Πλοήγηση στο Android

Φιλε στη Ροδο που εχω δοκιμασει και τους 3 χαρτες με μεγαλη διαφορα η NAVTEQ.

Στο igo μπορεις να βαλεις NAVTEQ , TOM TOM(TELEATLAS ) και EPSILON.

Τόσο καλό έγινε το iGo; Πριν μερικά χρόνια, προσπαθώντας να πάω απο τη Ρόδο στον Αρχάγγελο με έβγαλε σε κάτι χωματόδρομους που δεν τους είχε καν ο έντυπος χάρτης.
Ευτυχώς είχα 4x4.

Μια άλλη φορά επέμενε οτι πρέπει οπωσδήποτε να στρίψω μέσα σε ένα...ντοματόκηπο!

Η epsilon εστελνε τα δεδομενα στην tele atlas να τα ενσωματωσει στους χαρτες χωρων.
Δυστυχως απο οσο ειχα μαθει, κι αυτη με τη σειρα της επαιρνε τα δεδομενα απο τη γεωγραφικη υπηρεσια στρατου, με αποτελεσμα να εχεις χαρτες οτι ναναι.
Θυμαμαι σε ενα gps pioneer αυτοκινητου (avic-x1) ειχα βαλει το dvd με τους ευρωπαικους χαρτες (Ελλαδα και epsilon)
Και το gps μου ελεγε πηγαινε ευθεια και μπροστα μου υπηρχε ψιλο-μπαζωμενο ποταμι ετων. Οτι ναναι.

Δεν ξερω αν σημερα η teleatlas προμηθευεται την Ελλαδα απο την epsilon ή απο αλλη εταιρια ή η τελευταια αρχισε να κανει δρομολογησεις κλπ.
Παντως τωρα η teleatlas δινει καλα δεδομενα (σχετικα με καποτε) για την Ελλαδα. Ομως δεν τα παρακολουθω πλεον και δεν ξερω τι αλλαξε. (Απο τη μερα που πηρα android και πλοηγουμαι με Navigon παρατησα το gps του αυτοκινητου που ετσι κι αλλιως ειχε αχρηστους χαρτες.)

Εχω δοκιμασει και dont panic αλλα δεν εχει διασταυρωσεις , καθως και sygic οπου εχει καλα γραφικα, και σωστους χαρτες, αλλά ο αλγοριθμος σε παει απο οπου θελει και σε κανει βολτες.

Εν κατακλειδι: Σωθηκα με το Navigon οπου τρεχει ικανοποιητικα σε μονοπυρηνο (google nexus s) και πλεον δεν το αλλαζω.

To...multiple choice διαδρομών του Sygic το έχει άλλος πλοηγός; Πολύ με βολεύει, αντι να φτιάχνω τη διαδρομή μόνος μου.

Απάντηση: Re: Πλοήγηση στο Android

To...multiple choice διαδρομών του Sygic το έχει άλλος πλοηγός; Πολύ με βολεύει, αντι να φτιάχνω τη διαδρομή μόνος μου.

To navigon βγαζει και αυτο 3 και επιλεγεις.!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πλοήγηση στο Android

To Navigon μου φαίνεται τόσο δύσχρηστο σε σύγκριση με το Sygic που δεν το έχω ψάξει πολύ...

Δως του μια ευκαιρια. Εμενα παλι μου φαινεται αρκετα απθες κλπ, οταν οδηγω ΔΕΝ μπορω να τα βλεπω, ισα ισα μου χαλανε το οπτικο πεδιο επανω στο χαρτη. Και θελω παντα να ριχνω γρηγορες ματιες στην οθονη για να προσεχω στο δρομο.
Ειχα δοκιμασει και μια version (igo νομιζω) οπου εβαζες εξτρα οτι πληροφορια ηθελες, και 3d κλπ κλπ.
Αποτελεσμα...γεμισε η μικροσκοπικη οθονη του smartphone απο απειρες κουκιδες που δεν ηξερα και τι ειναι.

Δωστε μεγαλυτερη σημασια οχι τοσο στα υπεροχα γραφικα και πληροφοριες on screen, αλλα στην σωστη πλοηγηση πρωτα.
Τα αλλα ακολουθουν και δεν ξερω και κατα πόσο ο καθενας τα χρειαζεται για ειδικες αποστολες.

Παντως απο το 2005 που εδωσα 1800 ευρω για gps αυτοκινητου (δεν υπηρχαν ακομη τα φορητα) και δεν με πηγε ποτέ σωστα λογω της epsilon, σημερα οφειλω να παραδεχτω οτι λογω smartphone και με ενα καλο προγραμμα πλοηγησης (ή και περισσοτερα) εχουμε βολευτει και καλα και φθηνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα με το Navigon ήταν η χαμηλή ένταση των φωνητικών οδηγιών. Μέσα στην κίνηση και τον θόρυβο του αυτοκινήτου δεν τις άκουγα καθόλου.
Και, για να πω την αλήθεια, προτιμώ τα γραφικά το Sygic. Πρόβλημα χώρου δεν έχω, στο tablet το τρέχω.

Δυστυχως εγω δεν ακουω κανενα και για αυτο με βολεψε η μεταφορα ηχου του πλοηγου με bluetooth στο ακουστικο.
Το sygic το εχω δοκιμασει και το πιο προσφατο μαλιστα. Δυστυχως ακομη και σε αυτο η δρομολογιση εχει χοντρα σφαλματα ακομη. (ειχα διαβασει και αλλους χρηστες που το ανεφεραν.
Για να με παει π.χ. απο Καλλιροης στον Πυργο Αθηνων, αντι να βαρεσει την ευθεια, μου ζηταγε να στριψω καπου δεξια πριν το Παναθηναικο σταδιο και να παρω τα βουνα. Οποτε αυτος ηταν ο βασικος λογος που δεν το κρατησα.
Στις επανα δρομολογησεις επεμενε να παω πυργο Αθηνων μεσω...πατρας και εννοειται οτι δεν ειχα καποια ρυθμισης αποτροπης π.χ. διοδια, δακκτυλιο κλπ.

Στο συγκριτικό μου τεστ (Απο ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης έξοδος στην Εγνατία με πορεία ανατολικά) και τα δύο τα έκαναν θάλασσα σε μια τόσο απλή διαδρομή. Αντι να με βγάλουν απευθείας στον περιφερειακό χωρίς να μπω καν στην πόλη, προτείνουν να διασχίσω τη Θεσ\νίκη μέχρι τα Λαδάδικα και μετά να πάρω την Λαγκαδά για να βγω στην Εγνατία. Μιλάμε δηλαδή για 45+ λεπτά διαδρομή μέσα στην κίνηση αντί για 20 λεπτά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Μηπως βγαλετε την "Ταχυτερη διαδρομη" και ορισετε την "Κοντινη διαδρομη" ;

Μέχρι το Note 2,είχα στο κινητό το Navigon,το Sygic και το NDrive.
Δοκιμάζοντας και τα 3,είχα καταλήξει στο Navigon επειδή είχε κάθε φορά 3 διαδρομές προς επιλογή,αλλά και λόγω της ταχύτητάς του σε περίπτωση που από λάθος δεν ακολουθούσες την διαδρομη.
Με το Note 3,το Navigon σταμάτησε να λειτουργεί.
Κατέβασα μία νεότερη έκδοση,η οποία λειτουργεί μεν,είναι εξαιρετικά αργό όμως και κυρίως σου δείχνει άλλα αντί άλλων.
Αναγκαστικά λοιπόν πήγα στο Sygic,το οποίο σε περίπτωση λάθους,είναι βάστα Τούρκο να γιομίσω.

Μέχρι το Note 2,είχα στο κινητό το Navigon,το Sygic και το NDrive.
Δοκιμάζοντας και τα 3,είχα καταλήξει στο Navigon επειδή είχε κάθε φορά 3 διαδρομές προς επιλογή,αλλά και λόγω της ταχύτητάς του σε περίπτωση που από λάθος δεν ακολουθούσες την διαδρομη.
Με το Note 3,το Navigon σταμάτησε να λειτουργεί.
Κατέβασα μία νεότερη έκδοση,η οποία λειτουργεί μεν,είναι εξαιρετικά αργό όμως και κυρίως σου δείχνει άλλα αντί άλλων.
Αναγκαστικά λοιπόν πήγα στο Sygic,το οποίο σε περίπτωση λάθους,είναι βάστα Τούρκο να γιομίσω.

Δεν τα πολυξερω αλλα νομιζω οτι το note εχει πιο ισχυρο επεξεργαστη και μνημη ισως (?) απο το ταπεινο μου nexus s με 512 ram και μονοπυρηνο. ΑΝ δεν ηταν οντως καποια ασυμβατοτητα προγραμματος/συσκευης, ισως ηταν η ρυθμιση εξοικονομισης ενεργειας οπου μειωνει την ανανεωση εικονας οταν δεν ακολουθει καποια εντολη πλοηγησης.

Σε εμενα να καταλαβεις στο παραπανω κινητο, ο επαναυπολογισμος διαδρομης ειναι ενα κλικ πιο αργος απο το dont panic, και ο χαρτης υστερα απο την αλλαγη που ειχε εξ ορισμου (μειωση ανανεωσης εικονας) βλεπω σωστα την μετατοπιση χαρτη.

Δεν το εχω δοκιμασει το navigon σε μεγαλα ταξιδια να δω συμπεριφορα σε εθνικες, εξοδους κλπ αλλα επειδη το ειδα να εχει καλο αλγοριθμο σχεδιασμου διαδρομης μεσα στην Αθηνα, θεωρησα οτι και εκτος κανει καλη δουλεια.
Εχω την τελευταια βερσιον με χαρτες δευτερου εξαμηνου 2013 και ειναι σωστοι.
Προστεθηκε και εξ'ορισμου μια κοκκινη κουκιδα επανω στον δρομο που αναβει και ακους το μηνυμα "προσοχη κινδυνος" ή κατι τετοιο, οπου σε πληροφορει για καμερες στις λεωφορειο-λωριδες. Εχει και lane assist, μια χαρα.

Τα δυο μεγαλυτερα κακα του sygic ειναι οτι δεν εχει καλο αλγοριθμο σχεδιασμου διαδρομης και αν στριψεις αλλου μεχρι να σου ξανα κανει σχεδιασμο σου λεει τα παλαβα του, πότε αργει να τα πει και χανεις εξοδο κλπ.
Στα συν του, εχει δικο του HUD για να βλεπεις τις οδηγιες το βραδυ στο τζαμι στο παρμπριζ του αυτοκινητου και καποιοι θα το εκτιμησουν.

Φανταστικα γραφικα αλλα τι να τα κανεις αμα δεν σε παει σωστα.

Αν ειχε το dont panic διασταυρωσεις, ας εχει λιτο μενου και ισως του λειπουν καποια χαρακτηριστικα σε σχεση με αλλα, θα το εβαζα ξανα.
Μικρο, ελαφρυ και γρηγορο με σωστες οδηγιες.
Θα το ξανα εβαζα για δευτερο, αν δεν ηθελα τα εξτρα που δεν εχει. (HUD bluetooth voice, κλπ κλπ)
Το εγκατελειψαν αρκετοι λογω αδυναμιας υπολογισμου με διασταυρωση.

Το igo το δοκιμασα για λιγες μερες και δεν θυμαμαι γιατι το εβγαλα. Ισως ειχα βαλει μια βερσιον με τροποποιησεις που σου εδειχνε πολλα επανω στο χαρτη και ηταν πολυ βαρυ για το κινητο μου. (δεν θυμαμαι καλα την αιτια που το ξηλωσα)

Οποτε προσωπικα προς ωρας, εχω καλυφθει για τις δικες μου αναγκες (δεν πολυ χρησιμοποιω εξτρα οπως pois, hud κλπ) με το navigon και θα ψαχτω για αλλαγη μονο αν βρεθει κατι που να του ριχνει στα αυτια σε ολους τους καιριους τομεις που εγω χρειαζομαι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Δοκιμάζοντας και τα 3,είχα καταλήξει στο Navigon επειδή είχε κάθε φορά 3 διαδρομές προς επιλογή

Πως βγαίνουν αυτές οι 3 διαδρομές ρε παιδιά; Εμένα το Navigon μόνο μία μου βγάζει.

Μηπως ειναι καποια παλαιοτερη version και δεν το υποστηριζε παλια. ?
Παντως καθως εισαγεις αριθμο/οδο κλπ σου βγαζει στο χαρτη 3 διαδρομες με διαφορετικα χρωματα και εσυ επιλεγεις μια απο αυτες.
Αν δεν πατησεις τιποτα, νομιζω οτι υστερα απο λιγα sec, επιλεγει μονο του τη μεση επιλογη και ξεκινα την πλοηγηση.

MrFSLMJaRfNslW34rfpZWbg9Hc3s_pcLWjmYWs3SG8IhxHkBgKYukCU9ZWnFHoU58A=h900

Last edited:
Navigon Europe 4.9.2 έχω. Τόσο πολύ έχει αλλάξει μέχρι την 5.2.0;
Πάντως καμιά σχέση τα screenshots που βλέπω στο Play Store με αυτό που έχω. Πρέπει να αναβαθμιστώ.

Υ.Γ.: Δεν έπρεπε να βάλεις screenshot απο το συγκεκριμένο χάρτη. Με πλήγωσες :p

Νέος στο κόσμο του Android, λόγω αναγκαστικής αγοράς δίκαρτου για φιλοξενηθεί και να αξιοποιηθεί και η πρόσφατη "φοιτητική" προσφορά της wind, πρόσθεσα στο Wiko Darkmoon, που αγόρασα με μια προσφορά του γερμανικού Amazon και φαίνεται να είναι ίσως το πρώτο στην Ελλάδα, μερικές εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και το Sygic "δοκιμαστικά" και ενεργοποίησα τους χάρτες της Ελλάδας.

Στην προσπάθεια δοκιμαστικής πλοήγησης, σχεδίασα μερικές διαδρομές αλλά δεν φαίνεται να ξεκινάει η φωνητική πλοήγηση, αν και θυμάμαι ότι στην εγκατάσταση είχα δει μια ρύθμιση για την επιλογή φωνής (που δεν τη βρίσκω τώρα).

Κάνω κάτι λάθος ή δεν έχω ενεργοποιήσει κάποια ρύθμιση;
Κάθε βοήθεια από τους γνώστες, καλοδεχούμενη.

Επι χαρτου ηταν οι διαδρομες ή βγηκες κανονικα εξω???
Αν δεν βγεις εξω να δουλεψει το προγραμμα με το gps, νομιζω οτι φωνη δεν θα ακουσεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση Μιχάλη.
Φυσικά και βγήκα έξω και περπάτησα, έχοντας ενεργοποιήσει το GPS, και περίμενα κάτι να ακούσω αλλά δεν ...