Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Αν το σωματείο δεν αντιμετωπίζει άμεσο οικονομικό πρόβλημα, τότε πιστεύω, και δεν είμαι μόνος, ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το εφάπαξ 100ρικο. Και δεν είναι τα 30 λεπτά την μέρα. Είναι τα 100 ευρώ σε μία μέρα!
Κατά τα άλλα τελικά κατανοώ και συμφωνώ με την ανάγκη ύπαρξης του σωματείου, (αν και αρχικά μου φάνταζε υπερβολή).

Θα ξεκινήσω δειλά δειλά αναζητώντας την διαδικασία εγγραφής προς διερεύνηση...

Πάλι σε δημοκρατικές διαδικασίες θα μπλέξουμε βρε! :flipout:

Προσωπικώς νομίζω πως είναι καλό να διακριθεί η επιλογή της οικονομικής ενίσχυσης της λειτουργίας του φόρουμ, από την είσοδο στο σωματείο.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώνω μία ετήσια συνδρομή (προαιρετική, δεν λέω να κάνουμε το φόρουμ συνδρομητικό) ώστε να μπορεί να συντηρηθεί ένα ανεξάρτητο -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- φόρουμ.

Όμως το σωματείο είναι κάτι διαφορετικό. Βλέπω πολλούς εγωϊσμούς μέσα στο φόρουμ -δηλαδή στα μέλη, υπάρχοντα και εν δυνάμει, του σωματείου. Φαντάζομαι, από τις εδώ συζητήσεις, ένα σωματείο των 100 ατόμων, διαρκώς στην τσίτα. Προσωπικώς είμαι πολύ, μα πολύ επιφυλακτικός στο να εισέλθω σε ακόμη μία κονίστρα αντιπαραθέσεων.

Γιάννη Χατζηγεωργίου συγχαρητήρια γιά το πόστ σου...
Είναι μία άψογη σε όλα τοποθέτηση και περιγραφή τής κατάστασης...
Συμφωνώ απολύτως οτι το παρόν club έχει μεγάλη δυναμική .
Και δημιουργήθηκε απο τίς στάχτες ενός άλλου .Και πήρε μαζί του ,μέσα απο τίς στάχτες,έναν ολόκληρο κόσμο,που ήρθε εδώ έμεινε και διευρύνθηκε....
Και οφείλουμε να θυμόμαστε αυτούς πού στήριξαν την προσπάθεια να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν κάτι πού κινδύνευε να εξαφανιστεί,μετά την ´απότομη´εξαφάνιση τού παλιού ιδιοκτήτη..
Τά πράγματα πλέον βρίσκονται σε μία καμπή,όπου ή θά προχωρήσουν ή θα μείνουν στάσιμα..
Κάθε σχέση σέ όλα τά επίπεδα ,για να επιβιώνει στον χρόνο χρειάζεται ´συντηρητική´ανανέωση.
Γιά μένα κακώς το θέμα εστιάζεται μόνον στο οικονομικό...
Αλλού είναι τά σημαντικά,που έχουν συζητηθεί μόλις ανακοινώθηκε το καταστατικό του´Σωματείου.
Αλλά εμένα μέ καλύπτει η δέσμευση τού Παναγιωτίδη..
Και δυστυχώς θα πρέπει να επαναλάβω οτι παρεξηγήθηκε το αρχικό κείμενο τού Δημήτρη,στό οποίο ουδεμία διάθεση προσβολής διέκρινα..
Και στην ουσία απευθυνόταν σε εκείνους πού έθεταν θέμα Σωματείου αλλά και σε όσους έκριναν ,κατά την γνώμη τους,τά ´κακώς κείμενα´τού χώρου..
Εκεί απηύθυνε τήν ´Πρόκληση´.
Και κατά την γνώμη μου πολύ καλά έκανε...
Σέ όλα τα υπόλοιπα μέλη έστειλε ισότιμη και ειλικρινή ´Πρόσκληση´.
Ιδού η Ρόδος λοιπόν .
Και ειλικρινά δεν χρειάζονται συγκρίσεις με τούς χώρους απο τούς οποίους προήλθε το avclub...
Δεν βοηθάει σε τίποτα αυτό..
Ο χώρος αυτός και μόνον αυτός αφορά σε όλους τούς συμμετέχοντες,αλλά και οι δυνατότητες και προοπτικές πού δίνει το Σωματείο...
Και σέ τελική ανάλυση καλύτερα νά λέει κανείς ότι συμμετείχε συνολικά για να βελτιώσει τά πράγματα-να μήν υποτιμούμε και ότι επιτεύχθηκε έως τώρα-και απέτυχε, παρά να κάθεται απ´έξω σάν ´παρατηρητής´.

Όποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει θα βοηθήσει Σπύρο. Ακόμα και ως "παρατηρητής".

Μπάμπη προφανώς η αναφορά δεν πήγαινε σε σένα.
Αλλοιμονο.

Όχι βρέ... Δεν εννοούσα αυτό. Δεν το πήρα προσωπικά, απλά πιστεύω οτι είναι πολλοί που έχουν πράγματι διάθεση, και μεγάλη μάλιστα, να βοηθήσουνε αλλά δεν τα πάνε καλά με τα σωματεία...

Σεβαστό απολύτως ειδικά εάν προέρχεται από ανθρώπους πού αποδεδειγμένα έχουν κάνει τά πάντα για τούς χώρους πού ασχολήθηκαν,ανέδειξαν, απο συγκεκριμενες θεσεις,και στην συνεχεια στήριξαν.

Άλλοι ανακάτεψαν το Avforum εδώ μέσα, όχι εγώ... Άστο όμως γιατί θα το χοντρύνουμε...

Δεν ξερω ποιους εννοεις "αλλους" Μπαμπη.
ΕΓΩ το ανεφερα απαντωτας στη προκλητικη δηλωση, κατ'εμε, του Δημητρη
"αλλά κύριοι το φόρουμ αυτό το φτιάξαμε από το μηδέν με αίμα και χρόνο",
οτι δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.

Που ειναι το ανακατεμα δεν καταλαβαινω.....

Βρέ Χρήστο, δεν έχει νόημα να παραμένουμε σ' αυτά και το παρελθόν. Εχουμε καταντήσει να διυλίζουμε τον κώνοπα. Ας μπούμε κάποτε στο ζουμί της υπόθεσης.

Και η πλευρά του Σπύρου είναι σωστή αλλά και του Μπάμπη. Οποιος θέλει να προσφέρει μπορεί να το κάνει άσχετα απ' ότιδήποτε.

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μέχρι τελευταίας λέξης με το Σπύρο. Και φυσικά και τα "απλά" μέλη μπορούν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως, όπως και να διατυπώσουν κρίσεις και προτάσεις. Η μόνη δική μου ένσταση είναι σε κάποιες επίμονες και επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις, ενίοτε προβαλλόμενες και ως απαιτήσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιες συμπεριφορές από τη στιγμή που υπάρχει η επιπλέον δυνατότητα της εκ των έσω επιρροής.

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μέχρι τελευταίας λέξης με το Σπύρο. Και φυσικά και τα "απλά" μέλη μπορούν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως, όπως και να διατυπώσουν κρίσεις και προτάσεις. Η μόνη δική μου ένσταση είναι σε κάποιες επίμονες και επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις, ενίοτε προβαλλόμενες και ως απαιτήσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιες συμπεριφορές από τη στιγμή που υπάρχει η επιπλέον δυνατότητα της εκ των έσω επιρροής.

Ειπαμε, αλλο το φορουμ αλλο το σωματειο !

Συμφωνώ με τον Σπύρο και τον Γιάννη.

Υπάρχουν κάποια μέλη που ότι και να κάνουν, θα είναι ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα πρόσωπα (σε μένα). Είτε γραφτούν στο σωματείο, είτε όχι. Σιγά τώρα.

Υπάρχουν κάποια λίγα μέλη που σε κάθε ευκαιρία στο παρελθόν, όταν ήθελαν να μας την ''πουν'' και είχαν στερέψει από επιχειρήματα ,έφερναν μόνιμα στην επιφάνεια το θέμα του σωματείου και την αργοπορία μας.
Τώρα είναι εξαφανισμένα.
Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα του σωματείου, τα έτρεξαν 3-4 άνθρωποι.
Εγώ για π.χ. δεν έκανα τίποτα, εκτός από κριτική.

Και για να είμαι ειλικρινής δεν τραβάω κανένα ζόρι να γραφτούν κιόλας.

Όταν λέμε ότι ελάτε Κύριοι να φτιάξουμε όλοι μαζί το ''χώρο'' μας, με ίσα δικαιώματα στις αποφάσεις, από λευκό χαρτί δηλαδή, εγώ προσωπικά δεν θα ξαναδεχτώ από κανέναν να μιλήσει για καρεκλάκηδες ,για παρτάδηκες, για, για...

Δίνετε η δυνατότητα σε όλα τα μέλη του Φόρουμ για συμμετοχή.
Και τα μέλη που μπορεί να πλανάται στον αέρα ότι είναι ψιλοαντιδραστικά, είναι ήδη τα πρώτα μέλη του σωματείου που έγιναν καλοδεχούμενα.

Το ότι δεν έχει γίνει διάκριση στο κομμάτι αυτό, δείχνει ότι οι περίεργοι που και καλά ανέλαβαν να τρέξουν το κλαμπ μέχρι σήμερα, δεν είναι τελικά και τόσο κακοί και εγωϊστές.

Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

... απλά πιστεύω οτι είναι πολλοί που έχουν πράγματι διάθεση, και μεγάλη μάλιστα, να βοηθήσουνε αλλά δεν τα πάνε καλά με τα σωματεία...

Ίσως να έχει ήδη γίνει σαφές αλλά με το πλήθος των post έχω χάσει τη μπάλα...

Αναγνωρίζω τον εαυτό μου σαν μια περίπτωση από αυτή που περιγράφει ο Μπάμπης. Δεν έχω το χρόνο αλλά ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ με το σωματείο, τα διοικητικά με κουράζουν αφάνταστα.
Αλλά επειδη απολαμβάνω τη συμμετοχή μου σε αυτό το φορουμ και κατανοώ ότι χρειάζεται τη στήριξη όσων το αγαπούν για να συνεχίσει να υπάρχει,
είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω οικονομικά,
πως μπορώ να το κάνω;

Νομίζω ότι η τυπική (προαιρετική) ετήσια συνδρομή των 30 ευρώ, θα έπρεπε να καθιερωθεί γενικώς. Είναι πάρα πολλά τα μέλη που θα την έδιναν. Έστω ότι κάνουμε συνδρομή σε ένα περιοδικό, βρε αδερφέ!

Έκλεισε για την τεκίλα, θα την πιούμε στο sync, στους holy fuck;):ernaehrung004:

Αλλά, όπως λέει και ο send, μια προαιρετική συνδρομή δεν είναι κακή ιδέα.
Προαιρετική, όποιος θέλει και ότι θέλει.

Καλή δύναμη πάντως σε όσους δουλέυουν για αυτό το σκοπό.

Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Έκλεισε για την τεκίλα, θα την πιούμε στο sync, στους holy fuck;):ernaehrung004:

Αλλά, όπως λέει και ο send, μια προαιρετική συνδρομή δεν είναι κακή ιδέα.
Προαιρετική, όποιος θέλει και ότι θέλει.

Καλή δύναμη πάντως σε όσους δουλέυουν για αυτό το σκοπό.

Σ´αυτό συμφωνώ κι εγώ.
Αν μάλιστα αυτό βοηθήσει ώστε να μειωθεί και η εφάπαξ εισφορά των 100 Ε, που γιά πολά μέλη είναι αποτρεπτική, ακόμα καλύτερα.