Washed είναι και αυτός.
Τι τους έπιασε μωρέ και τον πλένουν; Κατά βάθος ήθελαν να πουλάνε κάλτσες;
Τι τους έπιασε μωρέ και τον πλένουν; Κατά βάθος ήθελαν να πουλάνε κάλτσες;

μα καλά ζεις στην "πατρίδα"του taresso και δεν εχεις έστω δοκιμάσει?....Ο taresso λέει τίποτα σαν καφές ? Να τον δοκιμάσω ?
Αυτό θεωρώ και εγώ σωστότερο και ακολουθώ τώρα. Υπάρχουν πάντως πολλές αναφορές, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις το paddle με παρατεταμένη προ-εκχύλιση χαμηλής πίεσης, ότι καλύτερο είναι να μετράς από τις πρώτες σταγόνες (φυσικά λιγότερο χρόνο)O χρόνος μετράει από τη στιγμή που πατάς το κουμπί και ενεργοποιείται η αντλία, όχι από την πρώτη σταγόνα εκχύλισης.
Αν δεν είναι πολύ ψημμένος (οπότε δεν παίρνει και πολλά), δοκίμασε να κατεβάσεις τη θερμοκρασία της μηχανης 1c και ξαναδοκίμασε στις ιδιες ρυθμίσεις, ίδια ποσότητα καφέ στο καλαθάκι, μπορεί να του καλμάρει κάπως την πικρίλα.λοιπον πηρα 250 γρ στο σπιτι να δοκιμασω.....μαπα το καρπουζι *στα δικα μου γουστα παντα......πολυ πικριλα
Σε αντίστοιχη μηχανή με paddle, ασχέτου του pre-infusion (3-4 sec στα 3bar μετά στα 6bar και τελείωμα στα 9bar) η μεθοδολογία είναι ίδια, εκχύλιση 40-45ml ροφήματος σε 30-40sec, 19-20gr καφέ. Μην κολλάς με το χρονόμετρο, δες πως βγαίνει ο καφές και αν αρχίζει να ξανθαίνει η ροή πάει να πει ότι η εκχύλιση πρέπει να τελειώνει, για να μην πίνεις πικρίλες. Εννοείται απόλυτος κριτής είναι η γεύση.Αυτό θεωρώ και εγώ σωστότερο και ακολουθώ τώρα. Υπάρχουν πάντως πολλές αναφορές, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις το paddle με παρατεταμένη προ-εκχύλιση χαμηλής πίεσης, ότι καλύτερο είναι να μετράς από τις πρώτες σταγόνες (φυσικά λιγότερο χρόνο)
Αυτό είναι απίστευτη αλήθεια. Το να βλέπεις οτι ξεμένεις και να μπορείς σε 5-10 λεπτά με τα πόδια να πάρεις φρέσκο ποιοτικό καφέ, ακόμη και αν δεν είναι ο αγαπημένος σου, είναι ανεκτίμητο...Θα μείνει στα υπόψιν μια και βολεύει και λόγω απόστασης στην αγορά του.
Αυτό είναι απίστευτη αλήθεια. Το να βλέπεις οτι ξεμένεις και να μπορείς σε 5-10 λεπτά με τα πόδια να πάρεις φρέσκο ποιοτικό καφέ, ακόμη και αν δεν είναι ο αγαπημένος σου, είναι ανεκτίμητο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.