Plasma (& projector) calibration for dummies

Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

Χρήστο, δεν υπάρχει κάποιο απομεινάρι κίτρινου ή γαλάζιου μέσα στο λευκό σύμφωνα με τις μετρήσεις. Το λευκό σου μετράει 313, 329 που είναι αναφορά.

Το μηχάνημα είναι απολύτως καλιμπραρισμένο με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μόνο ''σφάλμα'' του είναι η χαμηλή φωτεινότητα. Προσπάθησε να ανεβάσεις το φως σταδιακά μέχρι το 80 π.χ. από το light panel παίρνοντας μια μέτρηση. Αν κρατάει γκάμα και RGB, μην πειράξεις τίποτα άλλο.

Το πρώτο σου καλιμπράρισμα ήταν απολύτως επιτυχές!!:SFGSFGSF:

Λοιπόν είμαι γκαντέμης, το panel light χαλάει τις ρυθμίσεις...Για αρχή το έβαλα στο 70 όπου έκανα αρκετές διορθώσεις και στο RGB και στα χρώματα. Τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ

Λογικό είναι.
Έτσι συμπεριφέρεται σε όλες αυτό, και σε αντίστοιχη περίπου φάση το backlight στις LED/CCFL LCD.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

Λοιπόν είμαι γκαντέμης, το panel light χαλάει τις ρυθμίσεις...Για αρχή το έβαλα στο 70 όπου έκανα αρκετές διορθώσεις και στο RGB και στα χρώματα. Τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ

Μια χαρά είναι στο 70 Χρήστο, μείνε εκεί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

Μια χαρά είναι στο 70 Χρήστο, μείνε εκεί.

Οκ Γιάννη θα το αφήσω στο 70 οπότε. Σε εμπιστεύομαι :silly:

Πάντως η πλάσμα καινούργια έιναι ακόμη, μονο 1371(UTT) ώρες λειτουργίας!

Άντε σειρά να πάρει και ο φίλος Θόδωρας (teddy743)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνεισφέραν να φέρω εις πέρας το καλιμπράρισμα της τηλεόρασης. Είσαστε "σχολείο". :grinning-smiley-043

Ελπίζω να σας γνωρίσω και απο κοντά όταν με φέρει ο δρόμος στας Αθήνας.

Μπράβο Χρήστο (ευχαρίστως μοιράζομαι την βενζίνη για Αθήνα:flipout: )Καλές προβολές θα ρθω να δω το αποτέλεσμα από κοντά. Σε 2-3 μέρες θα ξεκινήσω και εγώ για Γολγοθά. Ελπίζω ο Benq W1070 να είναι πιο απλός από την Tv σου. Δεν είμαι έτοιμος να ξεκινήσω ακόμα την διαδικασία παρόλα αυτά θέλω να ρωτήσω και εγω:

Μπαίνοντας στο μενού του προβολέα μου βλέπω ότι κάποιες ρυθμίσεις είναι ''greyed out'' με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τις πειράξω (οπως color, tint & color temperature στο picture menu, Black Level 0 IRE στο υπομενου advanced menu καθως και PC & Component YPbPr Tuning στο display menu)

Γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση;

Μπράβο Χρήστο (ευχαρίστως μοιράζομαι την βενζίνη για Αθήνα:flipout: )Καλές προβολές θα ρθω να δω το αποτέλεσμα από κοντά. Σε 2-3 μέρες θα ξεκινήσω και εγώ για Γολγοθά. Ελπίζω ο Benq W1070 να είναι πιο απλός από την Tv σου. Δεν είμαι έτοιμος να ξεκινήσω ακόμα την διαδικασία παρόλα αυτά θέλω να ρωτήσω και εγω:

Μπαίνοντας στο μενού του προβολέα μου βλέπω ότι κάποιες ρυθμίσεις είναι ''greyed out'' με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τις πειράξω (οπως color, tint & color temperature στο picture menu, Black Level 0 IRE στο υπομενου advanced menu καθως και PC & Component YPbPr Tuning στο display menu)

Εννοείτε Θόδωρα με το καλό να τελειώσουν οι "Γολγοθάδες" και να κατεβούμε.
Εύχομαι να μην δυσκολευτείς όπως εγώ. Το πρόγραμμα πάντως είναι πολύ απλό! Το δύσκολο είναι να βρείς το σωστό αρχικό σετάπ π.χ. αντίθεση, φωτεινότητα και ό,τι άλλο ισχύει για τον προβολέα.

Απάντηση: Re: Plasma (& projector) calibration for dummies

Teddy, καλύτερα να κάνεις την ερώτηση στο νήμα του 1070...και μην ανησυχείς, μια χαρά θα τον φέρεις!!-bye-

Καλησπέρα σε όλους. Ξεκινώ από την αρχή το καλιμπραρισμα του benq w1070. Θέλω αρχικά να ρυθμίσω τα brightness και contrast. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι στο πατερν του contrast όπου βλέπω μέχρι την 234 μπάρα ανεξαρτήτως τιμής αντίθεσης. Έχω pc setting (οχι hdmi) στον προβολέα και επίσης pc level στο madvr. (δοκίμασα και το tv level αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή)
Τι μπορει να φταιει;
Επίσης το gamma στο πόσο να το βάλω για τις αρχικές μου μετρήσεις; (το βράδυ με κλειστά φωτά το έχω στο 2.4)

Last edited:
Απάντηση: Re: Plasma (& projector) calibration for dummies

Καλησπέρα σε όλους. Ξεκινώ από την αρχή το καλιμπραρισμα του benq w1070. Θέλω αρχικά να ρυθμίσω τα brightness και contrast. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι στο πατερν του contrast όπου βλέπω μέχρι την 234 μπάρα ανεξαρτήτως τιμής αντίθεσης. Έχω pc setting (οχι hdmi) στον προβολέα και επίσης pc level στο madvr. (δοκίμασα και το tv level αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή)
Τι μπορει να φταιει;
Επίσης το gamma στο πόσο να το βάλω για τις αρχικές μου μετρήσεις; (το βράδυ με κλειστά φωτά το έχω στο 2.4)

pc level στον προβολεα και 16-235 στον madvr. Λογικα θα ακουσει το ρυθμιστικο υστερα.

Re: Απάντηση: Re: Plasma (& projector) calibration for dummies

pc level στον προβολεα και 16-235 στον madvr. Λογικα θα ακουσει το ρυθμιστικο υστερα.

Ευχαριστώ warewolf όντως έφτιαξε με την συμβουλή σου! Έχω μια άλλη ερώτηση σχετικά με το white clipping: Την αντίθεση είτε την έχω στο 1 είτε στο 69 βλέπω όλες τις μπάρες να αναβοσβήνουν και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η σωστή ρύθμιση.

Τέλεια Γιάννη, αφήνω το gamma όπως έχει λοιπόν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Plasma (& projector) calibration for dummies

Ευχαριστώ warewolf όντως έφτιαξε με την συμβουλή σου! Έχω μια άλλη ερώτηση σχετικά με το white clipping: Την αντίθεση είτε την έχω στο 1 είτε στο 69 βλέπω όλες τις μπάρες να αναβοσβήνουν και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η σωστή ρύθμιση.

Τέλεια Γιάννη, αφήνω το gamma όπως έχει λοιπόν.

Αν τερματίσεις το κόντραστ βλέπεις όλες τις μπάρες να αναβοσβήνουν?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Plasma (& projector) calibration for dummies

Αν τερματίσεις το κόντραστ βλέπεις όλες τις μπάρες να αναβοσβήνουν?
Όταν το έχω στο 0 τις βλέπω όλες μέχρι που φτάνω το 69. Από 70 και μετά δεν βλέπω το 253 και όσο αυξάνω σιγά σιγά εξαφανίζονται μια μια και άλλες.

Re: Απάντηση: Plasma (& projector) calibration for dummies

Οκ, όλα καλά λοιπόν..Πάρε μια μέτρηση με λευκή καρτέλα να δούμε πόσο φως μετράς και μετά θα δούμε που θα το βάλουμε το κόντραστ.
66 CD/m2
19,2FTL
Mε Brightness 43
και contrast 70

Μετά από πείραγμα του μπλε και του κόκκινου στο 80 και στο 30 έκανα μια αρχική μέτρηση του greyscale για να δω τι θα μου δείξει. Ορίστε και η φωτογραφία. Πως σας φαίνονται οι ενδείξεις ;

Attachments

• grayscale1.jpg
    grayscale1.jpg
    126.7 KB · Views: 56