Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για τον φίλο μου τον Γάλεν και όχι μόνο..
Προσωπικά συμφωνώ όχι γιατί τα λέει ωραία και θεωρείται γνωστής... αλλά γιατί η απελευθέρωση που δίνει στην γραφή και στον τρόπο που μπορεί κάποιος να κινηματογραφισει, είναι τουλάχιστον συγκινητική, ενώ νιώθεις ότι σε αυτά που πιστεύες/ένιωθες (έστω και αν δεν τα είχες κατανοήσει πλήρως ή τα είχες βάλει σε μια σειρά) δεν είσαι πια μόνος.

Φιλε Αυτέρ, εγω παλι σου προτεινω να διαβασεις και τα πιο ιστορικα και πολιτικα κειμενα του.
Ειναι ικανα να βοηθησουν οποιονδηποτε να διευρυνει τους οριζοντες του και να γινει πιο δεκτικος σε διαφορετικες αποψεις, γουστα και οπτικες γωνιες.
Μην αυτοπεριοριζεσαι με τα κειμενα του περι Τεχνης.
Εχει πολλα ακομα να προσφερει, καποια εκ των οποιων πιθανως τα εχεις πιο πολυ αναγκη...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Φιλε Αυτέρ, εγω παλι σου προτεινω να διαβασεις και τα πιο ιστορικα και πολιτικα κειμενα του.
Ειναι ικανα να βοηθησουν οποιονδηποτε να διευρυνει τους οριζοντες του και να γινει πιο δεκτικος σε διαφορετικες αποψεις, γουστα και οπτικες γωνιες.
Εχει πολλα ακομα να προσφερει, καποια εκ των οποιων πιθανως τα εχεις πιο πολυ αναγκη...

« Οι ειδικοί έχουν καταντήσει αχθοφόροι που κουβαλούν εφ´ όρου ζωής το ίδιο φορτίο, κάτι σαν γάιδαροι που τους φορτώνουν συνέχεια ξύλα, εάν τους αλλάξεις φορτίο π.χ. πέτρες, στυλώνουν τα ποδάρια και δεν κουνάνε ρούπι. Βέβαια έχω και εγώ μια πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη ειδικότητα, υποτίθεται πως είμαι «ειδικός» στην κινηματογραφική αισθητική, παρ´ όλο που πιστεύω πως όποιος ξέρει μόνο κινηματογράφο δεν ξέρει ούτε κινηματογράφο. Διότι ο «πούρους κινηματογράφικους» ανήκει στη συνομοταξία όλων των άλλων δυστυχισμένων «πούρων», που έγιναν «πούροι» ίσα ίσα για να βρουν μια δουλειά και να γίνουν ενδεχομένως καθηγητές στο πανεπιστήμιο. Και σε ένα έσχατο στάδιο κατάπτωσης να καταντήσουν ίσως και …ακαδημαϊκοί!»

http://voria-tis-athinas.blogspot.gr/2011/03/blog-post_27.html

Πολύ σωστή η παρατήρηση σου, το θέμα ειναι οτι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, αν εσύ νίωθεις έτσι επειδή απευθύνομαι σε εσένα ειναι άλλο πράγμα.
Οταν αναφέρω πχ οτι το σενάριο στις ταινίες ειναι απλά αφορμή για δημιουργεία και οτι δεν ειναι απαραίτητο/δεν χρείάζεται, δεν αποκλέιω το γεγονός οτι δεν βγαίνουν αριστουργήματα χρησιμοποιώντας σενάριο, το ιδιο και για την ηθοποιία κτλ εσύ τα βλέπεις μαύρο ή άσπρο και το αποδεικνύεις συνεχώς απομονώνοντας ένα σχόλιο πηγαίνοντας το στα άκρα.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...θουσες?p=1057986888&viewfull=1#post1057986888

καμία ταινία είδαμε;
:afro:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πολύ σωστή η παρατήρηση σου, το θέμα ειναι οτι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, αν εσύ νίωθεις έτσι επειδή απευθύνομαι σε εσένα ειναι άλλο πράγμα.
Οταν αναφέρω πχ οτι το σενάριο στις ταινίες ειναι απλά αφορμή για δημιουργεία και οτι δεν ειναι απαραίτητο/δεν χρείάζεται, δεν αποκλέιω το γεγονός οτι δεν βγαίνουν αριστουργήματα χρησιμοποιώντας σενάριο, το ιδιο και για την ηθοποιία κτλ εσύ τα βλέπεις μαύρο ή άσπρο και το αποδεικνύεις συνεχώς απομονώνοντας ένα σχόλιο πηγάινοντας το στα άκρα.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...θουσες?p=1057986888&viewfull=1#post1057986888

Βλεπω εβαλες και λινκ απο αλλο νημα. Μπραβο γιατι αποδεικνυεις μονος σου αυτο που λεω. Οτι προσπαθεις να πεισεις για την αποψη σου (και τα γουστα σου), οχι μονο εμενα, αλλα τους παντες με διαφορετικη αντιληψη απο σενα. Εκει δειχνεις και ποιος τα βλεπει ασπρα-μαυρα και ποιος επιδεικνυει ανοχη στη διαφορετικη αποψη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Βλεπω εβαλες και λινκ απο αλλο νημα. Μπραβο γιατι αποδεικνυεις μονος σου αυτο που λεω. Οτι προσπαθεις να πεισεις για την αποψη σου (και τα γουστα σου), οχι μονο εμενα, αλλα τους παντες με διαφορετικη αντιληψη απο σενα. Εκει δειχνεις και ποιος τα βλεπει ασπρα-μαυρα και ποιος επιδεικνυει ανοχη στη διαφορετικη αποψη.

σου έβαλα το παράδειγμα που δείχνει οτι αυτα που γράφω τα αντιλαμβάνεσαι ως κανόνες.. ασπρο, μαυρο..
αλλο λέω, για αλλα γράφεις εσυ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

σου έβαλα το παράδειγμα που δείχνει οτι αυτα που γράφω τα αντιλαμβάνεσαι ως κανόνες.. ασπρο, μαυρο..
αλλο λέω, για αλλα γράφεις εσυ...

To ενδεχομενο να εχω αντιληφθει τι λες και εσυ να μην εχεις αντιληφθει τι λεω εγω, σου περασε καθολου σα σκεψη?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To ενδεχομενο να εχω αντιληφθει τι λες και εσυ να μην εχεις αντιληφθει τι λεω εγω, σου περασε καθολου σα σκεψη?

ε πες μας τι λες γιατι δεν πιάνουμε τα λεπτά νοήματα..
:ears:

ρίξε μια ματιά το κειμενο του Ραφαηλίδη (δεν χρειάζεται ούτε να πληρώσεις, ούτε να πας μέχρι το βιβλιοπωλειο, thanks Shakinen!)
και πες μας που συμφωνεις και πού διαφωνείς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ε πες μας τι λες γιατι δεν πιάνουμε τα λεπτά νοήματα..
:ears:

ρίξε μια ματιά το κειμενο του Ραφαηλίδη (δεν χρειάζεται ούτε να πληρώσεις, ούτε να πας μέχρι το βιβλιοπωλειο, thanks Shakinen!)

Σε δυο νηματα το λεω, δυο μερες τωρα.
Αν κρινω απο τις απαντησεις των υπολοιπων, μια χαρα αντιληπτος εχω γινει.
Για να... πιασεις τα "λεπτα" νοηματα πρεπει και να θες. Αν δε θες να καταλαβεις, δε γινεται δουλεια... ο,τι και να κανει ο αλλος. Ειτε σου το γραψει, ειτε το πει με εικονες, ειτε με βιντεο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σε δυο νηματα το λεω, δυο μερες τωρα.
Αν κρινω απο τις απαντησεις των υπολοιπων, μια χαρα αντιληπτος εχω γινει.
Για να... πιασεις τα "λεπτα" νοηματα πρεπει και να θες. Αν δε θες να καταλαβεις, δε γινεται δουλεια... ο,τι και να κανει ο αλλος. Ειτε σου το γραψει, ειτε το πει με εικονες, ειτε με βιντεο.

πάλι κάνεις γενικολογηση και δεν απαντάς.
τί ειναι αυτό που θέλεις να πεις αλλα εγω δεν θέλω να καταλάβω;
δεν μπορείς να το γράψεις;

οι ερώτησεις παραμένουν (όχι μόνο εδώ αλλα και στα άλλα νήματα)..

Δεν έχεις τίποτα να χάσεις διαβάζοντας ενα μικρό βιβλίο.. αν δεν έχεις χρόνο, διάβασε μόνο για τον Σύγχρονο κινηματογράφο σελ 118 και μετά.

(κουραστικός mode off αλλα ίσως έτσι απαντήσεις χωρίς γενικεύσεις και αλλάζοντας θέμα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλ

πάλι κάνεις γενικολογηση και δεν απαντάς.
τί ειναι αυτό που θέλεις να πεις αλλα εγω δεν θέλω να καταλάβω;
δεν μπορείς να το γράψεις;

οι ερώτησεις παραμένουν (όχι μόνο εδώ αλλα και στα άλλα νήματα)..

...

Και οι απαντησεις παραμενουν και ας μην θελεις να τις δεις.
Up loipon...

... προσπαθεις να πεισεις για την αποψη σου (και τα γουστα σου), οχι μονο εμενα, αλλα τους παντες με διαφορετικη αντιληψη απο σενα. Εκει δειχνεις και ποιος τα βλεπει ασπρα-μαυρα και ποιος επιδεικνυει ανοχη στη διαφορετικη αποψη.

και ξανα up

για τελευταια φορα και οσο θες το λαμβανεις υποψη.
Δεν προκειται να επανελθω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία

Και οι απαντησεις παραμενουν και ας μην θελεις να τις δεις.
Up loipon...

και ξανα up

για τελευταια φορα και οσο θες το λαμβανεις υποψη.
Δεν προκειται να επανελθω.

Ευχαριστώ, μου έχεις απαντήσει με την σιωπή σου καθώς δεν έχεις καμία απαντήση και δεν έχεις ούτε την διάθεση να μου γράψεις με απλά λόγια τι θέλεις να πεις και δεν θέλω εγώ να ακούσω. Αλλα ούτε την διάθεση, να διαβάσεις 10 σελίδες και να μας πείς που συμφωνείς και που διαφωνεις;
τι προσπαθώ να πείσω ρε Γαλεν και σε ποιόν; για ποιό ακριβώς θέμα;

Το ότι έχουμε άλλα γούστα και απόψεις είναι γνωστό, και αποδεκτό. Μην χρησιμοποιείς τους άλλους ως καταφύγιο γιατί μπορούν και οι ίδιοι να γράψουν. Είμαι εδώ για διάλογο.

δηλαδή η απάντηση σου στο να διαβάσεις 10 σελίδες απο εδώ και να μας πείς που συμφωνείς και που διαφωνεις;
είναι τα παρακάτω ..

quote_icon.png
Originally Posted by Gal'en

... προσπαθεις να πεισεις για την αποψη σου (και τα γουστα σου), οχι μονο εμενα, αλλα τους παντες με διαφορετικη αντιληψη απο σενα. Εκει δειχνεις και ποιος τα βλεπει ασπρα-μαυρα και ποιος επιδεικνυει ανοχη στη διαφορετικη αποψη.

quote_icon.png
Originally Posted by Gal'en

Last edited:
Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Eιδα δυο ταινιες.

Η μια ειναι μπουρδα, και η αλλη αρκετα καλη.

Ξεκιναω με την μπουρδα. Οπου γιαυτο αξιζει και μικρη αφισα...

Ειναι το Assassin's Creed.

656caa11cdd0.original.jpeg

Ξεκινωντας απο το στορυ του, ειναι μια ψευτο-ιντριγκα ενος ψευτο-εσωτερισμου με ψευτο-κινητρα ψευτο-υποθεσης...σαν να ηταν απο χειροτερο Νταν Μπραουν.

Απορω ενας ηθοποιος οπως ο Fassbender τι πηγε να ανακατευτει εκει μεσα...

Παιξτε το παιχνιδι οσοι διασκεδαζετε με τετοια, και ξεχαστε το φιλμ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το αλλο που το βρηκα πολυ καλο και που δεν χανεις την ωρα σου βλεποντας το ειναι ενα Κορεατικο ιστορικο φιλμ περιπετειας και πολεμου συγκεκριμενα αφορα ενα πολυ σημαντικο επισοδειο του πολεμου της Κορεας. Την Επιχειρηση Χρωμιτη.

Με ενα γηρασμενο αλλα παντα γερό και αντρικιο, ορθο σαν πλατανο, Liam Neeson στον ρολο του στραταρχη McArthur.

Ο τιτλος του εργου ειναι Memory of War -

IMG_4128.jpg

η επισης αλλου βρισκεται με τον τιτλο Operation Chromite

IMG_4233.jpg

Ολοι οι Κορεατες ηθοποιοι ειναι καταπληκτικοι και ευχαριστιομαστε αλλη μια φορα να βλεπουμε πρωταγονιστες που μας ειναι αγνωστοι.

xfay.jpg

Βεβαια ο Liam ειναι λειαν πειστικος σαν Μακαρθουρ.

ob_56c6a4_mow.jpg

Last edited by a moderator:

Eιδα χτες το Austerliz του Abel Gance, φιλμ του 1960.

Ενδιαφερον γιατι μεσα σε λιγο χρονο μεταφερει αρκετες πληροφοριες για το ατομο Βοναπαρτη, και δειχνει ιντριγκες, συγκρουσεις και σχεδιασμους, που φερνουν καπως στην επιφανεια την ευφυΐα τοσο του στρατηγου οσο και του πολιτικου.

Το Αουστερλιτς καθαρα ειναι ενα δευτερο κομματι του φιλμ και το επιστεγασμα αυτου που θελει να δειξει ο σκηνοθετης, την κοφτερη προσωπικοτητα του ΝΑπολεοντα, του οποιου ανοιχτα εναι θαυμαστης οπως το αναφερει στην εισαγωγη του φιλμ, οτι θελει να ειναι αυτος ο ποιητης που θα γραψει κλπ...

Παντως παρ'ολα αυτα, τα ενδιαφεροντα, και τις πολυαριθμες προσωπογραφιες, το εργο ειναι πραγματικα της εποχης του...1960...δηλαδη περισσοτερο 50ς παρα 60ς και ως εκ τουτου μοιαζει λιγο ντατέ ( λειτουργικα η πρακτικα ξεπερασμενο ), λειπει ο ρεαλισμος, η δυναμικη, και η βια, και μοιαζει καπως edulcorέ ( ζαχαροποιημενο).

Επισης ο ηθοποιος που παιζει τον Ναπολεοντα μπορει να ξενισει λιγο, με καποια νευρικα gestuelles που μπορει να θυμισουν Λουϊ Ντε Φυνες.

Παντως αξιολογο και πρεπει να το δει καποιος που ενδιαφερεται για την Ιστορια.

Οι αφισες της εποχης :

en10185.jpg
19527176.jpg

Και καποιες εικονες

ob_3f04dd_napoleone-ad-austerlitz-pierre-mondy-a.jpg

pierre+mondy+austerlitz+abel+gance+1960.jpg

austerlitz-year-1960-france-italy-yugoslavia-martine-carol-pierre-j3d6rp.jpg

AUSTERLITZ_1960_DVDrip_by_Galmuchet_avi_snapshot.jpg

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Tα'χε πει καλυτερα για τον Ναπολεοντα ο ιδιος ο Γκανς το 1927 με την ομωνυμη ταινια.
Εδω 33 χρονια μετα του βγηκε "κουρασμένη",παρ'όλα αυτα βλεπεται μια χαρα....

Nαι μια χαρα βλεπεται. Ακομα καλυτερα αμα θελεις να "μαθεις" πραγματα και που σου μενουν, χωρις να περασεις απο τους τρεις τομους του Μαξ Γκαλλό.

Αλλα εχει αυτη την θεατρικοτητα, στησιμο ποζας και φωνης, υπερβολη της κινησης...εξ αλλου φυσικο ηταν εκεινη την εποχη. Ολοι οι ηθοποιοι ηταν του θεατρου και οι τεχνικες αυτες των 50ς.

Το πριν του Γκανς πριν 33 χρονια, ηταν ενα τεραστειο οικοδομημα που ετρεχε πισω του σε ολη του τη ζωη. Βγηκε πρωτη φορα το 27.
Συνεχιστηκε το 35...Νομιζω ηθελε να βγαλει κι αλλο και ειχαν φαληρησει οι παραγωγοι.

Βασικα στην Γαλλια το βλεπαν σε "σεάνς".

Με πολλες καινοτομιες που ισως κεπερνουσαν την εποχη τους, τοτε... αλλα μετα ξεπεραστηκαν απο την εποχη και το "χρωμα".

Τεραστεια συζητηση και ισως ενα ανθρωπινο και καλλιτεχνικο δραμα. Με την ορθη σημασια. Αυτο του να τρεχεις να πιασεις κατι που σε ξεπερνα κατι πολυ μεγαλυτερο, οπου δεν γινεται. Και να το δωσεις στο πανι...
Και εκει που εβλεπες η νομιζες οτι εισαι..."πρωτοπορος", να εχεις κολησει και να δεις να σε ξεπερνανε πραγματα. Χωρις να λαβουμε υποψιν τον Πολεμο που τους επεσε στο κεφαλι.

Σ'αυτο το πρωτο κεφαλαιο ειχε παιξει και ο Αντονεν Αρτώ. Ο ποιητης. Επαιζε τον ρολο του Μαρα. Και εγω χρονια τον περδευα με τον πρωταγωνιστη ( Αλμπερ Ντιεντονέ )...τοσο μου φαινονταν και οι δυο "κατηλειμενοι" και αλλοπαρμενοι που τους μπερδευα.

Μια χαρα βλεπεται αλλα για οποιον εχει ορεξη και μερακι για την ολη εποχη και την ιστορια. Αλλοι μπορει να δυσκολευτουν να το δουν.

Last edited:

MV5BNTU4MjkzNTY0OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDI5ODIxNg@@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

The Ides of March (2011)

O Clooney σκηνοθετει .. Clooney. Παρα πολυ καλο καστ που περιλαμβανει evan rachel wood, paul giamatti, ryan gosling, marisa tomei και τον Seymour Hoffman. Οταν την ειδα πρωτη φορα, τοτε που ειχε βγει, δεν με ειχε ξετρελλανει. Ισως περιμενα κατι πιο εντυπωσιακο, κατι πιο δραματικο. Τωρα που το ξαναειδα μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ. Το ταξιδι ενος political operative απο τον ιδεαλισμο στον κυνισμο. Λεπτοι στρατηγικοι χειρισμοι απο τον Paul Giamatti που καταβροχθιζει τις σκηνες στις οποιες παιζει και μια εξαιρετικη σκηνη "ποκερ" μεταξυ Clooney και Gosling... το "Let's play this out..." με αφησε με κομμενη την ανασα. Εχω μια αγαπη προς τα πολιτικα θριλλερ οποτε δεν ηθελε και πολυ για να "δεσει το γλυκο".

Σειρα εχει το Goodnight Night, and Good Luck το οποια εχω να δω απο τοτε που βγηκε.

Πιστευω οτι τα good night, and good luck, syriana και the ides of march κανουν μια πολυ ενδιαφερουσα τριλογια με ταινιες πολιτικου περιεχομενου που αξιζουν το χρονο σας.

Προχτες ειδα για πεμπτη ισως φορα αφου περνουσε στην ΤΒ το 1984 και δεν εβρισκα τιποτα καλυτερο απο τις νεες προτασεις για να δω.

MV5BMWFkNzIzNDUtNWI1Mi00ODA2LTgyMTMtYTZiYWMxMDFlNmNhL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_UY1200_CR86,0,630,1200_AL_.jpg

5*/ 5 ( πρωτη φορα βαζω..."βαθμο" και ισως τελευταια, αλλα ετσι το αισθανομαι εναντια σε ενα ειδους σνομπισμο που ειχα την εντυπωση οτι ειχε δημιουργηθει και οπως τον ειχα αισθανθει τοτε).

Θυμαμαι οταν ειχε βγει, ημουν πολυ νεος, και δεν καταλαβαινα γιατι ο τυπος γενικα ( ο Ελληνικος) το ειχε παρει απο τα μουτρα, και ενω ειχα διαβασει το βιβλιο.
Το φιλμ ειναι πολυ πιστο στο ολο imaginaire του συγγραφεα.
Και σημερα ακομα μου κανει εντυπωση, αν και εχω πλεον καποιες υποψιες το γιατι.

image-w1280.jpg

Ο Χαρτ ειναι καταπληκτικος στον ρολο, δεν θα μπορουσε να υπαρξει πλεον αλλος...αλλα ο Ριτσαρντ Μπαρτον σε εναν απο τους τελευταιους ρολους του δινει ρεσιταλ.

big-brother-1984.jpg

Οποιος δεν το εχει δει πρεπει να το δει. Και οχι μονο.

-----------------------------------------------------------

Αποψε αρχισα να βλεπω ενα φιλμ του 69, ονοματι Shark με τον Burt Reynolds, και βγαλμενο απο ενα μικρο μυθιστορημα ονoματι "His Bones are coral"

Δυσκολα το παλευω...
Τελικα σκεφτομαι : καμμια τεχνη δεν γερναει....εκτος ισως απο το σινεμα. Αν δεν ειναι αριστουργημα βλεπεις ολες τις ρυτιδες και το βαρος του χρονου μπορει να το κανει να σερνεται. Γιατι ισως καμμια δεν ειναι τοσο εξαρτωμενη απο αλλους, εξωτερικους παραγοντες τελειοποιησης και κυριως αυτης της τεχνικης.

Eιδα ενα φιλμ που μου κρατησε το ενδιαφερον απ την αρχη ως το τελος γιατι η ιστορια του ειναι καταπληκτικη. Και βεβαια καποιες φορες η πραγματικοτητα ξεπερναει την φαντασια, αληθηνη και τολμω να το πω αγνωστη.

Μια απο τις "πρωτες επεμβασεις" του ΟΗΕ. Θα εκπλαγητε απο καποια γεγονοτα.

Η πολιορκια της Ζαντοτβιλ
( The siege of Jadotville )

the-siege-of-jadotville-movie-poster-01-1200c397900.jpg

CsjaW_oXYAAqg3s.jpg

Ενα μικρο Ιρλανδικο στρατιωτικο αποσπασμα μεγεθους λοχου+ νομιζω παιρνει σαν αποστολη απο τον ΟΗΕ να παει στην Κατανγκα του Κονγκο, οπου εχουν ξεσπασει ως συνηθως εξεγερσεις, δολοφωνιες, βιαιοπραξιες, αποσχισεις κλπ...

Και πανε...

Το προτεινω ανεπιφυλακτα για οσους ενδιαφερονται για ιστορια, περιπετεια, ανθρωπινη υπερβαση, και...φυσικα σινεμα.

Eιδα τον Κοκκινο Βαρωνο τελευταιας κοπης.

600x800_215426.jpg

Ο νεαρος που υποδειεται τον ρολο ειναι ωραιος και συμπαθεστατος...αλλα κατα τη γνωμη μου λιγο too much...

Πολυ ρομαντισμος συναισθημα και "ανθρωπισμος" που δεν νομιζω οτι ταιριαζε με το ιστορικο προσωπο.
Παρουσιαζει μαλιστα τον θανατο του σαν ενα ειδους...θυσια αυτοκτωνια ληψη συνειδησης η δε ξερω και γω τι αλλο...

Μετρια.

Αυτο που μου αρεσε ηταν κυριως η βαφη των αεροπλανων που δειχνει το καθενα ( και οχι μονο του Φον Ριχτχοφεν) βαμενο συμφωνα με τα γουστα του πιλοτου, με πολυ φαντασια τοσο που μερικες φορες μοιαζουν με συγχρονη τεχνη. Δεν ξερω βεβαια αν αυτο εχει ιστορικη βαση η ειναι παλι ποιητικη αδεια.
Οπως επισης δειχνει το σμηνος του Βαρωνου σαν ενα πραγματικο ρεμπελ-ασκερι. Οτι θελει φοραει ο καθενας αλλος παει με σκουφια αλλος με πολυχωμο πουλοβερ...μονο κανα αρκουδακι δεν λειπει. Δεν ξερω παλι αν εχει ιστορικη βαση.

Και τελικα η κινηση των αεροπλανων στις αερομαχιες μου φανηκε λιγο σπασμωδικη-σπαστικη. Αναρωτιεμαι αν ειναι προβλημα των γραφικων η ετσι πετουσαν και καναν μανουβρες τοτε τα διπλανα και τριπλανα ; Δεν εχω απαντηση προσωπικη αλλα εχω τις αμφιβολιες μου γιατι φαινεται πολυ αποτομη η κινηση για ενα πετουμενο που πρεπει να διατηρηθει στον αερα.

Κατα τ'αλλα τα προσωπα που παιζουν ειναι συμπαθητικα και αρχιζεις να τ'αγαπας...οποτε τοσο το χειροτερο ;)

H μουσικη πολυ καλη.

original-466286-182.jpg

Παντως στο τελος αναρωτιεσαι..."εμαθα τιποτα ;" και η ερωτηση παραμενει :drool:

Μετρια λοιπον.

Είδα πρόσφατα το Incendies (2010) και το βρήκα εξαιρετικό.

MV5BMjEyNTA3Njk4M15BMl5BanBnXkFtZTcwMzkzMzY3Mw@@._V1_UY268_CR2,0,182,268_AL_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1255953/

Αν και ο Villeneuve, έγινε γνωστός για το Prisoners, αυτό μου άρεσε περισσότερο.

Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα σπαρακτικό δράμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για τους φίλους του είδους.