Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Λες οτι οι αθεοι πρεπει αν αποκαλουνται υλιστες και εγω σου παρεθεσα ενα Link με ατομα που ειναι στην κεφαλη της εκκλησιας που ειναι ο ορισμος του υλιστη. Οποτε με τον ορο υλιστη πως προσδιοριζεται ο αθεος απο τους συγκεκριμενους ενθεους;

Απάντησα τι είναι υλισμός.

Δεν είναι ούτε ο φιλοχρήματος ούτε ο γκατζετάκιας.

Ψάξε λίγο να δεις τι σημαίνει ο όρος φιλοσοφικά.

Απροσδιοριστια υπαρχει ΜΟΝΟ για σενα. Τον ανθρωπο.
Απροσδιοριστια ΔΕΝ εχει νοημα σε καποιον εκτος χρονου.
Οπου ΟΛΑ ... συμβαινουν και τρεχουν.

Ποσο πιο απλα να το πω και εγω ? :nounder:

Για τον Θεό?
Αν εννοείς αυτό τότε το επιχείρημα για script πάει περίπατο από το γεγονός ότι δεν είναι παρεμβατικός.

Μα σοβαρά τώρα ασχολούμαστε ακόμη με τις ημίγυμνες ανεγκέφαλες κορασίδες;
Βάζω στοίχημα ότι οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούν να σταθούν στοιχειωδώς σε περί θεού συζήτηση επιπέδου Πρώτης Γυμνασίου.
Όσο αυτές αντιπροσωπεύουν τον μέσο σκεπτόμενο άθεο (άθρησκο κλπ) άλλο τόσο η Λουκά αντιπροσωπεύει τον μέσο σκεπτόμενο θρησκευόμενο.

Iσως δεν προσεξες τι εγραψα στο ποστ οπου τις ανεφερα (ενδεικτικα)
Οι κυριες αυτες περιστοιχιζονται συγκροτουνται και στηριζονται απο ατομα με βημα στην επικοινωνια στα κοινωνικα δρωμενα ακομα και στον πολιτικο λογο.
Ανεφερα και ενα ονομα στην πρωτη φωτο "διανοουμενης" των μιντια που την τρωμε στη μαπα σχεδον σε καθημερινη βαση στο ραδιο, και συχνοτατα και στην ΤΒ οπου μας κανει μαθηματα ηθικης του τι πρεπει να ειμαστε τι πρεπει να πιστευουμε και να δινουμε στα αγορια να παιζουν με κουκλες.
Ενας απο τους στηρικτες τους ειναι ο ιδιοκτητης του Λε Μοντ.
και σταματαω εδω.

Δεν εχω κανενα προβλημα να θεωρησω οτι η θρησκεια μας και το πιστευω μας βαλεται απο παντου. Μα κανενα.
Αρκει ο πολεμος να ειναι ανοιχτος και κηρυγμενος. Τον δεχομαι.

Αλλα αυτα τα κρυφτουλια, "επρεπε να τραβηξω την προσοχη, το ειπα, δεν το ειπα, αλλο ηθελα να πω, σεβομαι αλλα οχι, ..." αυτα μου καθονται στο λαιμο.
Και δεν υπαρχει χειροτερο για εναν εχθρο απο το οταν δεν χαιρει εκτιμησης.

Ομαλά εξελίσσεται η συζήτηση ως τώρα. Νομίζω ότι περιττεύουν οι κορώνες και η ποδοσφαιροποίηση.

Τυφλή παράθεση έκανες. Το πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού το έχουν οι ά-θεοι. Εξηγήθηκε μάλιστα σε βάθος, προτάθηκε κι όλας άλλο όνομα. Δεν καταλαβαίνω την επιμονή.

Απάντηση: Re: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Μάνο, δες λίγο τι έγραψες.
Αληθεια το λέω.
Η απροσδιοριστία και η μη γραμμικότητα στα οποία αναφέρεσαι στέλνουν στον κουβά τα περί script.
Tόσο απλά.
Δεν μπορώ να το κάνω απλούστερο.

Κατ' αρχάς ο ίδιος ο Σρέντιγκερ δεν θα το δεχόταν.

Στο What is Life, το οποίο είναι ουσιαστικά μια συλλογή διαλέξεών του, υπάρχουν ως επίλογος, οι σκέψεις του περί ντετερμινισμού και ελεύθερης βούλησης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μ

Φιλοσοφικά υλιστής σημαίνει άλλο πράγμα.

Αν το πας στον φιλοσοφικό υλισμό, μιλάς για το αντίθετο του ιδεαλισμού.
Καμία σχέση με θρησκεία, πνευματικότητα κλπ.
Ένας ιδεαλιστής δεν είναι απαραίτητα και θρησκευόμενος.

Παίδες μην μπερδεύουμε τον προσκολλημένο στα υλικά αγαθά με τον φιλοσοφικά υλιστή.
Ενδεικτικός ορισμός:
Ο υλισμός είναι ένα από τα δύο κύρια ρεύματα της φιλοσοφικής σκέψης, το οποίο υποστηρίζει πως το κύριο συστατικό του Σύμπαντος είναι η ύλη, και πως όλα τα φαινόμενα που παρατηρούνται μπορούν να εξηγηθούν ως υλικές αλληλεπιδράσεις. Σύμφωνα με τον υλισμό, "η ανθρώπινη ύπαρξη καθορίζει την συνείδηση και όχι η συνείδηση την ανθρώπινη ύπαρξη" κάτι το οποίο, έρχεται σε αντίθεση με τον Ιδεαλισμό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Απάντησα τι είναι υλισμός.

Δεν είναι ούτε ο φιλοχρήματος ούτε ο γκατζετάκιας.

Ψάξε λίγο να δεις τι σημαίνει ο όρος φιλοσοφικά.
Μαλιστα... Δεν εκφραζει τους αθεους και προσωπικα δεν με εκφραζει αυτο που διαβασα για τον διαλεκτικο υλισμο του Μαρξ. Σε καμια περιπτωση....Πρωτα απο ολα ειναι καθαρα φιλοσοφικο. Οι αθεοι προτιμουν να βασιζονται σε αποδειξεις, λογικη και την επιστημη.
Και μπορει να διαβασα και λαθος, αλλα νομιζω δεν απορριπτει το μεταφυσικο.

Παίδες μην μπερδεύουμε τον προσκολλημένο στα υλικά αγαθά με τον φιλοσοφικά υλιστή.
Ενδεικτικός ορισμός:
Ο υλισμός είναι ένα από τα δύο κύρια ρεύματα της φιλοσοφικής σκέψης, το οποίο υποστηρίζει πως το κύριο συστατικό του Σύμπαντος είναι η ύλη, και πως όλα τα φαινόμενα που παρατηρούνται μπορούν να εξηγηθούν ως υλικές αλληλεπιδράσεις. Σύμφωνα με τον υλισμό, "η ανθρώπινη ύπαρξη καθορίζει την συνείδηση και όχι η συνείδηση την ανθρώπινη ύπαρξη" κάτι το οποίο, έρχεται σε αντίθεση με τον Ιδεαλισμό.

Υπαρχουν και υλιστες που πιστευουν στο Θειο. Μονο που το θειο εγκειτα στην υλη ( στο εσωτερον και μοναδικα αδιασπαστον αυτης)
Οι Ατομιστες.

Απάντηση: Re: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

:grandpa: Είχα έναν φίλο που τον φωνάζαμε έτσι όταν παίζαμε μπάλα!

Ε δεν θα 'χε τον Θεό του φαίνεται :p

Θα ήταν α-θεόφοβος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να

Δεν μπορούν να προσδιοριστούν αλλιώς οι ίδιοι. Εγώ αυτό το λέω έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης έχει κάποιος που πιστεύει στον εαυτό του η κάποιος που επικαλείται συχνά το Θείο something σε κάθε μανούρα.
Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.Δηλαδη τι αυτοπεποίθηση μπορεί να έχει κάποιος που λουφαζει ευλαβικά κάτω από πετραχήλια;

Για τον Θεό?
Αν εννοείς αυτό τότε το επιχείρημα για script πάει περίπατο από το γεγονός ότι δεν είναι παρεμβατικός.

Γιατι να γινει παρεμβατικος ? .... to script γραφτηκε, τυπωθηκε και παιζεται ... γιατι να παρεμβει ?
Αυτος το γραψε ! Γιατι να το αλλαξει ? Αν ηθελε ... θα το αλλαζε ! (ασε που ... δεν ξερουμε ουτε καν αυτο
αν σε καποιο αλλο συνεχες εγω δεν σκεφτομαι σαν εσενα και εσυ σαν εμενα ... ειναι τοσο περιπλοκο αυτο το
γαϊτανακι εναλλακτικων αλυσιδων .... by the way, ειδες το Coherence ?.... ισως καταλαβεις περισσοτερα -bye-).

:flipout::flipout::flipout::flipout:
Δεν ντρέπεστε βρε, λείπει ο Σταύρος και τρολλάρετε;

Εγώ πάντως θα γίνω Χάρε Κρίσνα.
Όλοι χεσμένους τους έχουν και κανείς δεν λέει ότι θα πάνε στη κόλαση. :p

Γιατι να γινει παρεμβατικος ? .... to script γραφτηκε, τυπωθηκε και παιζεται ... γιατι να παρεμβει ?
Αυτος το γραψε ! Γιατι να το αλλαξει ? Αν ηθελε ... θα το αλλαζε ! (ασε που ... δεν ξερουμε ουτε καν αυτο
αν σε καποιο αλλο συνεχες εγω δεν σκεφτομαι σαν εσενα και εσυ σαν εμενα ... ειναι τοσο περιπλοκο αυτο το
γαϊτανακι εναλλακτικων αλυσιδων .... by the way, ειδες το Coherence ?.... ισως καταλαβεις περισσοτερα -bye-).

Θεός που έφτιαξε τον κόσμο αλλά δεν παρεμβαίνει πλέον.
Μήπως είσαι ντεϊστής και δεν το ξέρεις;

Ρε παιδια (Χρηστο και Διονυση)

Μην με αρχιζετε τα οπαδικα .... ΕΛΕΟΣ.
Δεν ξερω τι ειμαι (οπαδικα) η που ανηκω !
Δεν κανω διαρκως αντιστοιχηση με καποιον μεγαλο και σπουδαιο.

Γιατι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ ... το 90% απο αυτα που γραφω ... μου "κατεβαινουν" EN ROUTE.
Προσπαθω να μιλαω απλα ... και εσεις μου λετε αν διαβασα τον εναν η τον αλλον .... Oκ, I rest my case !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να

Έλλειψη αυτοπεποίθησης έχει κάποιος που πιστεύει στον εαυτό του η κάποιος που επικαλείται συχνά το Θείο something σε κάθε μανούρα.
Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.Δηλαδη τι αυτοπεποίθηση μπορεί να έχει κάποιος που λουφαζει ευλαβικά κάτω από πετραχήλια;

Δεν λουφάζει αγαπητέ. Αν λουφάζει, τότε δεν κάνει εκείνο για το οποίο έχει τα πετραχήλια. Γιατί προσπαθείς να μπερδέψεις τα πράγματα; Επικαλείται το Θείο γιατί αυτή είναι η θέση του. Να επικαλείται το Θείο. Οι μη επικαλούμενοι το θείο τι θέση έχουν ως προς τον όρο που έχουν διαλέξει να τους προσδιορίζει;

Εγώ πάντως θα γίνω Χάρε Κρίσνα.
Όλοι χεσμένους τους έχουν και κανείς δεν λέει ότι θα πάνε στη κόλαση. :p

Η κόλαση είναι η αποξένωση από το Θείο. Σε πολύ γενικές γραμμές και όσο πιο συνοπτικά μπορώ να το πω.

Status
Not open for further replies.