Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Status
Not open for further replies.
Αν δεν βάζαμε νερό στο κρασί μας....δεν θα ήμασταν εδώ τώρα, αφού μεταφέρθηκαν σ αυτό το νήμα τα ποστ στα οποία διαφωνούμε, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, ούτε "βρωμίζουν" κάποιο συγκεκριμένο άλλο νήμα, όντας οφφ τοπικ, οπότε πολύ σωστά νομίζω ακούγονται διάφορες απόψεις και ίσως και με ένα τέτοιο νήμα να γίνεται και η αναγκαία...."εκτόνωση", καθώς όλοι είμαστε έλληνες και "παίρνουμε φωτιά" αρκετά εύκολα!
Θυμάμαι πριν πάρα πολλά χρόνια (κάπου στο 2000-2001) συμμετείχα πολύ ενεργά σε ένα ...πολύ ειδικό φόρουμ που λεγόταν "Το Καφενείο του Τέρρυ" και όπου πηγαίναμε απο διάφορα άλλα δορυφορικά φόρα με στόχο ακριβώς να ...ξεχαρμανιάσουμε! Η πιο σημαντική ενότητα του χαβαλετζίδικου αυτού φόρουμ λεγόταν "εδώ βρίζετε και φτύνετε ελεύθερα" και εκεί τα χώναμε σε ανθρώπους και καταστάσεις και ηρεμούσαμε, χωρίς να προκαλείται κάποια ζημιά και παραμένοντας φίλοι!
Σε κάθε περίπτωση πάντως η άποψή σου έχει σημαντική βαρύτητα γιατί είδα να σου σβήνουν ...κατα συρροήν ποστ, όπου ρωτούσες γιατι σβηνουν επιλεκτικά τα δικά σου και μερικά ακόμη και όχι άλλα!
Το συντονιστή της κατηγορίας τον στηρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε και να διαγράψουμε με την μία αρνητικές εμπειρίες που προήλθαν απο άλλες ενότητες του φόρουμ και σε κάθε περίπτωση την γνώμη μας θα την λέμε. Ζημιά απο ελεύθερη έκφραση απόψεων δεν έχω δει να γίνεται πουθενά και ακόμη και στα δορυφορικά, αν συμφωνούμε όλοι σε όλα και δεν υπάρχει αντίλογος, τότε θα μαραζώσει το φόρουμ (το έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλά άλλα).

Συνονόματε, εδώ είμαστε 25000 εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείς να σκεφτείς αν βάζαμε ένα πραγματικό κουβά και περνούσε ο καθένας και έφτυνε απο μία φορά για κάθε ένα πράγμα που τον ενοχλεί, πόσο μεγάλος θα έπρεπε να είναι ο κουβάς;
Αυτό δεν μπορεί να γίνει εδώ... Γι αυτό και όλοι μας πρέπει να έχουμε ένα "κουβά" δίπλα στο πληκτρολόγιό μας και να "φτύνουμε" εκεί. Εκτός του forum.

Οσο για το αν μπορεί να γίνει ζημιά απο την ελεύθερη έκφραση απόψεων, ασφαλώς και μπορεί ! Εκεί είναι που επεμβαίνουν οι Συντονιστές, για να κρατήσουν την ισορροπία.

Ο αντίλογος είναι θεμιτός, πρέπει να υπάρχει, και πάντα δίνεται το βήμα για να ακουστεί. Αλλά κι αυτός (ο αντίλογος δηλαδή) πρέπει να είναι κόσμιος και να σέβεται το βήμα που του δώθηκε ...

Ο mouratos κάνει καλή δουλειά, είναι αξιόλογος διαχειριστής και συνομιλητής και δεν έχει το τουπέ "αποφασίζω και διατάσσω" όπως δυστυχώς έχουν κάποιοι άλλοι. Το αν διαφώνησα μαζί του με κάποιες διαγραφές μηνυμάτων μου είναι νομίζω θεμιτό, κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο. Σε κάθε περίπτωση το τμήμα των δορυφορικών έχει ένα πολύ καλό διαχειριστή που και ακούει και σέβεται τα μέλη.

Απάντηση: Re: Περί ποινών, συμπεριφορών και εξηγήσεων...

Εγώ απλά θα ήθελα να επισημάνω 1-2 πραγματάκια...

Έχετε σκεφτεί ότι βλέπετε τα πάντα από τη δική σας σκοπιά ενώ απαιτείτε από έναν συντονιστή να τα βλέπει από τη σκοπιά 100-200 ή και περισσότερων χρηστών που παρακολουθούν την κατηγορία του;

Πρακτικά αυτό δεν γίνεται. Για αυτό υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει κάθε μέλος να ακολουθεί, ώστε να γίνεται πιο εύκολη η δουλειά του κάθε συντονιστή.

Σκεφτείτε ότι ανάμεσα σε αυτά τα μέλη υπάρχουν άτομα που δεν έχουν εμπειρία όσον αφορά το Netiquete.

Φίλε Souzakias μπορεί να είσαι ένα άτομο το οποίο θα ήθελα να ήταν και κολλητός μου. Αλλά σκέψου λίγο ότι αν γυρίσει ο κολλητός σου και σου πει σε μία συζήτηση "Έλα ρε μαλάκα τώρα, ξεκόλλα" το πιο πιθανό είναι να γελάσεις. Ενώ αν σου το γράψει σε ένα forum δημόσια θα αντιδράσεις τελείως διαφορετικά.

Ο γραπτός λόγος απέχει από τον προφορικό. Οι μόνοι που καταφέρνουν να μεταφέρουν σωστά τα συναισθήματα που νοιώθουν μέσω του γραπτού λόγου είναι καταξιωμένοι συγγραφείς. Ένα ελάχιστο ποσοστό από τους χρήστες των fora στο internet.

Το να έχετε παράπονα από τη διαχείριση (συντονισμό υποθέτω μιας και διαχείριση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο) των συζητήσεων του forum είναι κάτι λογικό. Ο κάθε συντονιστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες και να τους εφαρμόζει. Αλλιώς κακώς είναι στη θέση που βρίσκεται. Από εκεί και πέρα, αν σε κάποιον χρήστη δεν αρέσει ένας κανόνας αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Ειδικά στο AvClub μπορεί να εγγραφεί στο σωματείο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τους κανόνες του Forum και να συζητήσει για την αλλαγή κάποιου κανόνα εκεί μέσα.

Από εκεί και πέρα φυσικά υπάρχουν και οι κανόνες που προστατεύουν το fοrum όσον αφορά το νομικό κομμάτι.
Αυτοί οι κανόνες είναι σαφώς απαραβίαστοι. Όποιος θέλει να εκθέτει κάποιον νομικά καλό θα είναι να το κάνει σε forum όπου ο νομικά υπεύθυνος δεν έχει πρόβλημα να κόβει βόλτες στην εισαγγελία.

....

Ο mouratos κάνει καλή δουλειά, είναι αξιόλογος διαχειριστής και συνομιλητής και δεν έχει το τουπέ "αποφασίζω και διατάσσω" όπως δυστυχώς έχουν κάποιοι άλλοι. Το αν διαφώνησα μαζί του με κάποιες διαγραφές μηνυμάτων μου είναι νομίζω θεμιτό, κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο. Σε κάθε περίπτωση το τμήμα των δορυφορικών έχει ένα πολύ καλό διαχειριστή που και ακούει και σέβεται τα μέλη.

Κρατάω τα λόγια σου Πάνο και προσωπικά έχω ήδη προχωρήσει παρακάτω.

Ο mouratos έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη μας, εμείς μαζί του (όπως και με την προηγούμενη διαχείριση ) κάνουμε το χώρο αυτό που περνάμε κάποιες ώρες για το χόμπι μας....

Και μη μου τον πιέζετε γιατί είναι και σε κρίσιμη ηλικία !!!!!! :D

Το αλάθητο δεν το έχει κανένας μας.....-bye-

Εγώ έχω δει παιδιά, απλά μέλη σαν τους περισσότερους από μας, που είναι στις κατηγορίες που γράφουμε όλοι μας και έχουν έναν επιθετικό χαρακτήρα όταν κάτι από τα γραφόμενά μας και γενικά από τα κείμενα που υπάρχουν, δεν τους αρέσει. Κάποιοι την έχουν δει "κάπως" και το κάνουν αυτό, άλλοι το κάνουν για σπάσιμο νεύρων, άλλοι έτσι είναι. Αυτά που μπορούμε να κάνουμε είναι... να τους αγνοήσουμε... να κρατήσουμε ψυχραιμία... να τους απαντήσουμε normal... να τους απαντήσουμε και εμείς επιθετικά... να τους κάνουμε αναφορά με "report post".

Τις δύο τελευταίες επιλογές δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου και ειδικά για την προτελευταία μπορώ να σας πω πως αντέχω πολύ. Εμείς επιλέγουμε το τι θεωρούμε σωστότερο. Ξέρω πως την ψυχραιμία μπορεί να μας την σπρώξει κάποιος πολύ πέρα από τα όρια μας, αλλά μόνο εμείς μπορούμε να "μας" την κρατήσουμε στα σωστά επίπεδα. Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω είναι πως αν κάποιος προσπαθεί να μας σπάσει τα νεύρα επίτηδες, γράψτε τον ότι άσχετο και να σας λέει.

Να τονίσω πως το παρόν κείμενο μου δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε ban έχει αναφερθεί και δεν έχει καμία σχέση με κανέναν από όλους που είστε στην παρούσα συζήτηση, καθώς με πολλούς από εσάς έχω συζητήσει πολλές φορές... με άλλους περισσότερο και με άλλους λιγότερο... και σας θεωρώ καλούς φίλους. :operator:

Φίλε Souzakias μπορεί να είσαι ένα άτομο το οποίο θα ήθελα να ήταν και κολλητός μου. Αλλά σκέψου λίγο ότι αν γυρίσει ο κολλητός σου και σου πει σε μία συζήτηση "Έλα ρε μαλάκα τώρα, ξεκόλλα" το πιο πιθανό είναι να γελάσεις. Ενώ αν σου το γράψει σε ένα forum δημόσια θα αντιδράσεις τελείως διαφορετικά.

Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες.
Απο οσο εχω παρακολουθησει το souzakias ειναι ατομο αρσενικο και επισης ειναι πολυ φιλοτιμος. Οπου μπορει να βοηθησει θα το κανει με το παραπανω.
Αλλα οταν μπαινω μεσα στο forum δε μπορω να διαβαζω εκφρασεις σαν τις παρακατω.

....... καντε κατι αλλο βραδιατικα λεω εγω. Αντε και εχω τα νευρα μου τωρα. μαμω της πανασονικ μεσα...

...Μπαινω στο φορουμ, ερχομε εδω μεσα και αντι να διαβασω επι του θεματος, παλι μακαριες ακουω...

...μακακες δεν ειμαστε ποια εχουμε καταλαβει 5 πραματα. Γιατι το πατε κοντρα το πραμα? αλλα ξερω εγω.....

...αντε μπρε ελα εδω πανω να σε κανω καμια βολτα με 290 στο κοντερ....

Συνεχεια χρησιμοποιει βρισιες, τις οποιες επειδη εχει παραποιησει ελαφρως, νομιζει οτι δεν πειραζει.
Τελος ειναι κουραστικο να καταληγει παντα η κουβεντα στα χιλιομετρα της μηχανης του, στις σουζες και στις κοντρες. (οπως εμενα που μου προτεινε να παμε μια κοντρα για να δουμε ποιος εχει δικιο σε μια διαφωνια που ειχαμε).

Φιλε souzakias πιστευω οτι κανενας δεν τα εχει μαζι σου εδω μεσα οπως λες...
Άλλα από ότι κατάλαβα, δεν θα είμαι για κάμποσο ακόμα εδώ μέσα...ενοχλούνται κάποια άτομα με την παρουσία μου...
...απλα θα σε παρακαλουσα να σεβεσαι λιγο παραπανω τους υπολοιπους μας και να συνεχισεις να βοηθας με τις γνωσεις και το μερακι σου.
Γιατι σιγουρα εχεις μεγαλα αποθεματα και απο τα δυο αυτα. -bye-

Συνονόματε, εδώ είμαστε 25000 εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείς να σκεφτείς αν βάζαμε ένα πραγματικό κουβά και περνούσε ο καθένας και έφτυνε απο μία φορά για κάθε ένα πράγμα που τον ενοχλεί, πόσο μεγάλος θα έπρεπε να είναι ο κουβάς;
Αυτό δεν μπορεί να γίνει εδώ... Γι αυτό και όλοι μας πρέπει να έχουμε ένα "κουβά" δίπλα στο πληκτρολόγιό μας και να "φτύνουμε" εκεί. Εκτός του forum.

Οσο για το αν μπορεί να γίνει ζημιά απο την ελεύθερη έκφραση απόψεων, ασφαλώς και μπορεί ! Εκεί είναι που επεμβαίνουν οι Συντονιστές, για να κρατήσουν την ισορροπία.

Ο αντίλογος είναι θεμιτός, πρέπει να υπάρχει, και πάντα δίνεται το βήμα για να ακουστεί. Αλλά κι αυτός (ο αντίλογος δηλαδή) πρέπει να είναι κόσμιος και να σέβεται το βήμα που του δώθηκε ...

Φίλιππε ελεύθερη έκφραση απόψεων με κόσμιο τρόπο εννοώ οπωσδήποτε....
Και πράγματι (όπως ειπώθηκε απο πολλούς) ο γραπτός λόγος είναι πολύ πιο εύκολα "παρεξηγήσιμος" σε σχέση με τον προφορικό (που βλέπεις τον άλλο φάτσα και καταλαβαίνεις ευκολότερα σε ποιό βαθμό αστειεύεται). Οσο για το "βρίστε και φτύστε ελεύθερα" επίσης συμφωνώ ότι θα ήταν πρόβλημα σε ένα τόσο μεγάλο φόρουμ....πλην όμως στα πολιτικού περιεχομένου τόπικ υπάρχει μιά σαφής "ανοχή" και "υπόθαλψη" στο "φτύσιμο" προς την μία πλευρά και μία ντε φάκτο "δυσανεξία" σε ενδεχόμενο "φτύσιμο" προς την άλλη κατεύθυνση και αυτό πιστεύω πως είναι πολλοί που το διαπιστώνουν.

Αν και το παρον topic εχει ανοιχτει στο τμημα με τα δορυφορικα, πιστευω οτι θα επρεπε να ενταχθει σε αλλη κατηγορια.
Γιατι ο τιτλος του παραπεμπει σε γενικοτερο "θεμα" που απασχολει το forum.

Οπως ειπανε πολλα αλλα μελη, ειμαι και εγω της αποψης οτι το κακο moderation ενος forum, ειναι καταστροφικο.

Κλασικο παραδειγμα ειναι αυτο που εχει συμβει σε δυο θεματα που παρακολουθουσα, αυτο της F1 και του MotoGP.

Eκει απο υπερβαλλουσα αυστηροτητα σβηνοντουσαν μηνυματα και το αποτελεσμα ειναι να εχουν ερημωσει τα topics και να μη γραφει κανενας τιποτα.
Προσωπικα καμποσες φορες σκεφτηκα να γραψω κατι, αλλα βαριεμαι να μετραω τις λεξεις μου για να μη μου σβησουν το μηνυμα ή ακομα χειροτερα μη φαω κανενα ban.

Οποτε παρακολουθω απο μακρυα το πολυ ενδιαφερον forum γιατι εχω βαρεθει να διαβαζω απο τους συντονιστες, οτι "εδω ειμαστε κυριλε και δε μιλαμε ετσι...", "θα αρχισω να σβηνω μηνυματα...", "θα κλειδωσω το topic..."...

Μπορει να ειμαι νεος στο avclub και με λιγα μηνυματα, αλλα ειμαι παλιος και με χιλιαδες μηνυματα σε αλλα forums (με αλλο nick στα περισσοτερα) και ξερω καλα τι επιτρεπεται να λεμε σε ενα forum. Προσωπικα παραδεχομαι οτι επρεπε να διαγραφουν μερικα μηνυματα μου, αλλα διαγραφηκαν πολλα που δεν επρεπε, οπως και πολλα απο αλλα μελη που επισης δεν επρεπε να διαγραφουν.
Επισης ξερω καλα σε ποιες περιπτωσεις κανουν καταχρηση εξουσιας οι moderators.

Αυτο το topic που γραφουμε τωρα, ειναι η πιο δημοκρατικη κινηση που εχω δει σε forum γιατι γενικα στα forums οι διαχειριστες τεινουν να εχουν το αλαθητο του παπα.
Ελπιζω να βγει κατι καλο απο εδω μεσα, γιατι πραγματικα το avclub ειναι ενα forum που καταπιανεται με πολλα τεχνικα, αθλητικα και πολιτικα θεματα και εχει μελη που μπορουν να τα αναπτυξουν με αξιωσεις. :grinning-smiley-043

Φίλιππε ελεύθερη έκφραση απόψεων με κόσμιο τρόπο εννοώ οπωσδήποτε....
Και πράγματι (όπως ειπώθηκε απο πολλούς) ο γραπτός λόγος είναι πολύ πιο εύκολα "παρεξηγήσιμος" σε σχέση με τον προφορικό (που βλέπεις τον άλλο φάτσα και καταλαβαίνεις ευκολότερα σε ποιό βαθμό αστειεύεται). Οσο για το "βρίστε και φτύστε ελεύθερα" επίσης συμφωνώ ότι θα ήταν πρόβλημα σε ένα τόσο μεγάλο φόρουμ....πλην όμως στα πολιτικού περιεχομένου τόπικ υπάρχει μιά σαφής "ανοχή" και "υπόθαλψη" στο "φτύσιμο" προς την μία πλευρά και μία ντε φάκτο "δυσανεξία" σε ενδεχόμενο "φτύσιμο" προς την άλλη κατεύθυνση και αυτό πιστεύω πως είναι πολλοί που το διαπιστώνουν.

Τα πολιτικά ήταν, είναι και θα είναι σημείο τριβής για την Ελλάδα. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, ίσως και να μην αλλάξει ποτέ.
Είμαστε μια χώρα που η πολιτική είναι στο αίμα των κατοίκων της.
Και επειδή είμαστε Μεσογειακοί (αν και όχι οι πιο ευερέθιστοι της περιοχής - μια βόλτα ως την Κορσική θα σας πείσει) όλα αυτα συνοδεύονται απο "θερμό αίμα".

Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται νηφαλιότητα απο όλους... Και επειδή όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, οι Συντονιστές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΙ για να μπορούν να αντιμετωπίζουν κάθε γράφοντα χωριστά (και είναι πολλοί οι γράφοντες), τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά. Το ίδιο συμβαίνει και στα οπαδικά αθλητικά νήματα.
Για να ξεχωρίσει η ήρα απ το σταρι, απαιτείται μερικές φορές να ξεπερνάμε όλοι μας τους εαυτούς μας. Είναι όμως πολύ πιο δύσκολο για τον εκάστοτε Συντονιστή να ξεπεράσει τον εαυτό του τόσες φορές όσες και το πλήθος των γραφόντων σε ένα πολιτικό νημα. Γιατί μην αμφιβάλλεις οτι για κάθε περίπτωση του καθενός μας, πρεπει μεμονωμενα να κάνουν την υπέρβαση ...

Τελικά, αυτό που νομίζω οτι πρέπει να μείνει σε όλους μας, είναι οτι όλοι μας είμαστε άνθρωποι με όλα τα καλά και τα κακα που έχει το είδος. Ευτυχώς όμως όλοι μας είμαστε αρκετα έξυπνοι ώστε να μπορούμε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές όταν αυτό είναι εφικτό ...

Αν και το παρον topic εχει ανοιχτει στο τμημα με τα δορυφορικα, πιστευω οτι θα επρεπε να ενταχθει σε αλλη κατηγορια.
Γιατι ο τιτλος του παραπεμπει σε γενικοτερο "θεμα" που απασχολει το forum.

Πάντως θα παραμείνει εδώ ... Κι ας ανήκει φαινομενικά αλλού.

Οπως ειπανε πολλα αλλα μελη, ειμαι και εγω της αποψης οτι το κακο moderation ενος forum, ειναι καταστροφικο.

Κλασικο παραδειγμα ειναι αυτο που εχει συμβει σε δυο θεματα που παρακολουθουσα, αυτο της F1 και του MotoGP.

Eκει απο υπερβαλλουσα αυστηροτητα σβηνοντουσαν μηνυματα και το αποτελεσμα ειναι να εχουν ερημωσει τα topics και να μη γραφει κανενας τιποτα.
Προσωπικα καμποσες φορες σκεφτηκα να γραψω κατι, αλλα βαριεμαι να μετραω τις λεξεις μου για να μη μου σβησουν το μηνυμα ή ακομα χειροτερα μη φαω κανενα ban.

Οποτε παρακολουθω απο μακρυα το πολυ ενδιαφερον forum γιατι εχω βαρεθει να διαβαζω απο τους συντονιστες, οτι "εδω ειμαστε κυριλε και δε μιλαμε ετσι...", "θα αρχισω να σβηνω μηνυματα...", "θα κλειδωσω το topic..."...

Επειδή τα παρακολουθώ έστω και εξ αποστάσεως και τα δύο νήματα που αναφέρεις και μάλιστα έχουμε και μεταξύ μας έρθει σε προστριβή, το μόνο που μπορώ να πώ έιναι "ρίξτε νερό στο κρασί σας". Καλά τα μηχανοκίνητα αλλά ΔΕΝ είναι όλη μας η ζωή ....Ακόμα και ο φανατισμός αφήνει περιθώρια για moderation. Ας έιναι self-moderation επιτέλους...

Μπορει να ειμαι νεος στο avclub και με λιγα μηνυματα, αλλα ειμαι παλιος και με χιλιαδες μηνυματα σε αλλα forums (με αλλο nick στα περισσοτερα) και ξερω καλα τι επιτρεπεται να λεμε σε ενα forum. Προσωπικα παραδεχομαι οτι επρεπε να διαγραφουν μερικα μηνυματα μου, αλλα διαγραφηκαν πολλα που δεν επρεπε, οπως και πολλα απο αλλα μελη που επισης δεν επρεπε να διαγραφουν.
Επισης ξερω καλα σε ποιες περιπτωσεις κανουν καταχρηση εξουσιας οι moderators.

Αυτο το topic που γραφουμε τωρα, ειναι η πιο δημοκρατικη κινηση που εχω δει σε forum γιατι γενικα στα forums οι διαχειριστες τεινουν να εχουν το αλαθητο του παπα.
Ελπιζω να βγει κατι καλο απο εδω μεσα, γιατι πραγματικα το avclub ειναι ενα forum που καταπιανεται με πολλα τεχνικα, αθλητικα και πολιτικα θεματα και εχει μελη που μπορουν να τα αναπτυξουν με αξιωσεις. :grinning-smiley-043

Αυτό το topic είναι απο μόνο του απόδειξη οτι ΔΕΝ είναι ανάλγητη η ΔΟ.
Και μυαλωμένη είναι, και οι αισθητήρες της λειτουργούν, και η δημοκρατικότητά της είναι στις επάλξεις.
Ταυτόχρονα όμως είναι επιφορτισμένη και με αρμοδιότητες και ευθύνες που είναι περισσότερες απο όσες νομίζει ο καθένας !

Είναι ευτυχία για το forum το ότι η κοινωνία μας εδώ είναι πολυάριθμη. Είναι όμως και "κατάρα" γιατί πολλές φορές αναγκαζόμαστε όλοι να τηρούμε στάση που είναι για το καλό του χώρου και όχι καποιων (λίγων ευτυχώς) μελών.

Αν μπορούσα να ευχηθώ κάτι, αυτό θα ήταν να ανεβούμε όλοι μας άλλα 5 σκαλοπάτια και να μπορούμε να συνυπαρχουμε αρμονικά σε όλες τις κατηγορίες.

Η ΔΟ, είτε με πιστεύεις είτε όχι, έχει κάνει αυτήν την προσπάθεια μέρος της καθημερινότητας της. ϊσως είναι καιρός να την κάνουμε και όλοι οι υπόλοιποι...

Φιλικά,

Φίλιππος

Με 5 σκαλοπάτια θα φάμε τα μούτρα μας Φίλιππα, ένα το πολύ δύο και σταθερά.....:captain:

Με 5 σκαλοπάτια θα φάμε τα μούτρα μας Φίλιππα, ένα το πολύ δύο και σταθερά.....:captain:

Οχι όλα μαζί μπρέ !! Ενα-ένα !! :flipout::flipout::flipout:
Αλλά για να δουλέψει αυτό που εύχομαι, και τα πέντε ίσως να είναι λίγα ...

Ε τότε θέλουμε αυτό...
cumbria_stairlift_02.jpg

Για τα πολλά σκαλιά το χρειαζόμαστε.... η υπομονή είναι αρετή......

Εγω απο τη μερια μου νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πολυ απλα.Ειμαι σε αυτο το φορουμ "σχεδον" ενεργο μελος 3 χρονια και κατι μηνες.Λεω "σχεδον" γιατι συνηθως δεν ποσταρω απλα διαβαζω και ετσι εμαθα παρα πολλα πραγματα και αποκτησα καινουρια χομπι οπως τα δορυφορικα.Δεν ποσταρω πολυ γιατι θεωρω οτι τα ποστ στην πλειοψηφια τους θα πρεπει κατι να προσφερουν και οι γνωσεις μου ειναι λιγες για να θεωρηθουν πολυτιμες στους τομεις που αφορουν αυτο το φορουμ.Ειναι ολφανερο οτι το AVClub μας εχει πεσει θυμα της ιδιας του της επιτυχιας.Μεγαλωσε πολυ, παρακολουθειτε απο παρα πολλους και το παρειστικο ζεστο κλιμα που πρωτοσυναντησα εδω πλεον δεν υπαρχει δυστηχως.Παρα πολλοι κρυμενοι πισω απο τα nickname τους παρακολουθουν με αγωνια την ταση της αγορας και πολλες φορες προσπαθουν να πεισουν και να κατευθυνουν με αποτελεσμα οι υπευθυνοι που το καταλαβαινουν να θεωρουν οτι πλεον χρειαζεται περισσοτερη οργανωση, "αστηνομευση" και σοβαροτητα για να κουμανταρουν το "καραβι" και τα αποτελεσματα ειναι ορατα σε ολους καθημερινα.Η γνωμη μου ως απλως παρατηρητης ειναι οτι ο πολεμος εχει ξεσπασει αναμεσα σε λαθος πλευρες και οι απωλειες μεχρι τωρα ειναι μεγαλες.

Αρη καλημερα !

Το AVClub του Ιουλίου του 2010 σε σύγκριση με το AVClub του Φεβρουαρίου του 2007 (όταν και πρωτομπήκα εδώ) είναι απλά μια εξελιγμένη μορφή. Αυτό που χαρακτηρίζεις "ζεστο παρεΐστικο κλίμα" πλέον - και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο μέγεθος, και σε κανένα άλλο λόγο - συναντάται ανα ομάδες. Οπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, ο ένας και μοναδικός θύλακας που υπήρχε στην αρχή, λόγω του μεγάλου πλήθους των μελών διασπάστηκε σε πολλούς μικρότερους θύλακες.
Ετσι έχουμε το θύλακα των Δορυφορικών, το θύλακα των τηλεοράσεων, το θύλακα του Ολυμπιακού, της Formula 1, του HiEnd, των προβολικών μέσων κ.ο.κ.
Δεν είναι συμπτωματικό το ότι δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι κατηγορίες, προϊόν της εξέλιξης είναι. Κάποια μέλη που είναι πιο "ενεργά", "πατάνε" ταυτόχρονα σε πολλές απο αυτές, καποια άλλα μέλη, σε λιγότερες, κάποια άλλα σε μία και μόνο.
Το ζεστό κλίμα όμως εξακολουθεί να υπάρχει !

Το άλλο παράγωγο της επιτυχίας είναι όπως σωστά λες, η προσπάθεια να διαβρωθεί αυτή η επιτυχία απο εξωγενείς παράγοντες που μας βλέπουν να μεγαλώνουμε σταθερά χρόνο με το χρόνο και ανησυχούν σφόδρα. Είμαστε πλέον σε μια φάση που μπορούμε να επηρρεάσουμε πολλά πράγματα στην αγορά του χώρου και αυτό έχει δύο επακόλουθα. Το πρώτο που μας αφορά άμεσα είναι οτι πρέπει η εξωθεν μαρτυρία μας να είναι άψογη ωστε να μην δίνεται η δυνατότητα να πέσουμε θύματα διαβολών απο τρίτους που πιθανά ενοχλούνται, και το δεύτερο ότι πρέπει να μπούν κανόνες ώστε αυτή μας η "δύναμη" να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κακό τρόπο.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Η διαχείριση ήταν αναγκαίο να σφίξει. Είμαστε πλέον σε μια κατάσταση που "η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια".

Η συντριπτική πλειοψηφεία των μελών αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη και συμπλέει. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών είναι μέλη του Σωματείου και ιδιοκτήτη του forum. Όσοι λοιπόν επιθυμούν να συνδράμουν στη βελτίωση μας, έχουν ένα απόλυτα νόμιμο και δημοκρατικότατο τρόπο να εκθέσουν τις απόψεις τους και να πείσουν αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Καλά επιχειρήματα χρειάζονται, λίγος παραπάνω χρόνος και καλή διάθεση.

Όλοι όσοι βλέπουν με κακό μάτι αυτή μας την προσπάθεια, είτε με τις διαμαρτυρίες που σκοπό έχουν να ξεσηκώσουν άλλα μέλη (κάτι σαν τις ανταρσίες στα πλοία), είτε με τις φαινομενικά αθώες αλλά σε κάθε περίπτωση κακόβουλες "σπόντες" τους εναντίον της ΔΟ, βάζουν τρικλοποδιές και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον όγκο μας και να τον στρέψουν (εν τέλει) εναντίον μας.

Αυτό που εύστοχα χαρακτηρίζεις ως "πόλεμο μεταξύ λάθος πλευρών" είναι αυτό που λέμε όλοι μας (εμένα προσωπικά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω) και προσπαθούμε να εξηγήσουμε προς κάθε κατεύθυνση του forum. Αν κερδίσει η διχόνοια θα χάσουμε όλοι, ακόμα και αυτοί που την έσπειραν !

Το ότι οι απώλειες είναι μεγάλες (που δεν το πιστεύω οτι είναι τόσο μεγάλες, αλλά το δέχομαι λόγω έλλειψης περισσότερων στοιχείων - άσχετα αν θα ευχόμουν να μην υπήρχε ούτε μια) θα πρέπει να βαραίνει στις πλάτες όλων μας, όχι μόνο στις πλάτες της Διαχείρισης....

Φιλικά,

Φίλιππος

ΥΓ: Ο JFK λένε οτι είχε πολλά τρωτά ως άνθρωπος. Λένε όμως και ότι το μυαλό του ήταν ικανότατο στο να δημιουργεί. Σαν επίλογο λοιπον, θα παραθέσω την παραφθορά μιας απο τις πιό ευρηματικές του ατάκες : "Ask yourselves not what your forum can do for you, but what you can do for your forum".

Last edited:
Προσωπικά θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα την προσέγγιση του άρη. Είναι ένας τρίτος αντικειμενικός παρατηρητής. Ανεξάρτητα αν τα πράγματα είναι ή δεν είναι έτσι, η αλήθεια είναι ότι έτσι μπορούν να φανούν σε κάποιους. Για αυτό όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ξαναθυμίζω πάντως ότι η δύναμη του AV club είναι τα μέλη του που είναι πολλά διαφορετικά, ποικιλόμορφα και με διαφορετικές απόψεις. Αν αυτό δεν συντηρηθεί θα υπάρξουν απώλειες και άρα δεν θα έχει πλέον τόση δύναμη να επηρεάζει τον χώρο. Άρα κάθε απώλεια είναι μεγάλη.

Status
Not open for further replies.