Ποια θεωρείτε καλύτερα αναψυκτικά;

Τυχαία μου πρότεινς το γκαρσόνι σε μια καφετέρια να πιω αυτό και έπαθα πλάκα. Πολύ εύγευστο, αρωματικό και ξεδιψαστικό. Αν το πετύχετε αξίζειμια δοκιμή.

Κάμπος μανταρίνι-σαγκουίνι δαγκωτό.

Κατά τα άλλα, κοκακόλα κλασική (μέχρι να κοπούν οι ζάχαρες)

Φανταζομαι γνωριζεις πως ενα κουτακι κοκα κολα εχει 9 κουταλιες του γλυκου ζαχαρη... https://www.google.com/search?q=how....69i57j0l5.13744j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Πώς πινετε τοση ζαχαρη βρε παιδια? Απο οτι ξερω ολα τα αναψυκτικα εχουν πολλες γλυκαντικες ουσιες και σε μεγαλη ποσοτητα. Δειτε το That Sugar Film για περισσοτερα

(Σορρυ που σας την σπαω...)

Ετσι ειναι, τα αναψυκτικα δεν ειναι για καθε μερα ουτε και φυσικα να πινεις αρκετα...

Προσωπικα θα πιω αναψυκτικο μια φορα το μηνα κι αν...

... αλλά το νήμα έχει τίτλο " ποια θεωρούμε καλύτερα αναψυκτικά" και όχι "πόσο βλαβερά είναι τα αναψυκτικά".....εσείς που δεν πίνετε προφανώς και θα ζήσετε λίγο παραπάνω, το θέμα είναι πιο αναψυκτικό πίνετε όποτε και όταν πίνετε :flipout:

Πρεπει να σκεφτεις ΣΟΒΑΡΑ ... την στεβια. :smash:
Δεν ειναι κατασταση αυτη .... :laugh: .... α πα πα !
Οχι ανθρωπου που θελει να ζησει πανω απο τα 60.

Διατηρησε την γλυκοζη σου .... σε παλεψιμα επιπεδα (για την καρδια σου).

Οσον αφορα την στεβια .... ΝΑΙ .... ειναι λιγο πικρη τους πρωτους δυο μηνες.
Μετα (οπως καθετι που συνηθιζει ο οργανισμος) θα την νιωθεις πολυ γλυκια.
Δεν ειναι αλατι η στεβια ... ουτε πικρη οπως λενε καποιοι εδω μεσα.
Απλα θελει επιμονη να την συνηθισουν οι γευστικοι σου καλυκες.

Θοδωρα .... κανε κατι .... 7 κολες ειναι για διαστημα ΕΝΟΣ ετους !

Ριξε μια ματια και εδω > http://www.healthyliving.gr/2014/02/14/zaxarh-ygeia-kindynos/

Μανο δεν σώζεσαι με την στεβια, θέλει και καλή διατροφή και γυμναστική και ένα κάρο άλλα και δεν κάνω τίποτα από αυτά.... το να κόψει κάποιος τα αναψυκτικά και να τρώει 50 φέτες bacon την βδομάδα, όπως εγώ δεν κάνει καμιά διαφορά. Για σένα που τα κάνεις όλα σωστά ακόμα και αν κόψεις 4-5 κουτάκια παίζει και να κάνει διάφορα....αλλά ας μην βγαίνω και γω εκτός θέματος

Τολμα μισο βηματακι την φορα .... κανεις δεν σου ζητησε σαλτο απο το ισογειο στην ταρατσα.
Ουτε εγω ξεκινησα να προσεχω τα παντα .... μεχρι που (πριν 5 χρονια) ειδα μια χοληστερινη 290 !
Πρεπει να φτασεις εκει ?

Οσο για την ΕΨΑ που ειπαν μερικοι οταν κυκλοφορουσε σε λιγους νομους ηταν πολυ καλυτερη απ οτι σημερα που βρισκεται σε ολη την Ελλαδα...

Επισης το καλυτερο μεταλλικο νερο ειναι το ΘΕΟΝΗ...

...όντως το Θεονη κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο νερού πριν λίγους μήνες στην Αμερική, αλλά έχει κερδίσει και στο παρελθόν πάρα πολλά βραβεία σε blind test........και το Figi, που θεωρούταν και καλα το standard fancy νερό, βγήκε τελικά ότι ήταν από τα πιο μάπα......στο νερό τουλάχιστον τους σκίσαμε όλους!

Φανταζομαι γνωριζεις πως ενα κουτακι κοκα κολα εχει 9 κουταλιες του γλυκου ζαχαρη... https://www.google.com/search?q=how....69i57j0l5.13744j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Πώς πινετε τοση ζαχαρη βρε παιδια? Απο οτι ξερω ολα τα αναψυκτικα εχουν πολλες γλυκαντικες ουσιες και σε μεγαλη ποσοτητα. Δειτε το That Sugar Film για περισσοτερα

(Σορρυ που σας την σπαω...)
Εδω λεει για 7 κουταλιες...
http://www.coca-cola.co.uk/faq/how-much-sugar-is-in-coca-cola

Βασικα το θεμα δεν ειναι οι κουταλιες ζαχαρης αλλά οι θερμιδες κλπ... πχ οι μπυρες εχουν περισσοτερες θερμιδες απο ενα κουτακι coca cola (παντα συγκρινουμε την ιδια ποσοτητα) οπως και το κρασι στην ιδια παντα ποσοτητα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν εχω επιβεβαιωσει αυτα που αναφερονται στο αρθρο αλλά...
Green Cola; Όχι Ακριβώς. Δεν διαφέρει και Πολύ από την Coca Cola.
http://natofao.blogspot.gr/2013/06/green-cola-coca-cola.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πρεπει να σκεφτεις ΣΟΒΑΡΑ ... την στεβια. :smash:
Δεν ειναι κατασταση αυτη .... :laugh: .... α πα πα !
Οχι ανθρωπου που θελει να ζησει πανω απο τα 60.

Διατηρησε την γλυκοζη σου .... σε παλεψιμα επιπεδα (για την καρδια σου).

Οσον αφορα την στεβια .... ΝΑΙ .... ειναι λιγο πικρη τους πρωτους δυο μηνες.
Μετα (οπως καθετι που συνηθιζει ο οργανισμος) θα την νιωθεις πολυ γλυκια.
Δεν ειναι αλατι η στεβια ... ουτε πικρη οπως λενε καποιοι εδω μεσα.
Απλα θελει επιμονη να την συνηθισουν οι γευστικοι σου καλυκες.

Θοδωρα .... κανε κατι .... 7 κολες ειναι για διαστημα ΕΝΟΣ ετους !

Ριξε μια ματια και εδω > http://www.healthyliving.gr/2014/02/14/zaxarh-ygeia-kindynos/

Το θεμα δεν ειναι η ζαχαρη στα αναψυκτικα αλλά γενικα η καταναλωση ζαχαρης... Συνεπως, το καφε σκετο, οχι γλυκα και οχι φρουτα που εχουν σαγχαρα...

Βασικα το θεμα δεν ειναι οι κουταλιες ζαχαρης αλλά οι θερμιδες κλπ... πχ οι μπυρες εχουν περισσοτερες θερμιδες απο ενα κουτακι coca cola (παντα συγκρινουμε την ιδια ποσοτητα) οπως και το κρασι στην ιδια παντα ποσοτητα...
Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί έχει σημασία από πού προέρχονται οι θερμίδες καθώς και τι άλλο υπάρχει μέσα στο ρόφημα (google γλυκαιμικός δείκτης - γλυκαιμικό φορτίο). Διατροφικά είναι άτοπη κάθε σύγκριση της coca cola με την μπύρα ή το κρασί.

Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί έχει σημασία από πού προέρχονται οι θερμίδες καθώς και τι άλλο υπάρχει μέσα στο ρόφημα (google γλυκαιμικός δείκτης - γλυκαιμικό φορτίο). Διατροφικά είναι άτοπη κάθε σύγκριση της coca cola με την μπύρα ή το κρασί.
Δεν συγκρινα γενικα την coca cola με τη μπυρα και το κρασι αλλά ειδικα συγκρινα τις θερμιδες που εχει το καθενα στην ιδια ποσοτητα... Δεν ειμαι βιο-χημικος για να εγξω αν ειναι καλυτερη η μαυρη ζαχαρη ή η ασπρη ή η γλυκοζη κλπ...
Προσωπικα, μια coca cola των 330ml θα με ξεδιψασει, μια μπυρα οχι (μαλλον στις δυο θα ειμαι καλα) και αν πιω κρασι 330 ml μαλλον θα κελαηδάω...

Παντως δεν εχω ακουσει κανενα γιατρο να απαγορευει τα αναψυκτικα... φυσικα αναφερομαι σε περιπτωσεις που κυριαρχει το μετρο...

... Συνεπως, το καφε σκετο, οχι γλυκα και οχι φρουτα που εχουν σαγχαρα...

Καφε σκετο ? :blink: ...... δεν πεθαινω καλυτερα ! .... :laugh:

Συνολικα συμφωνω μαζι σου αλλα χωρις καθολου γλυκα ... εχεις αλλα προβληματα.
Δεν μπορει να δουλεψει αποδοτικα ο εγκεφαλος. Συγκεκριμενα χωρις γλυκοζη.
Δεν ειπαμε να κατεβαζεις 1000 γραμμαρια γλυκοζης την ημερα, αλλα 100 με 150
γραμμαρια εχω διαβασει οτι ειναι απαραιτητα για την προσοχη, μνημη και μαθηση.
Οχι οτι δινουμε Πανελλαδικες .... αλλα η αληθεια να λεγεται.

Η αλλη μιση αληθεια ειναι οτι ωθησαμε τον εγκεφαλο να ειναι πιο ενεργος .... τις ωρες
που ολο το υπολοιπο σωμα κραυγαζει "θελω να κοιμηθω". Δηλαδη, 10 με 12 το βραδυ !!!!
Απο τοτε που ουσιαστικα, ο ηλεκτρισμος μπηκε στις ζωες μας (τις αρχες του 20ου αιωνα).
Για να τον ικανοποιησουμε, του δινουμε ΟΤΙ βρουμε διαθεσιμο εκεινη την στιγμη ....
Και ΔΕΝ ειναι τα φρουταδικα/σαλαταδικα αυτα που ειναι διαθεσιμα εκεινη την στιγμη !!!
Ουτε τα φρουτα και οι σαλατες μπορουν να δωσουν αρκετο καυσιμο σε εναν εγκεφαλο
που βρισκεται μπροστα απο μια οθονη με ενα ποντικι και οιστρο για γκουγκλαρισμα !!

Ξερεις γιατι οι παλιοι ξυπνουσαν ορεξατοι στις 5μισυ τα χαραματα (ετοιμοι για το χωραφι) ?
Γιατι κοιμοντουσαν απο τις 8 το βραδυ (μονο κερια για διαβασμα υπηρχαν αναμμενα).
Μαλιστα, εκαναν ΔΥΟ υπνους > εναν ελαφρυ μεχρι τις 11-12 τα ξημερωματα, μετα σεξ
η διαβασμα και μετα εναν πιο βαθυ υπνο μεχρι τις 5μισυ. Συνολο ? > Εννιαμισυ ωρες !!!
Περνουσε χαλαρα η νυχτα ... ο εγκεφαλος στο ρελαντι .... δεν ελυνε διαφορικες εξισωσεις.
Ουτε απαιτουσε πιτσες, mars και coca cola ....

Την αλλη μερα ..... ενα πρωινο .... που θα ζηλευαν ακομα και τα δικα μας απογευματινα.
ΟΛΑ ΜΕΣΑ. Απο υδατανθρακες, θερμιδες, γλυκοζες, οτι υπηρχε διαθεσιμο. Και το απογευμα
ποτακι (αλκοολ) με μεζε. Οχι οτι πιο ισορροπημενο αλλα το βαρυ φορτιο, του πρωινου,
το χε ηδη καψει ο οργανισμος. Ελαχιστη ζημια η αντσουγια με τυρακι και ελιτσα, ΕΛΑΧΙΣΤΗ.
Βεβαια, τοτε .... στις αρχες του 20ου αιωνα, δεν υπηρχαν ουτε αυτα. Ο κοσμος πεθαινε
απο πεινα. Αλλα οσοι ειχαν την δυνατοτητα .... δεν κατεβαζαν μια νταλικα απο πιτσες
στις 12 τα ξημερωματα. Δεν υπηρχε αφορμη (ηλεκτρικο) περα απο το οτι δεν υπηρχε και μαγαζι.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ... ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΣΕ ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ.

Last edited:
Δεν συγκρινα γενικα την coca cola με τη μπυρα και το κρασι αλλά ειδικα συγκρινα τις θερμιδες που εχει το καθενα στην ιδια ποσοτητα... Δεν ειμαι βιο-χημικος για να εγξω αν ειναι καλυτερη η μαυρη ζαχαρη ή η ασπρη ή η γλυκοζη κλπ...
Προσωπικα, μια coca cola των 330ml θα με ξεδιψασει, μια μπυρα οχι (μαλλον στις δυο θα ειμαι καλα) και αν πιω κρασι 330 ml μαλλον θα κελαηδάω...

Παντως δεν εχω ακουσει κανενα γιατρο να απαγορευει τα αναψυκτικα... φυσικα αναφερομαι σε περιπτωσεις που κυριαρχει το μετρο...

Το point μου είναι ότι η σύγκριση των θερμίδων δε λέει απολύτως τίποτα. Είναι σαν να λέμε ότι επειδή 3 πορτοκάλια και μια κοκακολα έχουν ίδιες θερμίδες, ε, ας πιω μια κοκακολα καλύτερα, το ίδιο είναι!

Και δεν χρειάζεται να είσαι βιοχημικός, google is your friend, τα λέει απλά και κατανοητά. Εξάλλου ο γλυκαιμικός δείκτης και ειδικά το γλυκαιμικό φορτίο είναι σημαντικότερα στοιχεία από τις θερμίδες (αν δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζει κάποιος κάτι για τη διατροφή του, αυτό δεν είναι οι θερμίδες).

Αλλά επειδή το πνεύμα του thread αφορά καθαρά ένα ζήτημα "περί ορέξεως" δεν εχει νόημα να συνεχιστεί το off topic.

Οσο για την ΕΨΑ που ειπαν μερικοι οταν κυκλοφορουσε σε λιγους νομους ηταν πολυ καλυτερη απ οτι σημερα που βρισκεται σε ολη την Ελλαδα...
...

Κυκλοφορεί και σε τσίγκινο κουτάκι που πρέπει να αλλοιώνει την γεύση σε σχέση με το μπουκάλι