Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Από το 166 ήδη άτομα, τα 40 είναι ήδη ιδρυτικά ή νέα μέλη.
Αρα 126.
Από τα 126 υπάρχουν τουλάχιστον 10 με 0 ποστς.
Ανάλογα υπολογίστε πόσοι έχουν 0-50.

Έκατσα και έψαξα ένα ένα τα ονόματα και είδα κόσμο που ξέρω ότι αφιερώνουν ΠΟΛΥ χρόνο εδώ.
Προσωπικά από τους 166 εγώ περίμενα 25-30 άτομα ακόμα και ΕΚΕΙ είναι το παράπονό μου.

Eκτιμώ ότι η παρουσία περισσότερων μελών στο σωματείο, μόνο καλό θα κάνει στην εξέλιξη και στην πορεία αυτού που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Καταλάβαίνω ότι το χρηματικό να αποτελεί ίσως ένα ανασταλτικό παράγοντα, αλλά αναγνωρίζω την αναγκαιότητα να στηριχθούν οργανικές λειτουργίες του σωματείου.

Κανέναν, κανείς δεν υποχρεώνει με τον στανιό, να εγγραφτεί.

Δημήτρη, θα μπορούσες σε παρακαλώ να ενημερώσεις για το διαδικαστικό-οικονομικό κομμάτι της συνδρομής μέλους?:ernaehrung004:

Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση εισόδου των νέων μελών μπορείτε να καταθέσετε στο λογαριασμό του σωματείου.
Μιά ακόμα μικρή αναμονή

Δημήτρη,μήπως να έμπαινε σαν sticky η ανακοίνωσή σου, αναπροσαρμοσμένη όσο χρειάζεται σ' όλες τις κατηγορίες;

Εννοείται στο τέλος της,να παράπεμπε για περαιτέρω συζήτηση-διευκρινήσεις σ' αυτό το θέμα εδώ.

Γενικά έχω την εντύπωση ότι τα sticky δεν τα κοιτάει κανείς....

Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Γενικά έχω την εντύπωση ότι τα sticky δεν τα κοιτάει κανείς....

Να έμπαινε μ' άλλο χρώμα πχ. γαλάζιο,γραμματοσειρά,σε πλαίσιο κλπ;

Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά ενεργά μέλη πού θά ενδιαφέρονταν να μπούν στο σωματείο...
Και νομίζω οτι παρεξηγήθηκε η πρόσκληση-´πρόκληση´τού Δημ.Παναγιωτίδη..
Απ´όσα κατάλαβα η πρόσκληση αφορούσε σε όλα τά μέλη και η ´πρόκληση´σε ορισμένα...
Κάθε Σωματείο ζητά ένα ποσό εγγραφής στην είσοδο τών κανούριων μελών πέραν τής συνδρομής...
Και είναι γεγονός ότι μέχρις τώρα ορισμένοι επιβαρύνθηκαν με την συντήρηση τού club...
Kαιρός είναι να επιβαρυνθούν και άλλοι .
Και το οικονομικό κομμάτι,πέραν τής ενεργού συμμετοχής είναι μία απαραίτητη πράξις..
Προσωπικά κατανοώ ότι τά 100 ευρώ για έναν συμφορουμίτη να ισούνται με 10 ενός άλλου...
Θα πρότεινα ένα κατώτερο πλαφόν εγγραφής και ένα ανώτερο τών 100 ευρώ...(π.χ.50-100 ευρώ ή 40-100)
Το ποσόν πού θα πληρώνει έκαστο νεο μέλος δεν θα αποτελεί κριτήριο περισσοτέρων ή ολιγοτέρων δικαιωμάτων και δεν ειναι απαραίτητο να το γνωρίζει οποιοσδήποτε παρά μόνον το Δ.Σ.
Η προσπάθεια τού Σωματείου είναι αναγκαίο να ´περπατήσει´γιά πολλούς λόγους ,οχι μόνον για την λειτουργία τού club.
Ιδέες υπάρχουν πολλές και θα υπάρξουν περισσότερες...
Ως πρός το σχόλιο τού Δαμιανού,θα έλεγα οτι εν μέρει περιγράφει σωστά τά πράγματα ειδικά μέ όσα κατά καιρούς συμβαινουν,αλλά υπάρχει καταγεγραμένη και μία άλλη οπτική...
Ισως τελικά επιτευχθεί μία σύνθεση πιό ουσιώδης.Εάν δεν επιτευχθεί και η προσπάθεια αρκεί.
Και επειδή δεν θεωρώ a priori κανέναν ως ´αμετακίνητο´(πλήν εξαιρέσεων)επιμένω στήν ενίσχυση τής πρόσκλησης τού Δημήτρη..
Αλλως τε αυτός ήταν και ο λόγος πού έκανα αίτηση απο τούς πρώτους,γιατί διαφορετικά θα διέψευδα τον εαυτό μου..

Re: Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Να έμπαινε μ' άλλο χρώμα πχ. γαλάζιο,γραμματοσειρά,σε πλαίσιο κλπ;

Mήπως να κάνατε κάτι πιο ουσιώδες με το θέμα των χρημάτων? Δε νομίζω ότι το πρόβλημα των μελών είναι το γαλάζιο ή η γραμματοσειρά.. ΙΜΗΟ πάντα..

...............

Μπορεί να σας φανεί σκληρό και αντιεπικοινωνιακό και παίρνω κάθε ευθύνη γι αυτό, αλλά κύριοι το φόρουμ αυτό το φτιάξαμε από το μηδέν με αίμα και χρόνο. Το ίδιο και το σωματείο. Είναι μιά καλύβα, όπου ακόμα κουβαλάμε πέτρες. Όποιος θέλει παλάτι ας έρθει να κουβαλήσει. Όποιος το θέλει έτοιμο ας πάει αλλού. Εδώ θα κουβαλήσετε, θα το χτίσετε και μετά θα είναι δικό σας.

Ξεκαθαρίζουμε.
Άλλο το φόρουμ του avclub
Άλλο το σωματείο του avclub.

Γιά το φόρουμ δεν θέλουμε τίποτα. Τζάμπα είναι. Γράφετε ό,τι θέλετε ελεύθερα. Ούτε donate ούτε δεκάρα.
Αλλά μην έχετε και απαιτήσεις. Ούτε και εμείς από σας.
Απαιτήσεις έχουμε (και έχω) από όλους αυτούς που νοιάζονται.
ή τουλάχιστον το λένε.

..............

Δεν καταλαβαινω. Απο τη μια γινονται επικλησεις καλης συμπεριφορας επικοινωνιας κι απο την αλλη μας απαντατε με αυτον τον τροπο.
Παμε λοιπον με αυτον τον τροπο για να διατηρησω και τα του "ομονατος"....

Απο την πολη ερχομαι και στην κορυφη κανελα κ. Παναγιωτιδη.
Το φορουμ υπηρχε κ. Παναγιωτιδη. Το φορουμ ειναι τα μελη του. Υπηρχαν απλα μετακομοισαν με ολη την καλη διαθεση.
Κανενα φορουμ δε φτιαξατε "από το μηδέν με αίμα". Το σωματειο φτιαξατε. Το φορουμ υπηρχε και υπαρχει.

Τελικα ξεκαθαριστε επι της ουσιας , ειναι αλλο το φορουμ και αλλο το σωματειο η οχι ?
Δεν ειναι σωστο νομιζω απο τη μια να γραφουμε οτι δεν ειναι κι απο την αλλη να εννοουμε παντου οτι ειναι.
Τουλαχιστον ετσι καταλαβαινει το φτωχο μου το μυαλο.

Παντως η γνωμη μου ειναι, οτι αμα καταφερουν μερικοι να γραφουν αυτα που εννοουν θα ειμαστε ολοι καλυτερα. (κανενα στοιχειο προσωπικου Δημητρη, γενικο το σχολιο).

αγαπητέ Χρήστο,
το φόρουμ αυτό όπως το ξέραμε και το ζούσαμε τις τελευταίες μέρες του Μάη και του Ιούνη 2006 δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό.
Μην υποτιμάς την νοημοσύνη όλων μας.
Μιλάμε γιά ένα domain εντελώς διαφορετικό που σχεδόν άμεσα έκοψε (του κόπηκε) τον ομφάλιο λώρο με το προηγούμενο.
Μιλάμε γιά ένα προηγούμενο φόρουμ όπου τον λόγο και τις αποφάσεις είχε ένας και σήμερα έχουμε μιά συμμετοχική διαδικασία 25 ατόμων και αύριο 40.
Είναι εύκολο να νομίζεις αυτά που νομίζεις από έξω.
είναι εύκολο να νομίζεις αυτό που νομίζεις συσχετίζοντάς το με την εμπειρία του διαχειριστή κάτω από τις υποδείξεις - διαταγές ενός και μόνο ατόμου.
είναι εύκολο να παίζεις το ρόλο αυτό εκ του ασφαλούς.

Από μέλη με την δική σου ιστορία στο χώρο εγώ θα περίμενα αυτό:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22103

Παντως η γνωμη μου ειναι, οτι αμα καταφερουν μερικοι να γραφουν αυτα που εννοουν θα ειμαστε ολοι καλυτερα. (κανενα στοιχειο προσωπικου Δημητρη, γενικο το σχολιο).

Χρήστο ποιούς εννοείς;

αγαπητέ Χρήστο,
το φόρουμ αυτό όπως το ξέραμε και το ζούσαμε τις τελευταίες μέρες του Μάη και του Ιούνη 2006 δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό.
Μην υποτιμάς την νοημοσύνη όλων μας.

Θα ζητησω κι απο εσενα τοτε Δημητρη να μην κανεις το ιδιο. Μην ισοπεδωνεις την πορεια το υλικο και την ιστορια του avforum, με τους δυο τελευταιους μηνες λειτουργιας του. Ειναι τουλαχιστον αδικο.

Μιλάμε γιά ένα domain εντελώς διαφορετικό που σχεδόν άμεσα έκοψε (του κόπηκε) τον ομφάλιο λώρο με το προηγούμενο.

Μαλλον εχουμε διαφορετικη αντιληψη καποιων πραγματων. Το μεγαλυτερο ποσοστο των μελων και διαχειριστων του avforum το βλεπω εδω μεσα.

Μιλάμε γιά ένα προηγούμενο φόρουμ όπου τον λόγο και τις αποφάσεις είχε ένας και σήμερα έχουμε μιά συμμετοχική διαδικασία 25 ατόμων και αύριο 40.
Είναι εύκολο να νομίζεις αυτά που νομίζεις από έξω.

Το λογο για τις αποφασεις δεν ειχε κανενας "ενας". Το ξερεις καλα. Μπορει οχι αρκετα καλα λογο αποστασεως και δυσκολιας επικοινωνιας στις τοτε συνελευσεις, αλλα θα μπορεσουν ευκολα να στο διαβεβαιωσουν πολλοι, και πρωτος ο Βαγγελης, οτι τις αποφασεις για το φορουμ και για πολυ καιρο , δεν τις επερνε "ενας". Τις επερνε η συνελευση.
Ισως εχεις κι εσυ καποια πραγματα που τα νομιζεις καπως ενω δεν ειναι.

είναι εύκολο να νομίζεις αυτό που νομίζεις συσχετίζοντάς το με την εμπειρία του διαχειριστή κάτω από τις υποδείξεις - διαταγές ενός και μόνο ατόμου.

Στο εξηγησα παραπανω. Δεν θα το επαναλαβω. Αλλα καλα θα κανεις να αναλογιστεις οτι αυτο το "ατομο" που επικαλεισαι μαζι με την τοτε ΓΔ, συνεταξε την ομαδα που ξεκινησε το avclub. Οποτε ας μην το παρουσιαζουμε κι αυτο "καπως".
Το εκ του ασφαλους δεν το καταλαβαινω.Εγω εκτιθεμαι με τα γραπτα μου καθημερινα και για καιρο, δινοντας το δικαιωμα σε ολους τους "καλοπροαιρετους" να με χαρακτηριζουν ειτε φανερα ειτε κρυφα οπως εκεινοι κρινουν.
Εσεις τι κανετε Δημητρη? Γραφετε στις "κρυφες" κατηγοριες? Επικοινωνειτε για θεματα του φορουμ με πμ? Με τηλεφωνα?
Αν θεωρεις οτι "παιζω ρολο εκ του ασφαλους", με συγχωρεις και παλι , αλλα εχουμε διαφορετικη αποψη.

Από μέλη με την δική σου ιστορία στο χώρο εγώ θα περίμενα αυτό:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22103

Δεν εχω καμμια ιστορια. Ο καθενας κανει οτι μπορει κι οτι θελει στην τελικη.
Το τι θα περιμενες Δημητρη ειναι αλλη ιστορια,οπως και το τι περιμενα εγω....
Παντως μεχρι τωρα δεν εχω πεσει εξω. Οτι ειχα στο μυαλο μου επιβεβαιωθηκε πανηγυρικά. Και θα δεις τι θα γινει και στο μελλον Δημητρη και θα με θυμηθεις.
Τα σιγανα ποταμακια να φοβασαι.....

Χρήστο ποιούς εννοείς;

Ολους εκεινους που γραφουν κατι , και μετα απο κατω γραφουν και ξαναγραφουν για να εξηγησουν το τι εννουσαν.

....................

..........

Ζητω συγνωμη επειδη καταλαβα λαθος ,σχολιασα και λαθος Δημητρη.

Επανερχομαι λοιπον, λεγοντας σου οτι και τωρα ετσι ακριβως ειναι απο πλευρας διαχειρισης.
Και τωρα ειναι εκ του ασφαλους κατω απο το ΔΣ. Ενα και το αυτο.
Προς αποδειξη αυτου θα σου πω οτι ηδη το "χρησιμοποιησε" ο Λευτερης, λεγοντας οτι "ακολουθει γραμμη".Κι εκεινος και η ΔΟ. Και καλα κανει, δεν το κρινω. Αλλα μη μου λες οτι ειναι διαφορετικο.
Αλλο ειναι το διαφορετικο και θα στο εξηγησω παρακατω αν δεν το εχεις καταλαβει.

Ελπιζω τωρα να το "επιασα" σωστα...

Ολους εκεινους που γραφουν κατι , και μετα απο κατω γραφουν και ξαναγραφουν για να εξηγησουν το τι εννουσαν.

Καλά βρε φίλε αυτό δεν είναι απαραίτητα έτσι. Πολλοί άλλωστε από όσους μας διαβάζουν ερμηνεύουν τα πράγματα με την δική τους "λογική" οπότε η όποια προσπάθεια περαιτέρω ανάλυσης δεν μπορεί να θεωρηθεί ατυχής. Χωρίς βέβαια να αποκλείω και την δική σου διάσταση. Είναι προφανές ότι πρέπει να γράφουμε αυτό που εννούμε ξεκάθαρα. Η αλήθεια δεν βλάπτει, αντιθέτως τα υποννούμενα δεν προσφέρουν τίποτε στον διάλογο.

Χρήστο, δεν είναι έτσι όπως τα λες, τουλάχιστον όσον αφορά τη Δ.Ο. Ο καθένας εχει την άποψή του και δεν δέχεται γραμμή από κανέναν. Σαν διαχειριστές είμαστε υπεύθυνοι για τις κατηγορίες μας και τη σωστή λειτουργία τους. Αυτός είναι ο ρόλος μας και κανένας άλλος! Εκτός κι αν νομίζουν άλλο πράμα τα μέλη, που είναι λάθος, γιατί κι εμείς απλά μέλη είμαστε. -bye-

Επανερχομαι λοιπον, λεγοντας σου οτι και τωρα ετσι ακριβως ειναι απο πλευρας διαχειρισης.
Και τωρα ειναι εκ του ασφαλους κατω απο το ΔΣ. Ενα και το αυτο.
Προς αποδειξη αυτου θα σου πω οτι ηδη το "χρησιμοποιησε" ο Λευτερης, λεγοντας οτι "ακολουθει γραμμη".Κι εκεινος και η ΔΟ. Και καλα κανει, δεν το κρινω.

Χρήστο το ΔΣ είναι εκτελεστικό όργανο και δεν μπορεί να καθορίσει "γραμμές". Ανώτατο όργανο σε ένα σωματείο είναι η ΓΣ και σ' αυτήν δίνει λόγο το ΔΣ. Αν πράγματι το ΔΣ καθορίζει γραμμές για την διαχείρηση του φόρουμ τότε οι συμμετέχοντες ως μέλη είμαστε μάλλον "αφελείς".

Χρήστο, δεν είναι έτσι όπως τα λες, τουλάχιστον όσον αφορά τη Δ.Ο. Ο καθένας εχει την άποψή του και δεν δέχεται γραμμή από κανέναν. Σαν διαχειριστές είμαστε υπεύθυνοι για τις κατηγορίες μας και τη σωστή λειτουργία τους. Αυτός είναι ο ρόλος μας και κανένας άλλος! Εκτός κι αν νομίζουν άλλο πράμα τα μέλη, που είναι λάθος, γιατί κι εμείς απλά μέλη είμαστε. -bye-

Γνωριζω Πανο. Dont worry.
Αλλα δεν μπορει απο τη μια να δηλωνει ο Προεδρος οτι δεν υπαρχει "ενας" , να δηλωνει ο Γενικος οτι η ΔΟ ομαδα ακολουθει "εντολες/γραμμη" , να λεει ο x διαχειριστης "εγω ειμαι υπευθυνος για την κατηγορια μου και την καλη λειτουργια της ", και οπου γινει κατι τσουπ "ολοι μαζι σα μια γροθια" να τηρησουμε τη "γραμμη" και τσουπ ψηφοφορια για μπαναρισμα του Σουρλα. Δεν παει Πανο. Τουλαχιστον στη δικη μου λογικη. Πως να το κανουμε. Αλλος μπορει να εχει αλλη γνωμη. Εμενα ομως δεν μου κολλανε ρε παιδια.

Χρήστο το ΔΣ είναι εκτελεστικό όργανο και δεν μπορεί να καθορίσει "γραμμές". Ανώτατο όργανο σε ένα σωματείο είναι η ΓΣ και σ' αυτήν δίνει λόγο το ΔΣ. Αν πράγματι το ΔΣ καθορίζει γραμμές για την διαχείρηση του φόρουμ τότε οι συμμετέχοντες ως μέλη είμαστε μάλλον "αφελείς".

Μιχαλη , εγω προσπαθω να καταλαβω βαση αυτων που βλεπω γραμμενα, οχι με τα πμ και τα τηλεφωνα.
Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι βαση αυτου ειμαι αφελης,χωρις να "βαζω το χερι μου στη φωτια".
Θα τα ξαναδιαβασω παντως,....

Μιχαλη , εγω προσπαθω να καταλαβω βαση αυτων που βλεπω γραμμενα, οχι με τα πμ και τα τηλεφωνα.
Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι βαση αυτου ειμαι αφελης,χωρις να "βαζω το χερι μου στη φωτια".
Θα τα ξαναδιαβασω παντως,....

Το "αφελείς" πήγαινε στα μέλη του σωματείου. Κι αν πράγματι το ΔΣ χαράσει πολιτικές χωρίς την έγκριση της ΓΣ τότε είμαστε σίγουρα αφελείς φίλε.

Από κεί και πέρα ο καθένας μπορεί να επικαλείται ότι θέλει προκειμένου να δικαιολογήσει τις πράξεις του και να ωραιοποιήσει την παρουσία του ανάμεσα στα μέλη (του φόρουμ).