Απάντηση: Re: Περί Σαββόπουλου...
Ο Σαββοπουλος για εμας ΤΟΤΕ, δεν ηταν ο μετεπειτα τραγουδοποιος. ΔΕΝ αντιπροσωπευε τιποτα, μα εξεφραζε ο,τι ηταν δυσκολο να εκφρασουμε: και δεν μιλω περι "αντιστασης" κλπ. Μιλω περι αισθηματων, συναισθηματων και εκεινου του μυστικου/κρυφου/αδολου της ψυχης που δυσκολα εκφραζεται,και φυσικα δεν ειχε καμια σχεση με το "αθωο" Νεο Κυμα. Ηταν ο μονος που με εκανε να τραγουδω το "Φορτηγο" και "περιβολι του Τρελλου" περπατωντας τη νυχτα προς δουλεια σε ερημικο δρομο. Ο Χατζηδακις ηρθε μετα, με αλλα τραγουδια και αλλους λογους. Ο Θεοδωρακης αναμικτα ηταν παντου, ο καθενας ειχε τη θεση του οταν επρεπε. Ως εκ τουτου, ο Δ.Σ. ηταν ψηλα στην εκτιμηση μου και στην καρδια μου - μεχρι τη "Ρεζερβα" και τα "Τραπεζακια εξω". Μετα...ξεφτισε, βλεποντας οτι εγινε του "συρμου" γενικως, δεν τον αναγνωριζα γιατι δεν ειχε τιποτα να μου πει πλεον, ισως ΔΕΝ τον ενοιαζε και τον ιδιον να μου πει κατι. Αλλα ο παλαιος Σαββοπουλος ειναι σαν την παλια αγαπη - αξεχαστη αλλα παλια.
Αν ηταν ροκ; ΝΑΙ, ηταν για εμας και για την τοτε εποχη και συνθηκες. Ηταν - μετα εγινε σόου...
o καθενας με τις προτιμησεις του
εγω πχ δεν αλλαζω την Αθηνα με τιποτε
ακου Λαρισα !!!
Ουτε παραλιες δεν εχει....
Σας χαριζω την κολασή σας - οποτε ερχομαι δεν βλεπω την ωρα να φυγω. Αλλα...τα εχετε ολα, οποτε μας εισαστε απαραιτητοι!
Παραλιες δεν εχουμε; Δηλ οι δικες σας ανατολικες παραλιες ειναι καλλιτερες απο τις δικες μας; Μην πειτε "ναι" γιατι θα σας ...τιμωρησω φιλοξενωντας σας εδω! Πηρατε "ματι" τις φωτο του Κ.Ζαγγ. οπου μπανιαριζο(μαι)μαστε;
Γιατί, υπάρχει καποιος νόμος της φύσης που λέει ότι πρέπει όλοι να ζούμε στην Αθήνα;
Νομίζεις!
Ρακοπόταμος:
Πολυδένδρι
Στο θέμα μας τώρα: ποτέ δε μου πολυάρεσε ο Σαββόπουλος, αλλά τον σιχάθηκα όταν τον είδα μια φορά ζωντανά τη δεκαετία του ´80 στη Λάρισα. Η παράσταση άργησε 1 ώρα να ξεκινήσει, όταν ξεκίνησε τραγουδούσαν για 3 τέταρτα της ώρας ένα τοπικό συγκροτηματάκι που ούτε που το ξανάκουσα, μετά εμφανίστηκε ο σταρ και είπε 10 τραγούδια και έγινε διάλλειμμμα, μετά το διάλλειμμα είχαμε μετά από μισή ώρα αποχαιρετισμό! Ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται γιατί ο Νιόνιος μας δούλεψε ψιλό γαζί (δεν ήταν συναυλία αυτή). Οπότε ξαναέρχεται ο σταρ στη σκηνή και μας λέει τσατισμένος "Θέλετε να σας πω ένα τραγούδι ακόμα;" Φυσικά ο κόσμος απαντάει "ΝΑΙ". "Ε τότε βγάλτε το σκασμό!" έρχεται η ανταπάντηση. Είπε ένα τραγούδι, ούτε που θυμάμαι ποιό ήταν, γιουχαΐστηκε και εγώ δεν ξανασχολήθηκα μαζί του.
Αχ βρε Κωστα τι μου θυμισες με τη φωτο του Ρακοποταμου των γυμνιστων, εκει στο βαθος πισω απο τα βραχια...
Τον ειδα στους "Αχαρνης", στο παλαιο κλειστο Γυμναστηριο με Παπαζογλου κλπ - ειπαμε: σόου, εμπνευσμενο βεβαια. Τοτε που τον ειδες εσυ δεν πηγα, ειχε αρχισει να "ξεβαφει" μεσα μου...
Περι Β. Ραφαηλιδη: για ο,τι δεν γνωριζουμε καλο ειναι να κανουμε το "κορόιδο" και να αποφευγουμε κρισεις...
Για τις συγκρισεις του Δ.Σ. με Χατζηδακιαμ, Θεοδωρακιαμ (που ελεγε ο ιδιος), Ξαρχακο, Μαρκοπουλο κλπ, δεν τις θεωρω απλα αστοχες, αλλα απρεπείς.
Καποιος (ΣΠΥΡΟΣ Α.; ) ανεφερε, θετικα, τον ΜΕΓΙΣΤΟ Θαν. Παπακωνσταντινου: οποιος δεν τον εχει "παρακολουθησει" ας το κανει (εστω και μεσω...spotify, οπως τωρα εγω!) για να γνωρισει τι θα πει δημιουργος!