παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Αγαπητέ xtsili είναι πολλά που μάλλον δεν έχεις οργανώσει στο σύστημα σου... φτιάξε πρώτα την ψηφιακή σου αλυσίδα, και εδώ είμαστε για τα περαιτέρω...

εκτός και αν μας κάνεις πλακίτσα...

Τι ακριβώς να διορθώσω αγαπητέ? Μπορείς να γίνεις πιο σαφής αν έχεις την καλοσύνη? (και επίσης αν έχεις την καλοσύνη μείνε στο τυπικό της επικοινωνίας μας μιας και παραμένω και ο ίδιος τυπικός και χωρίς πλακίτσες....πλάκες μπορώ να κάνω αλλά με ανθρώπους που γνωρίζω είναι φίλοι μου και έχω και οικειότητα)

Ο Χρήστος εννοεί (και καλά τα λέει) ότι από την στιγμή που έχεις το ροτελάκι για ντακ είναι απολύτως περιττή η ύπαρξη της asus ... είναι καλή κάρτα, από τις καλύτερες, αλλά τι να την κάνεις άπαξ και απέκτησες το ρότελ ;

Ωραία κατανοητό εν μέρει. Αλλά αφού έχει έξοδο έτσι κι αλλιώς spdif γιατί να μην τη χρησιμοποιήσω? Και να πάω σε sub?

Ωραία κατανοητό εν μέρει. Αλλά αφού έχει έξοδο n Assus έτσι κι αλλιώς spdif γιατί να μην τη χρησιμοποιήσω? Και να πάω σε sub?

usb ήθελα να πω, σορρυ.

Ο Χρήστος εννοεί (και καλά τα λέει) ότι από την στιγμή που έχεις το ροτελάκι για ντακ είναι απολύτως περιττή η ύπαρξη της asus ... είναι καλή κάρτα, από τις καλύτερες, αλλά τι να την κάνεις άπαξ και απέκτησες το ρότελ ;

έχω περασμένο στην αναλογική της είσοδο το πικαπ που μετατρεπει το σήμα σε ψηφιακό και μετα σε αναλογικό προκειμένου να το ακούσω μια φορά την 2-ετία που το κάνω.

Εχω την δυνατότητα να περάσω κομμάτια από κασέτες σε ψηφιακά

Εχω τις αναλογικές έξόδους της κάρτας που είναι πολύ καλές που ορισμένες φορές τις χρειάζομαι

Έχω το volume της κάρτας

Έχω τον ισοσταθμιστή της

θέλω να πω ότι υπάρχουν αρκετές ανάγκες τις οποίες μου εξυπηρετεί άρα την κρατάω και άρα χρησιμποιώ την spdif έξοδό της για να συνδέσω το dac που κατα τα φαινόμενα έιναι και καλύτερη σύνδεση από το usb.

φιλε το dac σου παιζει μια χαρα απο usb και καλα σου λενε ολοι παραπανω οτι κακως το τρεχεις απο την καρτουλα του ηχου,
αυτο που κανεις ειναι ποιοτικη υποβαθμιση του ηχου του,
ξεκινα απ αυτο και ασε την spdif,
απο κει και υστερα την σταθμη την ελεγχεις ποιοτικοτερα απο το ψηφιακο volume του player με dither παρα απο ενα κουτακι με ενα αναλογικο volume και καλωδια να παρεμβαλεις.
Αμα ντε και καλα θες προ παρε ενεργο και τελος.

φιλε το dac σου παιζει μια χαρα απο usb και καλα σου λενε ολοι παραπανω οτι κακως το τρεχεις απο την καρτουλα του ηχου,
αυτο που κανεις ειναι ποιοτικη υποβαθμιση του ηχου του,
ξεκινα απ αυτο και ασε την spdif,
απο κει και υστερα την σταθμη την ελεγχεις ποιοτικοτερα απο το ψηφιακο volume του player με dither παρα απο ενα κουτακι με ενα αναλογικο volume και καλωδια να παρεμβαλεις.
Αμα ντε και καλα θες προ παρε ενεργο και τελος.

Πως το τεκμηριώνεις ότι το spdif μιας καλής κάρτας - από τις καλύτερες για την ακρίβεια - είναι χειρότερο από το usb του PC?
Αν δεν πέφτω έξω η κυριαρχούσα τάση υποστηρίζει το αντίστροφο - αν και είναι πολύ μεγάλη κουβέντα αυτό το θέμα αυτό είναι αλήθεια.

Ενεργό έχω, είπαμε - δεν παροκολουθείτε και το νήμα να σας πάρει η ευχή....

To ψηφιακό volume του jriver ειναι καλό γιατι δουλεύει με 64 bit, απλά δεν μου ειναι εύχρηστο οπως είπα παραπάνω.

Πως το τεκμηριώνεις ότι το spdif μιας καλής κάρτας - από τις καλύτερες για την ακρίβεια - είναι χειρότερο από το usb του PC?
Αν δεν πέφτω έξω η κυριαρχούσα τάση υποστηρίζει το αντίστροφο - αν και είναι πολύ μεγάλη κουβέντα αυτό το θέμα αυτό είναι αλήθεια.
που το ειδες αυτο?

έχω, είπαμε - δεν παροκολουθείτε και το νήμα να σας πάρει η ευχή....

δεν ειμαστε υποχρεωμενοι αντι να πεις ευχαριστω που ασχολουμαστε μας την λες κιολας
κανε οτι νομιζεις.

Παντως κι εγω με παθητικο ακουω και ειναι πιο πιουριστας αποτι ο ενεργος. Υστερει σιγουρα σε δυναμικα ομως (σε μενα δεν ειναι ιδιαιτερο θεμα καθως παιζω μεσω balanced απο dac με βαρβατη εξοδο και σε τελικο που κουναει ηλεκτροστατικα και οχι τα pmc που εχω) και το πιο παραξενο ειναι οτι ο προενισχυτης σε λειτουργια ενεργου εχει πιο solid εικονα. Ισως να ειναι θεμα υλοποιησης αλλα η καθε λειτουργια εχει τα θετικα της.
Σιγουρα σε πρωτη φαση πρεπει να δοκιμασεις τη usb. Θα σου ελεγα μαλιστα να σπρωξεις και την καρτα ηχου. Τζαμπα χωρο πιανει στο κουτι.

Πριν χρονια ειχα έναν παθητικο με ένα απλο μπλε Αλπς.
μετα περασα σε αντιστασεις και κατεληξα σε TVC, οπου και κλεινεις από παθητικούς.

PC180500.JPG
PC180501.JPG
PC180502.JPG

Δυστηχως θα σου πω και γω ότι δεν είναι απλα τα πραγματα και θελουν δοκιμες (γιατι και τα γουστα δεν είναι τα ιδια)
Φιλος ο οποιος ειχε Jeff Rowland ενεργο (σε δυο σασι) προ, όταν πηρε τον Promitheus TVC
( http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0407/promitheus_audio_tvc_se.htm ) δεν ξανασυνδεθηκε ο Jeff.
Όμως.........ειναι θεμα ματσαρισματος και των συσκευών και των καλωδιων. Ειχα παντα το πολύ........... 50εκατ. καλωδια , από και προς τον παθητικο.

Σου ξαναλεω όμως ότι με 2,2 volt ο τελικος σου δεν είναι ευαίσθητος και μαλλον θα χασεις πολλα δυναμικα, και δεν είναι απλα θεμα βατ, του τελικου.

Από την άλλη, ο Προμηθέας στην signature έκδοσή του δεν ζευγάρωνε με τίποτα με τον Electrocompaniet μου... Μουλάρωνε και έβγαζε μια αηδία από τις λίγες.

Καλά είναι τα κλισεδάκια less is more κλπ, αλλά δεν ιχύουν πάντα. Πάντα με δοκιμή. Πάντως αν κρατηθείς λιγάκι μέχρι μετά τις γιορτές και βρίσκεσαι Αθήνα, μπορώ να σου δανείσω ένα παθητικό με alps που τον έχω για προστασία όταν κάνω δοκιμές με νέα DIY μηχανάκια.

που το ειδες αυτο?

δεν ειμαστε υποχρεωμενοι αντι να πεις ευχαριστω που ασχολουμαστε μας την λες κιολας
κανε οτι νομιζεις.

την ώρα σου περνάς φίλε μου όπως και εγώ και όλοι μας μπαίνοντας εδώ. Το διασκεδάζουμε με την καλή έννοια θέλω να πω. Ε και τι να κάνω αφου αρκετος κόσμος τοποθετείται αποσπασματικά και κάθε λίγο και λιγάκι αναγκάζομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια...

Παντως κι εγω με παθητικο ακουω και ειναι πιο πιουριστας αποτι ο ενεργος. Υστερει σιγουρα σε δυναμικα ομως (σε μενα δεν ειναι ιδιαιτερο θεμα καθως παιζω μεσω balanced απο dac με βαρβατη εξοδο και σε τελικο που κουναει ηλεκτροστατικα και οχι τα pmc που εχω) και το πιο παραξενο ειναι οτι ο προενισχυτης σε λειτουργια ενεργου εχει πιο solid εικονα. Ισως να ειναι θεμα υλοποιησης αλλα η καθε λειτουργια εχει τα θετικα της.
Σιγουρα σε πρωτη φαση πρεπει να δοκιμασεις τη usb. Θα σου ελεγα μαλιστα να σπρωξεις και την καρτα ηχου. Τζαμπα χωρο πιανει στο κουτι.

Αντε και μία άποψη υπερ.

οσον αφορά το usb έναντι spdif γιατι τέτοια αποφασιστικότητα υπερ του πρώτου? Εχω παρακολουθήσει αρκετή φιλολογία υπέρ μίας ίσως ελαφρούς υπεροχής του 2ου έναντι του πρώτου. Και όπως είπα σε προηγούμενη αποστρφοή του νήματος η κάρτα με εξυπηρετεί σε αρκετές ανάγκες. Γιατί να την ξεφορτωθώ για μία λύση usb?

Πριν χρονια ειχα έναν παθητικο με ένα απλο μπλε Αλπς.
μετα περασα σε αντιστασεις και κατεληξα σε TVC, οπου και κλεινεις από παθητικούς.

View attachment 99315
View attachment 99316
View attachment 99317

Δυστηχως θα σου πω και γω ότι δεν είναι απλα τα πραγματα και θελουν δοκιμες (γιατι και τα γουστα δεν είναι τα ιδια)
Φιλος ο οποιος ειχε Jeff Rowland ενεργο (σε δυο σασι) προ, όταν πηρε τον Promitheus TVC
( http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0407/promitheus_audio_tvc_se.htm ) δεν ξανασυνδεθηκε ο Jeff.
Όμως.........ειναι θεμα ματσαρισματος και των συσκευών και των καλωδιων. Ειχα παντα το πολύ........... 50εκατ. καλωδια , από και προς τον παθητικο.

Σου ξαναλεω όμως ότι με 2,2 volt ο τελικος σου δεν είναι ευαίσθητος και μαλλον θα χασεις πολλα δυναμικα, και δεν είναι απλα θεμα βατ, του τελικου.

Τον συμμερίζομαι αυτόν τον προβληματισμό. Απλά όπως είπα και νωρίτερα, έχω παίξει με παθητικό και τα πήγε καλά. Αλλά το ματσάρισμα όπως λες είναι κατά περίπτωση και εκεί εγκυμονούνται παγίδες.

Βλακώδης ερώτηση: 0 gain μπορείς να έχεις και απο ενεργό προ?

Ποτέ δεν μου άρεσαν οι μετασχηματιστές τύπου TVC όταν εκτελούν χρέη παθητικού προενισχυτή. Πολλες δεκάδες μέτρα σύρματος στην πορεία του σήματος άνευ λόγου, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν χαμηλή την αντίσταση εξόδου του παθητικού, αφού η γαλβανική απομόνωση δεν έχει πλέον κάποια πρακτική αξία.
Εδώ που τα λέμε, ένα μέτρο καλωδίου αλλάζουμε μεταξύ πηγής και προενισχυτή και αμέσως αλλάζει και ο ήχος του συστήματος.
Προτείνω ενεργό προενισχυτή υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα κατά προτίμηση με Jfet ή με τριοδικές λυχνίες σε τάξη λειτουργίας Α.
Στην κατηγορία τιμής που αναζητάς λύσεις, μόνο σε ιδιοκατασκευή και ποτέ σε κινέζο προενισχυτή ακόμα κι αν στον χαρίζουν .

Last edited: