Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

δεν μου δειχνει εικονα.Ξερει κανεις πως μπορω να το ρυθμισω?

Το καταφερα και το συνδεσα.Υπαρχει τροπος με κλειστο τον ενισχυτη να εχω εικονα και ηχο στην tv απο το dvdplayer?(Λογω μικρων παιδιων δε θελω να πειραζουν τον ενισχυτη.)

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κανείς να συνδέσει στην έξοδο του ενισχυτή (hdmi) οθόνη υπολογιστή. Πιο συγγεκριμένα, ενω όταν στην έξοδο έχω συνδεδεμένο προτζέκτορα (hdmi->hdmi) βλέπω κανονικά, όταν συνδέω το μόνιτορ του υπολογιστή (Samsung 245B) (hdmi->dvi-d) δεν βλέπω τίποτα (ούτε το μενού του ενισχυτή). Δοκίμασα σε όλες τις δυνατές ρυθμίσεις και συχνότητες από τον υπολογιστή που έχω σαν είσοδο (hdmi->hdmi). Μήπως η έξοδο του ενισχυτή δεν βγάζει 60hz?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα,

Καμία ιδέα για το παραπάνω πρόβλημα;

Καλησπέρα και χρόνια πολλά....
παιδιά σχετικά με την αναπαραγωγή ταινίας την ρύθμιση στον ήχο την έχετε σε auto surround, alc, direct ή pure direct. Βασικά ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν στο direct ή pure λειτουργεί η ισοστάθμιση που έχει κάνει το MCAAC.
Την ίδια ερώτηση κάνω και για να ακούμε μουσική πχ cd ή ραδιο. Εκεί το έχετε σε stereo ας πουμε?
Ευχαριστώ

Καλησπέρα και χρόνια πολλά....
παιδιά σχετικά με την αναπαραγωγή ταινίας την ρύθμιση στον ήχο την έχετε σε auto surround, alc, direct ή pure direct. Βασικά ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν στο direct ή pure λειτουργεί η ισοστάθμιση που έχει κάνει το MCAAC.
Την ίδια ερώτηση κάνω και για να ακούμε μουσική πχ cd ή ραδιο. Εκεί το έχετε σε stereo ας πουμε?
Ευχαριστώ

Autosurround το βάζω εγώ.
Την μουσική στo Stereo ή στο Ext Stereo.

Εγώ έχω αλλη απορία.
Που θα βρούμε να αγοράσουμε ένα μικρόφωνο σαν αυτό που έχει μέσα, για την ρύθμιση του ενισχυτή?
Υπάρχει κανένα link να το παραγγείλουμε?

Autosurround το βάζω εγώ.
Την μουσική στo Stereo ή στο Ext Stereo.

Εγώ έχω αλλη απορία.
Που θα βρούμε να αγοράσουμε ένα μικρόφωνο σαν αυτό που έχει μέσα, για την ρύθμιση του ενισχυτή?
Υπάρχει κανένα link να το παραγγείλουμε?

Γιατί, σου χάλασε αυτό? Λογικά αντι/πεια αν ρωτήσεις πρέπει να ξέρουν να σου πουν. Intersys Νομίζω είναι

Γιατί, σου χάλασε αυτό? Λογικά αντι/πεια αν ρωτήσεις πρέπει να ξέρουν να σου πουν. Intersys Νομίζω είναι

Οχι δεν χάλασε.
Απλά επειδή "βρήκαμε παππά , να θάψουμε 5-6" θέλω να είμαι σίγουρος οτι θα ξαναβρω αν χαλάσει.
Το έχουν πάρει σειρά όλοι οι φίλοι, και τρέχουν απο ενισχυτη σε ενισχυτη και σετάρουν Ηome Cinema.

Δες το Manual ψηλε ,ειναι το βιβλιαρακι μεσα στο κουτι του ενισχυτη :flipout:
Αντε ρε καλοακουστος και γραψε και εντυπωσεις

Να ρωτήσω κάτι? Ξέρει κανείς την ρύθμιση για να δούμε τα ohm που εχει ορίσει ο ενισχυτής αυτός και ποια είναι η default ρύθμιση?

Κανονικά η default ρύθμιση είναι τα 8Ω. Ομως στο manual των VSX-920, 1020 και 1025 δεν αναφέρεται κάτι για switching μεταξύ 6 και 8Ω. Το ίδιο και στους μεγαλύτερους SC-LX73 και SC-LX83.

Στο manual του VSX-2020 όμως αναφέρεται ο τρόπος αλλαγής της αντίστασης των ηχείων (πανομοιότυπος με τους παλαιότερους Pioneer). Περίεργο..... :nounder:

attachment.php

Attachments

• 2020.jpg
    2020.jpg
    98.1 KB · Views: 566
Παιδια το εψαχνα και εγω οταν εστηνα το συστημα. Παρολο που εκανα τα βηματα τοτε, δεν μου εμφανισε ποτε αυτη τη ρυθμιση και δουλευει στη default (8Ω) με 5 ηχεια των 6Ω απροβληματιστα.

1)συνδέοντας το blu-ray player με την τηλεόραση μέσω του 920 με hdmi,χρειάζεται κάποια ρύθμιση στον ενισχυτή σε ότι αφορά την ποιότητα της εικόνας?
2)βλέπουμε ταινία και οι διάλογοι ακούγονται πολύ χαμηλά,ανεβάζουμε λοιπόν την ένταση να ακούμε καλύτερα και στα πρώτα εφέ ψάχνουμε το κοντρόλ για να μην ξυπνήσει ο γείτονας:violent-smiley-030: να σηκώσω τα db του κεντρικού ή υπάρχει ρύθμιση να "εξομαλύνονται" κάπως οι εντάσεις? (έχω τρέξει το set-up σε full auto και έχει ρυθμίσει ο ενισχυτής τα ηχεία)

1)συνδέοντας το blu-ray player με την τηλεόραση μέσω του 920 με hdmi,χρειάζεται κάποια ρύθμιση στον ενισχυτή σε ότι αφορά την ποιότητα της εικόνας?

Αν έχεις ρυθμίσει το player σε έξοδο 1080p, όχι......

2)βλέπουμε ταινία και οι διάλογοι ακούγονται πολύ χαμηλά,ανεβάζουμε λοιπόν την ένταση να ακούμε καλύτερα και στα πρώτα εφέ ψάχνουμε το κοντρόλ για να μην ξυπνήσει ο γείτονας να σηκώσω τα db του κεντρικού ή υπάρχει ρύθμιση να "εξομαλύνονται" κάπως οι εντάσεις? (έχω τρέξει το set-up σε full auto και έχει ρυθμίσει ο ενισχυτής τα ηχεία)

Ξαναβάλε το μικρόφωνο στην θέση ακρόασης και τρέξε όχι το full auto, αλλά το Auto MCACC (απ' την επιλογή advanced MCACC) ώστε να γίνουν όλες οι διαθέσιμες ρυθμίσεις, και επιπλέον ρυθμίσεις EQ pro και S-wave.
Επέλεξε τις μνήμες 1, 2 και 3 για αποθήκευση των ρυθμίσεων "symmetry" "all chan adj" και "front align". Δες πληροφορίες στις σελίδες 59, 60, 61 του manual.

Αφού τελειώσει το MCACC, βάλε μία ταινία και ένα cd μουσικής για να αξιολογήσεις τα αποτελέσματα.

Συμβουλή: Από τα sound settings να επιλέγεις την ΜΕΜ. 1 για πολυκάναλη ακρόαση ταινιών, και την ΜΕΜ.2 για stereo ακρόαση μουσικής.

Last edited: