diablo
AVClub Enthusiast
Αναφέρει 1imp = 0,01 m3 οπότε 0,29 κυβικά, αν και έχει τη μονάδα μέτρησης σε κυβικά ο μετρητής.
Μια και έγινε κουβέντα ....
Επειδή εμείς που ζούμε στην "άλλη" Ελλάδα και δεν έχουμε φυσικό αέριο και ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε και επειδή πίστεψα και εγώ στα καλά του υγραερίου και επειδή βαρέθηκα να πληρώνω υπερτιμημένες μπουκάλες υγραερίου.... πρέπει να βάλω μια δεξαμενή.
Η ερώτηση μου είναι: Πώς σου δείχνει η δεξαμενή την ποσότητα του υγραερίου που σου φορτώνουν κάθε φορά .... υπάρχει κάποιου είδους φλοτέρ ?? Και σε τι μονάδα το αγοράζεις ...σε κιλά ή σε λίτρα ??
Αυτό κατάλαβα και εγώ Γιάννη.Αναφέρει 1imp = 0,01 m3 οπότε 0,29 κυβικά, αν και έχει τη μονάδα μέτρησης σε κυβικά ο μετρητής.
Δεν είναι δικός μου φίλε.. Για έναν ξάδερφο προσπαθώ να ξεκαθαρίσω κάποιους λογαρισαμούς, αλλά μου είπε πως η εγκατάσταση έγινε φέτος.Καταλαβαινω τι λες Νικο, αλλα τα ψηφια στο μαυρο πλαισιο και πριν την υποδιαστολη δηλωνουν ακεραια κυβικα.
Θυμασε τον μετρητη να ηταν ποτε μηδενισμενος?
Kυριάκο δεν υπάρχει περίπτωση βρε. Ο μετρητής πρέπει να βγάλει λογαριασμό νοικάρη, τι θα του πει, 29.000 ευρώ;;1 κυβικό Νίκο χωρητικότητας σε LNG δίνει εκατοντάδες κυβικά αερίου καυσίμου.
Όποτε όντως 29 κυβικά έχεις κάψει.
imp λογικά θα ήταν γαλόνια, αλλά δεν στέκει η μετατροπή.Σαν να διαβαζω 29 κυβικα (m3) και 518 χιλιοστα του κυβικου. Με αλλα λογια ~29,5 κυβικα (m3).
Tα ακεραια κυβικα διαβαζονται πριν την υποδιαστολη, στα αριστερα της δηλαδη.
Δηλαδή συνάδελφε εσύ λες πως έχει γράψει 30 κυβικά; Πως έκανες τον λογαρισαμό των 30 ευρώ;imp λογικά θα ήταν γαλόνια, αλλά δεν στέκει η μετατροπή.
Αυτή τη στιγμή τα 30 m3 θα είναι λίγο κάτω από 30 ευρώ χρέωση.
LPG AUTO | 1.283,815 | |
LPG ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ | 917,111 | |
LPG ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ | 977,411 | |
ΠΡΟΠΑΝΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ | 936,243 | |
ΒΟΥΤΑΝΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ | 987,703 |
Είναι μάλλον για τα αυτοκίνητα. Τωρα είναι περίπου 0.84 το λίτρο με φπαΘόδωρε ευχαριστώ για την ανάλυση ομολογώ ότι ξεκαθάρισαν μερικά πράγματα όσον αφορά την τιμή του υγραερίου και την σχέση κιλού και λίτρου.
Με μερικούς υπολογισμούς που έκανα δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται μεταξύ μπουκάλας και χύμα υγραερίου.
Βλέπω ότι η τιμή του χύμα υγραερίου τώρα είναι περίπου 0,994 το λίτρο https://gr.globalpetrolprices.com/Greece/lpg_prices/ (εκτός και αν η τιμή αυτή είναι για τα αυτοκίνητα)
Από το παραστατικό που έβαλες βλέπω ότι το ένα λίτρο είναι κοντά δύο κιλά τότε το κιλό έχει περίπου 1.90€ !!!!και η τιμή που αγοράζω σήμερα την 25κιλη μπουκάλα είναι 42€ άρα 1,68€ το κιλό....κάνω κάπου λάθος ???
Αν έχει λοιπόν 0,84 το λίτρο τότε το κιλό έχει αν δεν κάνω λάθος 1,60.... και στην μπουκάλα έχει 1,68 ...γιατί εμένα λοιπόν μου λένε όλοι "βάλε δεξαμενή ...θα σου έρχεται μισή τιμή" ??
Τι δεν έχω καταλάβει ρε παιδιά ???![]()
Ειναι περιπου 0.5 kg/l αρα αναποδα. Δηλαδη 1 λιτρο μισο κιλο.Θόδωρε ευχαριστώ για την ανάλυση ομολογώ ότι ξεκαθάρισαν μερικά πράγματα όσον αφορά την τιμή του υγραερίου και την σχέση κιλού και λίτρου.
Με μερικούς υπολογισμούς που έκανα δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται μεταξύ μπουκάλας και χύμα υγραερίου.
Βλέπω ότι η τιμή του χύμα υγραερίου τώρα είναι περίπου 0,994 το λίτρο https://gr.globalpetrolprices.com/Greece/lpg_prices/ (εκτός και αν η τιμή αυτή είναι για τα αυτοκίνητα)
Από το παραστατικό που έβαλες βλέπω ότι το ένα λίτρο είναι κοντά δύο κιλά τότε το κιλό έχει περίπου 1.90€ !!!!και η τιμή που αγοράζω σήμερα την 25κιλη μπουκάλα είναι 42€ άρα 1,68€ το κιλό....κάνω κάπου λάθος ???
Παλαια ειχε διαφορα τωρα δε ξερω.Και χύμα 0,84€ το λίτρο έχει είπε ο Θόδωρος.
Απ΄ότι κατάλαβα σε γενικές γραμμές η τιμή χύμα και εμφιαλωμένου είναι σχεδόν ίδια .....άρα δεν ισχύει αυτό που λένε περί σημαντικής οικονομίας με την τοποθέτηση δεξαμενής υγραερίου.
Υπήρχε αρκετή το είχα ψάξει πολύ με εξελοφυλλα. Τώρα δε παίρνω όρκο.Εγώ νομίζω ότι ουσιαστικές διαφορές δεν είχαν απλώς έβλεπες τιμή εμφιαλωμένου π.χ 1.0€ και τιμή χύμα 0,5€ την ίδια μέρα....αλλά δεν σκεφτόσουν ότι το ένα ήταν τιμή κιλού ενώ το άλλο τιμή λίτρου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.