Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Γάλεν, να δεις to Sicario.. αξίζει.
οπως και το 99 homes (που προτεινει ο φιλος avpap) εκπληκτικός ρυθμός, σε ενα θέμα που κόβει την ανάσα.

οπως και το 99 homes (που προτεινει ο φιλος avpap) εκπληκτικός ρυθμός, σε ενα θέμα που κόβει την ανάσα.

Συνφωνω. καταπληκτικο το Sicario. Δυνατο σεναριο. Δυνατο και το χτυπημα στο στομαχι. Και πολυ αληθινο απ'οτι λεγεται για την εκει κατασταση.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Nαι δες το.....(καταταγειτε μας ελεγαν καταταγειτε...):smash:
(Εχει παντως μια εξαιρετικη σεκανς στο Μεξικο που σε κραταει στην ακρη της πολυθρονας.Απο τις καλυτερες σκηνες που εχω δει τελευταια.Θυμιζει εντονα Μann.Aλλα μετα...)

Το θεμα του 99 Homes ειναι οντως επικαιρο αλλα κουβαλαγε πολυ λιμπεραλ διδακτισμο για τα γουστα μου.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

amour.jpg

Γ@μ@ τα.....

kubo-and-the-two-strings-is-a-film-that-will-be-appreciated.jpg

9.5/10 και εύκολα.
Σίγουρα όχι για μικρά παιδιά.
Από όπου και να το πιάσεις άρτιο.
Art, μουσική, concept, σενάριο, εύκολα για oscar καλύτερης ταινίας και όχι μόνο animation.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

amour.jpg

Γ@μ@ τα.....

σε πηραν τα γηρατεια;
ή απαγγέλεις ποίηση;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Nαι δες το.....(καταταγειτε μας ελεγαν καταταγειτε...):smash:
(Εχει παντως μια εξαιρετικη σεκανς στο Μεξικο που σε κραταει στην ακρη της πολυθρονας.Απο τις καλυτερες σκηνες που εχω δει τελευταια.Θυμιζει εντονα Μann.Aλλα μετα...)

Το θεμα του 99 Homes ειναι οντως επικαιρο αλλα κουβαλαγε πολυ λιμπεραλ διδακτισμο για τα γουστα μου.

τι λε ρε Mann;
λιμπεραλ διδακτισμο το 99 homes; :smash:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Werner!
μακάρι τα "γηρατεία" του να έχουμε...
προσεχώς into the inferno 2016..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σε μπελαδες με βαζεις.
Πανω που ειχα αποφασισει οτι το Sicario θα ειναι η ταινια του Βιλνεβ που δε θα κατσω να δω ποτε (μετα απο οσα ειχα διαβασει.)
Αλλα Βιλνεβ με το σεναριογραφο του Hell or High Water? Πως να αντισταθω τωρα?

Επειδή σου αρέσουν κάποια πράγματα δε σημαίνει ότι θα σου αρέσει και ο συνδυασμός τους. Σε μένα ας πούμε αρέσουν τα σταφύλια και το malt whisky. Αλλα το συνδυασμό malt whisky με σταφύλια λέω να μην τον δοκιμάσω.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

1221793440959622757.png

Πως μου είχε ξεφύγει τόσα χρόνια αυτή η ταινιάρα; Φοβερή πλάκα, απίστευτη σάτιρα των εγγλέζικων εμμονών (κηπουρική, μπισκότα, όμορφα αγροτόσπιτα κλπ.) Όλα τα λεφτά η πρώτη σκηνή, όπου ο ένας μετά τον άλλον οι Martin Freeman, Steve Coogan και Bill Nighy εξηγούν στον πρωταγωνιστή, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια λογια ότι φεύγει με δυσμενή μετάθεση στην Άνω Κωλοπετεινίτσα (αγγλιστί Sanford Glocesteershire), γιατί είναι τόσο καλός που κάνει όλους τους άλλους να φαίνονται άσχετοι :flipout: Ακόμη καλύτερο το Showdown στο τέλος όπου ξεφτιλίζονται όλα τα κλισέ των ταινιών δράσης του Χόλυγουντ. Δεν κάνει για παιδιά γιατί έχει σπλατεριές, οι μεγάλοι δείτε το άφοβα για να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα.

Φοβερή ταινία με τρελό γέλιο!!!

Δες το In Bruges με το Κόλιν Φάρελ, όχι ότι συγκρίνονται σαν ταινίες αλλά φοβερό βρετανικό χιούμορ!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Επειδή σου αρέσουν κάποια πράγματα δε σημαίνει ότι θα σου αρέσει και ο συνδυασμός τους. Σε μένα ας πούμε αρέσουν τα σταφύλια και το malt whisky. Αλλα το συνδυασμό malt whisky με σταφύλια λέω να μην τον δοκιμάσω.

Συμφωνοι.
Αλλα μιλαμε για σκηνοθετη και σεναριογραφο οχι για φετα και καρπουζι ή πουτιγκα και κρεας.
Η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει τοσα αντιφατικα για αυτη την ταινια που δε μπορω να μη σχηματισω και τη δικη μου αποψη.
Τωρα θα μου πεις... με τρωει κι εμενα λιγο.
Αλλα τι να κανω? Με ιντριγκαρουν συνηθως αυτα τα αμφιλεγομενα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει τοσα αντιφατικα για αυτη την ταινια που δε μπορω να μη σχηματισω και τη δικη μου αποψη.

Εχουμε κανενα λινκ απο καποια αρνητικη κριτικη; ρωταω γιατι ειναι μια απο τις αγαπημενες μου ταινιες των τελευταιων χρονων και θα ηθελα να διαβασω τι αρνητικα σχολια θα μπορουσε να κανει καποιος. Το μονο "αρνητικο" που μπορεσα να σκεφτω ειναι οτι η ιστορια ειναι "b-movie του κερατα", αλλα το ταλεντο των εμπλεκομενων την ανεβαζει σε αλλη κατηγορια. Αυτο με ειχε κανει να μπλεχτω και να θεωρησω οτι ο αδυναμος κρικος ηταν το σεναριο και ο σεναριογραφος. Μετα που ειδα το hell or high water ομως, εχω σχεδον πειστει οτι ειναι χαρακτηριστικο του συγκεκριμενου σεναριογραφου να μετατρεπει απλες (απλοϊκες; ) ιστοριες σε ενδιαφερουσες-δυναμικες. Στα εξτρας του hell or high water ειδα σε ενα μικρο κλιπακι που ειχε συνεντευξη του Sheridan οτι στην οικογενεια του εχει Texas Rangers κατι το οποιο σημαινει οτι γνωριζει καλα την "αισθηση" της συγκεκριμενης περιοχης. Αν θυμαστε, και στο sicario συμμετειχαν (εστω και λιγο) texas rangers.

Αρχισαν και οι Τεξανοι να γραφουν καλα δηλαδη.
Τα υστερα του κοσμου.:jester:

Οσο για αρνητικες κριτικες, να ρωτησουμε τον αγαπητο superfly. Δεν τον ειδα και πολυ ενθουσιασμενο...:p

Απο κριτικες για την ταινια που πετυχα κατα καιρους, αρκετοι ελεγαν οτι δικαιολογει τα αδικαιολογητα. Μιλουσαν για Αμερικανια σε ιδεολογικο επιπεδο...
Απλα, εχοντας δει και το Hell or high water πηρα θαρρος να δω και αυτο, γιατι απορω πως μπορει ο ιδιος ανθρωπος να εχει γραψει δυο τοσο εκ διαμετρου αντιθετα πραγματα. Μιλωντας παντα σε επιπεδο ιδεολογιας και πολιτικου στοχασμου, ετσι?

για την "αμερικανια σε ιδεολογικο επιπεδο" πραγματικα διαφωνω. Ισα ισα μαλιστα που κραζει και την πολιτικη των αμερικανων στο θεμα και τους τα χωνει. Καταλαβαινω τις ενστασεις για το σεναριο, τον χαρακτηρα της blunt (αν και ψιλοδιαφωνω) οπως επισης και το γεγονος οτι δεν "καταληγει" καπου, περα απο το οτι η κατασταση ειναι χαλια και δεν λυνεται. Καταλαβαινω ακομα και το "βαρεθηκα", ειναι αλλωστε δικαιωμα οποιουδηποτε να βαρεθει με οτιδηποτε.

τεσπα, δες το και ελα να μας τα πεις :)

Βασικα εγω εισεπραξα αυτο που εχω εισπραξει σε ολες τις ταινιες του Βιλνεβ (πλην Enemy).Οτι δεν ξερει τι ταινια θελει να κανει.
Και ναι μπορει να κρατα μια "κριτικη ματια" (sic) στις πολιτικες των αμερικανων αλλα δεν δισταζει στο τελος να γινει....Τσαρλς Μπρονσον.
Μαλλον βγηκε ο....Τεξανος στο σεναριογραφο.

@Auter για το Amour φταιει και το οτι γερναω,(μπορει) να φταιει και η ποιηση,μπορει να φταινε πολλα αλλα κυριως φταιει αυτος ο γ@μημενος ο Τρεντινιαν που ειναι η πιο εκφραστικη....παγοκολωνα στην ιστορια του σινεμα...:worshippy:
Ανατριχιαστικος πραγματικα....παναθεμα τονε...

Βασικα εγω εισεπραξα αυτο που εχω εισπραξει σε ολες τις ταινιες του Βιλνεβ (πλην Enemy).Οτι δεν ξερει τι ταινια θελει να κανει.
Και ναι μπορει να κρατα μια "κριτικη ματια" (sic) στις πολιτικες των αμερικανων αλλα δεν δισταζει στο τελος να γινει....Τσαρλς Μπρονσον.
Μαλλον βγηκε ο....Τεξανος στο σεναριογραφο.

@Auter για το Amour φταιει και το οτι γερναω,(μπορει) να φταιει και η ποιηση,μπορει να φταινε πολλα αλλα κυριως φταιει αυτος ο γ@μημενος ο Τρεντινιαν που ειναι η πιο εκφραστικη....παγοκολωνα στην ιστορια του σινεμα...:worshippy:
Ακόμα θυμάμαι την σκηνή που (έχει πεθάνει) μπαίνει στο σπίτι.. το νιώθουμε στο χώρο, πριν καν το μάθουμε..

Θυμάμαι όμως ότι κάποια στιγμή μπαίνει ενα περιστέρι και δεν μπορεί να το βγάλει έξω.. Εκεί τον έχασα..

..... φταιει αυτος ο γ@μημενος ο Τρεντινιαν που ειναι η πιο εκφραστικη....παγοκολωνα στην ιστορια του σινεμα...:worshippy:

Ο Τραντινιαν δεν μπορει εκτος απο τεραστειος ηθοποιος (του θεατρου ηδη) να ειναι και "ανατριχιαστικος", εφοσων του συνεβη οτι τραγικοτερο μπορει να συμβει σε εναν ανθρωπο.
Και νομιζω απο τοτε την κουβαλαει μεσα του αυτη την "ανατριχιλα" σε καθε του εκδηλωση.

Το εχει πει εξαλλου οτι το κουβαλαει μεσα του σε οτι κανει. Δηλαδη την τραγωδεια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν σε πιανω...Γιατι?

Μάλλον το "δεν" είναι εκ περισσού, εννοεί ότι ο Τρεντινιάν είναι ανατριχιαστικός ηθοποιός. Έχει χάσει δυο από τα τρία παιδιά του, το ένα πέθανε βρέφος, η δε κόρη του Μαρί δολοφονήθηκε από το φίλο της σε ηλικία 41 ετών το 2003. Όντως ότι τραγικότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μάλλον το "δεν" είναι εκ περισσού, εννοεί ότι ο Τρεντινιάν είναι ανατριχιαστικός ηθοποιός. Έχει χάσει δυο από τα τρία παιδιά του, το ένα πέθανε βρέφος, η δε κόρη του Μαρί δολοφονήθηκε από το φίλο της σε ηλικία 41 ετών το 2003. Όντως ότι τραγικότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο.

Α,οκ...
Το ηξερα για την κορη του btw...

Eχασε την κορη του ηθοποιο και αυτη του σινεμα την οποια σκοτωσε στο ξυλο (κυριολεκτικα) ο ντοπιος Ροκ ν ρολλ σταρ Μπερτραν Καντά. Το 2003.
Απο τοτε οπως ο ιδιος λεει παιζει οτι ζει, και οτι ζει το παιζει.
Οταν συνεβει το γεγονος ειχε πει με την πρωην γυναικα του, η αυτοκτωνουμε τωρα και οι δυο η συνεχιζουμε να παιζουμε για την Μαρι (και η Ναντιν Τρεντινιαν γυναικα του θεατρου ειναι, ολη η οικογενεια).

Οποτε αποφασισαν να ζησουν για να παιξουν "προς μνημην".
Γιαυτο δεν με παραξενευει που νιωυθεις αυτηντην ανατριχιλα.

Σημειωση ο Τραντινιαν εχει χασει 2 κορες.

Ειδου ο σουπερ σταρ τραγουδιστης των Noir Desir...ηταν τοσο ροκ που εδινε μαθηματα ηθικης σε ολους και δεν σηκωνε κουβεντα, οταν βγηκε απο την φυλακη ξαναεκανε δεσμο και η δευτερη συντροφος του αυτοκτονησε...Οταν σκεφτομαι κατι τετοια...
1612756-bertrand-cantat-et-son-groupe-950x0-1.jpg

και η Μαρί

220px-Marie_Trintignant_1962-2003.JPG

To θεμα με τον Τρεντινιαν ειναι οτι παντα με "ανατριχιαζε".
Κι ας επαιζε με ελαχιστα εκφραστικα μεσα γι'αυτο και τον ειπα παγοκολωνα.
Στο Amour χτες με τσακισε.Και αυτος και η ταινια.

Last edited: