιλάμε όπως είπε και ο Billy πριν!
Το θέμα είναι να περνάμε καλά να ξεσκάμε εδω μέσα και στο τέλος όλοι να είναι ευχαριστημένοι για κάτι!
Άλλος γιατί έδωσε λύση σε κάποιον για κάποιο πρόβλημα του και άλλος γιατί βρήκε λύση και ούτω καθεξής!
Και μην ξεχνάμε ότι ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πολύ πιο εύκολα!
Παντα φιλικά!

Last edited:

Καλή μέρα και Καλή Χρονιά και από εμένα σε όλη την παρέα.
Ακολούθησα τις οδηγίες και τις συμβουλές όλων εδώ για το στρώσιμο της 65" και πάει αρκετά καλά 8α έλεγα. Έβαλα δοκιμαστικά και τις ρυθμίσεις του sakis και πραγματικά (αν και δεν είναι προσαρμοσμένες στην δικιά μου οθόνη και χώρο) είδα διαφορά. Ήθελα να ρωτήσω ποιος ο ρόλος του dse test και τι πρέπει να παρατηρήσουμε όταν τρέξουμε αυτό το βιντεάκι στην TV.
Ευχαριστώ.

να ξερεις πως οταν χρησιμοποιεις εξειδικευμενα patterns για να φερεις ενα μεσο απεικονισης λογω κακης σχεδιασης,υπαρχει θεμα.

Καλή μέρα και Καλή Χρονιά και από εμένα σε όλη την παρέα.
Ακολούθησα τις οδηγίες και τις συμβουλές όλων εδώ για το στρώσιμο της 65" και πάει αρκετά καλά 8α έλεγα. Έβαλα δοκιμαστικά και τις ρυθμίσεις του sakis και πραγματικά (αν και δεν είναι προσαρμοσμένες στην δικιά μου οθόνη και χώρο) είδα διαφορά. Ήθελα να ρωτήσω ποιος ο ρόλος του dse test και τι πρέπει να παρατηρήσουμε όταν τρέξουμε αυτό το βιντεάκι στην TV.
Ευχαριστώ.

DSE Dirty Screen Effect
http://www.avclub.gr/forum/showthre...ς-τους?p=1056459669&viewfull=1#post1056459669

Bad pixel πάντως σε τηλεόραση είχα χρόνια να δω...

Με εγκατέλειψαν 1 ή 2 πράσινα εικονοστοιχεία...

Ε, μην τυχόν και δεν τσακωθώ με την πανασόνικ και για αυτήν... :flipout:
Φαντάζομαι την Δευτέρα θα αρχίσουμε τις πολιτισμικές ανταλλαγές, εγώ θα κάνω τον Τούρκο και αυτοί τον Κινέζο... :flipout:

Και να πω ότι δεν ήμουν καλό παιδί; Τσιμουδιά δεν έβγαλα για το κατακόρυφο banding που νομίζω έχει... Περιμένω να "στρώσει"... :flipout:
Στις 120 ώρες είναι ακόμα...

Εγω πιστευω σε καταραστηκε η 9705 που την αντικατεστησες για λιγο παραπανω μαυρο

Εγω πιστευω σε καταραστηκε η 9705 που την αντικατεστησες για λιγο παραπανω μαυρο

Ποιος είπε ότι την αντικατέστησα την 9705;;;; Η VT 60 αντικατέστησε την U20. Δεν έβλεπα ταινίες στην U20, δεν θα βλέπω και στην VT60... :flipout:

Μισό subpixel πως γίνεται να ανάβει? Πολύ περίεργο μου φαίνεται.

Πιστεύω ότι θα στην αλλάξουν Γιώργο.

Θα σας πω την Δευτέρα. Αλλά για επισκευή, δεν την στέλνω σίγουρα...

Last edited by a moderator:
Ποιος είπε ότι την αντικατέστησα την 9705;;;; Η VT 60 αντικατέστησε την U20. Δεν έβλεπα ταινίες στην U20, δεν θα βλέπω και στην VT60... :flipout:

Ρε αθεόφοβε πήρες την VT60 δηλαδή για τηλεοπτικό?:worshippy:

Ελπίζω να μην φέρουν αντιρρήσεις για την αντικατάσταση...

Για το καλό το δικό τους...:Banane0:

Bad pixel πάντως σε τηλεόραση είχα χρόνια να δω...

Με εγκατέλειψαν 1 ή 2 πράσινα εικονοστοιχεία...

Ένα πράσινο υπο-εικονοστοιχείο είναι...

Οι "παχιές" οριζόντιες γραμμές είναι τα ηλεκτρόδια sustain/reset, ένα αχνό χιαστό πλέγμα που διακρίνεται είναι η στήριξη των περσίδων του φίλτρου, ενώ αν η φωτογραφία ήταν εστιασμένη σε διαφορετικό βάθος, θα διακρίνονταν και οι ίδιες οι περσίδες, ως πολύ λεπτές, οριζόντιες γραμμές (περίπου 10 ανά ύψος pixel).

Και φυσικά έγινε το αναμενόμενο: Η Intertech δεν δέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με την εταιρία, αλλαγή γίνεται μόνο σε ένα κύκλο ακτίνας 10 cm στο κέντρο της οθόνης. Εκτός του κύκλου, από 5 και βλέπουμε. Για το δικό μου δεν τίθεται θέμα, το θεωρούν εντός προδιαγραφών.

Δυστυχώς η Intertech μια από τα ίδια. Τουλάχιστον φρόντισε να την χαρείς όσο μπορείς Γιώργο. Μην αφήσεις ένα subpixel και λίγο banding να σου χαλάσουν την ψυχολογία.

Για σου Γιώργο,

Όπως λέει και ο Γιάννης μην αφήσεις ένα subpixel να σου χαλάσει την ψυχολογία.

Εδώ http://www.avsforum.com/t/1467563/official-panasonic-vt60-vt65-series-discussion-thread-no-street-price-talk/3300 βρήκα κάτι σχετικό με το θέμα σου, άλλα δεν ξέρω πόσο ασφαλής είναι να πειράξει κανείς το Vsus.

Όποιος ξέρει κάτι σχετικό με αυτό ας μας πει.

Χμ, η δική μου η ψυχολογία δεν χαλάει από τέτοια πράγματα... :flipout:
Φυσικά και περίμενα αυτή την απάντηση, ποιος έχασε υποστήριξη πελατών της προκοπής να την βρει η αντιπροσωπεία... :flipout:

Χμ, η δική μου η ψυχολογία δεν χαλάει από τέτοια πράγματα... :flipout:
Φυσικά και περίμενα αυτή την απάντηση, ποιος έχασε υποστήριξη πελατών της προκοπής να την βρει η αντιπροσωπεία... :flipout:
Φυσικά η σύγκριση με την αντιπροσωπεία της φίλιπς, είναι μη μετρήσιμη, η διαφορά βγαίνει εκτός κλίμακας... :D

Last edited by a moderator:
Aσχετα με την αλλαγη και ασχετα με τον Γιωργο που τις κρατα κανα εξαμηνο η πολιτικη τους ειναι απο τις πιο αθλιες μην πω η πιο αθλια απαντηση ηταν αυτη.Θα καθετε ο καθενας να προσευχεται το προβλημα του να ειναι εντος του κυκλου των 10 cm.