Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Τωρα που διαβασα καταλαβα ποσο λαθος ηταν ο τιτλος.Ευτυχως,υπαρχει μονο ενας Βασιλης σημερα.Καλα που υπαρχουν αποψεις σαν τη δικη σου οπου θεωρουν τεραστια χαρη να μην χασει ενα παιδι τη χρονια του.Εκει λοιπον,στην ιδια ταξη να μαθει τι εστι βερυκοκο ο τεμπελχανας.Και αν δεν μαθει και φετος,να ξαναμεινει μη τυχον και χαλασει το εξαιρετικο εκπαιδευτικο μας συστημα.

Αυτό κατάλαβες από το ποστ μου;

Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Η αιτία τέτοιων φαινομένων είναι η κατάργηση των επιθεωρητών. Αν δεν υπάρχει ο φόβος της απόλυσης, πως θα συνετίσεις ένα τέτοιο καθηγητή;

Ξέχασες τους χωροφυλάκους!

Απάντηση: Re: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Βλέπω πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις επί του θέματος... και μάλλον το νήμα πάει λίγο προς το 'γιατι πιστευετε ότι μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη'.

Τέλος πάντων όλοι έχουν τα επιχειρήματά τους (που είναι απολύτως σεβαστά) όμως άκουσα και κάποιους χαρακτηρισμούς τύπου 'τσογλάνια' που είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Προσωπικά πάντα, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τσογλάνια, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες δημοτικού/γυμνασίου, και σε κάθε περίπτωση παίζει κύριο ρόλο το περιβάλλον που ζει ένα παιδί (οικογενειακό και σχολικό) καθώς και οι εικόνες/βιώματά του.

Εκτός περιπτώσεων όπου υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες, τελικά δεν έιμαι σίγουρος για το πόσο υπεύθυνο είναι ένα παιδί όταν αποτύχει... αυτό που πιστεύω πως μάλλον έχει αποτύχει σε αυτήν την περίπτωση είναι όλος ο κύκλος (οικογένεια, δάσκαλοι/καθηγητές, εκπαιδευτικό σύστημα και τελικά η κοινωνία...)

Εννοείται ότι οι αιτίες της σχολικής αποτυχίας στα παιδιά και στους προ-εφήβους πρέπει να αναζητηθούν εκεί που λες. Δεν διαφωνεί κανείς λογικός άνθρωπος με αυτό.

Εκείνο που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, είναι ποιους ψέγει ο Σωκράτης για το ατυχές συμβάν με το συγκεκριμένο παιδί. Το νομοθέτη, και ρωτά αν θα έπρεπε να αλλάξει η νομοθεσία? Αρκετοί απαντήσαμε ως προς αυτό: Δεν έχει νόημα να μένεις στην υποχρεωτική και όπου πραγματικά χρειάζεται, να συναινεί ο κηδεμόνας.

Φταίνε οι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου? Πήγε κάποιος να τους βρει και να πει τι συμβαίνει με τον συγκεκριμένο μαθητή και αρνήθηκαν να βοηθήσουν?
Πες μας να καταλάβουμε με ποιόν συγκεκριμένα τα έχεις βάλει.

Εχουμε καμμιά εικόνα για τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρ.Ενωσης πάνω στο θέμα της συζήτησης? Γνωρίζει κανείς ?

Έχω πέσει προσωπικά θύμα και παραλίγο να μείνω στάσιμος στο Λύκειο από καθηγήτρια που δεν γούσταρε τα μούτρα μου και με άφησε ανεξεταστέο στην Χημεία. Τον Σεπτέμβριο που έδωσα ξανά εξετάσεις με έκοψε και μου έβαλε 6. Ζήτησα αναβαθμολόγηση και πήρα 12 και πέρασα την χρονιά.

Δεν ήθελα να πάει εκεί η συζήτηση , αλήθεια είναι !

το σούπερ θύμα , πώς λέμε σούπερ πούμα !

κάθε χρόνο ανεξετ ΣΕ ΟΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ! ,, το σεπτέμβρη 18 με 20

,, 1 2 3 ... τους πιάνει ο ΜΠΑΜΠΑΣ ,, ρε παιδιά κάτι λάθος κάνετε !

δεν κάνουμε τίποτα αυτός κάνει ,, αντιμιλάει και είναι στην γαλαρία !

διαγωγή κοσμία !

δεν μου επιτρέπετε η είσοδος σε κανένα τεχνικό λύκειο η σχολή εκτός απο κανα 2 στο λεκανοπέδιο !

στιγματισμένος σχεδόν πάμε σε παπά που υπογράφει χαρτί ότι είμαι θρήσκο έντιμο αγνο πλάσμα να μετριάσει το στίγμα , 5 χιλιάρικα πήρε ο παπαπο@σ@@ το 80 ! ΛΕΦΤΑ !

κόμπλα δεύτερη ! ο μπαμπάς φάκελο αριστερού ,, αμόρφωτος στο πεζοδρόμιο απο τα 12 !

πιάνει 5 άτομα τους μιλάει παλικαρίσα και στα ίσα :violent-smiley-008: ,, και μπήκα σε σχολή .....

τα ίδια σκάτα !

3 βραβεία σε διαγωνισμούς σχεδίασης ηλεκτρονικών , 20 στα εργαστήρια και την αγωγή του πολίτη ,, - 20 στα θρησκευτικά - 8Ο στα άλλα

το πούλο ..... πάλι τα ιδια ... μεταξετ ,,, τον σεπτέμβρη 18αρια ,,

καλοκάιρι δεν εκανα γαμω την φύτρα τους !!!!! γαμώ !!!!

η σχολή αλάζει προσανατολισμό ,, κάτι σκατά κάνουν δεν μας επιτρέπουν είσοδο σε αλλή βαθμίδα !!!!!

αντε και γα ....

βγάνω σε ιδιώτικο σχολιο κάτι χαρτιά του κώλου ένα χρόνο ότι κατέχω προγραματισμό Η/Υ ,, κομπόλ μπεισικ φόρταν ..

κάνω φροντιστήρια σε πλουσιόπαιδα βγάνω λεφτά απότομα και γρήγορα !!

ξανα προσπαθώ να περάσω σε σχολή , αλλα δεν γίνεται !!! απλά δεν γίνεται !!!!

φαντάρος ,,

αεροπορία ... εξετάσεις αμερικανοτέστ , και παπαρίες !!!!

σμηνίας οπλουργός εδάφους ,, κατουσίαν τεχνικός στα αντιαεροπορικά ,, έκανα αρτεμις και ρειμένταλ ,,, εποχή πασόκ 85 ...

βγάνω καί αλλό χαρτί ότι κατέχω και αυτοματισμούς οπλικών !

σκατά

γυρνάω μπακ του λαίφ !!

απο τρέλα , πάω και πλερώ 2 χρόνια σχολή του κωλου και πάλι για ηλεκτρονικά ! και συνάμα είμαι Στουρνάρη και βγάνω μεροκαματάκια να κάνω διπλωματικές στο πανεπιστ ... και σαν υπέθυνός πληροφορικής και τεχνικός στα πρώτα μαγαζία στα εξάρχεια

κάνω κονέ με τα μεγαλύτερα ονόματα της πίστας ,, υπουργάδες θεατράνθροπους κτλ κτλ κτλ ...

ο υπουργός γουστάρει να με βάλει στην ερτ ,, του λέω δεν έχω χαρτί ! ............... στα αρχ@@@ έλα ,, όχι θέλω να πάω 2 χρονάκια να βγάνω χαρτί ,, σοβαρό δημόσιο !! έχω τριακόσα σκουπίδια κάτι σαν διπλώματα απο παντου και ότι πάιζει στην πίατσα γενικά

εισαι μαλάκας μου κάνει !!!

πόσο δίκιο είχε ο πουστής !!!!

πλήρωσα και αλλα εγώ όμως ,, έγινα μοντέρ ,, καμεράμαν ,,, αρχές σινεμά ,, ψηφιακές επεξεργασίες βίντεο , ,, και ότι θέτε ,,

αποτέλεσμα ,,, αυτό που γουσταρα δεν το έκανα γιατί κάποιος μπινές κάποτε δεν γούσταρε να πάω εκέι που ήθελα γιτί ήμούν γαλάρία !!!!

εάν στον κήπο χαλάνε 3 λουλούδια ,, φταίνε τα λουλόυδια ,,

εαν χαλάει ο μισός κήπος φταει ο κηπουρός !!!!!

πιστέυω να σας διασκέδασα ...

σας φιλώ

:afro:

Last edited:
Εγω παντως ειμαι σε φάση " πόσο δίκιο είχε ο πουστής !!!! " αλλά σε άλλο επίπεδο. (Aka: Επρεπε να κάνω πράγματα που δεν εκανα λογω βαρεμάρας και γιατι δεν πιστεψα οτι θα με βοηθήσουν. Γραφειοκρατικά εννοω). Respect για την Ιστορία σου.

Eυθυνομενος κατα σημαντικο ποσοστο .... εσπρωξα(-σπρωξαμε) το θεμα ... σε προσωπικα βιωματα(-διαδρομες).
Ανοιξα τον χορο ... και ακολουθουν ενας-ενας .... το οποιο εχει την χρησιμοτητα του αλλα μεχρι ενος σημειου.

ΔΕΝ εξεταζουμε .... τον εφηβο του 1980, 1990 η εστω 2000 .... αλλα τον ΕΦΗΒΟ ΤΟΥ 2013 !!!!

Οποτε ειμαστε ΕΞΩ απο τα νερα μας .... WAY OUT !!!!

Το ιδανικο θα ηταν να γραψει καποιο παιδι (εντελως ανωνυμα) την αποψη του. Για το ΣΗΜΕΡΑ, οχι το χθες.
Βεβαια, αυτο ειναι αρκετα παρακινδυνευμενο (και ΔΕΝ θα το συνιστουσα ουτε στο δικο μου παιδι).
Ομως, θα ηταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτηριο ευθυγραμισης των πεποιθησεων που αραδιαζουμε εδω μεσα.

Ξαναγραφω .... εγω ξεκινησα αυτον τον χορο.
Συνεχιστε οσο γουσταρετε .... ΑΛΛΑ .... δεν μιλαμε για σημερινους εφηβους .... ΟΚ ???

Δεν υπαρχει διαφορα. Το ιδιο ειναι. Το προβλημα υπαρχει απο τοτε. Ισως τωρα λογω "κρισης" αρχισαμε να σκεφτομαστε ουσιαστικοτερα. Η ισως λογω internert και παρεας. Ομολογω οτι πρωτη φορα συνειδητοποιησα και απεκτησα αποψη. Και νιωθω πιο ετοιμος να υποστηριξω τη γνωμη μου.

Το συστημα παιδειας μας ομως παρα τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ αλλαγες συνεχιζει ακαθεκτο. Χεσε την κριση, χεστα ολα. Αλλωστε αυτο ειναι που γεννησε τα μυαλα που γεννησαν την κριση. Literaly.

Εχμ ...

και ΝΑΙ και ΟΧΙ !!!

Το συστημα μας ειναι οντως ενα βαθμοθηρικο συστημα και οχι ενα παιδευτικο συστημα (με την αρχαιοελληνικη εννοια του ορου,
ενας κυκλος ποιητων, στοχαστων, ερευνητων και οραματιστων αλλα βεβαια υπηρχαν και κατι εκατομμυρια δουλοι που φροντιζαν τοτε,
για αυτο, με τον καλυτερο δυνατο τροπο .... !!!) αλλα οσο και να παρεμεινε βαθμοθηρικο .... οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ αλλαξαν. Δηλαδη, οι εφηβοι.
Η σημερινη γενια. Δεν ξερω αν εγιναν εξυπνοτεροι η μεθοδικοτεροι η κυνικοτεροι, ΠΑΝΤΩΣ αλλαξαν.

Pure evolution rules.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ί

Αυτό κατάλαβες από το ποστ μου;
Εδώ εσύ κατάλαβες ότι μιλάω για τον ένα Βασίλη του σχολείου των παιδιών μου.

Εχμ ...

και ΝΑΙ και ΟΧΙ !!!

Το συστημα μας ειναι οντως ενα βαθμοθηρικο συστημα και οχι ενα παιδευτικο συστημα (με την αρχαιοελληνικη εννοια του ορου,
ενας κυκλος ποιητων, στοχαστων, ερευνητων και οραματιστων αλλα βεβαια υπηρχαν και κατι εκατομμυρια δουλοι που φροντιζαν τοτε,
για αυτο, με τον καλυτερο δυνατο τροπο .... !!!) αλλα οσο και να παρεμεινε βαθμοθηρικο .... οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ αλλαξαν. Δηλαδη, οι εφηβοι.
Η σημερινη γενια. Δεν ξερω αν εγιναν εξυπνοτεροι η μεθοδικοτεροι η κυνικοτεροι, ΠΑΝΤΩΣ αλλαξαν.

Pure evolution rules.

Μα δε σου λεει το αντιθετο ο σεβασμιος γεροδρυιδης μας.:p
Ισα ισα σου λεει οτι ενω το συστημα ειναι ιδιο καταφερε να παραγαγει αυτους που γεννησαν
και διαχειριστηκαν την κριση.
Ναι, δηλαδη, αλλαξαν οι παραγομενοι απο το συστημα αυτο ανθρωποι, αλλα αλλαξαν προς την κατευθυνση που αυτο ηθελε. Και οσοι αποφασισαν να παρεκλινουν απο τη γραμμη της κιμαδομηχανης ειχαν,
οπως δειχνει το νημα και τις αντιστοιχες επιπτωσεις για την ανυπακοη τους
(ο καθενας αντιστοιχα με το βαθμο της ανυπακοης αυτης)

Δεν προκειται δηλαδη περι φυσικης εξελιξης, αν αυτο εννοεις με το pure evolution, αλλα πληρως κατευθυνομενης!

Το ΝΑΙ ... που εγραψα στην δευτερη σειρα, αναφερεται σ'αυτο ακριβως.
Οτι το συστημα ΔΕΝ αλλαξε.

Το ΟΧΙ ... αναφερεται στην πεποιθηση μου οτι ΚΑΘΕ συστημα αλλαζει οταν αλλαξουν οι ανθρωποι.
Προφανως, οι σημερινοι εφηβοι ΔΕΝ εχουν αλλαξει τοσο δραματικα ωστε να παροπλισουν το συστημα.

Αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος γι'αυτο.
Η εξελιξη, πολλες φορες, γινεται με μικρα και αθεατα βηματακια σε ανυποπτες κατευθυνσεις.

Last edited:
Σήμερα το πρωί μίλησα με την διευθυντρια του Γυμνασιου γα να επιβεβαιώσω τον αριθμο των 18 παιδιών.
Επιβεβαιώνοντάς τον,μου ειπε κάτι ακόμα χειρότερο.
Οτι 11 από τα 18 παιδιά ήταν στο τμημα των παιδιών μου!!!
Δηλαδη σε ενα τμημα με 24 παιδια,έμειναν τα 11!!!
Την περσινη χρονια όποτε πήγαινα και ρωταγα,μου έλεγε να προσέχω γιατι τα παιδια μου είναι στο χειρότερο τμήμα.
Τους ήταν τόοοοσο δύσκολο αφού έβλεπαν ότι έχει σχηματισθεί μιά "περίεργη" ομάδα μέσα στην τάξη,να την σπάσουν στα υπόλοιπα τμήματα?
Και πριν προλάβουν κάποιοι να γραψουν για ανάρμοστες συμπεριφορές,το τμήμα αυτό,το "χειρότερο" τμήμα ήταν αυτό που όταν ο γιος μου έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής,ήταν αυτό που σύσσωμο του συμπαραστεκόταν μέχρι να ερθει το ασθενοφόρο(έκανε +1 ώρα).Άλλο παιδί κράταγε ομπρέλλα γιατι ήταν στον ήλιο,άλλο του κράταγε το πόδι,άλλο του στήριζε την πλάτη,τον σκουπιζαν γιατι ειχε ιδρωσει,προσπαθουσαν όλοι να του απαλύνουν τον πόνο και δεν το έκαναν για να κάνουν κοπάνα.Το έβλεπες στα πρόσωπά τους ότι είχαν κι εκείνα τρομάξει και ενδιαφέρονταν πραγματικά για τον πόνο του συμμαθητή τους.
Και ηταν αυτό το τμήμα που όλα τα παιδιά τον έπαιρναν καθημερινά τηλέφωνο για ρωτησουν αν ειναι καλά.

Το ΝΑΙ ... που εγραψα στην δευτερη σειρα, αναφερεται σ'αυτο ακριβως.
Οτι το συστημα ΔΕΝ αλλαξε.

Το ΟΧΙ ... αναφερεται στην πεποιθηση μου οτι ΚΑΘΕ συστημα αλλαζει οταν αλλαξουν οι ανθρωποι.
Προφανως, οι σημερινοι εφηβοι ΔΕΝ εχουν αλλαξει τοσο δραματικα ωστε να παροπλισουν το συστημα.

Αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος γι'αυτο.

Φοβαμαι οτι μπορει να ξεφευγουμε λιγο (ως ειθισται). Αν ναι, Σωκρατη πες μας να επανελθουμε...
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν ενα συστημα σπρωχνει την εξελιξη των ανθρωπων προς το λαθος δρομο
(βαθμοθηρια, ανταγωνιστικοτητα, απομνημονευση διχως κριτικη ικανοτητα, τυφλη υπακοη στην εξουσια,
καταπιεση της φαντασιας, και του individuality), τοτε παραγει ανθρωπους που σε σχεση με
τις προηγουμενες γενιες θα ρεπουν περισσοτερο στον εγωκεντρισμο, τη δουλοπρεπεια, την αδιαφορια για
αρχες και αξιες. Οι ανθρωποι αυτοι θα αλλαξουν το συστημα προς την ιδια κατευθυνση κανοντας το ακομα
χειροτερο και παραγοντας ακομα χειροτερα αποτελεσματα στο μελλον. Απο το φαυλο αυτο κυκλο
μονη λυση που βλεπω ειναι αυτοι που διατηρουν τη φαντασια και τις αρχες τους. Αυτοι που δεν υπακουουν
και τιμωρουνται γι'αυτο! Η μηχανη του κιμα δεν κινδυνευει απο αυτους τους οποιους εχει ηδη κανει κιμα
και δεν μπορει να αλλαξει απο αυτους προς το καλυτερο. Μονο προς το χειροτερο.

Aν μου επιτρεπεις Σωκρατη ...

επειδη μια κλικα παιρνει αριστα στην συμπαρασταση και αλληλοβοηθεια
δεν υποχρεουται να αριστευει και στον μαθησιακο οιστρο και ικανοτητα.

Ξεχωριστα αυτα τα δυο.

(Αυτο και μονο αποδεικνυει, οτι ΔΕΝ υπαρχει ΣΥΝΟΛΙΚΑ αχρηστος ... παρα μονο οταν πρεπει να πεσουν
βαριοι οι χαρακτηρισμοι για να τορπιλησουν το ΑΡΑΓΕΣ μιας κλικας-γαλαριας η οτι αλλο ... δεν υπακουει σε υποχρεωσεις.)

Last edited: