Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Περί photoshop

Εγω δεν εχω ασχοληθει με τετοια στοχευμενη επιδιορθωση. Λογικα υπαρχουν πολλοι τροποι, αλλα δεν εχω κανενα ως ενδεδειγμενο... χθες διαβαζα ενα tutorial, για αλλο λογο αλλα ισως κανει δουλεια....

Ανοιγεις ενα λειερ φωτοφιλτερ...
Επιλεγεις τη ματζεντα, αφου θελεις να διωξεις το πρασινο...
Ρυθμιζεις το density ετσι ωστε να εχεις το αποτελεσμα (αποχρωματισμο απο το πρασινο) που θελεις στο συγκεκριμενο προβληματικο σημειο...
Βαζεις foreground χρωμα το μαυρο και επιλεγεις τη βουρτσα...
Βαφεις με μαυρο ολη την εικονα, για να την επαναφερεις στα πριν του φωτο φιλτερ χρωματα, εκτος του σημειου που πρασινιζε...
Αν σου ξεφυγει η βουρτσα, αλλαζεις σε λευκο χρωμα και διορθωνεις...

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι σωστος τροπος, αλλα μπορεις να δοκιμασεις...

Ο Αλεξης Theodin καπου ειχε αναφερει οτι εχει παλετα με ετοιμα χρωματα με skin tones αλλα δεν ξερω πως χρησιμοποιουνται...

Δοκιμασα με κοκκινο και μου αρεσε παραπανω... θελει ψαξιμο...

attachment.php

Attachments

• ΓŽβ€ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ΅Γβ€š 2009 _D300#2.jpg
    ΓŽβ€ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ΅Γβ€š 2009 _D300#2.jpg
    64.5 KB · Views: 177

Εμένα μου φαίνεται πιό ενοχλητική η πρασινίλα στο μέτωπο και στη μύτη αριστερά όπως βλέπουμε. Και παράξενη ... σαν να χωρίζει με γραμμή απο το δεξιό "φυσιολογικά" χρωματισμένο μέρος στο μέτωπο.

Καλή η διόρθωση δίπλα στο στόμα.

Re: Photoshop CS5

Eδω ενα βιντεο με διορθωση των φακων...
QUOTE]

Τουλαχιστον τρια Lens Correction θα βρεις, ενα αυτοματοποιημενο μεσω του File menu, κι αλλα δυο μεσω του Filter-menu. Μπορεις να παρεις τη φωτογραφια οπως την τραβηξες και να τη δεις οπως θα ηταν τραβηγμενη μ'εναν αλλον φακο της ιδιας ή αλλης εταιρειας και με ιδια ή αλλη μηχανη !

Συναπτω snapshot με επιλογες απο φακους Canon. Εχει ολη τη γκαμα EF 70-200. Εχεις τον 70-200/4; Βλεπεις πως θα ηταν με τον νεο 70-200/2.8 κι αμα θες συγκρινεις και με τον παλιο 2.8 και μετα τον κανεις ...Fisheye. Αναρωτιεμαι τι νοημα εχει να τα χωνεις σε φακους πλεον.

Υπαρχει πια αναχωρηση απ'την κλασσικη φωτογραφια. Κανεις studio work.

Capture 100.jpg

Last edited:
Απάντηση: Photoshop CS5

Όσο και αν έχεις δυνατότητες διόρθωσης η έλλειψη ανάλυσης δεν μπορεί να έρθει από κανένα πρόγραμμα. Όπως και τα bokeh θέλουν αρκετό παίδεμα αν δεν έρθει από τον φακό σε έναν βαθμό.
Σίγουρα μετά η μισή δουλειά βέβαια είναι στην οθόνη μπροστά.

Δεν ειναι φιλοσοφικο ερωτημα, παιζονται λεφτα και μαλιστα αρκετα. Μπορεις με τις ρυθμισεις του σημερινου Φωτοσοπ να ανεβασεις το επιπεδο αποδοσης ενος καλου φακου σε κορυφαιου; Αν ναι ποιος ο λογος να αγορασεις τον κορυφαιο.

Π.χ. παιρνω μια ληψη με τον EF 70-200/2,8L IS, και την ιδια ακριβως (ιδιο βαθος πεδιου, διαφραγμα/ταχυτητα) με τον πολυ ακριβοτερο νεο EF 70-200/2,8L IS II. Μπορω μεσω του Lens Correction κλπ. ρυθμισεων να φερω τη ληψη του πρωτου στα επιπεδα του δευτερου;

Π.χ. παιρνω με ζουμ ας πουμε στα 24mm, μπορω να τον φερω στα επιπεδα ποιοτητας του κατα πολυ ακριβοτερου 24mm prime;

Π.χ. παιρνω με τον εξαιρετικο EF200/2.8L II μπορω να κροπαρω στα 300mm αποτελεσμα εφαμιλλο του πανακριβου 300/2,8L;

Το ιδιο ισχυει για δυο μηχανες ιδιας αναλυσης αλλα διαφορετικης τιμης (π.χ. 5D Mk.II με 1Ds Mk.III μονταρισμενες με τον ιδιο φακο).

Δε με αφορουν αλλα κριτηρια αγορας, π.χ. διαρκεια μπαταριας, ταχυτητα motor drive, WiFi συνδεσιμοτητα, κλπ. Μιλαω μονο για τελικο αποτελεσμα.

Γιατι τελικα μου φαινεται οτι αρκει ενα "καλο" συστημα για να βγαλεις παπαδες και τα αλλα ειναι πεταμενα λεφτα. Εκτος αν το κοστος δεν ειναι θεμα οποτε ολοι αγοραζουμε μια Ρολλς Ρόυς και καθαρισαμε με τις μετακινησεις μας. Εχει και δωρεαν σερβις.

-

Last edited:

Αν ο φακός δεν είναι ικανός να δεί την πληροφορία, δεν είναι δυνατόν να την φανταστεί και να την αναδημιουργήσει το cs5. Ο οξύτητα του καλύτερου φακού δίνει περισσότερη πληροφορία που δεν είναι απλά θέμα sharpening της φωτογραφία του πιο θολού φακού. Αν υπάρχει θάμβωση από πλάγιο φώς στον ένα και δεν υπάρχει στον άλλο, ούτε κι αυτό διορθώνεται.
Οι γεωμετρικές παραμορφώσεις διορθώνονται μεν σε αρκετά καλό βαθμό, αλλά πάντα υπάρχει κάποιο κόστος σε χάσιμο πληροφορίας. Τα pixels δεν αραιώνουν και πυκνώνουν έτσι απλά χωρίς συνέπειες στην πληροφορία δίπλα τους και ανάμεσά τους...

Φυσικά και μπορεί το cs5 να βοηθήσει πολύ το υλικό που θα του δωθεί, αλλά όσο καλύτερο το αρχικό υλικό τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα. Και συνήθως καταλήγουμε στο να μεταθέτοντας το πρόβλημα στο πόση ώρα είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε για την επεξεργασία της κάθε φωτογραφία μας, πόσα λάθη θα πρέπει να διορθώσουμε, πώς τα αξιολογούμε, σε ποια σειρά τα ιεραρχούμε κλπ...

Επιτελους με το cs5 τα ανεμιστηρακια του macbook δεν κανουν σα τρελα. Το λειτουργω και επικρατει η απολυτη ησυχια!

Επιτελους με το cs5 τα ανεμιστηρακια του macbook δεν κανουν σα τρελα. Το λειτουργω και επικρατει η απολυτη ησυχια!

Σε 'μένα παίρνει μπροστά συχνότερα το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών, που την χρησιμοποιεί σαν συνεπεξεργαστή.

Πολλά πράγματα μπορούν να διορθωθούν στην επεξεργασία, χρώμα και κόντραστ πρώτα και καλύτερα. Εκεί μπορούν να εξομαλυνθούν οι διαφορές μεταξύ παραπλήσιων οπτικών. Εάν η διαφορά των οπτικών είναι μεγάλη, θα παραμείνει και μετά την επεξεργασία (εξάλλου, τη φωτογραφία με τον καλό φακό σε τι θα την πάρουμε για σύγκριση, σε jpeg κατευθείαν από τη μηχανή; Δεν το νομίζω...). Επίσης οι χρωματικές εκτροπές σε κάποιο βαθμό διορθώνονται. Σε ανάλυση, φόντο, θάμβωση λίγα πράγματα γίνονται. Στις παραμορφώσεις, κάθε επέμβαση έχει κόστος στην ανάλυση όσο και στην κάλυψη (αφού γίνεται resampling και αποκοπή περιθωρίων).

Το εάν αξίζει κανείς να επενδύεει στα απολύτως κορυφαία οπτικά ή μπορεί να αρκεστεί και σε οπτικά κάποιου δεδομένα καλού επιπέδου, είναι ερώτημα που προϋπήρχε του CS5. Νομίζω το βασικό ερώτημα είναι το εάν έχει νόημα να επιμένει κανείς στη χρήση εξοπλισμού κορυφαίας απόδοσης (έναντι απλώς πολύ καλής) με αντίτιμο την παραμέληση της ουσίας της φωτογραφίας.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη και πολυ απλα, κανενα photoshop και κανενα λογισμικο δε μπορει να αντικαταστησει μια σωστη , μια τελεια φωτογραφια, με κορυφαια οπτικα..Το "σωστο" γραψιμο , τα χρωματα και οι καμπυλες γενικα που παιρνουμε απο ενα μεγαλο κ ακριβο συστημα ειναι αναντικαταστατο.Απλα.Τα υπολοιπα ειναι προσπαθειες...

Δε το συζηταω μετα για τα βαθη πεδιου, τις μικρολεπτομερειες, τα ξεφονταρισματα, τα bokeh.

ετσι , με απλα και λιγα λογια.

Τεσπα το photoshop δεν εξυπηρετει μονο τους φωτογραφους αλλα και τους γραφιστες.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη και πολυ απλα, κανενα photoshop και κανενα λογισμικο δε μπορει να αντικαταστησει μια σωστη , μια τελεια φωτογραφια, με κορυφαια οπτικα..Το "σωστο" γραψιμο , τα χρωματα και οι καμπυλες γενικα που παιρνουμε απο ενα μεγαλο κ ακριβο συστημα ειναι αναντικαταστατο.Απλα.Τα υπολοιπα ειναι προσπαθειες...

Δε το συζηταω μετα για τα βαθη πεδιου, τις μικρολεπτομερειες, τα ξεφονταρισματα, τα bokeh.

ετσι , με απλα και λιγα λογια.

Το Photoshop εννοειται πως δεν λειτουργει ανταγωνιστικά ως προς την φωτογραφικη μηχανη αλλα συμπληρωματικά.

Τεσπα το photoshop δεν εξυπηρετει μονο τους φωτογραφους αλλα και τους γραφιστες.

Στο λέω εκ πείρας...Δεν εξυπηρετεί απλά εμάς τους γραφίστες, είναι το κύριο
πρόγραμμα που βγάζουμε το ψωμάκι μας!

υγ:Πάντως πολλά bugs το CS5!!

Kαλα βρε γραφιστες, χαθηκε το illustrator? το ΙnDesign ? To Quark? To Corel?
Tα υπολοιπα προγραμματα DTP ?

Με το photoshop φτιαχνετε μακετες???

Kαλα βρε γραφιστες, χαθηκε το illustrator? το ΙnDesign ? To Quark? To Corel?
Tα υπολοιπα προγραμματα DTP ?

Με το photoshop φτιαχνετε μακετες???

Το καθε προγραμμα εχει την χρηση του.

Απο αυτα που αναφερεις τα μισα (corel, illustrator) ειναι προγραμματα vector based σχεδιασμου και τα υπολοιπα ειναι προγραμματα desktop publishing.

Το Photoshop ειναι ο αδιαφιλονικητος βασιλιας των προγραμματων bitmap editing

Δεν μπορεις να ανοιξεις κονσερβα με γαλλικο κλειδι, ουτε να σφιξεις μπουλονι με ανοιχτηρι...

Κατα την ταπεινη μου γνωμη και πολυ απλα, κανενα photoshop και κανενα λογισμικο δε μπορει να αντικαταστησει μια σωστη , μια τελεια φωτογραφια, με κορυφαια οπτικα

Το ιδιο το λογισμικο ηρθε με λογο υπαρξης οτι η ψηφιακη φωτογραφια ηταν ατελης. Αν παμε μολις 5 χρονια πισω και δουμε τι ποιοτητα ειχαμε στα χερια μας δεν υπαρχει συγκριση. Για 10 δεν το συζηταμε, δεν υπηρχε λογος να παρεις ψηφιακη μηχανη. Το λογισμικο ειναι απολιθωμα εκεινης της εποχης που επρεπε να πειραξεις το αποτελεσμα για να το αναβαθμισεις. Με την "εξελικτικη" διαφορα οτι σημερα με το λογισμικο βγαζεις τη φωτογραφια που δεν τραβηξες.

Ενταξει, καποια στοιχεια σαφως προσομοιαζουν τη διαδικασια εκτυπωσης, η παρεμβαση στην εκθεση π.χ., περαν αυτου ομως το 99% της καλης φωτογραφιας πρεπει να ειναι στη ληψη.

Και τελικα, κανενας επαγγελματιας field work δε χρειαστηκε ποτε "Φωτοσοπ". Ιμαλάια ή Βιετναμ ειχε μια μηχανη τανκ και τραβαγε. Σημερα η μηχανη σου λεει "temperature operating limits: απο μηδεν εως 38 βαθμους Κελσιου". Γιναμε του καναπε δηλαδη... :popcorn:

Για τις δυνατοτητες του λογισμικου υπαρχουν πολλα δειγματα στο διαδικτυο π.χ. εδω. Εισαι χοντρος; Bγαινεις λεπτος. Εισαι Λευκος; Βγαινεις Μαυρος. Εχει φεγγαρι; Το κανεις ηλιο. Απο μια αποψη δε λεω, πλακα εχει το ψηφιακο Ρετουσαρισμα. Παλια υπηρχαν οι αερογραφοι.

Last edited: