Πικάπ DPS της Bauer Audio

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

καλορίζικο φίλε

για να λέει τετοια πράγματα ο πέτρος, θα ειναι πολύ καλό το αποτέλεσμα.

και πάλι μπραβο

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα. Να σαι καλά!

Πολύ ωραία! Καλορίζικο!!!

Και εμένα με βλέπω να καταλήγω στο Bauer DPS 2 και χαίρομαι που το άκουσες με RB300 και ZYX50 γιατί σε πρώτη φάση θα το παίξω με τον δικό μου RB300 και την ΖΥΧ100Η.

Μετά πάω για Origin Live...Ότι προλάβουμε τώρα πριν τη δραχμή, γιατί μετά :bigcry::bigcry:

Είχα πάει το phono stage μου στον Μασέλλο για έναν πυκνωτή που χάλασε, και κοίταγα και το κλασσικό Roksan Xerxes, αλλά κάπου δε με πείθει....

Ευχαριστώ πολύ! Άντε και στα δικά σου. Με το DPS 2 δεν μπορείς να είσαι λάθος.

Πέρασα και εγώ από τον Karavan με τον οποίο τα είχαμε πει πολλές φορές μέσω του φόρουμ αλλά ποτέ από κοντά. Τώρα που του ηρθε και το πικάπ δεν υπήρχε περίπτωση να την γλυτώσει.

Το πικαπάκι πετάει. Και το υπόλοιπο σύστημα είναι εξαιρετικό αλλά το πικάπ έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και όχι άδικα.
Εξαιρετική κατασκευή την οποία μπορείς να αντιληφείς μόνο από κοντά.
Το τελευταίο ισχύει και για το rack (δεν θυμάμαι ονομα, καποιο ιταλικό είναι).

φίλε σε ευχαριστώ για την φιλοξενία και σου εύχομαι άλλη μια φορά να χαίρεσαι το σύστημα σου. Σε ευχαριστώ και για την μπουγάδα.

Ασχετο. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω στα forums ότι PMC - ATC μοιάζουν. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ομοιότητες όσες φορες (2-3 δηλαδή) έχω ακούσει τα PMC

Γεια σου Βρε Κωστή! Χάρηκα πολύ που τα είπαμε δια ζώσης.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω δει να αναφέρεται συχνά η σύγκριση ATC - PMC. Ο προφανής λόγος, τουλάχιστον από ό,τι μπορώ να υποθέσω, είναι ότι πρόκειται για δύο μεγάλες εταιρείες επαγγελματικών monitor που παίζουν μπάλα στο ίδιο γήπεδο. Έχουν εξοπλίσει πολλά πασίγνωστα studio και σίγουρα όλοι μας έχουμε κάτι στις δισκοθήκες μας που έχει αναπαραχθεί από τα ηχεία αυτών των εταιρειών. Αυτή τη monitor προσέγγιση την έχουν κατεβάσει (ή τουλάχιστον το έχουν προσπαθήσει) και στις consumer σειρές με όλους τους συμβιβασμούς που προϋποθέτει η κατηγορία τιμής τους.
Από κει και πέρα, εκτός της προφανούς διαφοράς τους που είναι η χρησιμοποίηση της γραμμής μεταφοράς εκ μέρους της PMC, και έχοντας ακούσει προσεκτικά και τις δύο εταιρείες κατέληξα στα εξής:
Ta ATC έχουν μία κατατίς καλύτερη μεσαία περιοχή.
Τα PMC έχουν ένα κατατίς καλύτερο twitter και λίγο περισσότερο μπάσο.
Τα ATC είναι κατατίς πιο διάφανα και αναλυτικά.
Τα PMC τρομάζουν λιγότερο λόγω ευκολότερης οδήγησης.
Και οι δύο εταιρείες έχουν σήμα κατατεθέν την ουδετερότητα αν και προσπαθούν να φτάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικό τρόπο.

Και όλα αυτά για να μας υπενθυμίζουν ότι σε αυτές τις κατηγορίες τιμής δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Και η ζωή συνεχίζεται...-bye-

Α το rack είναι της Bassocontinuo.

Έχω μπει σε δίλημμα μεταξύ του πικάπ του Bauer με βραχίονα Rega RB700 + καλώδια, και του Roksan Xerxes 20 με το Tabriz.

Τα έχω βρει και μεταχειρισμένα, αν και το Roksan είναι το προηγούμενο μοντέλο , όχι το plus...

To Bauer DPS2 καινούργιο στα 4000 ευρώ για πληρωμή κασέρι και το Xerxes 4800 μέσω internet.

Μεταχειρισμένα (Demo) το Bauer 2800 Ευρώ και το Roksan από 3500 στην Ελλάδα (όχι το plus) μέχρι αυτό

http://www.ebay.de/itm/170706482954?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Τι λέτε;

Έχεις ακούσει κανένα απο τα δύο φίλε;
Έχω ακούσει το DPS3 του μοντέλου που απέρχεται και μου άρεσε πολύ αλλά είχε και πανάκριβο βραχίονα sroeder.

Μία δοκιμή που κάνω συνήθως στα πικάπ είναι να βάζω τη βελόνα πάνω στο δίσκο χωρίς να περιστρέφεται το πλατώ και να δυναμώνω τον ενισχυτή.

Μετά χτυπάω το έπιπλο η την κάτω βάση του πλατώ με το χέρι μου και με ένα μεταλλικό αντικείμενο προσέχοντας τον ήχο και με το μάτι μου στα woofer.

Το επάνω φύλλο η plinth δεν έχει τόσο νόημα να το ελέγξεις γιατί έτσι κι αλλιώς η επιφάνεια του ίδιου το δίσκου δέχεται κι αυτή τα ηχητικά κύματα και τα μεταφέρει στην βελόνα κατευθείαν.

Από εκεί καταλαβαίνεις πόσο σωστά λειτουργεί η ανάρτηση και εκτιμάς κατά πόσο θα περνάνε κραδασμοί στη βελόνα κατά τη διάρκεια ακρόασης σε υψηλές εντάσεις.

Σε αυτή τη δοκιμή το DPS ήταν άψογο.

Η άλλη πηγή θορύβου μπορεί να είναι το μοτέρ, αλλά το συγκεκριμένο που το κράτησα δεν μεταφέρει κανένα κραδασμό στο πάνω ακρυλικό του πικάπ, άρα και στον βραχίονα.

Επίσης πολύ σωστά άκουσα το πιάνο, που δείχνει τη σταθερότητα ταχύτητας του συνδυασμού μοτέρ - ιμάντας - πλατώ.

Έχω ακούσει το DPS3 του μοντέλου που απέρχεται και μου άρεσε πολύ αλλά είχε και πανάκριβο βραχίονα sroeder

Αυτό που απέρχεται είναι μόνο το μικρό τροφοδοτικό. Το πλατό αυτό καθέ αυτό παραμένει ως έχει για όλα τα μοντέλα της σειράς.

Αυτό που απέρχεται είναι μόνο το μικρό τροφοδοτικό. Το πλατό αυτό καθέ αυτό παραμένει ως έχει για όλα τα μοντέλα της σειράς.
Κι όμως, έχει αλλαγές. Αυτές που γνωρίζω εγώ είναι:

1) Το κάτω plinth που ήταν από γρανίτη, γίνεται από αλουμίνιο

2) Το μεσαίο plinth εκτός από φύλλο καπλαμά σε στυλ ξύλου βγαίνει και σε Corian σε λευκό και μαύρο χρώμα

3) Το μοτέρ είναι πλέον βιδωτό στο plinth και όχι ακουμπιστό που ήταν μέχρι σήμερα.

Βγαίνει και ένα πιο οικονομικό μοντέλο, με μικρότερο τροφοδοτικό αλλά παίζει μόνο στις 33 στροφές.
Αυτό δε μου κάνει γιατι δε θα μπορώ να παίζω τη συλλογή μου από τα 45 άρια του Καζαντζίδη :music-smiley-005:

Για το Roksan έχετε άποψη; Μου έστειλε ήδη ο φίλος audiophile ορισμένες πολύ καλές κριτικές....

Κι όμως, έχει αλλαγές. Αυτές που γνωρίζω εγώ είναι:

1) Το κάτω plinth που ήταν από γρανίτη, γίνεται από αλουμίνιο

2) Το μεσαίο plinth εκτός από φύλλο καπλαμά σε στυλ ξύλου βγαίνει και σε Corian σε λευκό και μαύρο χρώμα

3) Το μοτέρ είναι πλέον βιδωτό στο plinth και όχι ακουμπιστό που ήταν μέχρι σήμερα.

Βγαίνει και ένα πιο οικονομικό μοντέλο, με μικρότερο τροφοδοτικό αλλά παίζει μόνο στις 33 στροφές.
Αυτό δε μου κάνει γιατι δε θα μπορώ να παίζω τη συλλογή μου από τα 45 άρια του Καζαντζίδη :music-smiley-005:

Για το Roksan έχετε άποψη; Μου έστειλε ήδη ο φίλος audiophile ορισμένες πολύ καλές κριτικές....

Το 1 μου ήρθε απρόσμενα και μένα. Αντί για γρανίτη που ανέμενα μου ήρθε βάση αλουμινίου. Καλή φάση!
Το 2 δεν το γνώριζα.
Το 3 που αναφέρεις με το βιδωτό μοτέρ ήταν χαρακτηριστικό των DPS 2 και 3 ούτως ή άλλως. Αφού καταργείται το 1 καταργείται και το μη βιδωτό μοτέρ του.
Αυτό με το νέο μοντέλο που θα παίζει μόνο 33 στροφές μου το ανέφερε ο αντιπρόσωπος. Για να δούμε...Πάντως είναι μισοδουλειά. Όλοι μας έχουμε κάποια 45άρια.

Απάντηση: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Σήμερα το πρωί πέρασα και 'γώ από τον φίλο Σωτήρη (Karavan), ακούγοντας το πολύ καλό σύστημα του και κουβεντιάζοντας ,μιάς και τα λέγαμε πότε-πότε μέσα στο forum αλλά ποτέ από κοντά. Πραγματικά το πικαπ είναι λιτό αλλά συνάμα εντυπωσιακό,όταν το δείς απο κοντά, και ''έπαιζε'' πολύ όμορφα και ''φυσικά'' στα δικά μου άπειρα αυτιά απο ακροάσεις πικάπ.
Να το χαίρεσαι και πάλι το πολύ όμορφο συστημά σου Σωτήρη και καλά ''μουσικά ταξιδια''.
Ελπίζω και σου εύχομαι να βρείς και ένα αξιόλογο cd player που να σε καλύπτει ηχητικά για να συμπληρώσεις το σύστημα σου και ''ψηφιακά''.

Last edited:

Να σαι καλά Τάσο! Να προσθέσω ότι ο Τάσος έφερε παραμάσχαλα το player της Xindak muse deluxe το οποίο εξακόντισε στα τάρταρα το denon - άκι μου και έτσι πήρα μία γεύση από την ενδεχόμενη αναβάθμιση της ψηφιακής μου πηγής.

Μία παράκληση προς τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες DPS.

Στο δικό μου DPS2, που το περέλαβα πριν 5 ημέρες, ακούω έναν ελαφρύ θόρυβο από το ράουλο του μοτέρ.

Αν δηλαδή βάλω το αυτί μου δίπλα στο μοτέρ, ακούω ένα ρυθμικό τακ τακ τακ σα να έχει το ράουλο κάποια ανωμαλία στην επιφάνειά του και να "βρίσκει" στον ιμάντα.
Μπορείτε να το τσεκάρετε στα δικά σας αν συμβαίνει και σε εσάς;

Φυσικά η δοκιμή χωρίς να παίζει μουσική...

Αν βγάλω τον ιμάντα από το ράουλο, δεν ακούγεται ο θόρυβος οπότε είτε είναι επιφανειακή ανωμαλία στο ράουλο, είτε στον άξονα του μοτέρ και ακούγεται μόνο όταν ο ιμάντας ασκεί δύναμη στον άξονα του μοτέρ.

Επίσης ακούω και τον ιμάντα που τρέχει επάνω στο ράουλο.....Έτσι ακούγεται και στα άλλα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

ΥΓ. Σπαστικό να σκας κάποια χιλιάρικα για το νέο σου πικάπ και να αρχίζεις με προβλήματα....
Θα επεκταθώ στο θέμα μόλις τελειώσω την επικοινωνία με τον κο Bauer...

Τελικά είμαι κι εγώ ένας από τους ιδιοκτήτες DPS2 εντός φόρουμ.

Στη περίπτωσή μου τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά.

Κατόπιν προτροπής του Bauer αγόρασα έναν βραχίονα Rega RB700 (OEM) και του τον έστειλα για ανακαλωδίωση.

Στο σπίτι μου έφτασαν μαζί ο βραχίονας και το πικάπ, και τα έστησε ο εδώ αντιπρόσωπος.

Αμέσως φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, συγκεκριμένα το ένα κανάλι δεν έπαιζε καθόλου.

Τον βραχίονα τον πήρε πίσω ο Στέλιος, για να δει τι συμβαίνει. Την άλλη μέρα μου είπε ότι υπήρχε ψυχρή κόλληση στο ένα πινάκι της κεφαλής, και ότι ο τεχνικός που συνεργάζεται το ξανακόλλησε και τώρα είναι ΟΚ.

Την ίδια μέρα είδα ότι το καπάκι του πικάπ είχε μία γρατζουνιά. Και πάλι ο Στέλιος προσφέρθηκε να μου το αλλάξει με ένα καινούργιο μόλις παραλάβει από τον Bauer.

Προχθές παρατήρησα ότι το μοτέρ κάνει έναν πολύ ελαφρύ θόρυβο κατά την περιστροφή του, και τα πήρα στο κρανίο! Αμάν πια , με καινούργιο μηχάνημα!!!

Αφού τα είπα ένα χεράκι με τον εισαγωγέα, με πήρε τηλέφωνο στο κινητό ο Bauer ο ίδιος, σχετικά με το θέμα.

Μου ζήτησε συγνώμη κατ'αρχήν, και αναφέρθηκε στα επιμέρους θέματα.

Το καπάκι είναι το πιο εύκολο, θα μου στείλει καινούργιο. Για την ψυχρή κόλληση με διαβεβαίωσε ότι στη Γερμανία μετρούσε σωστά, αλλά ίσως κατά τη μεταφορά να αναδύθηκε το πρόβλημα της ψυχρής κόλλησης. Τώρα λέει είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θέμα, παρόλα αυτά αν θέλω να του τον στείλω το βραχίονα πίσω να την ξανακολλήσει.

Για το μοτέρ μου είπε ότι ίσως υπάρχει κάποιο ρίνισμα στο έδρανο, και μου στέλνει καινούργιο μοτέρ.

Αν και είναι σπάσιμο να ξεκινάς με τέτοια προβλήματα, η στάση του ήταν ειλικρινής και πρότεινε αποδεκτές λύσεις, οπότε περιμένω να έρθουν το νέο καπάκι και το μοτέρ, και βλέπουμε.

Από ήχο, το DPS2 με τον RB700 , την καλωδίωση Bauer (με XLR Oyaide) , την ΖΥΧ100R και το phono stage της BMC, πετάει!!! :Banane0:

Μπάσα έχει, πρίμα έχει , φωνές καταπληκτικές, δυναμικές απίστευτες....Γεμίζει το χώρο για πλάκα....

Φανταστείτε ότι έπαιξα τον πρώτο δίσκο των Specials που τον είχα αγορασμένο 280 δραχμές τα Χριστούγεννα του 1980 (έχει ακόμη πάνω την τιμή!!) και έπαθα πλάκα!!! Ποτέ δεν είχα ακούσει αυτό το δίσκο έτσι, με τόσο ωραίο ήχο!!!

Το ίδιο και το fireships του Peter Hammil, το Nebraska του Springsteen, το Case of the Shakes από Dr. Feelgood, και φυσικά οι δίσκοι του Jarre...

Είναι τελικά πολύ καλό μηχάνημα, καμία σχέση με το παλιό μου Gyrodeck σε ήχο. Ας ελπίσω ότι θα βγει το ίδιο καλό και από πλευράς αξιοπιστίας, γιατί μου άρχισε μάλλον στραβά...

Κατά τα φαινόμενα και ελπίζω να μην προτρέχω, τέλος καλό - όλα καλά. Τίμια η στάση του Bauer. Καλορίζικο και εύχομαι όλοι οι μπελάδες να τελειώσουν κάπου εδώ. Κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις.

Eίναι κι'αυτή η R100.. αν κι ακόμα την έχω άστρωτη με έχει συγκινήσει αφου έπαιξε υπέροχα και σχεδόν σαν καινούριους δίσκους που τους είχα ξεγραμένους είτε λόγω φθοράς είτε λόγω ποιότητας κοπής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Αν απευθύνεσαι σε μένα, ευχαριστώ!!

Παναγιώτης

Στον Karavan,βασικα.Αλλα δεν θα στο αρνηθω και σε σενα μ’αυτα που τραβηξες...Τελος καλο,ολα καλα,ελπιζω..