Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θα ηθελα κατ' αρχην να σας ευχαριστησω ολους που με τη συμμετοχη σας στο νημα με βοηθησατε να διαλεξω ψηφιακο δεκτη.
Τελικα κατεληξα σε εναν opticum t90 (αφου επικοινωνησα με τον εισαγωγεα διοτι δεν μπορουσα να τον βρω θεσσαλονικη).

Μου συνεβει ομως κατι εεεε... παραξενο; Το τ/χ του opticum κλεινει-ανοιγει την τηλεοραση και εχει πληρη ελεγχο του ηχου, με αποτελεσμα το τ/χ της τηλεορασης να ειναι αχρηστο! Δλδ δεν χρειαζομαι δευτερο τ/χ! Τυχαιο ή ειναι χαρακτηριστικο των opticum;
Ειμαι ετοιμος να παω να αγορασω αλλους 3....

υ.γ. Η συνδεση εχει γινει με scart

Θα ηθελα κατ' αρχην να σας ευχαριστησω ολους που με τη συμμετοχη σας στο νημα με βοηθησατε να διαλεξω ψηφιακο δεκτη.
Τελικα κατεληξα σε εναν opticum t90 (αφου επικοινωνησα με τον εισαγωγεα διοτι δεν μπορουσα να τον βρω θεσσαλονικη).
Σε ποια καταστήματα της Θεσσαλονίκης σου συνέστησε ο εισαγωγέας να αναζητήσεις τον δέκτη;

Μου συνεβει ομως κατι εεεε... παραξενο; Το τ/χ του opticum κλεινει-ανοιγει την τηλεοραση και εχει πληρη ελεγχο του ηχου, με αποτελεσμα το τ/χ της τηλεορασης να ειναι αχρηστο! Δλδ δεν χρειαζομαι δευτερο τ/χ! Τυχαιο ή ειναι χαρακτηριστικο των opticum;
Ειμαι ετοιμος να παω να αγορασω αλλους 3....

υ.γ. Η συνδεση εχει γινει με scart

Οχι δεν αναφερεται πουθενα τετοιο χαρακτηριστικο ωστε να εξυπηρετει καποια μαρκα τηλεορασεων.
Εχουν αναφερθει χρηστες Opticum με Samsung, Panasonic, Sony, Philips σε LCD/Plasma και καποιες αλλες παλιες μαρκες σε CRT, μια απο αυτες Sanyo και μια Philips (δικες μου).
Τι τηλεοραση εχεις εσυ; Και ποιο μοντελο;

Υπαρχει μια πιθανοτητα η τηλεοραση σου να ακουει στο scart και να ανοιγει μονη της. Αλλά νομιζω αυτη η λειτουργια δεν κλεινει την τηλεοραση, μονο ανοιγει και αυτο νομιζω ηταν σε δοκιμαστικο σταδιο στο πρωτυπο scart. Ισως θυμαμαι και λανθασμενα περι ολου αυτου ομως.

Θεσσαλονικη υπαρχει εδω ο STB HD N1.
Σιγουρα θα υπαρχει και αλλου ειτε αυτος, ειτε ο Τ90.

Last edited:
Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπερα σε ολους
Εδω και μερες διαβαζω απο το site για τους διαφορους αποκωδικοποιητες.Βασικα θελω δυο δεκτες για να τους συνδεσω σε δυο crt ,μια funai και μια sanyo και οι δυο 21".
θελω να εχει και media player για να βλεπουμε καμια σειρα και καμια ταινια(σε μορφη avi και mkv με ξεχωριστους υποτιτλους).Η funai εχει εισοδο scart ενω η sanyo εχει εισοδο βυσματα rca video -audio.Εχω ομως μπερδευτει με τα τοσα προβληματακια που επισημενετε για καθε δεκτη.αποφασισα -ας πουμε- σε αυτους τους δυο δεκτες manta ή lifeview.Εσεις ποιον προτεινετε απο τους δυο αυτους ή και καποιον αλλο δοκιμασμενο?
ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited by a moderator:

Το τ/χ του opticum κλεινει-ανοιγει την τηλεοραση και εχει πληρη ελεγχο του ηχου, με αποτελεσμα το τ/χ της τηλεορασης να ειναι αχρηστο! Δλδ δεν χρειαζομαι δευτερο τ/χ! Τυχαιο ή ειναι χαρακτηριστικο των opticum;

Οχι δεν αναφερεται πουθενα τετοιο χαρακτηριστικο ωστε να εξυπηρετει καποια μαρκα τηλεορασεων.
Εχουν αναφερθει χρηστες Opticum με Samsung, Panasonic, Sony, Philips σε LCD/Plasma και καποιες αλλες παλιες μαρκες σε CRT, μια απο αυτες Sanyo και μια Philips (δικες μου).
Τι τηλεοραση εχεις εσυ; Και ποιο μοντελο;

Υπαρχει μια πιθανοτητα η τηλεοραση σου να ακουει στο scart και να ανοιγει μονη της. Αλλά νομιζω αυτη η λειτουργια δεν κλεινει την τηλεοραση, μονο ανοιγει και αυτο νομιζω ηταν σε δοκιμαστικο σταδιο στο πρωτυπο scart. Ισως θυμαμαι και λανθασμενα περι ολου αυτου ομως.
Το scart έχει αυτή την δυνατότητα, να αναγνωρίζει πότε δίνει ή διακόπτεται το σήμα, αλλά δεν το υποστηρίζουν πολλές τηλεοράσεις.
Δύο Telefunken που έχω ελέγξει το υποστηρίζουν. Μια LG, μια Sony, μια Bluesky μια Schaub Lorenz δεν το υποστηρίζουν.

Γεια σας παδια,
Θα ηθελα να αγορασω δυο αποκωδιποιητες και γι αυτο χρειαζομαι την βοηθεια σας για να μην παρω τελικα καμια ''πατατα''.
Τιμη: 70 ευρω και για τους δυο νομιζω ειναι καλα.
1)Τον πρωτον θα τον δωσω σε φιλικο μου προσωπο. Εχει μια τηλεοραση απο εκεινες τις παλιες, ογκωδεις και αρκετα μεγαλες (δεν ξερω ιντσες, υποθετω γυρω στις 40), τουλαχιστον εικοσαετιας, οποτε χρειαζομαστε scart. Η χρηση της γινεται απο 65αρηδες (το αναφερω κυριως για το τ/χ, επειδη απο οτι ειδα υπαρχει ενα θεμα με την αποκριση/ανταποκριση) και μια 25αρα (το φιλικο προσωπο που λεγαμε....) Επομενως, ο δεκτης θα πρεπει να ειναι ''out-of-the-box'', χωρις αλλαγες firmware κλπ, και θα χρησιμοποιηθει πρωτιστως για καναλια αλλα και για καμια ταινια (απο την κοπελα και κυριως απο εμενα οταν πηγαινω..). Υστερα απο παρα πολυ διαβασμα κατεληξα στον Crystal Prime-SD, καθως παιζει μια χαρα και σχετικα γρηγορα τα καναλια, παιζει AC3,δεν εχει προβληματα με τους υποτιτλους και κοστιζει 30 ευρω. Οτι αναφερετε για τον Prime-HD ισχυει και για τον Prime-SD? Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο? Αξιζει να παρω εναν απλο edision απλα και μονο για τα καναλια και να αφησουμε τις ταινιες τελειως? Σημειωνω πως απο κολλημα των παραπανω προσωπων (ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κλπ), απορριπτεται η αγορα απο e-shop καθως απο μεθαυριο κοβεται το σημα και εδω, στην θεσσαλονικη.

2) Τον δευτερο τον θελω για μια τηλεοραση πενταετιας, lcd, γυρω στις 32'', εχει hdmi και η χρηση του θα ειναι τοσο για καναλια οσο και για ταινιες. Εδω δεν εχουμε χρονικο θεμα, οποτε μπαινουν στην κουβεντα και τα e-shop. Κατεληξα στους: Prime HD (η ακομα και Prime SD καθως ειναι φθηνοτερος και απο οτι καταλαβα θα αργησουν τα hd καναλια) και F&U MPFD3469H. Ο Ferguson Ariva T65 απορριπτεται γιατι δεν παιζει AC3.

1) Οι ηλικιωμένοι αντιπαθούν την μαύρη οθόνη κατά τις αλλαγές καναλιών. Επίσης οι SD δεν είναι για να βλέπεις βιντεάκια.
Γι' αυτό θα έλεγα να πάρεις ένα Crypto 215D. Αν δεν σε ικανοποιεί ο τρόπος που εμφανίζει τους υποτίτλους μπορείς σε δευτερόλεπτα να τους κάνεις να φαίνονται όπως ακριβώς εσύ θέλεις, μετατρέποντάς τους σε τύπο Vobsub. Προσωπικά το θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημα των ALi.

2)Ο Τ65 παίζει AC3 αλλά προτιμώ τον Prime-HD κι ας μην έχει το πολύ καλό τηλεχειριστήριο του Τ65. Ο λόγος είναι κάποια μικροπροβλήματα και κυρίως αυτό της εμφάνισης των υποτίτλων.
Ρίξε μια ματιά και στον F&U 3838S.
Ο 3469 είναι πολύ καινούριος και με πολύ καλή λήψη σήματος, αλλά ίσως να μη σου αρέσουν και σ'αυτόν οι υπότιτλοι, όπως στον 215D. Εμφανίζονται σαν σε εφέ του Powerpoint. Υποστηρίζει και αυτός Vobsub, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Παιδιά επείγον...δώστε μου μια συμβουλή για να βρω εναν δεκτη που να υποστηρίζει την μετάβαση στις εγγραφές που έχουν γινει στο παρελθον (με δυνατότητα παρακολούθησης εννοείται) ενω γίνεται ήδη εγγραφή απο καποιο κανάλι. Ειχα εναν Crypto 210Α ο οποίος το έκανε απρόσκοπτα και δεν ειχα κανένα προβλημα. Χάλασε ο δέκτης και πήρα τον 211 αλλα δεν γίνεται. Οπως δεν γίνεται ουτε και στον 215. Επίσης κανένας Crystal Audio δεν το κανει. Δεν ξέρω πως να το ψάξω. Μπορεί καποιος να με βοηθήσει; Επειδή με τη σύζυγο γράφουμε ταίνίες αλλα έχουμε ήδη γράψει σειρες, θέλουμε να τις βλέπουμε. Ειναι οι μοναδικές ώρες που μπορούμε να δούμε κατι στην τηλεόραση το βράδυ και οπως καταλαβαίνετε μας ειχε βολέψει πολύ αυτή η λειτουργία.
Κάνε μια ρώτηση στο θέμα του 215, γιατί είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος ότι το κάνει. Ίσως με διαφορετικό πλήκτρο από τον 210.
Για τον 211 δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να μη αφαίρεσε η ALI αυτή την δυνατότητα.
Από τους νέους δέκτες, οι Opticum Τ90/HD N1/T80/T80 eco/FT25 το κάνουν σίγουρα.

Ενημερωτικά, και ο edision sd που αγόρασα για τη γιαγιά μου, με το τ/χ του κατάφερε να στείλει κάποιες βασικές εντολές σε μια τηλεόραση, αν δεν κάνω λάθος Akai 14". Οπότε έστω και από τύχη συμβαίνει κάποιες φορές.

Σε ποια καταστήματα της Θεσσαλονίκης σου συνέστησε ο εισαγωγέας να αναζητήσεις τον δέκτη;

Ο εισαγωγεας δεν συνεστησε κανενα. Αρχισε να μου λεει ενα κατεβατο απο καταστηματα και σημειωσα μονο οσα ηταν πολυ κοντα σε μενα. Τελικα τον πηρα απο Κ.Καραμανλη 96 (35 )

Οσο για την τηλεοραση που συνδεσα τον opticum , ειναι στους γονεις μου και δεν θυμαμαι. Επειδη πηρα αλλους 4 οι οποιοι θα συνδεθουν σε διαφορετικες τηλεορασεις, θα επανελθω με τα αποτελεσματα.

Αν σου ειναι ευκολο βγαλε μια φωτο τις πληροφοριες του λογισμικου.
Και αν εχεις παρει και T90 & STB HD N1 βγαλε και απο τους δυο.
Θα ηταν χρησιμο να ξερουμε με τι ερχεται τωρα.

παιδια εχω διαβασει απειρα post αυτες τις μερες κατεληξα να παρω εναν αποκωδικοποιητη crypton redi που απ οτι ειδα ειναι απ τους λιγους που παιζουν ηχο σε 1080p χωρις να πρεπει να το μετατρεψεις εσυ (μου διαφευγει αυτην την στιγμη η μορφη του ηχου :bang:) και γενικα ειναι αξιοποστη μαρκα ...το 8εμα μου ομως ειναι οτι υπαρχουν αρκετοι σε κοντινες τιμες οπως ο 210AD-MP o 215D-MP O 215A MP και μερικοι ακομα...ποιον μου προτεινετε να παρω τελικα?(αν υπαρχει κατα την γνωμη σας καποιος καλυτερος crypton η και αλλης μαρκας εως 45ευρω πειτε)...ελπιζω να με ξεχαωσετε...

Από τα Crypto που ενέφερες, o 215AD είναι ο καλύτερος. Υπάρχει και ο νεότερος 211D τώρα στην αγορά, αλλά ίσως είναι λίγο δύσκολο να τον βρεις.
Εναλλακτικά δες και τον Crystal Prime-HD, αλλά έχει μέτριο τηλεχειριστήριο.
Επίσης καλός είναι και ο F&U 3838S.

Ο Ferguson T65 έχει καλό τηλεχειριστήριο, αλλά έχει λίγα μικρά προβληματάκια που μάλλον θα διορθωθούν με αναβαθμίσεις. Η εταιρία προσέχει τον δέκτη και έχει σχετικά συχνές αναβαθμίσεις.

Από τα Crypto που ενέφερες, o 215AD είναι ο καλύτερος. Υπάρχει και ο νεότερος 211D τώρα στην αγορά, αλλά ίσως είναι λίγο δύσκολο να τον βρεις.
Εναλλακτικά δες και τον Crystal Prime-HD, αλλά έχει μέτριο τηλεχειριστήριο.
Επίσης καλός είναι και ο F&U 3838S.

Ο Ferguson T65 έχει καλό τηλεχειριστήριο, αλλά έχει λίγα μικρά προβληματάκια που μάλλον θα διορθωθούν με αναβαθμίσεις. Η εταιρία προσέχει τον δέκτη και έχει σχετικά συχνές αναβαθμίσεις.
βρικα τον 211D που ειπες στα 35ευρω...το οτι ειναι νεοτερος σημαινει οτι θα ειναι και καλυτερος η οχι απαραιτητα?δηλαδη μ προτεινεις να τν αγορασω η να παρω τν 215D???(μαλλον αυτον εννοεις οτι ειναι ο καλυτερος απ αυτους που ειχα γραψει στο αρχικο ποστ γιατι 215ΑD δεν βρικα να υπαρχει)

Ο 211D είναι ο νέοτερος δέκτης της Crypto με πολύ καινούριο τσιπάκι, το ALI M3801.
Λάθος έγραψα τον 215AD, λέγεται 215D και έχει το Μ3601.
Θα προτιμούσα το νεότερο τσιπ, κυρίως αν είχα LCD τηλεόραση.

οκ φιλε θα σε εμπιστευτω και 8α αγορασω τον 211D ευχαριστω για τν βοηθεια και τν χρονο σου :)

καλησπερα παιδια! διαβασα αρκετες σελιδες απο το συγκεκριμενο ποστ,αλλα μπερδευτικα λιγο... θα ηθελα λοιπον την βοηθεια σας σχετικα με την επιλογη δεκτη mpeg4
τα στοιχεια ειναι τα εξης
lcd tv 46' με εισοδο scart και hdmi,
με ενδιαφερει να εχει πολυ καλη ποιοτητα εικονας,γρηγορες αλλαγες καναλιων, καλο media player(οσο γινεται)
συντομα λιγο αν γινεται παρακαλω,γιατι παρασκευη... τελος το αναλογικο απο θεσσαλονικη.
ευχαριστω.

Last edited:

Αν βιάζεσαι πολύ, πηγαίνεις μέχρι το e-shop Χαριλάου και παίρνεις τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2. Βλέπω οτι τον έχουν άμεσα διαθέσιμο.
Δεν ξέρω αν μπορεις να "παραγγείλεις" online με την τιμή του newsletter και να παραλάβεις σήμερα απο εκεί.

Αν δεν σε πειράζει να περιμένεις 2-3 μέρες, δες και τον Opticum T90.

2-3 μερες καλα θα ηταν Κωστα... οποιον και να παρεις χτυπα ενα τηλεφωνο και αν τον εχει πανε παρτον απο εκει!

Στο τοπικό κατάστημα Electronet βρήκα τον Τ90 στα 35. Δεν χάνετε και τίποτα να ρίξετε μια ματιά αν βρεθει στο δρόμο σας.

Παιδιά επείγον...δώστε μου μια συμβουλή για να βρω εναν δεκτη που να υποστηρίζει την μετάβαση στις εγγραφές που έχουν γινει στο παρελθον (με δυνατότητα παρακολούθησης εννοείται) ενω γίνεται ήδη εγγραφή απο καποιο κανάλι. Ειχα εναν Crypto 210Α ο οποίος το έκανε απρόσκοπτα και δεν ειχα κανένα προβλημα. Χάλασε ο δέκτης και πήρα τον 211 αλλα δεν γίνεται. Οπως δεν γίνεται ουτε και στον 215. Επίσης κανένας Crystal Audio δεν το κανει. Δεν ξέρω πως να το ψάξω. Μπορεί καποιος να με βοηθήσει; Επειδή με τη σύζυγο γράφουμε ταίνίες αλλα έχουμε ήδη γράψει σειρες, θέλουμε να τις βλέπουμε. Ειναι οι μοναδικές ώρες που μπορούμε να δούμε κατι στην τηλεόραση το βράδυ και οπως καταλαβαίνετε μας ειχε βολέψει πολύ αυτή η λειτουργία.

Κάνε μια ρώτηση στο θέμα του 215, γιατί είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος ότι το κάνει. Ίσως με διαφορετικό πλήκτρο από τον 210.
Για τον 211 δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να μη αφαίρεσε η ALI αυτή την δυνατότητα.
Από τους νέους δέκτες, οι Opticum Τ90/HD N1/T80/T80 eco/FT25 το κάνουν σίγουρα.
Αυτό τα χαρακτηριστικό το έχουν μάλλον όλοι οι δέκτες με επεξεργαστή ALI 3601. Αλλά όπως λέει ο talos_2002 ο 210Α και ο 215 το κάνουν με διαφορετικό τρόπο. Στον 215 δοκίμασε την ώρα που γράφει να πατήσεις 2 φορές το πλήκτρο INFO. Λογικά με το δεύτερο πάτημα θα βγει ένα παράθυρο που έχει όλες τις παλιές εγγραφές του δέκτη.

Αν βιάζεσαι πολύ, πηγαίνεις μέχρι το e-shop Χαριλάου και παίρνεις τον LIFEVIEW LV6TBOXHDA2. Βλέπω οτι τον έχουν άμεσα διαθέσιμο.
Δεν ξέρω αν μπορεις να "παραγγείλεις" online με την τιμή του newsletter και να παραλάβεις σήμερα απο εκεί.

Σιγά που τον έχουν ετοιμοπαράδοτο! Έκανα την παραγγελία το πρωί πιστεύοντας το site που έλεγε ετοιμοπαράδοτο στο κατάστημα Χαριλάου. Τους παίρνω τηλέφωνο αν μπορώ να πάω να τον πάρω και μου λεν ναι ελάτε κανένα πρόβλημα. Αποτέλεσμα = δεν τον έχουμε και περιμένουμε αύριο παραλαβή......κλασσικό e-shop!

Πάντως μια βόλτα που έκανα σε Kωτσόβολο-Media Markt γινόταν χαμός. Σε λίγες μέρες πιστεύω θα γίνει χαμός εδώ μέσα από ερωτήσεις του τύπου "γιατί ο δέτης μου δεν κάνει αυτό...."

Πάντως κλασικά σαν Έλληνες είμαστε τελείως της τελευταίας στιγμής.

Χθες πήγα σε κατάστημα ηλεκτρονικών για κάτι εξαρτήματα και ήμουν ο μόνος που δεν είχε πάει για αποκωδικοποιητή!

Πανικός! Χαμός! Και όλοι παίρναν χωρίς κριτήριο και ενημέρωση ό,τι τους γυάλιζε ή τους φαινόταν οικονομικό. Οι υπερτιμολογημένοι TV Star έφευγαν σαν τρελοί...