Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πηγαινε παρε ενα Crystal Audio Pico HD με 60 ευρω που μετακινει τους υποτιτλους (και τους μεγαλωνει-μικραινει και τους αλλαζει χρωμα κτλ κτλ) και φαε τα 300 ευρω που θα γλιτωσεις σε pop corn.

Eτσι και αλλιως τα BR players σκονες πιανουν πλεον με την πληθωρα mkv που κυκλοφορει.

Eλεος βρε Γιάννη ! Να παρεις δλδ τη Ferrari (άντε καλα την Porsche) των τηλεοράσεων και να τη βαλεις να την οδηγησει ένα μετριότατο σύστημα εικόνας όπως το Crystal Audio Pico HD, αυτο και αν ειναι συμβουλή !! Καλοι οι media players αλλα μονο όταν βλέπεις ασυμπίεστες ματρόσκες, αλλοιως δεν έχει νόημα να έχεις πάρει 58άρα TV για να βλέπεις ματρόσκες των 5 Gb (το δοκίμασα βέβαια και η διαφορά ξεφωνίζει)
Παρεμπιπτόντως το Crystal Audio Pico HD στο πρόσφατο συγκριτικό τεστ 14 Media player τoυ HiTech (2/2011) κατέλαβε άνετα την ....τελευταία θέση λόγω μέτριας ποιότητας εικόνας :frusty: και προβληματικού ήχου (παίζει τα πάντα αλλά ΜΟΝΟ σε PCM downmix, δλδ στέρεο :bang:

Last edited:
Εγώ θα συμφωνήσω, ότι αυτή η LG έχει εξαιρετικές μετρήσεις. Το τρίγωνο ούτε έρχεται, ούτε 100% σωστό είναι, αλλά όπως ισχύει σε κάθε τηλεόραση, αυτό δεν αλλάζει... Ότι αγοράζεις, με αυτό μένεις...
(Από το τρίγωνο δεν φαίνεται το σφάλμα. Αυτό που φαίνεται "κοντά" μπορεί να είναι ένα ΔΕ 5 ή και παραπάνω... Κάποιος να δωρίσει στον Μάνο ένα Calman... :flipout:)

Άλλωστε εκεί στηρίζεται και η ένστασή μου για τα νανο-πασαλείμματα της LG...
Αν έκανε κάτι να αυξήσει την native αντίθεση των πάνελ, θα ήταν μια χαρά...
(Και θα φαίνονταν λιγότερο το halo...) Αλλά προτιμούν να παίζουν σε επίπεδο εντυπώσεων...

Πάντως το βασικό πρόβλημα των local dimming (η τοπική αυξομείωση της φωτεινότητας) δεν φαίνεται στα διαγράμματα. Μπροστά σε αυτό τα ΔΕ (που είναι ούτως η άλλως μικρά) και το γάμμα είναι λεπτομέρειες...

Γιατί τα γράφουμε εδώ, και όχι στο νήμα της 9705? Εγώ 9705 έχω... :flipout:

-- Συγνώμη που επεμβαίνω όμως θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Το γάμμα ειδικά δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια. Είναι καθοριστικό. Στην παραπάνω φωτογραφία, μπορεί ο μέσος όρος του γάμμα να είναι 2.2 περίπου, αλλά, στα χαμηλά IRE το μαύρο σίγουρα κρύβει πληροφορία και στα υψηλά IRE το λευκό έχει έντονο clipping (καμμένα λευκά) ----. ----

Eπειδη ειχα το western digital media player σε εικονα δεν υπαρχει σχεδον καμια διαφορα με το Pico ισως να ειναι και ελαχιστα καλυτερο.

Και γενικοτερα συμφωνα με τον διαχειριστη της κατηγοριας που εχει κανει διαφορα τεστ μονο σε προβολικα (100"+) φαινεται διαφορα μεταξυ media players.

Γι'αυτο προτεινω να μην διαβαζεις σκουπιδια τυπου Hitech.

ΥΓ. Η Ferrari των τηλεορασεων ειναι η Β&Ο. H Philips ειναι μαρκα mass market.

Eπειδη ειχα το western digital media player σε εικονα δεν υπαρχει σχεδον καμια διαφορα με το Pico ισως να ειναι και ελαχιστα καλυτερο.

Και γενικοτερα συμφωνα με τον διαχειριστη της κατηγοριας που εχει κανει διαφορα τεστ μονο σε προβολικα (100"+) φαινεται διαφορα μεταξυ media players.

Γι'αυτο προτεινω να μην διαβαζεις σκουπιδια τυπου Hitech.

ΥΓ. Η Ferrari των τηλεορασεων ειναι η Β&Ο. H Philips ειναι μαρκα mass market.

Eπειδη δεν έχω προσβαση σε διαχειριστες και ανθρώπους που τεσταρουν αντικειμενικα πολλα μηχανηματα καθε μηνα, στράφηκα και εγώ ο αφελής σε "σκουπίδια" τυπου HiTech που κανουν αυτην τη δουλειά. Ρωτα λοιπον αυτους με τι τρόπο και μεθοδο καναν τα τεστ τους και το βγάλαν τελευταίο, εγω τους εμπιστευομαι.
TV, BD player, ενισχυτή και ηχεια 5.1 που αγόρασα μετα απο τα τεστ τους, μου βγηκαν όλα εξαιρετικά (και άριστα στο value for money).
Όσο για το Ferrari των τηλεοράσεων, τι να πώ, αν δεν καταλαβαίνεις την, χαριν λόγου, επιτηδευμενη υπερβολή... άστο....ναι, έχω τηλεόραση της πλέμπας, αλλα μ' αρέσει. ΟΚ ?

Νικος

Το θεμα ειναι να εχει καποιος δικη του κριση και να ξερει να ενημερωνεται χωρις να περιμενει απο το καθε hitech να διαλεξει γι'αυτον τηλεοραση , το AutoBild για να διαλεξει αμαξι , το PC magazine για να διαλεξει computer , το Νιτρο για να βρει γκομενα κτλ.

Αλλιως πες να σου στελνουν κατευθειαν το "κορυφαιο" των δοκιμων στο σπιτι σου να μην κουραζεσαι απο το πολυ ψαξιμο για τις βαθμολογιες στους πινακες.

ΥΓ. Η "προσβαση" στα τεστ των media players ειναι εδω...

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=135

Last edited:
Philips 3100...μετακινηση υποτιτλων με 110 ευρω...

Subtitle Shift for widescreen without any missing subtitles.

http://www.skroutz.gr/s/267793/Philips-BDP3100.html

(Δεν ξερω τι βαθμολογια παιρνει στο Hitech , πιθανολογω οτι θα βγαινει τελευταιο για να "σπρωχθουν" τα BR που εχουν μεγαλυτερα περιθωρια κερδους. Αφου πιανει το κολπο γιατι οχι αλλωστε.)

-- Συγνώμη που επεμβαίνω όμως θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Το γάμμα ειδικά δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια. Είναι καθοριστικό. Στην παραπάνω φωτογραφία, μπορεί ο μέσος όρος του γάμμα να είναι 2.2 περίπου, αλλά, στα χαμηλά IRE το μαύρο σίγουρα κρύβει πληροφορία και στα υψηλά IRE το λευκό έχει έντονο clipping (καμμένα λευκά) ----. ----

Εγώ χαρακτήρισα το γάμμα λεπτομέρεια μπροστά στο θέμα της τοπικής μεταβολής της φωτεινότητας του τοπικού ελέγχου... Δεν αναφέρθηκα συνολικά στην σπουδαιότητα του γάμμα, που κανένας κατασκευαστής δεν φροντίζει ιδιαίτερα...

Το θεμα ειναι να εχει καποιος δικη του κριση και να ξερει να ενημερωνεται χωρις να περιμενει απο το καθε hitech να διαλεξει γι'αυτον τηλεοραση , το AutoBild για να διαλεξει αμαξι , το PC magazine για να διαλεξει computer , το Νιτρο για να βρει γκομενα κτλ.

Αλλιως πες να σου στελνουν κατευθειαν το "κορυφαιο" των δοκιμων στο σπιτι σου να μην κουραζεσαι απο το πολυ ψαξιμο για τις βαθμολογιες στους πινακες.

ΥΓ. Η "προσβαση" στα τεστ των media players ειναι εδω...

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=135

H εμπιστοσύνη στο ειδικο τύπο ειναι κάτι στο οποιο ακουμπάνε εκατομυρια καταναλωτές σ' όλον τον κόσμο (για PC, αυτοκινητα, ΗιFι κλπ) και γι αυτό υπάρχει άλλωστε, και η κρίση του καταναλωτη προκύπτει και μεσα απο τα γραφόμενα του. Αν εσυ νομιζεις οτι ειναι πιο εγκυρο να βγαινουν συμπεράσματα μονον απο τα φορουμ χρηστών ή φίλων του εκαστοτε αντικειμένου, σεβαστη η γνωμη σου, ενημερωσου μονο απο τέτοιες πηγές και αγνόησε τον ειδικο τύπο

Προσπάθησε τουλάχιστον να κρατάς μια στοιχειώδη ευγένεια και ηθος στις απαντησεις σου στους συνομιλητές σου και απόφυγε (αν θέλεις και μπορεις..) το φτηνό χιούμορ. Τα γραφόμενα μας, μας χαρακτηρίζουν ξέρεις...

Νικος

Πηρα επιτελούς το 9600 καλα το ΒD ειναι ολα τα λεφτά με την 9955 αλλα με χαλάει οτι στο USB ΔΕΝ υποστηρίζει ελληνικους Υποτιτλους θα μου πει οτι τοσα καλα εχει και κολας σε κατι τοσο "Μικρο προβλημα"? οχι βεβαια αξιζει τα λεφτα του αλλα ειναι λιγο ομος Μ....να εχεις ενα τοσο καλο BD και δεν μπορεις να δεις μια ταινια με ελληνικους Υποτιτλους τελος πάντων λεω να παρω και το S850H της ΕΜΤEC το γνωρίζει κανενας πανω κατω ακουσα και ειδα καλα λογια απλα αν ΟΝΤΟΣ ειναι πραγματικα και εχει την ικανότητα να βλεπει ολα τα αρχεια και να υποστηριζει και ελληνικους Υποτιτλους..? ευχαριστώ!!

Last edited:
Philips 3100...μετακινηση υποτιτλων με 110 ευρω...

Subtitle Shift for widescreen without any missing subtitles.

http://www.skroutz.gr/s/267793/Philips-BDP3100.html

(Δεν ξερω τι βαθμολογια παιρνει στο Hitech , πιθανολογω οτι θα βγαινει τελευταιο για να "σπρωχθουν" τα BR που εχουν μεγαλυτερα περιθωρια κερδους. Αφου πιανει το κολπο γιατι οχι αλλωστε.)

Η διαφορά των τεχνικών χαρακτηριστικών του 3100 με το 9600 φαίνεται εδώ.
Αν η διαφορά τιμής δεν δικαιολογειται απο επιμερους χαρακτηριστικά θα το κρινει ο καθε υποψηφιος αγοραστης. Φυσικά και ειναι καλη αγορά και το 3100.

Re: Απάντηση: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

9600 ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ελληνικους Υποτιτλους..?

Θοδωρή με γειά και καλές θεάσεις.
Το ζητημα που αναφερεις έχει συζητηθει πολυ στο thread του 9600.
Δες εδώ, και λιγο παραπανω ή παρακατω και θα καταλαβεις.

Νικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχ

Θοδωρή με γειά και καλές θεάσεις.
Το ζητημα που αναφερεις έχει συζητηθει πολυ στο thread του 9600.
Δες εδώ, και λιγο παραπανω ή παρακατω και θα καταλαβεις.

Νικος

:itsme: Ευχαριστώ Νικολα για το μηνυμα σου και το ειδα αρα πιστευω οτι πρεπει να παω σε μια Λυση Multimedia-Player Emtec Movie Cube S850H σωστα..?:SFGSFGS5: για να μην εχω κανενα πρόβλημα με το BD9600 και να δω πιο χαλαρά ολα τα αρχεία..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις

:itsme: Ευχαριστώ Νικολα για το μηνυμα σου και το ειδα αρα πιστευω οτι πρεπει να παω σε μια Λυση Multimedia-Player Emtec Movie Cube S850H σωστα..?:SFGSFGS5: για να μην εχω κανενα πρόβλημα με το BD9600 και να δω πιο χαλαρά ολα τα αρχεία..

Με την υγεια σου να το χαιρεσαι Νικολα,
Ηρθε και μενα το δικο μου πριν καμμια 10ρια μερες. Κουραστηκα να ψαχνω στην Ελλαδα και να τρωω πορτα. Το εφερα απο την Ολλανδια σε 3 μερες. Τι χαζος ημουνα και δεν το εκανα απο την αρχη. Η ροη του ειναι πολυ καλη και δεν βλεπω κοληματα η αλλα προβληματα. Σε συγκριση με το panasonic BT300 δεν βλεπω ορατες διαφορες ουτως η αλλως οπου διαβασα κριτικες το κατατασουν ενα κλικ κατω απο το panasonic. Στα ματια μου παντως ειναι ισαξα. Δυστυχως ομως δεν περναει σημα 3D passthrough μεσω του yamaha RXV3900 οποτε το συνδεσα απευθειας με την τηλεοραση και ηχο παιρνω απο τις πολυκαναλες αναλογικες 7.1. Θεωρητικα ο RXV-3900 εχει καλυτερα κυκλωματα decoding των DTSHD & DDHD αλλα προς το παρων καθομαι στα αυγα μου αν και εχω βαλει στο ματι τον RXV-3067.
Nikos

Εχω μια ερωτηση :
Αν ενα αρχείο (3D) ταινια μπορει να παιζει απο usb κανονικά απο της τηλεόρασης η 3D Blu-ray η και απο Multimedia-Player???Αν γνωρίζει καπιος θελω την βοήθεια του...
ευχαριστω :BDBDG54::BDBDG54:

Re: Απάντηση: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχω μια ερωτηση :
Αν ενα αρχείο (3D) ταινια μπορει να παιζει απο usb κανονικά απο της τηλεόρασης η 3D Blu-ray η και απο Multimedia-Player???Αν γνωρίζει καπιος θελω την βοήθεια του...
ευχαριστω :BDBDG54::BDBDG54:

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Αν εκτός από Bluray Player kai MP, παίζει κατευθείαν 3d ταινία από usb?

.

NEO Firmware 000.140.029.000

To εγκατεστησα ήδη, δυστυχώς δεν δημοσιευτηκε ακομη το History για την εν λογω αναβαθμιση (έτσι είχε γινει και παλιοτερα, το ανεβασαν αργότερα) για να δούμε τι αλλαγές φέρνει.
Θα το βρείτε εδώ

Νικος

.

NEO Firmware 000.140.029.000

To εγκατεστησα ήδη, δυστυχώς δεν δημοσιευτηκε ακομη το History για την εν λογω αναβαθμιση (έτσι είχε γινει και παλιοτερα, το ανεβασαν αργότερα) για να δούμε τι αλλαγές φέρνει.
Θα το βρείτε εδώ

Νικος

Νικο απο οτι λεει ο Γιωργος (petasis) το 0.29 αφορα μαλλον τη Σουηδια ενω οι κυριως βελτιωσεις ερχονται συντομα με το 0.32
Νικος