Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO
Τελικά είμαι κι εγώ ένας από τους ιδιοκτήτες DPS2 εντός φόρουμ.
Στη περίπτωσή μου τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά.
Κατόπιν προτροπής του Bauer αγόρασα έναν βραχίονα Rega RB700 (OEM) και του τον έστειλα για ανακαλωδίωση.
Στο σπίτι μου έφτασαν μαζί ο βραχίονας και το πικάπ, και τα έστησε ο εδώ αντιπρόσωπος.
Αμέσως φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, συγκεκριμένα το ένα κανάλι δεν έπαιζε καθόλου.
Τον βραχίονα τον πήρε πίσω ο Στέλιος, για να δει τι συμβαίνει. Την άλλη μέρα μου είπε ότι υπήρχε ψυχρή κόλληση στο ένα πινάκι της κεφαλής, και ότι ο τεχνικός που συνεργάζεται το ξανακόλλησε και τώρα είναι ΟΚ.
Την ίδια μέρα είδα ότι το καπάκι του πικάπ είχε μία γρατζουνιά. Και πάλι ο Στέλιος προσφέρθηκε να μου το αλλάξει με ένα καινούργιο μόλις παραλάβει από τον Bauer.
Προχθές παρατήρησα ότι το μοτέρ κάνει έναν πολύ ελαφρύ θόρυβο κατά την περιστροφή του, και τα πήρα στο κρανίο! Αμάν πια , με καινούργιο μηχάνημα!!!
Αφού τα είπα ένα χεράκι με τον εισαγωγέα, με πήρε τηλέφωνο στο κινητό ο Bauer ο ίδιος, σχετικά με το θέμα.
Μου ζήτησε συγνώμη κατ'αρχήν, και αναφέρθηκε στα επιμέρους θέματα.
Το καπάκι είναι το πιο εύκολο, θα μου στείλει καινούργιο. Για την ψυχρή κόλληση με διαβεβαίωσε ότι στη Γερμανία μετρούσε σωστά, αλλά ίσως κατά τη μεταφορά να αναδύθηκε το πρόβλημα της ψυχρής κόλλησης. Τώρα λέει είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θέμα, παρόλα αυτά αν θέλω να του τον στείλω το βραχίονα πίσω να την ξανακολλήσει.
Για το μοτέρ μου είπε ότι ίσως υπάρχει κάποιο ρίνισμα στο έδρανο, και μου στέλνει καινούργιο μοτέρ.
Αν και είναι σπάσιμο να ξεκινάς με τέτοια προβλήματα, η στάση του ήταν ειλικρινής και πρότεινε αποδεκτές λύσεις, οπότε περιμένω να έρθουν το νέο καπάκι και το μοτέρ, και βλέπουμε.
Από ήχο, το DPS2 με τον RB700 , την καλωδίωση Bauer (με XLR Oyaide) , την ΖΥΧ100R και το phono stage της BMC, πετάει!!! :Banane0:
Μπάσα έχει, πρίμα έχει , φωνές καταπληκτικές, δυναμικές απίστευτες....Γεμίζει το χώρο για πλάκα....
Φανταστείτε ότι έπαιξα τον πρώτο δίσκο των Specials που τον είχα αγορασμένο 280 δραχμές τα Χριστούγεννα του 1980 (έχει ακόμη πάνω την τιμή!!) και έπαθα πλάκα!!! Ποτέ δεν είχα ακούσει αυτό το δίσκο έτσι, με τόσο ωραίο ήχο!!!
Το ίδιο και το fireships του Peter Hammil, το Nebraska του Springsteen, το Case of the Shakes από Dr. Feelgood, και φυσικά οι δίσκοι του Jarre...
Είναι τελικά πολύ καλό μηχάνημα, καμία σχέση με το παλιό μου Gyrodeck σε ήχο. Ας ελπίσω ότι θα βγει το ίδιο καλό και από πλευράς αξιοπιστίας, γιατί μου άρχισε μάλλον στραβά...