more peers
AVClub Fanatic
Εγω να ρωτησω κατι,αν ο ενισχυτης ειναι δικαναλος με μονο L+R εξοδους το sub που μπαινει?
Aν δεν έχει sub (pre) out δεν μπαίνει πουθενά.
Εγω να ρωτησω κατι,αν ο ενισχυτης ειναι δικαναλος με μονο L+R εξοδους το sub που μπαινει?
αποψη μου . με καλα ηχεια βασης μπορεις σε πολλες περιπτωσεις να χρησιμοποιησεις απο λαμπατους ολιγοβατους ή ss παλι ολιγοβατους. αν προσθεσεις sub τοτε θα εχουμε δραματα.
για πολυκαναλους γενικα δεν πιστευω οτι ειναι τοσο ποιοτικοι .
τωρα για ενεργα sub .τι να πω , οπως ειδα το παραπανω σαμπ εχει ενσωματομενο ενισχυτη class D. τωρα αν οδηγεις τα ηχεια με ενισχυτη class a τι να πω περα απ οτι ..εχουμε ξεφυγει.
χωρια τις μετρησεις που πρεπει να κανεις, την καλωδιωση και το μεγεθος του sub που αμφιβαλλω αν θα επιλεξει καποιος το καταλληλο.
γενικα απο την μικρη σχεση που εχω με τον ηχο και τα συστηματα μου φαινεται οτι η ιστορια με τα sub ειναι too much.
ε τοτε ανθρακες ο θησαυρος ολοι οι δικαναλοι ετσι ειμαστε
Σε πιάσαν κότσο βρε
Oι δικοί μου έχουν και οι δύο.
Aν δεν έχει sub (pre) out δεν μπαίνει πουθενά.
Καλά,οι δικοί μας το έχουν παρα..θέσει...
Τέσσερα ζεύγη pre-out.
Σαν να σου λέει 'τι κάθεσαι;'
Στο REL Strata II εκτός από τις line level inputs (RCA) είχε και high level inputs, όπου η σύνδεση γίνεται παράλληλα με τα ηχεία, οπότε το sub παίρνει το σήμα απο εκεί.
Μάλιστα διαπίστωσα ότι είναι σαφώς ποιοτικότερη η σύνδεση με αυτό τον τρόπο...
αστα δραμα και οτι ψηνομουνΣε πιάσαν κότσο βρε
Oι δικοί μου έχουν και οι δύο.
Περι ορέξεως κτλ απολύτως μαζί σου.
Απλά μερικές διευκρινίσεις.
1) Το καλό ηχείο κοστίζει και πολλά χρήματα, που ίσως δεν διαθέτουμε όλοι.
2) Η πλειοψηφία των sub είναι ενεργά
3) δεν μιλάμε για πολυκάναλους (όντως είναι σαβούρα imo, όταν μιλάμε για μουσική αναπαραγωγή)
4) τα dali cubic δεν είναι sub... κολλάς και usb πάνω και αν δεν έχεις ενοχές, απο εδώ πάνε και οι άλλοι... με ένα χιλιαρικάκι αν θυμάμαι καλά...
5) Οι μετρήσεις στο χώρο (και η φροντίδα... αλλά θέστο αυτό γιατί εκτοξεύεται το κόστος) είναι απαραίτητη και όχι πολυέξοδη. Πιο πολύ η γνώση είναι το δύσκολο.
δηλαδη πως γινετε αυτο το παραλληλο κολπο,στριμωχνεις στις ιδιες εξοδους τα καλωδια του sub?Στο REL Strata II εκτός από τις line level inputs (RCA) είχε και high level inputs, όπου η σύνδεση γίνεται παράλληλα με τα ηχεία, οπότε το sub παίρνει το σήμα απο εκεί.
δηλαδη πως γινετε αυτο το παραλληλο κολπο,στριμωχνεις στις ιδιες εξοδους τα καλωδια του sub?
Στο REL Strata II εκτός από τις line level inputs (RCA) είχε και high level inputs, όπου η σύνδεση γίνεται παράλληλα με τα ηχεία, οπότε το sub παίρνει το σήμα απο εκεί.
Τα καλώδια ηχείων που φεύγουν απ' τον ενισχυτή βιδώνονται στο sub κι από εκεί φεύγουν άλλα για τα ηχεία.
ok ,σωστα ο καθενας κανει τις επιλογες του.
παντως ζω για την στιγμη που θα δω σε καποιο σπιτι να οδηγει καποιος τα ηχεια βασης του με ενισχυτη ταξεως Α και το sub να εχει ενσωματομενο ενισχυτη ταξεως D.
ή μαλλον τα πρωτα βατ σε ταξη Α, μετα ΑΒ και το sub σε ταξη Δ. αντιο ζωη![]()
![]()
Τυπικές συνδέσεις subwoofer (μιλώντας πάντα για μουσική). Οι έξοδοι ηχείων και των 2 καναλιών συνδέονται στο σαμπ. Το crossover ρυθμίζεται πάνω στο σαμπ.
Μιλάμε πάντα για υπο-γούφερ , για πολύ χαμηλές, όχι για γούφερ. Τα υπογούφερ δεν θεραπεύουν ηχεία που πάσχουν από έλλειψη γούφερ, που δεν μπορούν δηλαδή να αποδώσουν ούτε τις ανώτερες χαμηλές.
Όποιος ακούσει π.χ τα Hotel California με sub θα ακούσει κάτι χτυπήματα που δεν ήξερε ότι υπήρχαν...
Το REL που μας δείχνει ο artman πιο πάνω είναι ένα καλό μουσικό Sub.Aν δεν έχει sub (pre) out δεν μπαίνει πουθενά.
Έτσι νέτα σκέτα όπως το λες, κατά τη γνώμη μου δεν είναι. Προστίθεται και ο θόρυβος των τελικών σταδίων πριν πάει στο sub. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο. Όπως λέει ο Sokmav που σε αυτή την περίπτωση το σήμα που φεύγει για τα ηχεία είναι κροσαρισμένο και αυτά αναπαράγουν μόνο τις συχνότητες που πρέπει.
Ωραίο! Έχει και επιλογή για το hi-pass 75 ή 100hz. Και αποφεύγει αυτό να γίνεται μέσω High level in που είναι το σύνηθες (και που προσθέτει το θόρυβο των τελικών σταδίων του ενισχυτή).Το REL που μας δείχνει ο artman πιο πάνω είναι ένα καλό μουσικό Sub.
Δείτε και το δικό μου, λίγο διαφορετικής φιλοσοφίας με πλήρεις ρυθμίσεις, αλλά φτιαγμένο για να συνεργάζεται με ενεργά ηχεία (κατά προτίμηση της δικιάς του οικογενείας). Με συμβατικά η έξοδος του πρέπει να κατευθυνθεί προς τον τελικό του ζεύγους των κυρίων ηχείων βάσης.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.