Φίλιππος Φ.
Supreme Member
Αν δεν βάζαμε νερό στο κρασί μας....δεν θα ήμασταν εδώ τώρα, αφού μεταφέρθηκαν σ αυτό το νήμα τα ποστ στα οποία διαφωνούμε, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, ούτε "βρωμίζουν" κάποιο συγκεκριμένο άλλο νήμα, όντας οφφ τοπικ, οπότε πολύ σωστά νομίζω ακούγονται διάφορες απόψεις και ίσως και με ένα τέτοιο νήμα να γίνεται και η αναγκαία...."εκτόνωση", καθώς όλοι είμαστε έλληνες και "παίρνουμε φωτιά" αρκετά εύκολα!
Θυμάμαι πριν πάρα πολλά χρόνια (κάπου στο 2000-2001) συμμετείχα πολύ ενεργά σε ένα ...πολύ ειδικό φόρουμ που λεγόταν "Το Καφενείο του Τέρρυ" και όπου πηγαίναμε απο διάφορα άλλα δορυφορικά φόρα με στόχο ακριβώς να ...ξεχαρμανιάσουμε! Η πιο σημαντική ενότητα του χαβαλετζίδικου αυτού φόρουμ λεγόταν "εδώ βρίζετε και φτύνετε ελεύθερα" και εκεί τα χώναμε σε ανθρώπους και καταστάσεις και ηρεμούσαμε, χωρίς να προκαλείται κάποια ζημιά και παραμένοντας φίλοι!
Σε κάθε περίπτωση πάντως η άποψή σου έχει σημαντική βαρύτητα γιατί είδα να σου σβήνουν ...κατα συρροήν ποστ, όπου ρωτούσες γιατι σβηνουν επιλεκτικά τα δικά σου και μερικά ακόμη και όχι άλλα!
Το συντονιστή της κατηγορίας τον στηρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε και να διαγράψουμε με την μία αρνητικές εμπειρίες που προήλθαν απο άλλες ενότητες του φόρουμ και σε κάθε περίπτωση την γνώμη μας θα την λέμε. Ζημιά απο ελεύθερη έκφραση απόψεων δεν έχω δει να γίνεται πουθενά και ακόμη και στα δορυφορικά, αν συμφωνούμε όλοι σε όλα και δεν υπάρχει αντίλογος, τότε θα μαραζώσει το φόρουμ (το έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλά άλλα).
Συνονόματε, εδώ είμαστε 25000 εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείς να σκεφτείς αν βάζαμε ένα πραγματικό κουβά και περνούσε ο καθένας και έφτυνε απο μία φορά για κάθε ένα πράγμα που τον ενοχλεί, πόσο μεγάλος θα έπρεπε να είναι ο κουβάς;
Αυτό δεν μπορεί να γίνει εδώ... Γι αυτό και όλοι μας πρέπει να έχουμε ένα "κουβά" δίπλα στο πληκτρολόγιό μας και να "φτύνουμε" εκεί. Εκτός του forum.
Οσο για το αν μπορεί να γίνει ζημιά απο την ελεύθερη έκφραση απόψεων, ασφαλώς και μπορεί ! Εκεί είναι που επεμβαίνουν οι Συντονιστές, για να κρατήσουν την ισορροπία.
Ο αντίλογος είναι θεμιτός, πρέπει να υπάρχει, και πάντα δίνεται το βήμα για να ακουστεί. Αλλά κι αυτός (ο αντίλογος δηλαδή) πρέπει να είναι κόσμιος και να σέβεται το βήμα που του δώθηκε ...