pentax k-x

Απάντηση: Re: pentax k-x

Ψηφιδωτα απο την Αγια Σοφιά
http://img829.imageshack.us/img829/8751/imgp9613.jpg F4.5 1/50 iso-6400 εστιαση 125mm χωρις φλας.
http://img43.imageshack.us/img43/7702/imgp9609h.jpg F5 1/50 iso-6400 εστιαση 50mm χωρις φλας.

Τρόμαξα για το τι θα δω διαβάζοντας iso 6400 , στην K100D SUPER που έχω θα είχα αυτό το αποτέλεσμα στα 800 μπορεί και 1600 , από κει και πάνω δηλ 3200 ούτε να φανταστώ το αποτέλεσμα .

Αναρωτιέμαι τώρα , υπάρχει περίπτωση με F4.5 1/50 και ISO 800-1600 στην δική μου μηχανή να πάρω παρόμοιο αποτέλεσμα , ή έχει τόσο ανώτερο αισθητήρα η k-x ?

Γιατί αν ισχύει το δεύτερο , είναι σοβαρός λόγος για αλλαγή μηχανής .

Re: Απάντηση: Re: pentax k-x

Τρόμαξα για το τι θα δω διαβάζοντας iso 6400 , στην K100D SUPER που έχω θα είχα αυτό το αποτέλεσμα στα 800 μπορεί και 1600 , από κει και πάνω δηλ 3200 ούτε να φανταστώ το αποτέλεσμα .

Αναρωτιέμαι τώρα , υπάρχει περίπτωση με F4.5 1/50 και ISO 800-1600 στην δική μου μηχανή να πάρω παρόμοιο αποτέλεσμα , ή έχει τόσο ανώτερο αισθητήρα η k-x ?

Γιατί αν ισχύει το δεύτερο , είναι σοβαρός λόγος για αλλαγή μηχανής .

Eχει τόσο ανώτερο αισθητήρα. Σχεδόν 2 στοπ στον χαμηλό φωτισμό.

Με τέτοια τιμή που την έδιναν λογικό είναι να ξανατελειώσει. Μέσα σε 3 μέρες ξεπούλησαν πάλι.
παιδια οπως εγραψα και πιο πανω ηταν απιθανη τιμη! η χαμηλοτερη κατα 20-30ε απο οποιαδηποτε στην ευρωπη. Λογικο να ξεπουλησει

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η πιο σύνηθης αναβάθμιση φακού μετά απο αυτή του κιτ(DAL 18-55mm)?Τι συνήθως ζητά σαν επόμενο βήμα κάποιος που πέρασε δειλά δειλά απο τη φάση του αρχάριου και πλέον βλέπει πως δεν καλύπτεται απο το φακό του κιτ?

Ευχαριστώ
Νίκος

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η πιο σύνηθης αναβάθμιση φακού μετά απο αυτή του κιτ(DAL 18-55mm)?Τι συνήθως ζητά σαν επόμενο βήμα κάποιος που πέρασε δειλά δειλά απο τη φάση του αρχάριου και πλέον βλέπει πως δεν καλύπτεται απο το φακό του κιτ?

Ευχαριστώ
Νίκος

Θα σου πω για το δικό μου επόμενο βήμα το οποίο ήταν η αγορά φακού σε μεγαλύτερο εστιακό μήκος στα 70-300 ας πούμε, κατόπιν manual φακούς στα 50mm φτηνοί και πολύ καλοί... Αν ζητάς κάτι παραπάνω πας σε tamron 17-50 ή sigma 17-70... Από τις δύο τελευταίες μάρκες ότι κι αν πάρεις πρέπει να το δοκιμάσεις πρώτα, μην πέσεις σε καμιά «λεμονόκουπα»...

Εξαρτάται τι θέλεις και ακόμα περισσότερο τι σου λείπει.
Οι δυνατότητες του kit είναι συγκεκριμένες και εσύ πρέπει να βρείς ποιες από τις ανάγκες σου δεν καλύπτονται. Αμέσως μετά δες τις οικονομικές σου δυνατότητες. Δες κάποιον tele υπάρχουν πολλοί, 50αρηδες επίσης, wide, macro. Τί ψάχνεις? Υπάρχουν για όλα σχεδον τα γούστα επιλογές

Όπως λέει ο φίλος ΝτινΝτιν. Τα πάντα εξαρτώνται απο το τί θέλεις να φωτογραφίζεις, τί εστιακά μήκη σε ενδιαφέρουν και τέλος πόσα μπορείς/θές να διαθέσεις.

Η κλασική επιλογή πάντως και αυτή που έχουν προτιμήσει πολλοί εδώ στο φόρουμ είναι αυτή που προτείνει ο steliost. Tamron 17-50

Ο φακός 50-200 που δίνεται μαζί με τον 18-55 σε κάποια καταστήματα ώς προσφορά αξίζει τον κόπο ?

δύσκολο πράγμα τα εκθεσιακά..Εγώ προσωπικά θα το έπαιρνα το ρίσκο. Δεν μπορώ όμως να σε παροτρύνω να κάνεις κάτι τέτοιο.Δεν ξέρω κιόλας τι μπορείς να ελέγξεις πριν το αγοράσεις.

Καλησπέρα, έψαξα λίγο στο e-bay που ανέφερε ο φίλος και βρήκα παπάδες!Μου φαίνονται πολύ καλές οι προσφορές π.χ βρήκα αυτή http://cgi.ebay.co.uk/U0365-Pentax-...Cameras_DigitalCameras_JN&hash=item1c16ae18e2

που σου δίνει την K-X-18-55 φακό κιτ- μπαταρίες-τρίποδο-τσάντα-μνήμη 16gb-klp και με τα μεταφορικά βγαίνει περίπου 450 ευρώ.Δεν είναι και άσχημα ...

Αλλη μία που και εδώ δίνουν μαζί με την φωτ.μηχανή πολλά καλούδια στα 480 ευρώ

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-PENTAX-K-...Cameras_DigitalCameras_JN&hash=item20b23f4634
27257622.png

Η προσφορά καλή, αλλά είναι made in china (στην πρώτη προσφορά), δεν είναι κι ότι καλύτερο, προσπάθησε να βρεις από αγγλία και μόνο...

Γνώμη μου, για τη μηχανή βρες προσφορά από Ελλάδα, να μην έχεις προβλήματα εγγύησης, για 50 και 80 ευρώ διαφορά δεν αξίζει τον κόπο...

Για φακούς και διάφορα αξεσουάρ μια χαρά είναι το ebay...

Και στις δυο περιπτώσεις το τρίποδο είναι της πλάκας...

Last edited:
Σε ευχαριστώ Στέλιο για την απάντηση,κάτι δε μου πήγαινε καλά ...
Που αναφέρει αλήθεια πως είναι made in China ?