Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 47PFL9732D/10

Tελικά μετά από 1,5 χρόνου υπομονής και ψαξίματος και την βοήθεια του avclub παράγγειλα την 42' 9732 στα 2390 με 36 άτοκες στις χτεσινές προσφορές των ειδικών.Ελπίζω να την χαρώ περισότερο από 3 χρόνια.:smash:

Δηληδη απο την expert?

σχετικά με το PIP, εγώ στο mediamarkt είδα μία 47PFL9732 να παίζει χωρισμένη στη μέση εικόνα από 2 πηγές.Μήπως μπορεί στην επιλογή που έχει για εικόνα και teletext μαζί να γίνει εικόνα και εικόνα μέσα από το service menu ή με αναβάθμιση του firmware ?

Καλημέρα...
να ρωτήσω και γω με τη σειρά μου σαν νέος συμφορουμίτης...

εκείνο το common interface τι είναι????

Καλημέρα...
να ρωτήσω και γω με τη σειρά μου σαν νέος συμφορουμίτης...

εκείνο το common interface τι είναι????

Καλημερα κι απο εμενα.
Το common interface ειναι για το ψηφιακο tuner της τηλεορασης και τη ληψη κωδικοποιημενων ψηφιακων καναλιων. Τωρα που τα ψηφιακα της ΕΡΤ ειναι ελευθερα δεν υπαρχει προβλημα. Αν αυριο ομως καποιος εκπεμψει ψηφιακα και χρησιμοποιησει κωδικοποιηση τοτε θα χρειαστουμε το cam του συστηματος κωδικοποιησης και την καρτα του παροχεα. Θα τοποθετησουμε την καρτα στο cam και ολο μαζι το συστημα στην υποδοχη common interface της τηλεορασης και θα δουμε φως!
Νικος

Γι αυτο φωναζα πριν απο καιρο σε οσους αγοραζαν εξωτερικους αποκωδικοποιητες να διαλεγουν αυτους που εχουν υποδοχες γιa καρτες και cams αλλιως καποια στιγμη θα αναγκαστουν να ξανααγοραζουν αφου δεν θα μπορουν να ξεκλειδωσουν μελλοντικα κλειδωμενα ψηφιακα καναλια!
-bye-

Καλημερα κι απο εμενα.
Το common interface ειναι για το ψηφιακο tuner της τηλεορασης και τη ληψη κωδικοποιημενων ψηφιακων καναλιων. Τωρα που τα ψηφιακα της ΕΡΤ ειναι ελευθερα δεν υπαρχει προβλημα. Αν αυριο ομως καποιος εκπεμψει ψηφιακα και χρησιμοποιησει κωδικοποιηση τοτε θα χρειαστουμε το cam του συστηματος κωδικοποιησης και την καρτα του παροχεα. Θα τοποθετησουμε την καρτα στο cam και ολο μαζι το συστημα στην υποδοχη common interface της τηλεορασης και θα δουμε φως!
Νικος

Γι αυτο φωναζα πριν απο καιρο σε οσους αγοραζαν εξωτερικους αποκωδικοποιητες να διαλεγουν αυτους που εχουν υποδοχες γιa καρτες και cams αλλιως καποια στιγμη θα αναγκαστουν να ξανααγοραζουν αφου δεν θα μπορουν να ξεκλειδωσουν μελλοντικα κλειδωμενα ψηφιακα καναλια!
-bye-
δεν καταλαβαίνω τι είναι το cam...
αν χρειαστεί να βάλεις κάρτα της nova είναι εφικτό???

Απάντηση: Re: Philips 47PFL9732D/10

δεν καταλαβαίνω τι είναι το cam...
αν χρειαστεί να βάλεις κάρτα της nova είναι εφικτό???

ΦΙλε papi, η Νοβα ειναι ψηφιακη δορυφορικη πλατφορμα. Οπως ειπε και ο Νικος πριν, η cam ειναι υποδοχη για καρτα επιγειας ψηφιακης τηλεορασης, οπως ειναι δηλαδη τωρα αυτον τον καιρο τα ψηφιακα καναλια που εχει βγαλει η ΕΡΤ. ΑΠλα προς το παρον τα καναλια αυτα ειναι δωρεαν και δεν χρειαζεται να βαλεις καμια καρτα για να βλεπεις καποιο κλειδωμενο καναλι. Αργοτερα ομως, οπως συμβαινει και με τη Νοβα στην δορυφορικη, θα βγουν και καναλια στην επιγεια ψηφιακη τηλεοραση που θα ειναι κλειδωμενα και για να τα δει καποιος θα πρεπει να αγορασει την αντιστοιχη καρτα (οπως ειναι αυτη της Νοβα) και να την βαλει για να δει.
-bye-

Απάντηση: Philips 47PFL9732D/10

Το cam είναι για επίγεια ψηφιακή ή για καλωδιακή τηλεόραση;
Το λέω αυτό γιατί στο συγκρότημα που μένω έχουμε κεντρική καλωδιακή τηλεόραση και για να δεις nova χωρίς να βάλεις δικό σου πιάτο πρέπει να πάρεις αποκωδικοποιητή καλωδιακή τηλεόρασης.
ΥΓ
Το σήμα κατεβαίνει από ένα κεντρικό πιάτο, όπως και το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα και μοιράζεται καλωδιακά.

Όχι. Μόνο TV με DVB-C (C = Cable). Μου φαίνετε πως η Sharp έχει τέτοιο μοντέλο με σκληρό κιόλας. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν υποστηρίζει Cable.
Πάντως υπάρχουν αποκωδικοποιητές για καλωδιακή με CAM. Αλλά δεν γνωρίζω αν μπορείς να πιάνεις την NOVA με το σύστημα που έχετε. Ρώτα κάποιον τεχνικό για να μην σε πάρω και στο λαιμό μου. Λογικά πρέπει να γίνετε. ;)

Αύριο την παραλαμβάνω!!!!!
Επιτέλους..............:firstprize::firstprize::firstprize::firstprize::firstprize:

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας......

Πως μαθαίνουμε για το περιεχόμενο των αναβαθμίσεων???

Όποτε προαιρείται η Philips, βάζει στο pdf με τις οδηγίες εγκατάστασης και όλες τις πληροφορίες για το τι διορθώνει κάθε αναβάθμιση. Η προτελευταία π.χ. αναβάθμιση έγραφε, η τελευταία όχι.

Π.

Τελικά, για εκείνο το σφύριγμα που λέγαμε, ήλθε και την πήρε το service χθες. Ίδωμεν.:huh2:

Π.

Από συμπεριφορά τουλάχιστον, άψογοι. :2thumb22sup:
Μακάρι και κάποιων άλλων εταιριών τα σέρβις να μας είχαν συνηθίσει έτσι.

Π.

Λοιπόν καλησπέρα σας:smile:.Μου ήρθε σήμερα η 42' 9732.
Δεν την κοιταξα πολύ γιατί έπρεπε να πάω στην δούλειά μου.
Από εικόνα δεν είδα τπτ αλλά το ambilight σπάει.Έχει κάνει πολύ καλή ατμόσφαιρα στο σαλόνι-playroom μου.

Και by the way επειδή επηρεασμένος από το forum ,το πρώτο πράγμα που έκανα 'ηταν να ακούσω το περίεργο ήχο,δεν άκουσα τπτ.

Λοιπόν καλησπέρα σας:smile:.Μου ήρθε σήμερα η 42' 9732.
Δεν την κοιταξα πολύ γιατί έπρεπε να πάω στην δούλειά μου.
Από εικόνα δεν είδα τπτ αλλά το ambilight σπάει.Έχει κάνει πολύ καλή ατμόσφαιρα στο σαλόνι-playroom μου.

Καλορίζικη και καλοθέατη! Μήπως μπορείς να γράψεις από που την πήρες και πόσο?

Μεγιές η τηλεόραση. Καλοθέατη.

Σχετικά με το σφύριγμα.
Ήταν τόσο άμεση ανταπόκριση της αντιπροσωπείας να το χαρακτηρίσει βλάβη τροφοδοτικού, που είναι βέβαιο πως δεν αποτελεί τον κανόνα αλλά την εξαίρεση. Πιθανόν στην 1η παρτίδα κάποια κομμάτια να είχαν τη βλάβη, ίσως και σε διαφορετική διαβάθμιση.

Π.