Πανεπιστημιακό άσυλο?

Eπειδη ειμαι μαλλον χαζος και δεν καταλαβαινω υπαρχουν 2 Ελλαδες?αυτη των πανεπιστημιακων ασυλων και η αλλη η απλη που ζουμε καθε μερα?στο σπιτι μας στο χωρο δουλειας μας και οπου αλλουΕκει δεχομαστε να μας παρακολουθουν ,να εμπορευονται τα ονειρα μας τις σπουδες στα γυμνασια στα λυκεια κλπ και στους 10-20 πανεπιστημιακους χωρους οχι?Μηπως πρεπει νακανουμε ολη την Ελλαδα με τους αγωνες μας μια αλλη χωρα οπως την περιγραφεις και οχι μια ελιτ ?

Last edited:
καλα τα λες φιλε μου ,αλλα ξεχνας οτι το ασυλο καταπατειται επισης απο εμπορους ναρκωτικων , οπλων κλπ , μικροαπατεωνων και δηθεν αναρχικους που απλα γουσταρουν να σπασουν μια βιτρινα και να μπουν σε καμια ασοεε , κανα πολυτεχνειο για να τη βγαλουν καθαρη.

εξηγησε μας περαιτερω λοιπον τι εξυπηρετει η υπαρξη του ασυλου ως εχει σημερα και τι προτεινεις να γινει για να καταπολεμηθουν τα φαινομενα που περιγραφεις.

Αφού οι μορφωμένοι και πολιτισμένοι πανεπιστημιακοί θεωρούν ότι αν δώσουν άδεια στην αστυνομία να μπει και να καθαρίσει το τοπίο από τους αλήτες που κρύβονται εκεί, αυτομάτως καταλύεται το σύνταγμα και επικρατεί δικτατορία.
Λες και αν κάνουν ένα ντου οι αστυνομικοί και βγάλουν τους αλήτες, παύει η έννοια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Δεν καταλαβαίνω τι φοβούνται τόσο πολύ.
Όταν ένας θεσμός καταπατείται και γίνεται κατάχρησή του πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με κάποιο τρόπο. Σίγουρα όχι με λουλούδια και γλυκάκια.
Όταν το άσυλο της δημοκρατίας γίνεται άσυλο εγκληματιών και εμπόρων ναρκωτικών τι πρέπει να κάνουμε;
Σαν τη βουλευτική ασυλία.
Όταν ο Χ βουλευτής το εκμεταλεύεται για να παρανομεί χωρίς να τον αγγίζουν τι πρέπει να γίνει;

Και στο φινάλε ρε παιδιά γιατί να μου σπάσουν τη βιτίρνα, να μου κάψουν το αυτοκίνητο και να κινδυνεύω από κάτι τσογλανάκια;
Αυτό εγώ δεν το δέχομαι με τίποτα.
Αν δω άνθρωπο να μου καίει το αυτοκίνητο θα τον σκοτώσω.
Γι´αυτό καλύτερα να μην τον δω.

Υ.Γ. εδώ και χρόνια κουβαλάω μαζί μου μέσα στο αυτοκίνητο μιά αλυσίδα 1,2 μέτρα, ένα γκλομπ και ένα πιστόλι σκοποβολής με μεταλικά μπιλάκια για σκάγια. Δυστυχώς δεν μπορώ να βασιστώ μόνο στα χέρια μου.
Ευτυχώς που μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε τίποτα απ´αυτά.

Ποια είναι η άποψή σας?

Θα πρέπει να εφαρμόζεται ή όχι?

Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του πανεπιστημιακού ασύλου?
Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα? :chinscratch:

Εγώ συμφωνώ με την κατάργηση του.

Δεν είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια να παίζουν το ρόλο της κρυψώνας για κάθε λογής εγκληματίες.

IMHO.

Θα συμφωνήσω με τον Στέργιο.
Τελικά μόνο στο θέμα των ηχείων φαίνεται να διαφωνούμε. ;-)

Δημήτρη η Δημοκρατία δεν απειλείται πιά απο συνταγματάρχες και στρατηγούς -θέλω να πιστεύω δηλαδή-,αλλά όπως έγραψε και ο Πέτρος ο Νικολαϊδης ,πιό πάνω ,έχουν δημιουργηθεί πιό ραφιναρισμένοι τρόποι ελέγχου τών πολιτών.
Το δυστύχημα είναι ότι όσοι κόπτονται υπέρ τού Ασύλου γενικώς και αορίστως ,απο την επίσημη Πανεπιστημιακή Κοινότητα,δέν πολυνοιάζονται επί τής ουσίας για ζητήματα Δημοκρατίας.Εχουν ενσωματωθεί εντελώς στο σημερινό σύστημα εξουσίας.

Re: Απάντηση: Πανεπιστημιακό άσυλο?

Το δυστύχημα είναι ότι όσοι κόπτονται υπέρ τού Ασύλου γενικώς και αορίστως ,απο την επίσημη Πανεπιστημιακή Κοινότητα,δέν πολυνοιάζονται επί τής ουσίας για ζητήματα Δημοκρατίας.Εχουν ενσωματωθεί εντελώς στο σημερινό σύστημα εξουσίας.

Μεγάλη κουβέντα κύριε Σούρλα , κάθε μέρα σας εκτιμώ όλο και περισσότερο γι αυτά που γραφετε.

Ο ελιτισμος σε ολο το μεγαλειο Η Ελλαδα δεν ειναι αυτη που αξιζει σε εμας,εκτος και αν ζεις εξω απο την Ελλαδα στην Ελβετια πχ,αλλα αυτη που αξιζει σε ολους μας και σε εσενα werty u5555.Aν υποθεσουμε οτι εχεις δικιο στις αποψεις σου,τοτε το βαρος δεν πεφτει σε εμας μονο που δεν τις καταλαβαινουμε,αλλα και σε αυτους που ειναι ανικανοι να μας τις κανουν κατανοητες σε εμας που ο βαθμος ευφυιας μας δεν ειναι τριψηφιος

Ποιος ειναι αυτος ο ελιτισμος που λετε; Δεν καταλαβαινω για τι πραγμα μιλατε.

Λετε για την παλη, τον αγωνα, την αντισταση; Δεν καταλαβαινω. Αν μπορειτε να εξηγησετε. Ευχαριστω

Να το θεσω απλα ,οταν καποιος θετει εαυτον εκτος συνολου και λεει στους υπολοιπους αυτη η Ελλαδα σας αξιζει τι ειναι?εκτος αν, οπως επισημαινω, ειναι κατοικος Γενευης η Κοπενχαγης η τελος παντων δεν ζει εδω

Πέτρος Νικολαιδης: Για ελιτ μιλησες εσυ και όχι εγω -ακριβως το αντιθετο-.
Εσυ έγραψες "Εκει δεχομαστε να μας παρακολουθουν ,να εμπορευονται τα ονειρα μας τις σπουδες στα γυμνασια στα λυκεια κλπ ".ε το δέχεσαι αυτό; από ότι φαίνεται το δέχεσαι.
'Οσο για κάποιον που έγραψε ότι το άσυλο είναι αναχρονιστικό , την άποψη μου την είπα στο πρωτο mail μου και αν απειλείται ή όχι η δημοκρατία, εξαρταται τη σημαίνει για εσένα δημοκρατία. Δε θα έλεγα ότι έχουμε 100% δημοκρατία, εάν καταλαβαίνεις τι εννοω καλώς....
Πανκροκ: μεγάλη συζήτηση ανοίγεις και θα ξεφυγουμε από το θέμα. Αλλά να το πω απλά, αν και οι κοινωνικοί αγώνες δε θα μπορουσαν να συγκριθούν με το παράδειγμα, ας το πω απλά. εσυ προτείνεις να καταργηθεί το ποδόσφαιρο γιατί γίνονται επεισόδια; ή να καταργηθεί το internet γιατί πωλούνται ναρκωτικά μέσω αυτού; κλπ.
Ας διαβάσετε το μήνυμα του μελίδη μιχάλη (terminator) και τι λέτε; εμένα μου σηκώθηκε η τρίχα όταν διαβάζω ότι κυκλοφορούν τέτοια άτομα ανάμεσά μας.Δε θα αναπτυχθώ περισσότερο στα γραφόμενά του γιατί η πίεση θα χτυπήσει 20.Λυπάμαι πραγματικά .
Προς υπόλοιπους: Το ότι κάποιοι καταστρέφουν δε συμφωνώ αλλά όταν γενικεύεται ότι όλοι στο Πολυτεχνείο είναι τσογλάνια κάνετε μεγάλο λάθος εκτός αν είστε μέλη της ΠΑΣΠ όπου έκαναν την εμφάνισή τους με καδρόνια και
κράνη και ξυλοκόπησαν κόσμο ανελέητα. Κανένας σας δεν έγραψε για αυτά τα τσογλάνια τίποτα.Και ποιος θα επιλέξει βρε παιδιά ποιους θα συλλάβει η "αστυνομία"; όλους όσους είναι μέσα στο Πολυτεχνείο: Δείχνει ότι δεν έχετε συμμετέχει ποτέ γιατί μέσα στο χώρο δεν βρίσκονται μονο 30 άτομα που κάνουν επεισόδια αλλά τι λέω τώρα. Ας έχεται το μουράτο αυτοκινητάκι σας, τη δουλίτσας σας με σκυμμένο το κεφάλι, την έλλειψη εκπαιδευτικού συστήματος, την έλλειψη ανθρωπιάς, τη γκομενίτσα - αντικείμενο κλπ .
Αυτή εννοω ότι είναι η ελλάδα σας. εγώ δε θα συμμετεχω σε αυτό το πανηγύρι, ας σκεφτεί ο καθένας τι κάνει για να αλλάξει τα πράγματα
Κλέιστε την τηλεόραση και κοιτάξτε γύρω σας πως είναι η κοινωνία μας
Άραγε γιατί πήραμε αυτή τη θέση στο ποσοστό διαφθοράς;
Γίνεται ΕΝΕΡΓΟΙ αφήστε την φιλοσοφία της καρέκλας και του εφησυχασμού
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

werty5555 νομιζω πως εχεις χασει την εννοια του ασυλου. καμια σχεση αυτα που λες... Το παραδειγμα με το ποδοσφαιρο ειναι, το λιγοτερο, ατοπο, και αν μη τι αλλο, μου δινει την εντυπωση πως δεν εχεις καταλαβει τι ειναι πραγματικα ειναι το ασυλο.

Τωρα αν σου αρεσει να ανακυκλωνεις ακριτως τις αραδες της ΚΝΕ κανε οπως νομιζεις.

Last edited:
Φαινεται οτι το ερωτηματικο στο τελος μαλλον δεν το προσεξες,γιατι εγω απλως ρωτουσα αν ειναι αποδεκτη η παρακολουθηση στους υπολοιπους χωρους.Εσυ προφανως δεν μιλησες για ελιτ,απλως το κανεις πραξη.Και βεβαια στο τελος της απαντησεως σου μας προτρεπεις να γινουμε ενεργοι και να αφησουμε την καρεκλα,μαζι σου λοιπον ,δειξε μας τον δρομο,ανοιξε μας καινουργιους οριζοντες,ξεσηκωσε μας απο τις καρεκλες το φορουμ αυτο ειναι ανοικτο σε ολους,διοργανωσε μια συγκεντρωση των μελων για να μας διαφωτισεις,γινε ενεργος.Αν δεν το κανεις σημαινει η οτι εμεις δεν ειμαστε του επιπεδου σου και δεν ασχολεισαι μαζι μας η οτι εσυ εισαι της καρεκλας και της σαλονοεπαναστασηςΠεριμενουμε και βεβαια καλως ηρθες στην παρεα μας

Πάντως οι φοιτητές που παριστάνουν τα φρικιά είναι οι πρώτοι που γίνονται όσα περιγράφει ο 5555.Ως γνήσιοι ´αντεξουσιαστές´αναλαμβάνουν μόλις περατωθούν οι σπουδές, θέσεις εξουσίας.Και να μού επιτρέψει να έχω ιδίαν πείρα απο άλλες εποχές.Οσο για τα επεισόδια πού γίνονται σήμερα,και συχνά άνευ αντικειμένου και ουσίας μοιάζουν με σχολικές εκδρομές για την δεκαετία 70-80.Για να μήν πουλάμε και επανάσταση εκ τού ασφαλούς δηλαδή.
Υ.Γ
Φυσικά και δεν συμφωνώ με ακραίες τοποθετήσεις εναντίον τού ασύλου,γιατί συνήθως συνοδευονται και με ένα σύνολο αυταρχικών απαιτήσεων,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θά κλεινω τα μάτια και στα καραγκιοζιλίκια πού συμβαίνουν απο τίς συντεχνίες στα Πανεπιστήμια.
Αυτά απο έναν....καρεκλάτο,γιατί δεν με βολευει ο ..καναπές.

ε όχι επειδή φτάνει να γράφεται το β' πληθυντικό προστατικής με -αι να μιλάμε και για έλλειψη εκπαιδευτικού συστήματος... Για ελλιπή εκπαίδευση το πολύ.