Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Κι εσείς ρε παιδιά που βάλατε multi γιατί το προτιμήσατε;
Εγώ θυμάμαι ότι κάποτε που ήθελα να βάλω ένα για δύο διπλανά δωμάτια έβγαινε πιό ακριβό από δύο ανεξάρτητα.

Re: Απάντηση: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Εγώ θυμάμαι ότι κάποτε που ήθελα να βάλω ένα για δύο διπλανά δωμάτια έβγαινε πιό ακριβό από δύο ανεξάρτητα.

Ναι ισχύει αυτο, τωρα που παιρνω προσφορές βγαίνει πιο ακριβο. Η απαντήσ απο τον εμπορα (για daikin) λεει οτι ειναι η πιο ακριβη σειρα τους, πιο design η εσωτερικη μοναδα κλπ. Αλλα εχει διαφορά πχ για 2 εσωτερικες εαν παω σε multi παει διπλασια τιμή!

Re: Απάντηση: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Αυτό είχα δεί και εγώ για 3 εσωτερικά στοιχεία.
Και το άλλο θέμα που είχα δεί είναι ότι η μέγιστη αποδοτικότητα είναι δύσκολο να επιτευχθεί γιατί είναι σχεδιασμένο για να μπορούν να δουλέψουν και τα 3 στο φούλ.
Με μόνο ένα εσωτερικό στοιχείο στο ρελαντί καίει πολύ παραπάνω ρεύμα για παράδειγμα απο ένα split.

Είχα πάει και στην Daikin και με απέτρεψαν. Είναι για πιο εξειδικευμένες ανάγκες.

Ειναι για «μεγαλα» σπιτια που «ο χωρος κλιματιζεται« και οχι οποτε ζεσταθουμε ας αναψουμε ενα κλιματιστικο στο χωρο που ειμαστε.

Η αλήθεια είναι ότι αν θες οπότε ζεσταινεσαθ να ανάβεις ένα στο υπνοδωματιο και το υπόλοιπο σπίτι να βράζει, το multi δεν θα σε βολέψει. Είναι το αντίστοιχο της σομπας με το καλοριφέρ.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρες! Έχει κανείς ιδέα αν είναι φυσικολογικό, το καλοκαίρι και στην ψύξη, η εξωτερική μονάδα να βγάζει νερά από την αποχέτευσή της? Από τα λίγα που γνωρίζω στην ψύξη τα νερά βγαίνουν από την εσςωτερική ενώ στην θέρμανση από την εξωτερική. Σε μένα, σε μια καινούρια εγκατάσταση ενός 12αριου INVENTOR, τα νερά βγαίνουν από την εσωτερική κανονικά αλλά βλέπω ότι βγάζει (ταυτόχρονα, αλλά με μικρότερη συχνότητα) και η εξωτερική.

Το έχω παρατηρήσει όταν έχει πολύ υγρασια η ατμόσφαιρα και εγώ . Αλλά είναι σχετικά σπάνιο .

Θυμάστε που πριν ένα χρόνο είχε σπάσει η πρόσοψη στο 16αρι inventor και μου την άλλαξαν μέσα στην εγγύηση χωρίς πολλά πολλά; Ε λοιπόν φέτος μετά από ένα χρόνο δεν έσπασε απλά η πρόσοψη σε ένα δύο σημεία , αλλά και όλα τα εσωτερικά πλαστικά της μονάδας. Σαν να πάτησε κάποιος το air-condition και το έσπασε στη μέση και στις δύο άκρες . Όταν το έβγαλαν από τον τοίχο έπεφταν πλαστικά και βίδες .

Ο τεχνικός δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε τόση ζημιά . Ακόμη και υγρασία δεν μπορεί να πολυμερισει έτσι τα πλαστικά . Θεωρεί ότι ή είναι ελάττωμα από την αρχή ή έγινε κάποια στιγμή κακή συντήρηση από τεχνικό που έριξε φάρμακο μη κατάλληλο και δεν ξέπλυνε καλα με νερό μετά .

Στην επικοινωνία μου με email με την inventor με πήραν άμεσα τηλέφωνο και μου είπαν δύο πράγματα .
"1 . Πείτε μου την διεύθυνση κατοικίας σας.
2. Επειδή υπάρχει ιστορικό αλλαγής , δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες και σας αλλάζουμε όλη την εσωτερική μονάδα " .

Η εγγύηση είναι 10ετης αλλά για τα μηχανικά μέρη . Τους παραδέχομαι πάντως για τον χειρισμό δύο φορές στο πρόβλημα . Η μονάδα αντικαταστάθηκε μέσα σε τρεις μέρες από την επικοινωνία μας .

Δεν έχω πρόβλημα.με την απόδοση της συσκευής , αλλά τα πλαστικά πραγματικά είναι ψεύτικα . Κατηγορία κινεζικού Κινέζου ... Επίσης μου έδωσαν το ίδιο μοντέλο με επιπλέον το wifi που δεν είχα .

Καλησπέρες! Έχει κανείς ιδέα αν είναι φυσικολογικό, το καλοκαίρι και στην ψύξη, η εξωτερική μονάδα να βγάζει νερά από την αποχέτευσή της? Από τα λίγα που γνωρίζω στην ψύξη τα νερά βγαίνουν από την εσςωτερική ενώ στην θέρμανση από την εξωτερική. Σε μένα, σε μια καινούρια εγκατάσταση ενός 12αριου INVENTOR, τα νερά βγαίνουν από την εσωτερική κανονικά αλλά βλέπω ότι βγάζει (ταυτόχρονα, αλλά με μικρότερη συχνότητα) και η εξωτερική.

Αν αποδίδει σωστά,δεν βγάζει πολλά απ την εξω.Πιασε τις σωλήνες αν είναι πολύ παγωμένες και μέτρα τον ψυχρό αέρα την θερμοκρασία του.
Υπάρχει η περίπτωση να λείπουν υγρά.

Το έχω παρατηρήσει όταν έχει πολύ υγρασια η ατμόσφαιρα και εγώ . Αλλά είναι σχετικά σπάνιο .

Θυμάστε που πριν ένα χρόνο είχε σπάσει η πρόσοψη στο 16αρι inventor και μου την άλλαξαν μέσα στην εγγύηση χωρίς πολλά πολλά; Ε λοιπόν φέτος μετά από ένα χρόνο δεν έσπασε απλά η πρόσοψη σε ένα δύο σημεία , αλλά και όλα τα εσωτερικά πλαστικά της μονάδας. Σαν να πάτησε κάποιος το air-condition και το έσπασε στη μέση και στις δύο άκρες . Όταν το έβγαλαν από τον τοίχο έπεφταν πλαστικά και βίδες .

Ο τεχνικός δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε τόση ζημιά . Ακόμη και υγρασία δεν μπορεί να πολυμερισει έτσι τα πλαστικά . Θεωρεί ότι ή είναι ελάττωμα από την αρχή ή έγινε κάποια στιγμή κακή συντήρηση από τεχνικό που έριξε φάρμακο μη κατάλληλο και δεν ξέπλυνε καλα με νερό μετά .

Στην επικοινωνία μου με email με την inventor με πήραν άμεσα τηλέφωνο και μου είπαν δύο πράγματα .
"1 . Πείτε μου την διεύθυνση κατοικίας σας.
2. Επειδή υπάρχει ιστορικό αλλαγής , δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες και σας αλλάζουμε όλη την εσωτερική μονάδα " .

Η εγγύηση είναι 10ετης αλλά για τα μηχανικά μέρη . Τους παραδέχομαι πάντως για τον χειρισμό δύο φορές στο πρόβλημα . Η μονάδα αντικαταστάθηκε μέσα σε τρεις μέρες από την επικοινωνία μας .

Δεν έχω πρόβλημα.με την απόδοση της συσκευής , αλλά τα πλαστικά πραγματικά είναι ψεύτικα . Κατηγορία κινεζικού Κινέζου ... Επίσης μου έδωσαν το ίδιο μοντέλο με επιπλέον το wifi που δεν είχα .

Η δεκαετή εγγύηση προϋποθέτει χρονιαία συντήρηση και αν ναι πια?

Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Η δεκαετή εγγύηση προϋποθέτει χρονιαία συντήρηση και αν ναι πια?
Όχι . Επειδή είναι αγορασμενο μετά τον Μάρτιο του 2017 η 10ετης εγγύηση της inventor είναι άνευ όρων και συντήρησης . Για τα μοντέλα πριν το Μάρτιο του 2017 ειναι υποχρεωτική η ετήσια συντήρηση. Δηλαδή καθαρισμός από τεχνικό, έλεγχο υγρών και τυπικό έλεγχο μηχανικών μερών.
Δηλαδή δεν μπορούν να μου πουν ότι ειναι εκτός εγγύησης επειδή αμέλησα να κάνω ετήσιο καθαρισμό και έλεγχο .

Παίδες καλησπερα. Θα θελα τα φόντα σας για αυτόν εδώ τον ηλεκτρικο θερμοσίφωνα https://www.kotsovolos.gr/air-condi...02-pyramis-θερμοσίφωνας-80l-κάθετος-027008001. Αξίζει τον κόπο η Όχι?

Και έχω δει και αυτόν https://www.kotsovolos.gr/air-condi...ones-boiler/207130-tesy-80lt-b-light-anticalc. Ανάμεσα σε αυτόν και τον παραπάνω τον pyramis μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας?

Last edited by a moderator:
Το a/c κορυφαίο. Λίγη προσοχή στο σφίξιμο τον ρακορ σωλήνων θέλει και καλό καθάρισμα στα γρέζια της σωλήνας.
Η ελληνική τεχνική υποστήριξη αντιπροσωπειας,απλά κορυφαία για Ελλάδα...σου συνιστώ να κάνεις service σε αυτούς.
Ο θερμοσιφωνας ,διαχρονικά καλός .Οι περισσότεροι σήμερα είναι καλοί!

Last edited by a moderator:
Δηλαδη η τον pyramis η τον tesy είναι και οι δύο καλοί?Απλά έβαλα και τον tesy γιατί είναι πιο λίγα watt.παιζει ρόλο αυτό ?

Τον pyramiς τον ξέρω είναι καλος,τον άλλο δεν τον ξέρω,αλλά δεν έχω ξαναδεί με τόσα λίγα watt αντισταση...

Παίδες καλησπερα. Θα θελα τα φόντα σας για αυτόν εδώ τον ηλεκτρικο θερμοσίφωνα https://www.kotsovolos.gr/air-condi...02-pyramis-θερμοσίφωνας-80l-κάθετος-027008001. Αξίζει τον κόπο η Όχι?

Και έχω δει και αυτόν https://www.kotsovolos.gr/air-condi...ones-boiler/207130-tesy-80lt-b-light-anticalc. Ανάμεσα σε αυτόν και τον παραπάνω τον pyramis μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας?

Ανάμεσα στους δύο ΠΥΡΑΜΙΣ με κλειστά τα μάτια...!!!

Και για εμένα ο Pyramis είναι πάρα πολύ καλός, θα πρέπει όμως να δεις τι ασφάλεια έχεις στον πίνακα σου, και τι καλώδιο έχεις για τον θερμοσίφωνα.
Τα 4Kw θέλουν 20Α ασφάλεια και 3x4mm καλώδιο. Το 99,9% των περιπτώσεων είναι έτσι, είναι υπολογισμένα για αυτήν την ισχύ.
Σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα μικρότερη ισχύς είναι χειρότερο, γιατί απλά καθυστερεί περισσότερο να σου ζεστάνει το νερό, η ενέργεια που χρειάζεσαι για 80lt νερό παραμένει ίδια, η ισχύς που έχει η αντίσταση θα σου καθορίσει τον χρόνο που θα χρειαστεί για να ζεστάνεις το νερό.
Στον Tesy να πας μόνο αν έχεις 16Α ασφάλεια και 3x2,5mm καλώδιο