pentax k-x

Ο συγκεκριμένος είναι ο APO DG που καινούργιος είναι πάνω από 200. Σε μτχ δεν νομίζω ότι υπάρχει στανταρ τιμή. Σου στέλνω διαφορες παλιες δημοπρασίες για να καταλάβεις

H κατηγορία APO στην Sigma, είναι ένα σκαλί παραπάνω οπτικά γιαυτό και είναι λίγο πιο ακριβός από τον απλό, θα τον καταλάβεις από την κόκκινη ρίγα, στο δαχτυλίδι εστίασης...

Δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο thread, επειδή όμως έχει να κάνει με την σκέψη να αγοράσω την εν λόγω μηχανή , ας γράψω εδώ την απορία μου .

Έχει γίνει ντόρος σχετικά με την καλή απόδοση της μηχανής για την κατηγορία της στα ψηλά iso .

Στο παρόν συγκριτικό με την Nikon d3100 , φαίνεται να είναι πολύ έως πάρα πολύ χειρότερες οι φωτογραφίες της k-x στα 3200 και πάνω .

Δοκίμασε κανείς μήπως και τις δύο ώστε να έχει πλήρη εικόνα μήπως και το συγκριτικό δεν είναι αξιόπιστο ?

Είναι άλλη κατηγορία η 3100 ? Αν και στο skroutz τις βρίσκω με διαφορά κάπου στα 70 ευρώ .

Την έχω και γω την απορία σε ποια κατηγορία βρίσκεται η 3100.
Κανονικά η κ-χ είναι στην κατηγορία της d5000 αφου μοιράζονται και τον ίδιο αισθητήρα. Τώρα η 3100 σαν νεώτερη έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και φαίνεται να τα πηγαίνει εξαιρετικά για τα λεφτά της.

Δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά μου φαίνεται από το λίγο που κοίταξα στα 3200-6400 η k-x γράφει καλύτερα??

Δέστες στο 100%...

Απάντηση: Re: pentax k-x

Δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά μου φαίνεται από το λίγο που κοίταξα στα 3200-6400 η k-x γράφει καλύτερα??

Δέστες στο 100%...

Μακάρι να με επηρεάσεις , διότι 80 ευρώ συν φακούς ακριβότερους είναι θέμα .

Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα στις φωτογραφίες είναι ο θόρυβος και εκεί αναφερόμουν , τα χρώματα φαίνονται καλύτερα στην k-x , αλλά ο θόρυβος που υπάρχει ειδικά στις κάτω φωτογραφίες και συγκεκριμένα πάνω στο φλιτζάνι είναι αρκετά έντονος .

Κάνω λάθος ?

Tο Imaging resource δεν ειναι σοβαρο site .Αν θυμαμαι καλα παραδεχτηκε κατοπιν πιεσης και στοιχειων που παρατεθηκαν οτι επαιρνε φωτογραφιες για τεστ .... φωτογραφιζοντας μια ............ φωτογραφια !!
Επισης στο τεστ της 60D χρησιμοποιει τον 16-35L ενω στην Κ5 ειχε στα πρωτα τεστ καποιον Sigma χωρις να αναφερει ποιον και κατοπιν τον Πενταξ 17-70 που κανει 1000 ευρω φθηνοτερα απο τον Κανον.
Εγω θα ελεγα πως την Κχ την ξερουμε ενω την 3100 οχι , πραγμα που σημαινει οτι μπορει να αξιζει τα παραπανω χρηματα αλλα αυτο μενει να το δουμε.
Προσωπικα θα πηγαινα στην Κχ γιατι μου αρεσει πολυ η φιλοσοφια των Πενταξ με τους παλιους φακους και σε αυτη την τιμη ειναι αριστη αγορα εκτος και αν ειναι πολυ σημαντικο το βιντεο οπου η 3100 υπερεχει καθαρα.

Tο Imaging resource δεν ειναι σοβαρο site .Αν θυμαμαι καλα παραδεχτηκε κατοπιν πιεσης και στοιχειων που παρατεθηκαν οτι επαιρνε φωτογραφιες για τεστ .... φωτογραφιζοντας μια ............ φωτογραφια !!
Επισης στο τεστ της 60D χρησιμοποιει τον 16-35L ενω στην Κ5 ειχε στα πρωτα τεστ καποιον Sigma χωρις να αναφερει ποιον και κατοπιν τον Πενταξ 17-70 που κανει 1000 ευρω φθηνοτερα απο τον Κανον.
Εγω θα ελεγα πως την Κχ την ξερουμε ενω την 3100 οχι , πραγμα που σημαινει οτι μπορει να αξιζει τα παραπανω χρηματα αλλα αυτο μενει να το δουμε.
Προσωπικα θα πηγαινα στην Κχ γιατι μου αρεσει πολυ η φιλοσοφια των Πενταξ με τους παλιους φακους και σε αυτη την τιμη ειναι αριστη αγορα εκτος και αν ειναι πολυ σημαντικο το βιντεο οπου η 3100 υπερεχει καθαρα.

Ευχαριστώ . πρέπει να πάω να τις δω κάπου μαζί με μια δική μου κάρτα και να φωτογραφίσω με τους στάνταρ φακούς το ίδιο θέμα ώστε να δω τι παίζει .

Κομματάκι δύσκολο θα είναι , αλλά αν το καταφέρω θα σας ενημερώσω .

Σίγουρα μεγαλύτερος αισθητήρας = καλύτερη ανάλυση η 3100, αλλά σε μερικά σημεία κατά την ταπεινή μου άποψη νομίζω γράφει καλύτερα η k-x (πάντα στην περίπτωση που εμπιστευόμαστε το εν λόγω σάιτ)...

Στην αριστερή μεριά είναι η Κ-x

outdoor
outdoor.jpg

indoor 3200 (Εδω η λεπτομέρεια στα φύλλα έχει χαθεί στην 3200)
indoor iso 3200.jpg

6400 (το μαλί της κούκλας αρχίζει να λασπώνει περισσότερο στην δεξιά φωτό)
6400.jpg

6400 b (Η ετικέτα στο μπουκάλι και ο φελός φαίνεται καθαρότερα στην k-x)
6400 b.jpg

12800 (Ανάλογα το μάτι βέβαια αλλά βλέπω την 3100 να ανεβάζει εντονο contrast με αποτέλεσμα να καίει μαύρα, επίσης ο θόρυβος είναι πιο σκληρός σε σχέση με την k-x)
12800 b.jpg 12800 c.jpg

Όλα είναι θέμα τσέπης και απαιτήσεων... -bye-

ΥΓ. Aπλά αιτιολογώ το προηγούμενό μου post...

Re: Απάντηση: Re: pentax k-x

...αλλά ο θόρυβος που υπάρχει ειδικά στις κάτω φωτογραφίες και συγκεκριμένα πάνω στο φλιτζάνι είναι αρκετά έντονος .

Κάνω λάθος ?

Δεν ξέρω αν κάνεις λάθος αλλά αυτό που βλέπω (αν εννοείς το φλυτζάνι κάτω δεξιά στα 12800) είναι ότι έχει ψιλοκάψει μαύρα, γι'αυτό δεν φαίνεται ο θόρυβος, αν κοιτάξεις στους μεσαίους τόνους ο θόρυβος στην 3100 είναι πιο οξύς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: pentax k-x

Δεν ξέρω αν κάνεις λάθος αλλά αυτό που βλέπω (αν εννοείς το φλυτζάνι κάτω δεξιά στα 12800) είναι ότι έχει ψιλοκάψει μαύρα, γι'αυτό δεν φαίνεται ο θόρυβος, αν κοιτάξεις στους μεσαίους τόνους ο θόρυβος στην 3100 είναι πιο οξύς...

Η αλήθεια είναι πως είναι πιο σκούρη η φωτογραφία και ίσως για αυτό να μην φαίνεται ο θόρυβος , αλλά τόση διαφορά ?

Ότι έχει λεπτομέρεια η k-x ούτε λόγος , ειδικά στο πανέρι με τα υφάσματα αριστερά από τις κλωστές και ειδικά στο μαύρο τα γκρι σχέδια σε 6400 ίσα που φαίνονται στην 3100 , αλλά ο κόκκος από την άλλη πολύ έντονος , διορθώνεται λες ώστε να δείχνουν το ίδιο καθαρές ?

Κοίτα αυτή τη στιγμή απλά συγκρίνουμε δύο εικόνες σε ένα site, αυτό όμως απέχει από την πραγματικότητα, δύσκολα θα τραβήξεις φωτό σε 6400 και 12800 για τον απλό λόγο, ότι θα θέλεις την καλύτερη ποιότητα για τις φωτό σου, αν το κάνεις όμως, υπάρχουν προγράμματα που θα κάνουν ''κάτι'' όχι όμως θαύματα...

Απλά να πω πως μπήκα και εγώ στον κόσμο της φωτογραφίας :award:,αφού απέκτησα την Pentax K-x (used) με 1600 klicks.Θα σας ζαλίζω λιγάκι περισσότερο απο εδώ και στο εξής ...

Φιλικά
Νίκος

Να μας ζαλίσεις πολύ όχι λίγο.!!αλήθεια πόσο περίπου τη βρήκες μτχ την κ-χ? Επόμενη αγορά για τη μηχανή προτείνω έναν 50ρη pentax φ/1.7. πολύ φωτεινός, για οταν χρειαστεί. Επίσης όπως μου είπαν και εμένα όταν την πήρα είναι καλό να προμηθευτείς sanyo eneloop.Δεν έχουν σχέση με άλλες επαναφορτιζόμενες

Αυτές έχω κι εγώ και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή τους μέχρι στιγμής.

Καλησπέρα, την Κ-X με τα μεταφορικά την πήρα περίπου 330 ευρώ με τον 18-55 φακό του κιτ.Νομίζω πως είναι καλά,δεδομένης και της πολύ καλής κατάστασης που είναι η μηχανή.Απο εκεί και περα είχα διαβάσει και εγώ για τις eneloop της sanyo πολύ καλά λόγια,αλλά είπα να δοκιμάσω αρχικά και τη λύση του IKEA με τις πράσινες επαναφορτιζόμενες ( 4ΑΑ και 2ΑΑΑ +φορτιστης=15Ευρώ)που νομίζω στο Dpgr είχαν πάρει θετικά σχόλια.

Νίκος

δοκιμάσω αρχικά και τη λύση του IKEA με τις πράσινες επαναφορτιζόμενες ( 4ΑΑ και 2ΑΑΑ +φορτιστης=15Ευρώ)που νομίζω στο Dpgr είχαν πάρει θετικά σχόλια.
Νίκος

Δεν τις δοκίμασα , αλλά προχθές έβγαλα δυο κίτρινες αλκαλικές (από το εν λόγω κατάστημα) από το τηλεκοντρόλ ενός βίντεο που είχαν ξεράσει υγρά .
Και δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνω με αυτής της μάρκας μπαταρίες .

Ξανά ούτε τσάμπα και όχι μόνο .

Last edited: