Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

αν βρεις ποιο ειναι μεσα σε 10 λεπτα απο τωρα
κερδιζεις 4 DVD του Νational geographic σπανια και original

παμε !

Προφανώς είναι κάποια ανθολογία δημοτικών τραγουδιών. Του Νίκου Πολίτη;

Oχι !
κριμα

χΑΣΑΤΕ ενα καταπληκτικο σπανιο DVD BOXSET

δυστηχως δεν πλησιασατε και πολυ για να σας βοηθησω

ειναι η εναρξη του βιβλιου
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
best seller πλεον απο την θαυμασια διαφημιστικη καμπανια
εκδοσεων Λιβανη
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

:ernaehrung004:

"The Wheel of Time" series του Robert Jordan (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wheel_of_Time), πραγματικό όνομα James Oliver Rigney. Σύνολο 13 βιβλία, τα 3 τελευταία από άλλον συγγραφέα σύμφωνα με τις σημειώσεις που άφησε ο Jordan πριν πεθάνει και τα 4 prequels.
Αυτή την στιγμή είμαι στο 4ο και δεν μπορώ να σταματήσω να διαβάζω ακόμα και στο τραμ ή περπατώντας.
Παίρνει στοιχεία από πολλές διαφορετικές μυθολογίες, αλλά αυτό που με έχει πραγματικά τραβήξει είναι η φυλή των Aiel. Μου θυμίζει πολύ Klingon και τρελαίνομαι ειδικά που η ιδεολογία τους είναι βασισμένη στην απόλυτη τιμή (honor) και στην δυνατότητα αντρών - γυναικών να είναι warriors, ακριβώς όπως οι Klingon.

Απάντηση: Re: Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

Μαρούλα Κλιάφα, Ο άντρας με τη γερμανική στολή.
Αλέξανδρος Βαναργιώτης, Η θεωρία των χαρταετών.
Βαγγέλης Αυδίκος, Στη σκιά της Μίκας.

Περ Λάγκερκβιστ - Ο νάνος
Γιασουνάρι Καουαμπάτα - Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών
Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ - Ο σκλάβος
Αλμπέρ Καμύ - Η πτώση

Ψαχνω βιβλιαρακια για τον γιο μου (μολις τελειωσε το δημοτικο).
Τα τελευταια που διαβασε ηταν τα 3 βιβλια της σειρας Η Κληρονομια - Εραγκον, κτλ.
Θελω να του παρω λοιπον κατι για το καλοκαιρι (1-2 βιβλια να γεμισει τις ωρες του).
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις προτασεις!

Re: Απάντηση: Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

Ψαχνω βιβλιαρακια για τον γιο μου (μολις τελειωσε το δημοτικο).
Τα τελευταια που διαβασε ηταν τα 3 βιβλια της σειρας Η Κληρονομια - Εραγκον, κτλ.
Θελω να του παρω λοιπον κατι για το καλοκαιρι (1-2 βιβλια να γεμισει τις ωρες του).
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις προτασεις!

Εγω οταν ημουν 11-12 παντως γουσταρα τα κλασσικα scifi, πολεμος τον κοσμων του Wells, 20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα του βερν, ενω ο πατερας μου με εβαζε να διαβαζω τον Μαρκ Τουαίην:)

Ε και ο δικος μου ετσι ειναι... Διαβασε απο περσι ολα τα Χαρρυ Ποτερ και τα 3 της κληρονομιας...
Ο πόλεμος των κόσμων ε? Δεν το ειχα σκεφτει...

εγω οταν ημουν μικρος δεν υπηρχαν τα χαρρυ ποττερ, τωρα βασικα δεν ξερω πως θα φανουν αυτα στα παιδια, μπορει να φανουν πολυ ξεπερασμενα μετα τα starwars, matrix ....

Μολις του παρηγγηλα 2 τομους Σερλοκ Χολμς (ειδε τις ταινιες και ξετρελλαθηκε)...

καλο το μαστερ και μαργαριτα?:)

Συγγνώμη, τώρα το είδα.
Δεν το έχω τελειώσει ακόμα, οπότε so far:

Είναι παρανοϊκό με μια κομμουνιστική χροιά (είναι δόκιμος ο όρος): ο Διάβολος φτάνει στη Μόσχα με την κουστωδία του και αρχίζει ένα τρελό πανηγύρι εκμεταλλευόμενος τις ανθρώπινες αδυναμίες και ελαττώματα.
Σε ένα διπλανό αφηγηματικό καμβά, υπάρχει ο Μαιτρ, ένας άνδρας που έχει σχεδόν χάσει το μυαλό του λόγω της απόρριψης του βιβλίου του για τον Πόντιο Πιλάτο (και κατ'επέκταση για τα γεγονότα της Σταύρωσης και το Χριστό) από τους κριτικούς.

Ο φτωχός Μαιτρ ζει έναν απαγορευμένο έρωτα με τη Μαργαρίτα (εξ'ου και ο τίτλος) η οποία είναι παντρεμένη με έναν πλούσιο πολίτη.
Λόγω της απόρριψης από την κάστα των κριτικών, ο Μαιτρ ρίχνει στη φωτιά το πρωτότυπο χειρόγραφο και πάει και κλείνεται σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, χωρίς να το πει στη Μαργαρίτα.
Οι δύο αφηγηματικές γραμμές ενώνονται όταν κάποιος από την κουστωδία του Διαβόλου, προσεγγίζει την απελπισμένη από την απώλεια του αγαπημένου της, Μαργαρίτα για να παίξει το ρόλο της οικοδέσποινας στο μεγάλο ανοιξιάτικο χορό για τις καταραμένες ψυχές που διοργανώνει, ένα ρόλο που εκείνη αποδέχεται.

Μου αρέσει. Είναι βιβλίο γραμμένο από το 1928 μέχρι το 1940 αλλά από ρυτίδες μηδέν.

το εχω διαβασει πολλες φορες στα ρωσικα, ειναι απο τα αγαπημενα μου βιβλια.
Γενικα στη ρωσια ειναι πολυ δημοφιλες βιβλιο, θεωρειται ήδη κλασσικο, εχουν γυρισει και 2 ταινιες στη ρωσια.
Ηθελα να δω πως φαινεται σε καπιον που δεν ειναι απο ρωσια , γιατι εχει αρκετα στοιχεια που κοροιδευει το κομουνισμο εκεινης της εποχης, και μπορει να ειναι δυσκολο να τα καταλαβει καπιος που δεν ειναι απο ρωσια.
Ενα αλλο πολυ καλο βιβλιο του Μπουλγακοβ ειναι η "καρδια ενος σκυλου" , αν σου αρεσε ο μαστερ αξιζει να το τσεκαρεις (υπαρχει στα ελληνικα συμφωνα με το wikipedia)

Last edited by a moderator:
redordead.jpg

Για 2η φορα.
Αριστουργημα...

Σε όσους αρέσει η Γκόθικ λογοτεχνία, έχω να προτείνω ανεπιφύλακτα ένα από τα πιό δυνατά βιβλία του Άμπροουζ Μπίρς. Πρόκειται για το "Ο Μοναχός και η κόρη του Δημίου". Μιά σχετικά συγκινητική ιστορία ενός νεαρού δόκιμου μοναχού που ερωτεύεται την κόρη του Δημίου της περιοχής. Ο Μπίρς εδώ διαπρέπει στις περιγραφές του σκοτεινού υφέρποντος ανθρώπινου πάθους και περιπλέκει το σκοτεινό με το ηρωικό, μέχρι να δωθεί το τελικό χτύπημα.
(Υπάρχει ακόμα σε μεγάλη προσφορά στο Βιβλ/λείο Πολιτεία, Εκδόσεις: Ηλέκτρα / δεμένο)

Απάντηση: Re: Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

Σε όσους αρέσει η Γκόθικ λογοτεχνία, έχω να προτείνω ανεπιφύλακτα ένα από τα πιό δυνατά βιβλία του Άμπροουζ Μπίρς. Πρόκειται για το "Ο Μοναχός και η κόρη του Δημίου". Μιά σχετικά συγκινητική ιστορία ενός νεαρού δόκιμου μοναχού που ερωτεύεται την κόρη του Δημίου της περιοχής. Ο Μπίρς εδώ διαπρέπει στις περιγραφές του σκοτεινού υφέρποντος ανθρώπινου πάθους και περιπλέκει το σκοτεινό με το ηρωικό, μέχρι να δωθεί το τελικό χτύπημα.
(Υπάρχει ακόμα σε μεγάλη προσφορά στο Βιβλ/λείο Πολιτεία, Εκδόσεις: Ηλέκτρα / δεμένο)

Εξαιρετικό είναι, πράγματι! Και η τιμή "χώμα"
Ευχαριστώ Νότη :a0210:

Μάλλον θα το τσιμπήσω και γω από πολιτεία. Νότη ευχαριστούμε για την πρόταση!

διαφορα που διαβασα τελευταια...

road - Cormac McCarthy Πολυ καλο, διαβαζεται ευκολα, αν και ειναι λιγο depressing

austerlitz -W. G. Sebald , πολυ καλο και αυτο, πολυ ωραια γραμμενο (αν και δεν μπορουσα να διαβασω πολλες σελιδες τη φορα)

τελιωσα και τα HYPERION , ολα πολυ καλα βιβλια, απο τα καλυτερα scifi Που διαβασα