Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μένος με το τηλεκοντρόλ στο Α2. Δύο μέρες που το χειρίζομαι δεν με έχει απογοητεύσει. Ελαφρύ, εύκολο και, στην τελική, ουδέποτε είδα τηλεκοντρόλ μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την ίδια τη συσκευή(!)
Ήχος και κανάλια αλλάζουν τόσο από τον κλασικό σταυρό (τα βελάκια στο κέντρο) όσο και με τον συνηθισμένο τρόπο των τηλεοράσεων (+ - αριστερά και δεξιά στις εξοικιωμένες θέσεις) ενώ υπάρχουν μερικά πολύ εξυπηρετικά πλήκτρα όπως πχ αυτό του recall & του usb που μου λύνουν τα χέρια. Μια ένσταση έχω για το stop που είναι εκτός group και σε παράξενη θέση αλλά κι αυτό συνηθίζεται.

Δεν σε ενοχλούν τα μικροσκοπικά πλήκτρα; Αν και δεν έχω μεγάλα δάκτυλα, ποτέ δεν είμαι σίγουρος οτι πατάω το σωστό.

Last edited by a moderator:

Όταν λες μεγέθυνση μάλλον εννοείς να έχουν διαφορετικά μεγέθη. Οι δέκτες με τσιπ Mstar7818 ή ALi3801 έχουν αυτή την ευκολία. Δες στον sticky οδηγό για τα μοντέλα.

Μια άλλη λύση είναι να πάρεις δέκτη με ALi και να μετατρέψεις τον υπότιτλο σε Vobsub, ρυθμίζοντας όπως θες μέγεθος, χρώμα και γραμματοσειρά.

μου αρεσαν τα χαρακτηρηστικα αυτου http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Appstreamer-G.aspx του αποκωδικοποιητη και λεω να τον αγορασω τον εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις?

Παίρνεις ένα νόμισμα και το ρίχνεις κορώνα-γράμματα :smile:

Και οι δύο καλοί είναι. Προτείνω τον Lifeview και με τη διαφορά τιμής που έχουν οι δυο τους, παίρνεις ένα προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ για να μην σπάσουν τα νεύρα σου.

Ωραία ευχαριστώ. Μάλλον θα πάω για Lifeview αφού και αυτό προσφέρει αυτά που χρειάζομαι.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

GEORGE-2, κοίτα στον οδηγό της υπογραφής μου.
Αγαπητέ talos_2002, τώρα που έχεις δει τον prime HD μήπως θα μπορούσες να ενημερώσεις τα σχετικά νήματα (στα οποία έχεις κάνει εκπληκτική δουλειά), αντικαθιστώντας τον καταργημένο micro HD;
:-)

ρε παιδιά, για τον lifeview λέτε πως κάνει 28.5 , αλλά στο site μου τον βγάζει 33.5 .Υπάρχει κάποιο κουπόνι ή ink που να μου βγάλει αυτή την τιμή?(γιατί τον t65 δεν βλέπω να τον φέρνουν πριν τις 14 του μήνα)

Νομιζω εχει αναφερθει πως η τιμη αυτη υπαρχει στο newsletter.
Ειναι κατι σαν προσφορα για ψαγμενους, που ψαχνουν για το διφραγκο σε ολοκληρο το ιντερνετ επι μερες μεχρι να το βρουν. Και γω εκει ανηκω.
Οποιος δεν ψαχνει δεν βρισκει.

Παντως προς τι η βιασυνη;
Σιγα, μια μερα χωρις τηλεοραση. Μπας και θα χασεις τις αυξησεις παρακρατησεων σε μισθους και συνταξεις...

να 'σαι καλά, χίλια ευχαριστώ!Συμφωνείτε για την αλλαγή από t65 σε lifeview?(λόγω έλλειψης τπυ 1ου πάντα)

αν και οφφτοπικ,παντως οι προσφορες που κανει στις τηλεορασεις δεν ειναι ασχημες. δεν ξερω ακριβως την εν λογω αγορα,δεν την παρακολουθω εδω και 2 χρονια,αλλα οι τιμες φαινονται πολυ θελκτικες.

οσο για το θεμα...ενταξει o Lifeview στα 28.5 τα σπαει ολα. εξαιρετικος HD πιο φτηνος και απο τους πιο χωμα SD.

να 'σαι καλά, χίλια ευχαριστώ!Συμφωνείτε για την αλλαγή από t65 σε lifeview?(λόγω έλλειψης τπυ 1ου πάντα)

προσωπικα παντα,θα τον επαιρνα διχως δευτερη σκεψη σε αυτην την τιμη,ειδικα αν καιγομουνα για αμεση αγορα δεκτη. μπορει σε σχεση με τον Τ65 να χανει λιγο σε media player και τ/κ, πραγματα που λυνονται/συνηθιζονται ευκολα,αλλα στα 28,5 ευρω ειναι τζαμπα πραμα.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν καίγομαι προσωπικά(έχω καινούργιες τηλεοράσεις σπίτι), απλά δεν εμπιστεύομαι τόσο το eshop, αφού σε τηλέφωνο που τους έκανα, απάντησαν απλά ότι δεν ξέρουν πότε θα έρθει, αλλά είναι σίγουροι, ότι θα έρθει κάποια στιγμή.Μου πρότεινε βέβαια να τον παραλάβω ο ίδιος και να μην κάνω αποστολή στο σπίτι μου, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με επιστροφή χρημάτων, οπότε βγάλτε τα συμπεράσματα σας...

off topic:είχα καιρό να αγοράσω οτιδήποτε από ελληνικό eshop, και η ανευθυνότητα του τηλεφωνητή(και του καταστήματος), μου θύμησε το λόγο...

Εδω και μια μιση βδομαδα περιμενω τον τ90 απο το e-shop:rifle: ενω τον εχουν αμεσα διαθεσιμο, ελπιζω να τον εχω πριν αλλαξει ο χρονος...

Εχεις χρονο να προετιμαστεις δηλαδη.
Τηλεχειριστηριο USB-300 απο μαγαζι με ηλεκτρονικα ειδη ή απο το e-shop.

Και επειδη τα παρελκομενα ειναι πολλα...
Καλωδιακι mini USB για το USB-300 και καλωδιο HDMI.
USB2.0 hub αν βαλεις ενα στικακι μονιμα για εγγραφες και ενα βαλε-βγαλε για ταινιες. Γινεται και με ενα βεβαια.
Στικακια 32GB με ταχυτητα 20MB/s και ανω (προτιμοτερο) ή μνημη SDHC 32GB Class 10 επανω σε ανταπτορα USB.
Επειδη μαζευονται πολλα και το κοστος ανεβαινει πολλα απο αυτα θα τα βρεις στο ebay, αλλά με τον νεο χρονο ισως να τα παραλαβεις, ισως να μην ερθουν ποτε κιολας. Εγω ολα τα εχω παρει απο κει, χωρις βιασυνες και χωρις αγχος αν δεν ερθει, το παραγγελνω ξανα...

Η αλήθεια είναι, ότι δεν καίγομαι προσωπικά(έχω καινούργιες τηλεοράσεις σπίτι), απλά δεν εμπιστεύομαι τόσο το eshop, αφού σε τηλέφωνο που τους έκανα, απάντησαν απλά ότι δεν ξέρουν πότε θα έρθει, αλλά είναι σίγουροι, ότι θα έρθει κάποια στιγμή.Μου πρότεινε βέβαια να τον παραλάβω ο ίδιος και να μην κάνω αποστολή στο σπίτι μου, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με επιστροφή χρημάτων, οπότε βγάλτε τα συμπεράσματα σας...

off topic:είχα καιρό να αγοράσω οτιδήποτε από ελληνικό eshop, και η ανευθυνότητα του τηλεφωνητή(και του καταστήματος), μου θύμησε το λόγο...

ουτως ή αλλως ποτε περιμενες απο τηλεφωνο να βρεις ακρη με οποιοδηποτε μεγαλο ηλεκτρονικο καταστημα? :p στο e-shop αναλογα την περισταση,εχει και αμαρτωλο παρελθον με τα after-sales/CC/Τ.Υ.

αν και η εντυπωση που με δινουν ειναι οτι εχουν βελτιωθει σε σχεση με παλια. δειγμα ειναι και αυτο που σε ειπαν με αντικαταβολη απο το καταστημα,τους τιμα.

Εδω και μια μιση βδομαδα περιμενω τον τ90 απο το e-shop:rifle: ενω τον εχουν αμεσα διαθεσιμο, ελπιζω να τον εχω πριν αλλαξει ο χρονος...

παραλαβη απο το καταστημα ή courier? η εμπειρια με εχει διαδαξει,αν μπορω κατι να το παρω απο την φυσικη εδρα,να μην μπλεκω με couriers....

USB2.0 hub αν βαλεις ενα στικακι μονιμα για εγγραφες και ενα βαλε-βγαλε για ταινιες. Γινεται και με ενα βεβαια.
Στικακια 32GB με ταχυτητα 20MB/s και ανω (προτιμοτερο) ή μνημη SDHC 32GB Class 10 επανω σε ανταπτορα USB.
Επειδη μαζευονται πολλα και το κοστος ανεβαινει πολλα απο αυτα θα τα βρεις στο ebay, αλλά με τον νεο χρονο ισως να τα παραλαβεις, ισως να μην ερθουν ποτε κιολας. Εγω ολα τα εχω παρει απο κει, χωρις βιασυνες και χωρις αγχος αν δεν ερθει, το παραγγελνω ξανα...

το hub μετραει απειρα,ειδικα αν εχεις 2-3 16GB στικακια...οσοι εχουμε Ferguson βεβαια δεν εχουμε αυτην την ευκολια...εκτος και αν πετυχω καμια αχτυπητη προσφορα σε φλασακι στο 2ο 15ημερο του μηνα... μετα θα παρω hub και θα αρχισω να περναω τους υποτιτλους εσωτερικα ^^

To USB-300 το προτεινεις για να μην εχω δυο Τ/Χ η εχει εμφανισει προβληματα του STB σου;:chinscratch:Παντως εχω ενα ΟΝΕ FOR ALL που το εχω κανει εκμαθηση πανω στον 2205 και εχω βρει την χαρα μου...
Hubακι εχω, αν και δε θα εχω βαλε βγαλε τα usb μιας και τις ταινιες τις βαζω στην TV με προεκταση USB μονο για κανα wmv θα τον χρειαστω που δεν υποστηριζει αλλα μιας και καθετε θα του το βαλω...
Οσο για στικακι θα χρειαστω ενα γιατι με τα 8αρια που εχω δουλεια δε γινετε!

παραλαβη απο το καταστημα ή courier? η εμπειρια με εχει διαδαξει,αν μπορω κατι να το παρω απο την φυσικη εδρα,να μην μπλεκω με couriers....
courier

Για να μην εχεις δυο τηλεχειριστηρια.
WMV δεν παιζει ο δεκτης. Βλεπε Microsoft και αρχεια που σπανιζουν.
Με 32GB για εγγραφες εισαι αρχοντας.
Αν πληρωσες και κουριερ τοτε αν τον εβρισκες σε μαγαζι της γειτονιας το ιδιο θα σου ερχοταν και θα τον ειχες αμεσα.

Γεια σας παδια,
Θα ηθελα να αγορασω δυο αποκωδιποιητες και γι αυτο χρειαζομαι την βοηθεια σας για να μην παρω τελικα καμια ''πατατα''.
Τιμη: 70 ευρω και για τους δυο νομιζω ειναι καλα.
1)Τον πρωτον θα τον δωσω σε φιλικο μου προσωπο. Εχει μια τηλεοραση απο εκεινες τις παλιες, ογκωδεις και αρκετα μεγαλες (δεν ξερω ιντσες, υποθετω γυρω στις 40), τουλαχιστον εικοσαετιας, οποτε χρειαζομαστε scart. Η χρηση της γινεται απο 65αρηδες (το αναφερω κυριως για το τ/χ, επειδη απο οτι ειδα υπαρχει ενα θεμα με την αποκριση/ανταποκριση) και μια 25αρα (το φιλικο προσωπο που λεγαμε....) Επομενως, ο δεκτης θα πρεπει να ειναι ''out-of-the-box'', χωρις αλλαγες firmware κλπ, και θα χρησιμοποιηθει πρωτιστως για καναλια αλλα και για καμια ταινια (απο την κοπελα και κυριως απο εμενα οταν πηγαινω..). Υστερα απο παρα πολυ διαβασμα κατεληξα στον Crystal Prime-SD, καθως παιζει μια χαρα και σχετικα γρηγορα τα καναλια, παιζει AC3,δεν εχει προβληματα με τους υποτιτλους και κοστιζει 30 ευρω. Οτι αναφερετε για τον Prime-HD ισχυει και για τον Prime-SD? Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο? Αξιζει να παρω εναν απλο edision απλα και μονο για τα καναλια και να αφησουμε τις ταινιες τελειως? Σημειωνω πως απο κολλημα των παραπανω προσωπων (ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κλπ), απορριπτεται η αγορα απο e-shop καθως απο μεθαυριο κοβεται το σημα και εδω, στην θεσσαλονικη.

2) Τον δευτερο τον θελω για μια τηλεοραση πενταετιας, lcd, γυρω στις 32'', εχει hdmi και η χρηση του θα ειναι τοσο για καναλια οσο και για ταινιες. Εδω δεν εχουμε χρονικο θεμα, οποτε μπαινουν στην κουβεντα και τα e-shop. Κατεληξα στους: Prime HD (η ακομα και Prime SD καθως ειναι φθηνοτερος και απο οτι καταλαβα θα αργησουν τα hd καναλια) και F&U MPFD3469H. Ο Ferguson Ariva T65 απορριπτεται γιατι δεν παιζει AC3.

Οποιαδηποτε προταση/συμβουλη ειναι αποδεκτη.
Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας

Υσ: Χριστουγεννιατικα χωρις λογο θα δωσουμε ενα 70αρι...

Δεν μπορώ να σου πω λεπτομέρειες για τους 2 Crystal Audio. Υπάρχουν άλλοι που τους ξέρουν καλύτερα. Αλλά οι HD δέκτες έχουν πάντα καλύτερο media player. Πιάνουν και το ΕΡΤHD, μπορούν να συνδεθούν και αυτοί με scart, και υπάρχουν πολλοί HD δέκτες με 28 ή 31 ή 33 ευρώ.

Ο F&U 3469 έχει τον καινούριο ALI 3801. Αρχικά φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες σε σχέση με παλιότερους επεξεργαστές, αλλά με τα πρώτα λογισμικά τους μπορεί να έχουν και κάποιες παιδικές ασθένειες. Αλλά έχουν και άλλα χαρακτηριστικά που δουλεύουν καλύτερα από προηγούμενους επεξεργαστές. Εξαρτάται σε τι πράγματα δίνεις σημασία.
Ο Ferguson Τ65 έχει AC3. DTS δεν έχει. Όπως και όλοι οι δέκτες. Ένα μόνο λογισμικό του παίζει DTS και η κουβέντα που διαβάζεις στο thread του είναι για το λογισμικό αυτό, αν μπαίνει σε όλες τις παρτίδες του δέκτη κτλ. Δηλαδή η κουβέντα είναι για το DTS, όχι για το AC3.

Παιδιά επείγον...δώστε μου μια συμβουλή για να βρω εναν δεκτη που να υποστηρίζει την μετάβαση στις εγγραφές που έχουν γινει στο παρελθον (με δυνατότητα παρακολούθησης εννοείται) ενω γίνεται ήδη εγγραφή απο καποιο κανάλι. Ειχα εναν Crypto 210Α ο οποίος το έκανε απρόσκοπτα και δεν ειχα κανένα προβλημα. Χάλασε ο δέκτης και πήρα τον 211 αλλα δεν γίνεται. Οπως δεν γίνεται ουτε και στον 215. Επίσης κανένας Crystal Audio δεν το κανει. Δεν ξέρω πως να το ψάξω. Μπορεί καποιος να με βοηθήσει; Επειδή με τη σύζυγο γράφουμε ταίνίες αλλα έχουμε ήδη γράψει σειρες, θέλουμε να τις βλέπουμε. Ειναι οι μοναδικές ώρες που μπορούμε να δούμε κατι στην τηλεόραση το βράδυ και οπως καταλαβαίνετε μας ειχε βολέψει πολύ αυτή η λειτουργία.

Ρίξε μια ματιά στους Opticum. Νομίζω οτι κάνουν αυτό που θέλεις