Ποια θεωρείτε καλύτερα αναψυκτικά;

Ναι, αλλά η γεύση της Pure Cola δεν λέει.

Η Green Cola έχει αλλάξει τουλάχιστον 3 φορές συνταγή. Η πρώτη -με τεχνιτές γλυκαντικές χωρίς στέβια- ήταν κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σε γεύση. Η δεύτερη -η πρώτη έκδοση με στέβια- ήταν πολύ πικρή σε επίγευση, χαρακτηριστικό της στέβια. Στην τρίτη η πικρίλα έχει φύγει, αλλά πάλι δεν μου αρέσει τόσο όσο η Coca Cola Zero, ενώ η αρχική συνταγή ήταν ανώτερη.

Γενικά γελάω με τη χρήση της στέβια, αφού στα περισσότερα σκευάσματα νομίζω ότι μπαίνει μόνο και μόνο για να την βάλουν στν ταμπέλα, ενώ η βασική γλυκαντική ουσία είναι οι συνθετικές ενώσεις που αναγράφονται στο κουτί. Πρόσφατα είδα την "Κύκνος κέτσαπ με στέβια". Επειδή η γυναίκα μου έχει φτιάξει κέτσαπ αποκλειστικά με στέβια και ήταν πολύ νόστιμη, διάβασα το μπουκάλι. Είχε ζάχαρη, τη μισή περιεκτικότητα από την κανονική, αλλά και πάλι ήταν ζάχαρη.

Από αναψυκτικά, κι εγώ προτιμώ την πορτοκαλάδα Λουξ, ίσως γιατί ήμασταν με τον Μαρλαφέκα στο πανεπιστήμιο την ίδια εποχή και τη συνήθησα. Είναι λίγο πιο γλυκιά από άλλες, αλλά έχει και περισσότερο χυμό και λιγότερο ανθρακικό. Στη λεμονάδα προωτιμώ τη συνταγή της ΕΨΑ, αν και η νέα Μπλέ με στέβια είναι αρκετά καλή. Όπως έδειξε η ΕΨΑ, η χρήση της στέβια στη λεμονάδα έχει θετικά αποτελέσματα, αφού η πίκρα ενισχύει τη γεύση του λεμονιού.

Το τονικ είναι το αγαπημένο μου, αλλά δεν έχω βρει ακόμα τον σωστό συνδυασμό όπως τον θυμάμαι από την αγγλία. Συνήθως παίρνω το Σουέπς. Το ίδιο και στο Μπίτερ Λέμον (μια συνταγή που απορώ γιατί δεν τον έχουν δοκιμάσει οι ελληνικές εταιρίες).

Ναι, αλλά η γεύση της Pure Cola δεν λέει.

Η Green Cola έχει αλλάξει τουλάχιστον 3 φορές συνταγή. Η πρώτη -με τεχνιτές γλυκαντικές χωρίς στέβια- ήταν κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σε γεύση. Η δεύτερη -η πρώτη έκδοση με στέβια- ήταν πολύ πικρή σε επίγευση, χαρακτηριστικό της στέβια. Στην τρίτη η πικρίλα έχει φύγει, αλλά πάλι δεν μου αρέσει τόσο όσο η Coca Cola Zero, ενώ η αρχική συνταγή ήταν ανώτερη..

Εμενα μου αρεσει η pure σαν γευση.

Ρωτησα καποιον απο την green cola γιατι η coke zero (που επισης πινω ως πρωτη επιλογη) δειχνει να εχει τοσο πολυ ανθρακικο

Μου απαντησε οτι δεν εχει περισσοτερο. Απλα επειδη χρησιμοποιουν φωσφορικο οξυ στην zero εχει την ιδιοτητα να "ανοιγει" καποιους πορους γευστικους και ετσι η αισθηση του ανθρακικου γινεται αντιληπτη πολλαπλασια......

...Ενισχύουμε ελληνικά προϊόντα: Λούξ, Γκρήν Κόλα,κλπ. Έχουν κάποιοι δουλειά ακόμα στον τόπο τους. Μη τους τη στερήσουμε με εισαγόμενες αηδίες!

Μετά απο χρόνια κατανάλωση άπειρης zero, τελικά κατέληξα!
Νεράκι κύριοι. το υπερκαλύτερο, αναψυκτικό δεν είναι, αλλά οκ.
Στην ανάγκη, στην μεγάλη ανάγκη που το ανθρακικό είναι απαραίτητο, μόνο zero.
Όσο περισσότερο τα αποφεύγουμε πάντως, τόσο το καλύτερο για την υγεία μας.

Όλες τις σόδες και τα ανθρακούχα νερά και καμία που και που πορτοκαλαδίτσα λεμοναδίτσα έψα
Το νερό πηλίου της δίνει μιά ξεχωριστή γεύση.

Απάντηση: Re: Ποια θεωρείτε καλύτερα αναψυκτικά;

...Ενισχύουμε ελληνικά προϊόντα: Λούξ, Γκρήν Κόλα,κλπ. Έχουν κάποιοι δουλειά ακόμα στον τόπο τους. Μη τους τη στερήσουμε με εισαγόμενες αηδίες!

Σωστός ο παίχτης

Ωπ...μαλλον δεν εχεις πιει Σαριζα.....καιει την γλωσσα!!!

Μη μου λες τέτοια γιατί δεν την βρίσκω εδώ πάνω. Αν ξέρει κάνεις που μπορώ να την βρω στη Θεσσαλονίκη ας μου πει να πάω να πάρω μερικές. Βλέπω online ότι είναι προϊόν της Ανδρου αλλά εμφιαλώνεται στον Πειραιά.

Το ότι είναι κάτι εισαγόμενο δεν το κάνει αυτόματα και αηδία. Αν π.χ μου αρέσει πιο πολύ μια ελληνική λεμονάδα από ότι μια ξένη...φυσικά και θα πάρω την ελληνική....αλλά αν μου αρέσει η π.χ η Coca Cola δεν θα κάτσω και να πείσω τον εαυτό μου ότι μου αρέσει μια ελληνική cola άπλα για να Είναι ελληνική. Αξιοκρατικά πράματα.... το καλύτερο κατά την άποψη μου προϊόν θα κερδίσει και το ευρώ μου.

Αντιθέτως, εμένα μου αρε´σει η σόδα ΛΟΥΞ γιατί είναι η μόνη που δίνει την αίσθηση μεταλλικού νερού κι όχι απλής σόδας. Και με ξεδιψάει πάρα πολύ καλά. Οφείλω όμως να πώ ότι από όλα τα ανθρακούχα μεταλλικά βρίσκω το San Pellegrino ασυναγώνιστο. Εκτός από ένα που ήπια στην Σερβία και που ήταν πραγματικά τέλειο, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να το προφέρω...

Re: Απάντηση: Ποια θεωρείτε καλύτερα αναψυκτικά;

Μετά απο χρόνια κατανάλωση άπειρης zero, τελικά κατέληξα!
Νεράκι κύριοι. το υπερκαλύτερο, αναψυκτικό δεν είναι, αλλά οκ.

Το καλοκαιρακι γεμιζω με παγακια ενα τεραστιο ποτηρι νερο ριχνω και μια λεπτη φετα λεμονι και εχεις ενα υπεροχο αναψυκτικο πολυ πιο καθαρο απο οτιδηποτε και φυσικα σχεδον τσαμπα.

Πριν χρόνια έπινα σε τρελά αναψυκτικά.
Κάθε μέρα.
Εδώ και 15 περίπου χρόνια είμαι καθαρός από οποιαδήποτε κόλα.
Έχω ξεχάσει και τη γεύση.
Βασικά δεν πίνω ούτε καφέ οπότε η καφεΐνη δεν πολυβρίσκεται στο σώμα μου.
Αναψυκτικά δυστυχώς πίνω ακόμη Πορτοκαλαδες η Sprite αλλά κάνω προσπάθεια να τις κόψω και αυτές.
Δε βοηθούν σε τίποτα.

Αντιθέτως, εμένα μου αρε´σει η σόδα ΛΟΥΞ γιατί είναι η μόνη που δίνει την αίσθηση μεταλλικού νερού κι όχι απλής σόδας. .
Και γω αυτη πινω.....η αμεσως καλυτερη απο τη Σαριζα και την βρισκω και πολυ πιο ευκολα!

Αντιθέτως, εμένα μου αρε´σει η σόδα ΛΟΥΞ γιατί είναι η μόνη που δίνει την αίσθηση μεταλλικού νερού κι όχι απλής σόδας. Και με ξεδιψάει πάρα πολύ καλά. Οφείλω όμως να πώ ότι από όλα τα ανθρακούχα μεταλλικά βρίσκω το San Pellegrino ασυναγώνιστο. Εκτός από ένα που ήπια στην Σερβία και που ήταν πραγματικά τέλειο, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να το προφέρω...

Το San Pellegrino είναι αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο όνομα στο ανθρακούχο νερό παγκοσμίως (δοκίμασε και την Limonata! είναι πολύ καλή και είναι η μονή από τις εμπορικές που περιέχει πάνω από 15% φυσικό χυμό λεμονιού....τα αλλά τα δοκίμασα αλλά είναι πολύ περίεργα για τα γούστα μου). Προσωπικά σόδα δεν πίνω σκέτη πολύ συχνά και συνήθως την χρησιμοποιώ όπου χρειάζεται σε cocktail. Το Pellegrino έχει ένα πολύ εύγευστο αλλά και διακριτικό προφίλ που όμως χάνεται μόλις προσθέσεις οτιδήποτε άλλο στο mix (ακόμα και 2-3 παγάκια μονάχα να βάλεις μέσα, μετά από ένα λεπτό θα διαπιστώσεις ότι πίνεις σχεδόν ένα απλά εύγευστο νερό) Η Σουρωτή, επειδή είναι τούμπανο στο ανθρακικό είναι από τις λίγες που καταφέρνουν να κάνουν bubbly ακόμα και cocktail που έχουν μέσα σιρόπια :flipout: ωστόσο, έχεις δίκιο, σκέτη μοιάζει άξεστη μπροστά στο San Pellegrino.

Τώρα όμως έχω φαγωθεί να βρω την Σάριζα.....

Ότι αναψυκτικό βγάζει η Κάμπος (από τη Χίο).

Επίσης τα Θεσσαλικά Εψα και Κλιάφα.

Έψα σταθερή αξία! Κλιάφα δεν έχω πετύχει σε μάρκετ κοντά μου. Κάμπο Χίου λεμονάδα όμως είδα πριν μια εβδομάδα σε μαγαζί ακριβώς δίπλα μου....βουρρ στο μάρκετ!

Last edited:
Το κακό είναι ότι την βγάζει σε μπουκάλι 250ml είναι λίγο ειδικά για εστιατόριο

Σαν την γκαζόζα από τα Τεμένια δεν έχει!
δε ξέρω τι βάζουν μέσα οι σύντεκνοι, αλλά είναι ιδιαίτερη γεύση που δε βρίσεις αλλού.

Κάμπος μανταρίνι-σαγκουίνι δαγκωτό.

Κατά τα άλλα, κοκακόλα κλασική (μέχρι να κοπούν οι ζάχαρες)

Έψα σταθερή αξία! Κλιάφα δεν έχω πετύχει σε μάρκετ κοντά μου. Κάμπο Χίου λεμονάδα όμως είδα πριν μια εβδομάδα σε μαγαζί ακριβώς δίπλα μου....βουρρ στο μάρκετ!

Αναφερόμουν κυρίως στα αναψυκτικά της Κάμπος. Έχουν μια παλιομοδίτικη γεύση, ειδικά η πορτοκαλάδα. Στα S/M της Θεσσαλονίκης βρίσκεις κυρίως τους χυμούς της Κάμπος. Εξαιρετικοί και αυτοί βέβαια. Αλλά αναψυκτικά δεν έχω βρει.