Ποια θεωρείτε καλύτερα αναψυκτικά;

Στην Αστορια υπαρχουν μερικα ελληνικα σουπερ μαρκετ που εχουν σχεδον αποκλειστικα ελληνικα προιοντα: απο φετα (φετες) και κασερι, μεχρι μπισκοτα παπαδοπουλου και σουρωτη. Απο νερα θυμαμαι και καποιο της 3Ε παλιοτερα, αλλα πλεον μονο τον Βικο βρισκω. Το μεγαλυτερο σουπερ μαρκετ της περιοχης (Titan Foods) εχει και καποια αναψυκτικα (εχω δει ΕΨΑ νομιζω).

Το νερο τηε Νεας Υορκης αν και θεωρειται πολυ καλο (απο τους Νεουορκεζους) εμενα μου φαινεται πως...πικριζει. "Πικρο το νερο της ξενιτιας"

Ειδα κατι φωτογραφιες στο fb απ το συγκεκριμενο μαγαζι οπου πουλαει και ελληνικα γλυκα και φαγητα ημερας αν δεν κανω λαθος...
Ελπιζω να μαθαινει στους αμερικανους να τρωνε σωστα και καλα...:p

Και για να μεινω οn topic στην Αμερικη εχουν ενα θεμα με τα μεγεθη των αναψυκτικων και χυμων, το μικρο τους μπουκαλι ειναι του λιτρου και το μεγαλο του γαλονιου... :flipout:

Να σε πω Ιασων...Δεν ημουνα ποτε του γλυκου. Αν μου δειξεις μια ζουμερη χοιρινη διπλα σε μια τουρτα, στο γουρουνακι θα παω ασυζητητι!

Αστα να πανε... Ολα απο το συροπι καλαμποκιου ηρθανε που εδω -οπως ξερεις- υπαρχει παντου... Μεσα σε λιγους μηνες πηρα 5 κιλα (χωρις να τρωω περισσοτερο) και χοληστερινη 340! Τωρα βεβαια γυμναστηριο 2-3 φορες την εβδομαδα, ειμαι 0+2 κιλα απο οτι πριν ερθω και χοληστερινη στο ~210.

Απο αναψυκτικα ισως πιω μια κοκα κολα zero μια φορα στο 2-μηνο, αλλα πιο πολυ σοδα (seltzer) μια φορα το...μηνα.
Νερο ομως μονο ελληνικο (απο το σουπερ μαρκετ, Βικος στο 1.5 λιτρο με $7.5 την εξαδα)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρε συ... Εστειλες μηνυμα 4 το πρωι, ή εισαι Ελλαδα? (ελπιζω το δευτερο - κανε μια βουτια και για μενα που ερχομαι το αλλο Σαββατο!)

Χεχε Ελλαδάρα τώρα για καλοκαίρι...! Αλλά και το 4 το πρωί μια χαρά συνηθισμένο ωράριο είναι εκτός διακοπών.. :drool:

Κι εγώ σώθηκα εκεί επειδή απλά δε μπορώ να βάλω στο στόμα μου αμερικανικό γλυκό, ούτε καν σοκολάτα, λόγω τραγικής ζάχαρης (σκέψου ότι ακόμα κι εδώ τον καφέ με ολίγη τον πίνω)... οπότε κατάφερα να είμαι στο +2-3 στα χειρότερά μου (και στα -2 συνήθως αφού πολλές φορές προτιμώ να τη βγάζω με σαντουιτσάκι απ'το σπίτι παρά να τρώω σε καντίνες κλπ), αλλιώς θα'τρεχα και δε θα'φτανα. Πάντως σε κάθε περίπτωση, φαί προσπαθώ να τρώω δικό μου, γιατί εκτός σπιτιού μόνο -κάποιες φορές- στα Ασιατικά έθνικ μπορείς να φας κάτι που να μην είναι μουλιασμένο στο βούτυρο ή λίπος.

Επί του θέματος, είμαι φανατικός κοκακολάκιας δυστυχώς, και ειδικά με τη Light/Diet είχα σχεδόν εξάρτηση. Τελικά όμως, μετά από χιλιάδες δοκιμές στα πλαίσια elimination diet, συνειδητοποίησα ότι ένα συχνό φούσκωμα που ένιωθα, φοβερά ενοχλητικό, ήταν αποτέλεσμα των γλυκαντικών που βάζουν στα "sugar free" αναψυκτικά, οπότε αυτόματα την περιόρισα στο άντε μια φορά στους 1-2 μήνες. Γενικώς, όσο μπορείτε, κόψτε τα diet προϊόντα, αυτό που ανέφερα ήταν το "απλό" και διακριτό πρόβλημα των χημικών, ποιός ξέρει τι άλλο...

Από νερά, εμείς δεν έχουμε ελληνικά προϊόντα εκεί οπότε για μας τους φοιτητές μόνο Ice Mountain (4$ τα 24 μισόλιτρα μπουκαλάκια) ή για πιο φραγκάτους τα Fiji (κάπου 10 φορές πάνω τιμή :D ), είναι τα μόνα που μοιάζουν κάπως με το κανονικό μας νερό, όλα τα υπόλοιπα (Dasani, Nestle κλπ) έχουν αυτή την γλυφή αίσθηση λες και πίνεις από βούρκο...

Last edited:
Αν δεν μπορω να βρω μηλο (μετα το φαγητο) γιατι, δυστυχως,
οι ταβερνες τα μηλα τα ψηνουν (!!! :laugh:) .... γκαζοζουλα. :p
H Eψα, η Βικος, η Λουξ ....

Ο Υπερηχας μας διαβαζει ? .... -bye-
Πρεπει να τα θυμαται αυτα .... μεσα δεκαετιας του 70 ! :proud:

assets_LARGE_t_175762_54064929_type13145.jpg

Πάντως πολύ προτιμουνε το κουτί γιατί έχει πιο πολύ παλιά επειδή έχω μαγαζί έφερνα γυαλί και κάνανε παράπονα είναι λίγο έλεγαν. Επίσης εδώ στο νησί έχουμε κρυσταλ ντόπιο αναψυκτικό

Εκτός θέματος ένα ερώτημα σχετικά με τις μπύρες τι στην ευχή παίζει το καλοκαίρι, χτες πήραμε alpha σε μαγαζί, και ήταν σαν πίνεις ένα πράγμα χημικά φτιαγμένο, ένιωθες ξεχωριστά σαν να έχει ανακατέψει κάποιος μαγιά με ζάχαρη και αλκοόλ στο στόμα, αυτό γίνεται τώρα το καλοκαίρι που κάνουν εντατική παραγωγή; Πριν ένα μήνα ήταν μια χαρά μπύρα, τώρα τι μπορεί να συμβαίνει και αλλάζει τόσο πολύ η γεύση;

Βαρελίσια πήρατε;
Σε μπουκάλι, και να πω είμασταν άντρες με πείρα στις μπύρες, και όλοι είχαμε την ίδια άποψη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ειδικά το αλκοόλ ήταν σαν να είχε προστεθεί από φαρμακείο, σου έβγαινε από τη μύτη.

Ε, είναι γνωστό εδώ και χρόνια και δεν το συναντάς μόνο στην Άλφα. Το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, οπότε τις βγάζουν πριν "ψηθούν" καλά. Ο πατέρας μου που πίνει λίγες μπύρες, αγόραζα κάθε μάιο ένα κιβώτιο για να βγάλει τους καλοκαιρινούς μήνες ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Η μόνη λύση να παραγγέλνεις μάρκα μπύρας που να μην έχει μεγάλη ζήτηση.

Πίνω αποκλειστικά αυτά τα δύο, τον Ουκρανικό χυμό με γεύση βερίκοκο και πράσινο μήλο εδώ και 4-5 χρόνια, το Nestea με γεύση ροδάκινο το ανακάλυψα πολύ πρόσφατα.

Juices_zpssijwnuxb.jpg

Ήμουν φανατικός της Coca cola (όχι της light) επί δεκαετίες, αλλά ουσιαστικά την έχω σταματήσει εδώ και 10 χρόνια. Μετά είχα αρρωστήσει (κυριολεκτικά) με τον χυμό νέκταρ βερίκοκο της ΗΒΗ, μακράν ο πιο παχύρευστος χυμός που έχω πιει ποτέ. Ξαφνικά ο χυμός εξαφανίστηκε πριν καμιά δεκαετία από τα σούπερμαρκετ, και έψαχνα μανιωδώς με τι να τον αντικαταστήσω, χωρίς επιτυχία, τίποτα δεν μου άρεσε γιατί μου φαινόντουσαν όλα νερομπλούκια. :nounder:

Κάποια στιγμή η σύζυγος (Ουκρανέζα γαρ), έφερε αυτόν τον ουκρανικό χυμό στο σπίτι, και από τότε έχω κάνει πλούσιο τον ιδιοκτήτη του ρώσικου μίνι μάρκετ της γειτονιάς μου. :flipout: Είναι αρκετά παχύρευστος, αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό σαν το νέκταρ της ΗΒΗ. Το βερίκοκο είναι απόλυτα κυρίαρχο στη γεύση του, το πράσινο μήλο που λέει ότι έχει σαν δεύτερο συστατικό, δεν το πιάνω σχεδόν καθόλου στη γεύση. Δεν τον αλλάζω με τίποτα...

Χαχά, ιδέα δεν έχω, δεν με απασχολεί κιόλας, να σου πω την αλήθεια.

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στο Τσέρνομπιλ...

EDIT: Ρώτησα τη σύζυγο, ο χυμός φτιάχνεται στο Νικολάεβ, στη Μαύρη Θάλασσα, δηλαδή πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Τσέρνομπιλ...

Εκτός θέματος ένα ερώτημα σχετικά με τις μπύρες τι στην ευχή παίζει το καλοκαίρι, χτες πήραμε alpha σε μαγαζί, και ήταν σαν πίνεις ένα πράγμα χημικά φτιαγμένο, ένιωθες ξεχωριστά σαν να έχει ανακατέψει κάποιος μαγιά με ζάχαρη και αλκοόλ στο στόμα, αυτό γίνεται τώρα το καλοκαίρι που κάνουν εντατική παραγωγή; Πριν ένα μήνα ήταν μια χαρά μπύρα, τώρα τι μπορεί να συμβαίνει και αλλάζει τόσο πολύ η γεύση;

H Alpha είναι άθλια μπύρα , 2-3 φορές που έχω πιει μου θύμισε νεροζούμι. Αυτή και την Henniger τις αποφεύγω (πλέον). Προτιμώ Μύθος , Heineken και Fix.

H Alpha είναι άθλια μπύρα , 2-3 φορές που έχω πιει μου θύμισε νεροζούμι. Αυτή και την Henniger τις αποφεύγω (πλέον). Προτιμώ Μύθος , Heineken και Fix.
Χαλάμε το νήμα, αλλά τώρα το καλοκαίρι είναι σαν να κάνουν πειράματα τα παιδιά της διαφήμισης της Amstel σε πολλές εταιρίες. Fix προχτές τελείως αγίνωτη.

Οντως. Και η 7up (υπάρχει ακόμα ? - καιρό έχω να την δω) και η Sprite "γκαζόζες" είναι αλλά διαφέρουν πολύ.