Μέχρι το Note 2,είχα στο κινητό το Navigon,το Sygic και το NDrive.
Δοκιμάζοντας και τα 3,είχα καταλήξει στο Navigon επειδή είχε κάθε φορά 3 διαδρομές προς επιλογή,αλλά και λόγω της ταχύτητάς του σε περίπτωση που από λάθος δεν ακολουθούσες την διαδρομη.
Με το Note 3,το Navigon σταμάτησε να λειτουργεί.
Κατέβασα μία νεότερη έκδοση,η οποία λειτουργεί μεν,είναι εξαιρετικά αργό όμως και κυρίως σου δείχνει άλλα αντί άλλων.
Αναγκαστικά λοιπόν πήγα στο Sygic,το οποίο σε περίπτωση λάθους,είναι βάστα Τούρκο να γιομίσω.
Δεν τα πολυξερω αλλα νομιζω οτι το note εχει πιο ισχυρο επεξεργαστη και μνημη ισως (?) απο το ταπεινο μου nexus s με 512 ram και μονοπυρηνο. ΑΝ δεν ηταν οντως καποια ασυμβατοτητα προγραμματος/συσκευης, ισως ηταν η ρυθμιση εξοικονομισης ενεργειας οπου μειωνει την ανανεωση εικονας οταν δεν ακολουθει καποια εντολη πλοηγησης.
Σε εμενα να καταλαβεις στο παραπανω κινητο, ο επαναυπολογισμος διαδρομης ειναι ενα κλικ πιο αργος απο το dont panic, και ο χαρτης υστερα απο την αλλαγη που ειχε εξ ορισμου (μειωση ανανεωσης εικονας) βλεπω σωστα την μετατοπιση χαρτη.
Δεν το εχω δοκιμασει το navigon σε μεγαλα ταξιδια να δω συμπεριφορα σε εθνικες, εξοδους κλπ αλλα επειδη το ειδα να εχει καλο αλγοριθμο σχεδιασμου διαδρομης μεσα στην Αθηνα, θεωρησα οτι και εκτος κανει καλη δουλεια.
Εχω την τελευταια βερσιον με χαρτες δευτερου εξαμηνου 2013 και ειναι σωστοι.
Προστεθηκε και εξ'ορισμου μια κοκκινη κουκιδα επανω στον δρομο που αναβει και ακους το μηνυμα "προσοχη κινδυνος" ή κατι τετοιο, οπου σε πληροφορει για καμερες στις λεωφορειο-λωριδες. Εχει και lane assist, μια χαρα.
Τα δυο μεγαλυτερα κακα του sygic ειναι οτι δεν εχει καλο αλγοριθμο σχεδιασμου διαδρομης και αν στριψεις αλλου μεχρι να σου ξανα κανει σχεδιασμο σου λεει τα παλαβα του, πότε αργει να τα πει και χανεις εξοδο κλπ.
Στα συν του, εχει δικο του HUD για να βλεπεις τις οδηγιες το βραδυ στο τζαμι στο παρμπριζ του αυτοκινητου και καποιοι θα το εκτιμησουν.
Φανταστικα γραφικα αλλα τι να τα κανεις αμα δεν σε παει σωστα.
Αν ειχε το dont panic διασταυρωσεις, ας εχει λιτο μενου και ισως του λειπουν καποια χαρακτηριστικα σε σχεση με αλλα, θα το εβαζα ξανα.
Μικρο, ελαφρυ και γρηγορο με σωστες οδηγιες.
Θα το ξανα εβαζα για δευτερο, αν δεν ηθελα τα εξτρα που δεν εχει. (HUD bluetooth voice, κλπ κλπ)
Το εγκατελειψαν αρκετοι λογω αδυναμιας υπολογισμου με διασταυρωση.
Το igo το δοκιμασα για λιγες μερες και δεν θυμαμαι γιατι το εβγαλα. Ισως ειχα βαλει μια βερσιον με τροποποιησεις που σου εδειχνε πολλα επανω στο χαρτη και ηταν πολυ βαρυ για το κινητο μου. (δεν θυμαμαι καλα την αιτια που το ξηλωσα)
Οποτε προσωπικα προς ωρας, εχω καλυφθει για τις δικες μου αναγκες (δεν πολυ χρησιμοποιω εξτρα οπως pois, hud κλπ) με το navigon και θα ψαχτω για αλλαγη μονο αν βρεθει κατι που να του ριχνει στα αυτια σε ολους τους καιριους τομεις που εγω χρειαζομαι.