παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

Απάντηση: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

κοιταξε να δεις δεν θα κρινω μια τηλεοραση εκει που βολευει αυτην. Διευκρινησα εξαρχης οτι βλεπω τηλεοπτικο και dvdrip και επ'ευκαιριας θα αρχισω και HD.
Το HD αναμενεται να ειναι το 20-30% του χρονου. Αρα λοιπον αναλογο βαρος θα του δωσω.
Συγκρινω διαφορετικες τηλεορασεις με το ιδιο υλικο. Τοσο σε SD οσο και σε HD δεν ειδα κατι το οποιο να με ενθουσιαζει.

Να το πω διαφορετικα. Τι περισσοτερο εχει η GT απο την ST? Την οποια δευτερη την επαιρνα και πιο φθηνα και δωρο 2 γυαλια. Αξιζει την παραπανω διαφορα?
Για ενα μεσο θεατη, που ειμαι, νομιζεται οτι μου προσφερει κατι περισσοτερο η πλασμα? Στην D6000 στο αντιστοιχο υλικο εγω δεν ειδα κατι ουσιαστικα διαφορετικο σε εικονα. Επαιξα με τις ρυθμισεις λιγο στη δευτερη και ειδα οτι ερχεται κοντα στα γουστα μου. Μονο η φωτεινοτητα με ανοχλουσε αλλα και αυτη ρυθμιζοταν.

Tότε έκανες εξ'αρχής λάθος επιλογή. Η GT30 είναι κατηγορίας hi-end, και εκεί αποσκοπεί να αποδίδει τα μέγιστα. Hi-end είναι 720p-1080p. Θα μου πεις αφού είναι αυτής της κατηγορίας, γιατί να μην μπορεί να αποδώσει καλά και σε SD. Προσωπικά πιστεύω πως μπορεί, αλλά στο κάτω-κάτω δεν με απασχολεί, για διαφορετικό λόγο θα την αγόραζα. Όσο για την διαφορά με την ST, νομίζω πως διακρίνετε από ένα πιο έμπειρο μάτι με μεγαλύτερες απαιτήσεις. Σίγουρα θα έκανες την δουλειά σου δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα.

Last edited:
Re: Απάντηση: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

κοιταξε να δεις δεν θα κρινω μια τηλεοραση εκει που βολευει αυτην. Διευκρινησα εξαρχης οτι βλεπω τηλεοπτικο και dvdrip και επ'ευκαιριας θα αρχισω και HD.

Παντως τηρουμενων των αναλογιων δεν ειναι δικαιο αυτο. Μπορει να λεγεται οτι ειναι αστικος μυθος το οτι τα HD πανελς παιζουν το sd σημα χειροτερα απο τα HD αλλα δεν ειναι αληθες αυτο. Αν ηθελες να δεις κυριως sd σημα και ειχες δυνατοτητα να αγορασεις ακομα μια CRT αυτη θα ηταν η σωστοτερη επιλογη για να βλεπεις καλυτερα. Αν παλι βλεπει κανεις κυριως HD σημα τοτε θα κανει τον ιστορικο συμβιβασμο και θα απολαμβανει HD σημα οπως πρεπει και το sd σημα upscaled με το γνωστο σπασιμο....

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα (ακομα)

Παντως τηρουμενων των αναλογιων δεν ειναι δικαιο αυτο. Μπορει να λεγεται οτι ειναι αστικος μυθος το οτι τα HD πανελς παιζουν το sd σημα χειροτερα απο τα HD αλλα δεν ειναι αληθες αυτο. Αν ηθελες να δεις κυριως sd σημα και ειχες δυνατοτητα να αγορασεις ακομα μια CRT αυτη θα ηταν η σωστοτερη επιλογη για να βλεπεις καλυτερα.

Mην μπλέκεις τις CRT με τον μύθο... Στις CRT δεν γίνεται κάποια προσαρμογή ανάλυσης για την προβολή του SD σήματος, αφού είναι εκ κατασκευής ειδικά φτιαγμένες για αυτό. Βοηθάει δε επιπλέον και το μικρό μέγεθος... ;)

Η υποτιθέμενη καλύτερη ποιότητα σε σήματα SD των HD-Ready τηλεοράσεων, πηγάζει από την πεποίθηση πως έχουν να επιτελέσουν μικρότερο upscaling, γεγονός που όντως ίσχυε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά πλέον όχι, μιας και ήδη από το 2006-2007 οι επεξεργαστές εικόνας που φοράνε δουλεύουν σε επίπεδο 1080i/p και απλώς κάνουν στη συνέχεια downscale στις ανάγκες του πάνελ...

1,
2,
3 νταν.

η περιοδος επιστροφης εληξε, οποτε η τηλεοραση κατοχυρωθηκε.

ΥΓ Μου φαινεται θα κανω ομαδα με τον petasi.....

Τηλεορασάρα έχεις, μην αγχώνεσαι... ;)

Αφου φιλε maneni αποφασισες να κρατησεις την tv προσπαθησε να παρεις το μεγιστο απο αυτην.
Στρωσε την για 200 ωρες,συμφωνα με αυτα που διαβαζεις εδω(αποφυγη στατικων εικονων,4.3,μπαρες πανω κατω,games) και μετα παιξε με τις ρυθμισεις στα mode που σου επιτρεπουν αυτο.
Και εγω, ειχα μετανιωσει,με τη Samsung 50C6900 που πηρα το 2010.
Δεν μπορουσα να ανεχτω το φοβερο IR που ειχε η συγκεκριμενη tv
Τωρα βεβαια το IR εχει παψει να ειναι ουσιαστικο προβλημα(συμβαινει ακομα ομως σε πολυ μικροτερο βαθμο) και δεν εχω κανενα παραπονο παρα μονο δειχνει....μικρη!
Μπορει και εσυ σε μεταγενεστερο χρονο να αλλαξεις γνωμη και πραγματικα να σου αρεσει!
Βεβαια εγω ηξερα οτι για την συνηθεια μου να παρακολουθω tv σε χαμηλο φωτισμο ,καλυτερα ηταν να περασω σε πλασμα.
Αλλα θεωρω οτι η tv σου που ειναι και νεοτερο μοντελο μπορει να ανταπεξελθει σχεδον σε ολα τα περιβαλλοντα χωρις προβλημα.

δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει. Απλα για τα λεφτα που εδωσα περιμενα κατι περισσοτερο.

Το στρωσιμο συνεχιζεται...
Ρυθμισεις εχω ηδη κανει οσο μπορω. Οταν τελειωσει το στρωσιμο θα ξανακανω πιο εμπεριστατωμενα.
Για πιο εξεδικευμενες (rgb κλπ) δεν νομιζω οτι μπορω να κανω κατι με το ματι.

Προς το παρον προσπαθω να βαλω σε μια ταξη τον ενσωματωμενο MP, αλλα ματαια.
Ψαχνω για αγορα νεας συσκευης αλλα εχω μπερδευτει λιγο. ΝΑ παρω ΜΡ (ειμαι μεταξυ media match box και himedia 900A) ή ενα ΒR player (lg 650/660)?

Αν θα παίζεις δισκάκια παίρνεις blu ray player. Αν όχι κοίτα και το WD TV Live. Απλά τα πράγματα. ;)

δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει. Απλα για τα λεφτα που εδωσα περιμενα κατι περισσοτερο.

Το στρωσιμο συνεχιζεται...
Ρυθμισεις εχω ηδη κανει οσο μπορω. Οταν τελειωσει το στρωσιμο θα ξανακανω πιο εμπεριστατωμενα.
Για πιο εξεδικευμενες (rgb κλπ) δεν νομιζω οτι μπορω να κανω κατι με το ματι.

Προς το παρον προσπαθω να βαλω σε μια ταξη τον ενσωματωμενο MP, αλλα ματαια.
Ψαχνω για αγορα νεας συσκευης αλλα εχω μπερδευτει λιγο. ΝΑ παρω ΜΡ (ειμαι μεταξυ media match box και himedia 900A) ή ενα ΒR player (lg 650/660)?

Οι Bluray Player έχουν αρκετούς περιορισμούς στην αναπαραγωγή από σκληρό μέσω USB.
Οπότε κάνε αυτό που γράφει ο Μιχάλης ή αν θέλεις οπωσδήποτε να τρέχεις δισκάκια Bluray πάρε τον matchbox και ένα απλό BR Player.
Πάρε και μια θήκη για τηλεκοντρόλ όμως μετά!

Φίλε μου είναι απλό. Συγκρίνεις την 40D6000 με την 50GT30 (δηλαδή μια 40" και μια 50") και τις βρίσκεις στα ίδια επίπεδα σε υλικό SD. To SD υλικό απλά "ξεχειλώνει" (πως να το πω πιο απλά), όσο μεγαλώνει η οθόνη. Ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από την 40D6000 σε θέματα οξύτητας, ευκρίνειας, θα είχες με μια 25άρα CRT, όπου εκεί το ξεχείλωμα θα ήταν ακόμα μικρότερο.

Ήδη, το ότι συγκρίνεις και βρίσκεις τα ίδια οπτικά αποτελέσματα, για μια 40άρα LED-LCD και μια 50άρα Plasma, είναι κολακευτικό για την Plasma. Αν συγκρίνεις την 50άρα Plasma με μια 46άρα LED-LCD εκεί, σιγά-σιγά, αρχίζει να φαίνεται το πλεονέκτημα της Plasma. Σύγκρινε την και με μια 55άρα LED-LCD να βάλεις τα γέλια (εμένα το υλικό SD σε 55άρα LED-LCD Samsung D6100, μου φάνηκε σαν καρτούν από το pixeliasma, σε ένα μαγαζί που την είδα).

Το δεδομένο είναι ότι με KAMMIA τηλεόραση τεχννολογίας LCD, LED-LCD, και Plasma, δεν θα μείνεις με... ανοιχτό το στόμα βλέποντας υλικό SD. Εκτός αν μιλάμε για πολύ λίγες ίντσες (π.χ. 32"). Για SD σήμα οι ιδανικότερες είναι οι... 25άρες CRT. Κι οι ακόμα μικρότερες.

Εκεί όμως που θα κάνεις τον σταυρό σου και θα πεις "δοξα τω θεώ διάλεξα την σωστή TV και στο σωστό μέγεθος!" είναι όταν θα αρχίσεις να βλέπεις HD υλικό.
Μην βιάζεσαι να κρίνεις αρνητικά την TV σου. Έχεις κάνει μια πολύ καλή αγορά, δεν γίνεται τόσοι γνώστες του θέματος να σου λένε ότι να 'ναι. Και μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από SD υλικό σε πολλές ίντσες.

Last edited:
Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

Σωστότατος!

Υ.Γ. Έχουμε απόψε HD τηλεοπτικό στο ΕΡΤ HD:
14/03/2012 21:45 CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ - ΝΑΠΟΛΙ

Εκεί όμως που θα κάνεις τον σταυρό σου και θα πεις "δοξα τω θεώ διάλεξα την σωστή TV και στο σωστό μέγεθος!" είναι όταν θα αρχίσεις να βλέπεις HD υλικό.
Μην βιάζεσαι να κρίνεις αρνητικά την TV σου. Έχεις κάνει μια πολύ καλή αγορά, δεν γίνεται τόσοι γνώστες του θέματος να σου λένε ότι να 'ναι. Και μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από SD υλικό σε πολλές ίντσες.

Ετσι ειναι ακριβως.

Εχοντας αγορασει μολις την GT30 εκει που κρεμαει το σαγονι ειναι στα HD. Για αυτο φτιαχτηκαν αυτα πανελς. Η αναπαραγωγη sd ειναι ενα ...μπονους εστω και αν γινεται στα επιπεδα μιας crt. Ομως οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ καλυτερη του αναμενομενου. Περιμενα χειροτερη εικονα σε sd αναπαραγωγη.

Τι νομιζεις οτι θα σου προτειναμε για αγορά ρε Ναθ? Καμια μπακατελα?:BDGBGDB55:

(Αν και μπακατέλα έπρεπε να σου δώσουμε για τιμωρία που δώσατε το Πρωτάθλημα στους ακατανόμαστους).

Ετσι ειναι ακριβως.

Εχοντας αγορασει μολις την GT30 εκει που κρεμαει το σαγονι ειναι στα HD. Για αυτο φτιαχτηκαν αυτα πανελς. Η αναπαραγωγη sd ειναι ενα ...μπονους εστω και αν γινεται στα επιπεδα μιας crt. Ομως οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ καλυτερη του αναμενομενου. Περιμενα χειροτερη εικονα σε sd αναπαραγωγη.

καμμία φωτογραφία της προκοπής θα δούμε από το δίλιτρο???? έπεσε καλή τηλεόραση σε καλό φωτογράφο. για κανόνισε

Τι νομιζεις οτι θα σου προτειναμε για αγορά ρε Ναθ? Καμια μπακατελα?:BDGBGDB55:

(Αν και μπακατέλα έπρεπε να σου δώσουμε για τιμωρία που δώσατε το Πρωτάθλημα στους ακατανόμαστους).

Αμ εμεις φταιμε που πατε και χανετε απο τον Παοκ ? Κι εμεις τους τελευταιους ασπασμους δινουμε τωρα πριν παμε για Β´.

Ρε παιδιά μήπως ξέρει κανείς να με ενημερώσει πόσα ακριβώς κομμάτια της gt έχουν μείνει απούλητα. Προφταίνω να την ξαναγοράσω. Αυτή τη φορά για σιγουριά θα την αφήσω να στρώσει καμιά πεντακοσαριά ώρες.

καμμία φωτογραφία της προκοπής θα δούμε από το δίλιτρο???? έπεσε καλή τηλεόραση σε καλό φωτογράφο. για κανόνισε

Αχ θα με κανεις να στεναχωρησω τον φιλο μου τον Petasis τωρα για το θεμα της φωτογραφησης πανελ με ψηφιακη μηχανη και δεν το θελω :D

Παντως οταν το στησω καλυτερα λιγο (γιατι ακομα δεν τελειωσα και το στησιμο του ηχητικου πανω της αλλα και του HTPC ) καποιο βραδυ θα κανω καμια αποπειρα αν και την αποψη μου την ξερετε. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να σχηματισει κανεις γνωμη απο μια ψηφιακη φωτογραφια.

Ενδεικτικα μπορει να χρησιμοποιειται αλλα ουσιαστικα οχι.

http://www.skroutz.gr/s/324852/Panasonic-TX-P50GT30E.html?inf=1&keyphrase=50GT30

Ξεκίνα να παίρνεις τηλέφωνα. Υπάρχει πάντως σε πολλά καταστήματα ως διαθέσιμη σε αντίθεση με G30 και ST30 που φαίνονται παντού εξαντλημένες.

Προφανως τα κομματια που εχει ακομα διαθεσιμα η Intertech (που το ξαναβαλε το μοντελο στον καταλογο της ) με τις νεες τιμες εχουν μελλον και θα πορευτουν παραλληλα μεχρι εξαντλησεως με τα μοντελα του 12 που ερχονται.

Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

..... Προφταίνω να την ξαναγοράσω. ......

δεν σου εφτανε η πρωτη και θελεις και δευτερη? :speechless-smiley-0

Τωρα συγκρινουμε το HD με το SD ή διαφορετικες τηλεορασεις?
Η d6000 που αναφερθηκε, πιστευεται οτι εχει σημαντικες διαφορες (σε HD) απο την GT30?

Η απεικονιση SD σε διαφορετικου μεγεθους τηλεορασεις μπορει και να ισχυει αυτο που ειπωθηκε αλλα απο την αλλη εχουμε και διαφορετικες αποστασεις (χμ ας πουμε).

Εν παση περιπτωση την κυρικαη θα παω στο σπιτι του κουμπαρου να την "τεσταρω" ενδελεχως και θα μεταφερω τις εντυπσεις μου.

Παντως νοιωθω λιγο αμηχανα που βλεπω αλλους να θριαμβολογουν για την επιλογη τους και εγω ακομα ψαχνομαι. Μηπως δεν καταλαβαινω τι βλεπω?...