Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Παιδιά, μια απορία ολίγον άσχετη, γιατί υγραέριο; Είναι φτηνότερο; (π.χ από πετρέλαιο ή φυσικό αέριο)
Δεν είναι επικίνδυνο;

Γιατί στο φέρνουν και σου γεμίζουν τη δεξαμενή. Δεν υπάρχει παντού δίκτυο φυσικού αερίου.
Από τα ξενοδοχεία που ήξερα παλιά, ναι ήταν σημαντικά φθηνότερο από το πετρέλαιο. Αλλά θέλει σοβαρή εγκατάσταση.

Παιδιά, μια απορία ολίγον άσχετη, γιατί υγραέριο; Είναι φτηνότερο; (π.χ από πετρέλαιο ή φυσικό αέριο)
Δεν είναι επικίνδυνο;
Εαν γινει οπως λενε οι κανονισμοι ειναι μια χαρα. Βεβαια προσφατα ειχε σκασει μια δεξαμενη
Προφανώς κανανε βλακείες

Οταν το ειχα ψαξει δε συνεφερε για σπιτι κατα την αποψη μου. Για ξενοδοχεια κτλ που ειχε μεγαλτυερη καταναλωση εκει φαινοταν η διαφορα.

Ξερει κανεις τι ακριβως πρεπει να περιλαμβανει ενα βασικο service oικιακου λεβητα φυσικου αεριου (ο οποιος λειτουργει κανονικα) ?
Ποσο κοστολογειται ενα τετοιο service και ποσο συχνα συνισταται να γινεται? Πρεπει να εχει καποια πιστοποιηση ο τεχνικος συντηρησης?

Ο μηχανικος που τους τοποθετησε μου ειχε πει καθε δυο χρονια και οτι το service κοστιζει περιπου 50 ευρω.

Μιχάλη, ναι ανά δύο χρόνια συνιστάται, αυτός που έχω δοκιμάσει εγώ μου παίρνει 40 ευρώ χωρίς απόδειξη.
Και μου δίνει ένα φύλλο συντήρησης και ρύθμισης της εγκατάστασης όπου αναγράφονται οι τιμές των καυσαερίων που εκπέμπει (καθώς και άλλων στοιχείων, απόδοση, θερμοκρασία και άλλα).

Μ
Ξερει κανεις τι ακριβως πρεπει να περιλαμβανει ενα βασικο service oικιακου λεβητα φυσικου αεριου (ο οποιος λειτουργει κανονικα) ?
Ποσο κοστολογειται ενα τετοιο service και ποσο συχνα συνισταται να γινεται? Πρεπει να εχει καποια πιστοποιηση ο τεχνικος συντηρησης?

Ο μηχανικος που τους τοποθετησε μου ειχε πει καθε δυο χρονια και οτι το service κοστιζει περιπου 50 ευρω.
Όλοι αυτοί έχουν πιστοποίηση, δεν τολμάει να πλησιάσει άσχετος.
Θα κανει μετρήσεις, ρυθμίσεις κλπ,θα καθαρίσει το μαγνητικό φίλτρο, θα βαλει νερό αν χρειάζεται και να του πεις να μετρήσει το δοχείο διαστολης αφού το αποσυνδεσει ή εκτονωσει πρώτα.Αν δεν έχεις καλό είναι να βάλεις και ένα έξτρα...
Όλα αυτά είναι για ασφάλεια και οικονομία.

Κάθε χρόνο βάσει νομοθεσίας, μηχανήματα με ανοξείδωτο κάδο και μικρές καταναλώσεις συνήθως δεν έχουν ανάγκη ετήσιο αλλά έτσι ορίζει ο νόμος. Κόστος για Αθήνα 50-70 ευρώ. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο θα πρέπει να έχει φύλλο καύσης να σου αφήσει άρα και άδεια για επέμβαση στο λέβητα.

Το σέρβις περιλαμβάνει ο, τι τον φωτίσει ο Θεός τον καθένα από χαιδεμα στο εξωτερικό κέλυφος του μηχανήματος μέχρι λύσιμο τα πάντα. Για να πάρεις μια ιδέα μπορείς να δεις το manual του λέβητα σου συνήθως περιγράφει τα βασικά.

Προτιμάτε σέρβις σε εποχές μη αιχμής και από άνθρωπο που δουλεύει τη μακρά του λέβητα σας.

Επίσης το πιο βασικό όλων να είναι αξιόπιστος και να μπορείτε να τον βρείτε στο τηλέφωνο.

Σημερα ηρθε ο τεχνικος και αφιερωσε περιπου 40 λεπτα σε καθε λεβητα, εναν Βosch και εναν Γαλλικο Riello. Φανηκε αρκετα σχολαστικος. Οι λεβητες ειναι 2 ετων και κατι.
Συμπληρωσε τα φυλλα καυσης και η τιμη ηταν 50 ευρω για καθε λεβητα, ισως επειδη ηταν δυο λεβητες και ισως επειδη εμενε κοντα, σε διπλανο προαστειο, στο Χαλανδρι.

Μου ειπε επισης οτι το συγκεκριμενο Riello εχει βγαλει προβληματα σε ενα παρα πολυ μεγαλο ποσοστο απο αυτα που εχουν εγκατασταθει.

• Like
Reactions: panoss1
Σωστα, Ιταλικοι ειναι.

Aν διαβαζω σωστα τι εχει γραψει στο δελτιο ο ανθρωπος, προκειται για τον Riello KIS condens 35kw.

Σωστα, Ιταλικοι ειναι.

Aν διαβαζω σωστα τι εχει γραψει στο δελτιο ο ανθρωπος, προκειται για τον Riello KIS condens 35kw.
Τον ίδιο έχουμε...τα παλιά μοντέλα όντως είχαν θέμα αν θυμάμαι καλά με τον εναλλάκτη. Υποτίθεται στα καινούρια άλλαξαν κάτι. Όχι ότι δεν μπορεί να βγάλει πρόβλημα πάλι όμως. εγώ τον έχω 10 χρόνια τώρα κι εντός εγγύησης μου αλλάξανε τον εναλλάκτη προληπτικά άνευ κόστους.

Πόσο επιπλέον είναι οι καινούριες αυξήσεις στο φυσικό αέριο σε τελικό κόστος κατανάλωσης και σε σχέση με πέρυσι?
Υπάρχει περίπτωση να έχει εξισώσει με πετρέλαιο ή όχι?

Ρωτάει γιατί σκέφτομαι τωρα που πέρασε και σε εμένα,αν αξίζει ακόμα να αλλάξω.

Χρήση σε μονοκατοικία.

Σε σχεση με περυσι ειναι περιπου 3 φορες επανω οι λογαριασμοι -της ιδιας περιοδου- μου ειπε ο τεχνικος.

Με το πετρελαιο δεν γνωριζω καθως πριν το φυσικο αεριο -και για πολλα χρονια- ειχα ενεργειακο τζακι και a/c.

• Like
Μια και μιλήσατε για λογαριασμούς, πόσο ανέβηκε το αέριο;
Η τηλεθερμανση εδώ στις Σέρρες για τον Δεκέμβριο ήταν 60% επάνω.

Πόσο επιπλέον είναι οι καινούριες αυξήσεις στο φυσικό αέριο σε τελικό κόστος κατανάλωσης και σε σχέση με πέρυσι?
Υπάρχει περίπτωση να έχει εξισώσει με πετρέλαιο ή όχι?

Ρωτάει γιατί σκέφτομαι τωρα που πέρασε και σε εμένα,αν αξίζει ακόμα να αλλάξω.

Χρήση σε μονοκατοικία.
Πάνο εγώ διαβάζω το παρακάτω

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο κλιματικό νόμο που είναι σε διαβούλευση προβλέπεται ότι για τα κτίρια απαγορεύεται από το 2023 η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου, από το 2025 απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου γενικά σε νέα κτίρια, ενώ από το 2030 απαγορεύεται η χρήση καυστήρων πετρελαίου.
Πηγή: iefimerida.gr - Ακίνητα: Πώς η ανακαίνιση δίνει υπεραξία στο σπίτι -Πόσο υπολογίζεται το κόστος της

Αφορά νεόκτιστα.

Το 2030 υπερ αισιοδοξο το βλέπω.

Το θέμα είναι θα δω διαφορά στα λεφτά,έστω και με τις σημερινές τιμές ή να τ αφήσω ως είναι...?

Πάνο να βάλεις και φυσικό αέριο και να δουλεύεις όποιο θέλεις ...εδώ εγώ το έβαλα με μπουκάλες και εσένα που είναι στην πόρτα σου !!!

• Like

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο κλιματικό νόμο που είναι σε διαβούλευση προβλέπεται ότι για τα κτίρια απαγορεύεται από το 2023 η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου, από το 2025 απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου γενικά σε νέα κτίρια, ενώ από το 2030 απαγορεύεται η χρήση καυστήρων πετρελαίου.
Πηγή: iefimerida.gr - Ακίνητα: Πώς η ανακαίνιση δίνει υπεραξία στο σπίτι -Πόσο υπολογίζεται το κόστος της
Ναι, ουτοπία όπως και το ότι το 2030 το 100% των νέων ταξινομήσεων θα αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

• Like
Πάνο να βάλεις και φυσικό αέριο και να δουλεύεις όποιο θέλεις ...εδώ εγώ το έβαλα με μπουκάλες και εσένα που είναι στην πόρτα σου !!!
Νικόλα νομίζω ότι πρέπει να ξηλωθει υποχρεωτικα ο παλιος λέβητας και η δεξαμενή,αλλιώς δεν στο ξεκινάνε.

Με το υγραέριο, είδες διάφορες στο κόστος μέχρι τώρα?

Και θα επιτρέπεται η χρήση ξύλου στα τζάκια; Στη γειτονιά μου δεν μπορείς να αναπνεύσεις από την κάπνα όταν έχει υγρασία.

• Like
Reactions: Music matters...