--- Philips 2009 LCD's ---

Σε ποια φωτογραφία αναφέρεσαι;
[Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να είναι ψεύτικες - ποτέ δεν ξέρεις... :flipout:]

Είπα 2 πράγματα: φωτογραφίες με φως η φλας -> κανένα συμπέρασμα.
Φωτογραφίες στο σκοτάδι (με μεγαλούτσικους χρόνους έκθεσης) βγάζουν συμπέρασμα. Στην σύγκριση με την 8000 είναι σκοτάδι, οπότε φαίνεται ξεκάθαρα το clouding. Και φαντάζομαι δεν το βλέπω μόνο εγώ... -bye-

Φωτογραφίες σε σκοτάδι με μεγάλο χρόνο έκθεσης, είναι δυνατόν να δείξουν πράγματα που δεν βλέπει το μάτι μας, οπότε και πάλι δεν έχουμε αξιοπιστία.

Στην φωτογραφία που ανέβασα, αν παρατηρήσετε, θα δείτε πως στην περιοχή του πανελ της Philips που είναι ενεργό το μενού, το μαύρο φαίνεται να είναι σημαντικά φωτεινότερο απ' ό,τι στο υπόλοιπο. Είναι θέμα του local dimming αυτό; Ή μήπως καθρεφτίζεται κάποια ανοιχτόχρωμη επιφάνεια εντελώς συμπτωματικά σε εκείνη την περιοχή του πάνελ... ;)

Επίσης, σε φωτογραφίσεις οθονών απεικόνισης βίντεο, αν δεν ρυθμιστεί προσεκτικά και χειροκίνητα η θερμοκρασία λευκού στη μηχανή είναι δυνατόν η σωστή οθόνη να φανεί κουκουρούκου και η κουκουρούκου ωσάν καλιμπραρισμένη...

Στόχος λοιπόν, αυτής της φωτογραφίας, ήταν να μας δείξει καθαρά πως με τις φωτογραφίες μπορούμε να χαζολογάμε και να περνάμε διασκεδαστικά την ώρα μας, ίσως και να παίρνουμε μια ελάχιστη μυρωδιά, αλλά δεν μπορεί να βγει κανένα απολύτως ασφαλές συμπέρασμα... -bye-

Φωτογραφίες σε σκοτάδι με μεγάλο χρόνο έκθεσης, είναι δυνατόν να δείξουν πράγματα που δεν βλέπει το μάτι μας, οπότε και πάλι δεν έχουμε αξιοπιστία.

Στην φωτογραφία που ανέβασα, αν παρατηρήσετε, θα δείτε πως στην περιοχή του πανελ της Philips που είναι ενεργό το μενού, το μαύρο φαίνεται να είναι σημαντικά φωτεινότερο απ' ό,τι στο υπόλοιπο. Είναι θέμα του local dimming αυτό; Ή μήπως καθρεφτίζεται κάποια ανοιχτόχρωμη επιφάνεια εντελώς συμπτωματικά σε εκείνη την περιοχή του πάνελ... ;)

Νομίζω ότι από την φωτογραφία που έβαλες δεν μπορεί να εξαχθεί τίποτα.
Οι ανακλάσεις πάνε σύννεφο (ακόμα και ο φωτογράφος ανακλάται κυρίως στην σάμσουνγκ) ενώ υπάρχουν πολλές φωτεινές πηγές (διαφορετικές κατευθύνσεις σκιών στο υπόβαθρο) και φυσικά το φλας...
Έχω την εντύπωση ότι κάτι σαν σκιά πέφτει στην αριστερή πλευρά του πάνελ...

Εγώ κρατώ μόνο φωτογραφίες που φαίνεται να βγήκαν στο σκοτάδι (με κούρο και Β8000):

069_P1230382.JPG

010_P1230457.JPG

Τώρα το τι βλέπει το μάτι, νομίζω ότι το μάτι είναι αρκετά ευαίσθητο. Για την κούρο δεν έχω άποψη, αλλά για την Β8000 νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα δει κανείς, αν το μαύρο της είναι στα επίπεδα της Β7000 (που δεν υπάρχει λόγος να μην είναι). Το σίγουρο με την σύγκριση με την κούρο είναι ότι έχει μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης από την φωτογραφία με την Β8000 (οπότε η κούρο φαίνεται να έχει χειρότερο μαύρο από την Β8000 που σαφώς δεν είναι αλήθεια...)

Τι εγινε ρε παιδια την ειδε κανεις την 9704 στην εκθεση?
Αντε περιμενουμε εντυπωσεις!

Re: Απάντηση: --- Philips 2009 LCD's ---

Τι εγινε ρε παιδια την ειδε κανεις την 9704 στην εκθεση?
Αντε περιμενουμε εντυπωσεις!

Εγώ έριξα μια γρήγορη ματιά. Και οι ενδείξεις που έχω είναι ότι τα κρασαρισμένα λευκά του digital versus (για την 9704 και όλες τις LED με local dimming όπως ισχυρίζονται) είναι μύθος.

Είχα 5-6 pattern μαζί μου, αλλά με άφησαν να δω μόνο 1 για μερικά δευτερόλεπτα και άλλα 2 εντελώς βιαστικά, και κρασαρισμένα λευκά δεν διαπίστωσα, παρότι η 9704 στην έκθεση ήταν σε dynamic, και contrast 100/brightness 50 φαντάζομαι. (Και τα χρώματα αρκετά κορεσμένα).

Προσπάθησα να τραβήξω φωτογραφία τα patterns και ταυτόχρονα ο αδερφός μου τράβαγε και βίντεο (με μια εντελώς φθηνή μηχανή), αλλά ακόμα δεν έχω δει αν φαίνεται τελικά κάτι από αυτά που είδαμε εκεί από τα patterns.

Καταλαβαίνω ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες για τέτοιο έλεγχο (ο κόσμος που ερχόταν να την δει δεν σταμάταγε ποτέ), και προσφέρθηκαν να με αφήσουν να δω όλα τα pattern Δευτέρα πρωί, αλλά είναι κάπως δύσκολο να ξαναπάω... :blush:

Τώρα για την εικόνα (προσοχή, είμαι καραεθισμένος στο pixel plus :flipout:): από το μαύρο δεν έχω παράπονο (ειδικά όταν την είδα σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο με μόνο φως το ambilight και το φως από μια aurea στον δίπλα τοίχο). Το υλικό που έπαιζε δεν βοηθούσε καθόλου (matroska αγνώστων λοιπών στοιχείων) με εμφανή τεχνουργήματα συμπίεσης και θορύβου.
Κακώς που δεν έπαιζε από bluray...
Πέρα από το μαύρο δεν είδα ιδιαίτερες βελτιώσεις. Το φετινό πάνελ είναι λίγο καλύτερο στην κίνηση, αλλά και πάλι σε γρήγορες σκηνές δεν τρελαίνεσαι κιόλας (π.χ. η panasonic που είδα μαζί με συμφορουμήτες ήταν σκάλες καλύτερη - αν και εκεί πάλι δεν είδαμε 24p). Judder; Ένας θεός ξέρει αφού έπαιζε ματρόσκες. Ίσως να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά είναι περισσότερο ευχή παρά παρατήρηση... :slapface:

Όσον αφορά το halo effect υπάρχει, αλλά στα δικά μου μάτια δεν είναι τόσο έντονο στην 9704 (τουλάχιστον σε σύγκριση με αντίστοιχη Toshiba που είδα στην έκθεση). Έτσι όπως την είδα εκεί την 9704, εμένα δεν θα με ενοχλούσε...

Τα δωμάτια-περίπτερα που φιλοξενούν τις phillips και τις panasonic ειναι δίπλα δίπλα. Η αντιμετώπιση και η συμπεριφορά των εργαζομένων σε αυτά όμως απέχουν έτη φωτός. Αρχικα μας (μας = firefrog, czoun, kblachos και η αφεντιά μου) φιλοξένησε η panasonic όπου μας επετράπη να ρυθμίσουμε κατα βούληση την (εξαιρετική σε όλα της) 54Z11, να χρησιμοποιήσουμε μερικά patterns που είχε φέρει μαζί του ο Χρήστος, να κλείσουμε τα φώτα, να τραβήξουμε τις κουρτίνες και τελικά να φύγουμε με την αίσθηση ότι γνωρίσαμε την Ζ11. Επόμενος σταθμός η phillips με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο δωμάτιο όπου είχε στηθεί η 9704. Και που την είδαμε και να μην την βλέπαμε το ίδιο θα μας έκανε. Κατ' αρχάς η τηλεόραση όπως αναφέρει και ο petasis είναι ρυθμισμένη στο δυναμική με αποτέλεσμα να σε στραβώνει. Φυσικά αυτό σχολιάστηκε μπας και φιλοτιμηθεί ο χριστιανός που ήταν εκεί προς ενημέρωση και εξυπηρέτηση του κοινού (ναι παραλίγο...) και γυρίσει την tv σε μια πιο ευγενική για τα ματάκια μας ρύθμιση αλλά η αντίδρασή του στο σχόλιο ήταν πραγματικά ανταμοιβή για όσους από εμάς είμαστε λάτρεις της καλής κωμωδίας!
"-Ε είναι και το contrast που είναι 5.000.000 οπότε καταλαβαίνετε..." (χαμογελώντας πονηρά)
Ο άνθρωπος πήγε να μας πλασάρει τα 400 cd/m² που τηγάνιζαν τον κερατοειδή μας ως αποτέλεσμα μιας αστείας αντίθεσης που έτυχε να γράφει το αυτοκόλλητο που κόλλησε η Phillips στην τηλεόραση για λόγους μάρκετινγκ. Τέλος πάντων αφού δεν έπιασε το υπονοούμενο του ζητήσαμε ευθέως να αλλάξουμε την ρύθμιση της tv και καλομαθημένοι όπως βγήκαμε από την Panasonic περιμέναμε να γίνει το αίτημα δεκτό αλλα μάταια… Δεν βαριέσαι, του ζητάμε να δοκιμάσουμε τα πατερνάκια ...τσου! Προκειμένου να τον πείσουμε να κλείσει τουλάχιστον τα φώτα έπρεπε να τον δουλέψουμε ότι θέλαμε να βιώσουμε την εμπειρία του ambilight σε όλο της το μεγαλείο. Πάνω στον ενθουσιασμό του για την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα άρχισε να μετράει πόσες παλάμες απείχε η τηλεόραση από τον τοίχο για να μας εξηγήσει ότι το ambilight δείχνει και καλύτερα αμα την κρεμάσεις στον τοίχο και αλλα τέτοια όμορφα. Φεύγοντας ένας φίλος που ήταν σε αναζήτηση συσκευής του είπε με ωραίο τρόπο ότι είναι κρίμα να μην επιτρέπεται σε έναν υποψήφιο αγοραστή να πιάσει στα χέρια του το τηλεκοντρόλ με τον υπάλληλο να απαντάει ότι αν θέλει να την «πειράξει» θα πρέπει να πάει σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών. Τότε ο φίλος του εξήγησε ότι δεν υπάρχει πουθενά και ο υπάλληλος ακροβατώντας μεταξύ λογικού και παραλόγου του απαντάει:
"-Φυσικά και δεν υπάρχει! Αφού δεν την έχουμε βγάλει ακόμα στην αγορα!" :stupid:
Ο φίλος προσπερνώντας τον σουρεαλισμό του διαλόγου και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καταφέρει να δει την tv ρυθμισμένη όπως θα είναι στο σαλόνι του, του εξηγεί ότι βλέποντας την στο «δυναμική» είναι σαν να μην την είδε καθόλου αφού έτσι συμπεράσματα δεν βγαίνουν με τον υπάλληλο να καταφέρνει να αποκωδικοποιήσει τα λεγόμενά του και να του απαντά:
"-Εσυ τώρα αυτό που μου ζητάς είναι να σου βάλω MEGA δηλαδη…?":worshippy: Θεός!!!!
Κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό ότι επρόκειτο για περαστικό που παρίστανε τον υπάλληλο για να μας κάνει πλάκα.

Ελπίζω όσοι πάτε σήμερα (Κυριακή) να είστε πιο τυχεροί και να μπορέσετε να την δείτε την TV όπως θέλετε.

Επανέρχομαι λίγο στα γραφόμενα του digital versus, και τα pattern που δοκίμασα. Το βασικό pattern που δοκίμασα (έπρεπε να επιλέξω μόνο 1 :slapface:) ήταν ένα από δισκάκι δοκιμής του Hitech (εμφανίζει συνεχόμενο grayscale και διακριτά βήματα 5%):

Hitech-Grayscale.jpg

Πρόλαβα να το δω, αλλά δεν πρόλαβα να τραβήξω φωτογραφία... :bigcry:
Παρότι σε δυναμική λειτουργία, νομίζω ότι είδα όλα τα βήματα του 5% και βρίσκονταν μεταξύ των διακεκομμένων γραμμών (16-235), ενώ οι περιοχές εκτός των διακεκομμένων γραμμών (0-15, 234-255) ήταν το ίδιο ομοιογενές (δεν ξεχώριζε).

Μέχρι να βγάλει το στικάκι ο υπάλληλος, η τηλεόραση πήρε πρωτοβουλία και προχώρησε σε μερικές ακόμα εικόνες από το στικάκι. Συνολικά είχα τα ακόλουθα pattern:

Από το Colorfacts που υπάρχει στο site:
CF-Brightness.jpg

CF-Contrast.jpg

CF-StepGradient.jpg

Από το GetGray PAL dvd:
GG-Grayscale-5%25.JPG

GG-Grayscale.JPG

Την 1η φωτογραφία με τις στάθμες του μαύρου για ρύθμιση της φωτεινότητας την κατέστρεψα, καθώς ξέχασα να βγάλω το φλας:

IMG_2485.JPG

Ευτυχώς με τις στάθμες του λευκού (για ρύθμιση της αντίθεσης) τα πήγα καλύτερα:

IMG_2486.JPG

(Επειδή σε σμίκρυνση δεν φαίνεται καλά, εδώ η κανονική εικόνα: http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2486.JPG - όλες με μια cannon ixus 950 is 4ετίας στο αυτόματο και σχεδόν όλες με μια μικρή κλίση προς την αριστερή πλευρά λόγω πίεσης χρόνου να γίνει η όλη διαδικασία ταχύτατα γιατί έρχονταν κόσμος...).

Εγώ νομίζω ότι όλα τα τετράγωνα με απόσταση 2 ή μεγαλύτερη είναι διακριτά (τα είδα και εκεί). Οπότε από εμένα το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το digital versus ακόμα μια φορά ψεύδεται, και υποστηρίζει πράγματα που δεν μπορούν να αναπαραχθούν (και είναι η 2η φορά που το πιάνω να λέει ανακρίβειες...). Οπότε προσοχή τι πιστεύουμε από εκεί...
Φυσικά το συμπέρασμα αυτό ισχύει με μια προϋπόθεση: από την στιγμή που σε dynamic mode τα λευκά δεν έχουν πρόβλημα, το ίδιο θα ισχύει και όταν η τηλεόραση θα καλιμπραριστεί. (Και προσωπικά δεν βλέπω λόγω να μην ισχύει αυτό. Φαντάζομαι το καλιμπράρισμα θα βελτιώνει την απεικόνιση από το dynamic mode)...

Μερικές φωτογραφίες ακόμα από την philips 9704 της έκθεσης (μιας και τις τράβηξα...):

Με φλας:

IMG_2474.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2474.JPG

IMG_2477.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2477.JPG

IMG_2478.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2478.JPG

Χωρίς φλας:

IMG_2475.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2475.JPG

IMG_2476.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2476.JPG
(καλά αυτή βγήκε εντελώς χάλια - κουνημένη και με λάθος έκθεσης - στο αυτόματο ήταν η μηχανή είπαμε - από φωτογραφία είμαι άσχετος...)

IMG_2479.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2479.JPG

IMG_2480.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2480.JPG

IMG_2481.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2481.JPG

IMG_2482.JPG

http://www.ellogon.org/~petasis/Images/Patterns/photos/IMG_2482.JPG

Ναι, στο κέντρο. Οι εικόνες είναι captures από το PowerDVD 8, ενώ τα δισκάκια (π.χ. GetGray) έπαιζαν στην κανονική (SD) ανάλυση τους. Το έκανα επίτηδες γιατί δεν ήξερα πια είναι η μέγιστη ανάλυση φωτογραφίας που θα μπορούσε να δείξει η τηλεόραση, και δεν ήθελα να πάω με patterns που πιθανά δεν έπαιζαν.

Γιατί το αναφέρεις; Θεωρείς ότι αν τα patterns ήταν full screen τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά;

Παντως στο Πολωνικο site βλεποντας τις βαθμολογιες που εχουν βλεπω...

Samsung 50B850...

Result = 127 points of 140 total

Philips 46PFL9704

Result = 129 points of 140 total

Και αν βαλουμε και οτι στον ηχο η Samsung πηρε 5 ενω η Philips 10 φαινεται οτι εκτος απο τον τομεα αυτο συνολικα η 850 ειναι καλυτερη σαν τηλεοραση + 4" μεγαλυτερη + 500 ευρω φθηνοτερη...:chinscratch:

Αναφερω την Β850 γιατι για την V10 και τις υπολοιπες που εχουν δοκιμασει δεν μου ανοιγει την σελιδα να δω βαθμολογιες...

Πάλι με βλέπω να τρέχω να βρω 9704 να δοκιμάσω... :bigcry:

Εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν θα αλλάξουν τα αποτελέσματα, αλλά αυτό είναι μια υπόθεση... -bye-

Παντως στο Πολωνικο site βλεποντας τις βαθμολογιες που εχουν βλεπω...

Samsung 50B850...

Result = 127 points of 140 total

Philips 46PFL9704

Result = 129 points of 140 total

Και αν βαλουμε και οτι στον ηχο η Samsung πηρε 5 ενω η Philips 10 φαινεται οτι εκτος απο τον τομεα αυτο συνολικα η 850 ειναι καλυτερη σαν τηλεοραση + 4" μεγαλυτερη + 500 ευρω φθηνοτερη...:chinscratch:

Αναφερω την Β850 γιατι για την V10 και τις υπολοιπες που εχουν δοκιμασει δεν μου ανοιγει την σελιδα να δω βαθμολογιες...

Γιάννη, δεν ασχολούμαι με ποια τηλεόραση είναι καλύτερη, ούτε έβαλα αυτά που έβαλα για να πείσω ότι η 9704 είναι η τέλεια τηλεόραση. Ο λόγος που έκανα όλο αυτό το απίστευτο πράμα (που ξεκινά από το να πείσω των "πρόθυμο" εκπρόσωπο της φίλιπς να παίξω με μια τηλεόραση σε μια έκθεση) ήταν απλά επειδή το digital versus έκανε μια απίστευτη δήλωση:

Προσπάθησε να μας πείσει ότι η 9704 έχει αδυναμία να δείξει διαβαθμίσεις του λευκού, και ότι μάλιστα αυτό είναι εγγενής αδυναμία των led+local dimming!

Now we get to the heart of the PFL9704H: its LED backlighting and the top quality image that it promises to produce. Of course, it can't do anything until you actually turn dynamic backlighting on--but the problem is that doing so adversely effects how even light levels are across the surface of the screen, with greys that stay too black and overexposed whites. Here's an example from one of our testcards:

PhilipsPFL9704-dynamique.jpg

The downside of dynamic backlighting: the area to the right of 0 should be a gradual gradient of light greys, but instead it's a single block of 'burnt-out' white.

We weren't surprised to find this happening, and it's something we'd expect from other manufacturers' TVs as well: it's a drawback of LED technology in general and not a problem faced only by Philips.
http://www.digitalversus.com/article-364-6751-53.html

Παραβλέποντας το γεγονός ότι μου φαίνεται απίστευτα ψευδές, δεν μπορώ να βρω κανένα λόγο να συμβαίνει αυτό λόγω local dimming σε όλες τις τηλεοράσεις. Εσύ μπορείς να βρεις κάποιον;

Και από την στιγμή που χρησιμοποιούμε τόσο συχνά τα αποτελέσματα των "μετρήσεών" τους, έχουμε υποχρέωση να ξέρουμε πόσο αξιόπιστοι είναι.

Και θυμίζω ότι όλες οι εικόνες με τα scaling είναι όλες ψεύτικες, και ότι όταν τους ρώτησα με e-mail ποτέ δεν απάντησαν. Εδώ αμφισβητείται ένα ακόμα συμπέρασμα, οπότε το ποια τηλεόραση είναι καλύτερη είναι αδιάφορο μπροστά στον κλονισμό της αξιοπιστίας ενός site.

Όσο για την Β650, δεν την έχω δει και δεν μπορώ να πω κάτι. Αν είναι τόσο καλή, τι μας την κρατά κρυφή η samsung; Ας την βγάλει να την δούμε και εμείς...

Επίσης, για εμένα όταν κοιτάμε τηλεοράσεις που θέλουν να πιάσουν την κορυφή σε απεικόνιση θέματα όπως ίντσες και τιμή δεν έχουν θέση. Αυτά αφορούν κάποιον που θέλει να αγοράσει τηλεόραση και ψάχνει το value for money. Είναι διαφορετικό το να ψάχνεις το ποιος έχει την καλύτερη εικόνα...

Δεν ξερω αν προσεξες οτι η μπαρα ειναι απο 90-100% γκρι , στα τεστ πατερν που εχεις βαλει παραπανω δεν βλεπω κατι παρομοιο...

Αν θες να σου συγκρίνω την 9704 με πανασόνικ (Χρήστο, πιο μοντέλο βλέπαμε χθες; ) μπορώ να σου πω ότι σύμφωνα με τα δικά μου μάτια:

Η 9704 έχει καλύτερο μαύρο (όχι πολύ καλύτερο, αλλά καλύτερο).
Η πανασόνικ έχει καλύτερη κίνηση (σημαντικά) σε σχέση με την 9704, τουλάχιστον σε υλικό video που είδαμε χθες.
Χρωματική ακρίβεια δεν μπορώ να σου πω, δεν τις έχω μετρήσει. Η 9704 με τις ρυθμίσεις που την είχαν είχε τρομερά μεγάλη αντίθεση και υπερβολικά κορεσμένα χρώματα. Στα κλιπάκια από τον superman, η κάπα του δεν ήταν κόκκινη, αλλά κεραμιδί. Αν κανονικά πρέπει να ήταν κόκκινη (δεν έχω δει και την ταινία :flipout:) τότε χρωματικά η 9704 ήταν λάθος...

Συνολικά η πανασόνικ είναι καλύτερη επιλογή. Για κολλημένους με το μαύρο και που φοβούνται την πλάσμα για Χ λόγους/παραξενιές, θα προτιμούσα την 9704. Οπότε, δεν χρειάζεται να βρούμε συγκριτικό, η πανασόνικ πρέπει να έχει καλύτερη βαθμολογία λόγω κίνησης και τιμής...

Δεν ξερω αν προσεξες οτι η μπαρα ειναι απο 90-100% γκρι , στα τεστ πατερν που εχεις βαλει παραπανω δεν βλεπω κατι παρομοιο...

Δεν έχω σκοπό να σε πείσω για κάτι, αλλά αντί να θέτουμε συνεχώς νέα θέματα θα εκτιμούσα και καμιά απάντηση... -bye-

Φυσικά και το pattern του versus δεν το έχω (αν το έχεις εσύ θα ήθελα να μου το στείλεις). Όμως αν προσέξεις τα δικά μου pattern (και ειδικά του ColorFacts που ανέβασε ο Μανώλης και υπέδειξε ο Γιάννης - JL) είναι περισσότερο αναλυτικό από αυτό του versus:

CF-Contrast.jpg

Αυτό έχει αναλυτικότητα 1% αντί του 2% του versus. Αλλά και η απλή ramp, με το 5% περιλαμβάνει και το 90%, και το 95%, και το 100%. Η εικόνα του versus έχει ενιαίο χρώμα από το 90-100, που σημαίνει ότι στην ramp του 5% θα ήταν ενιαία τουλάχιστον τα 3 τελευταία κουτάκια.
Και δυστυχώς για το digital versus ΔΕΝ είναι ενιαία στην 9704 (και υποστηρίζω ότι δεν θα λείπουν σε καμιά led+local dimming οποιασδήποτε μάρκας λόγω local dimming).