Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ο crypto redi 30P ξερει κανεις αν ειναι m-star? στο media δειχνει εχει ακριβως ιδιες ρυθμισεις σαν το prime hd, και επισης το menu ειναι πολυ φτωχο σαν τον prime, θα ελεγα ολοιδια menu σε ολα, μονο που ο crypto ειναι και dvb t2

Προτάσεις για PVR Full HD προγράμματος;

Καλήσπερα

Ψάχνω για την καλύτερη δυνατή επιλογή εγγραφής Full HD προγράμματος σε φλασάκι / εξωτερικό δίσκο. Δυστυχώς ως γνωστόν, οι τηλεοράσεις που έχω (Samsung & LG) δεν επιτρέπουν αναπαραγωγή/επεξεργασία οπουδήποτε αλλού εκτός από την ίδια την τηλεόραση οπότε ψάχνω για την πιο έξυπνη pvr λύση. Μέχρι πρότινος, έγγραφα με έναν αποκωδικοποιητή Lifeview που είχα συνδέσει σε μια αθάνατη CRT, μέχρι που πριν κανα χρόνο παρέδωσε τελικά πνεύμα. Ο αποκωδικοποιητής, όχι η CRT. Οπότε μάλλον ψάχνω για έναν δέκτη γύρω στα 20 – 25 ευρώ (δεν νομίζω πως έχει και νόημα να ανέβω παραπάνω) με κύρια κριτήρια την πλέον απροβλημάτιστη λειτουργία εγγραφής (να μην την χωρίζει σε κομμάτια πχ.), την καλύτερη δυνατή ποιότητα οπότε και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (με προβλημάτισε που βλέπω πως οι περισσότεροι έχουν μόνο έναν χρόνο εγγύηση, καλά δεν είναι υποχρεωτικά τα 2 χρόνια από την ευρωπαϊκή ένωση; ).
Με μια έρευνα στο σκρουτζ βλέπω πως οι κυριότερες επιλογές είναι ο Legent hd6 και κάποιοι της Osio και της MAX με τους τελευταίους να παίρνουν καλύτερες κριτικές.
Τι προτείνετε από την εμπειρία σας;

Μερικά ακόμα σημεία/ερωτήσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά:

1. Βλέπω πως τα remote control και των τριών μπορούν να προγραμματιστούν να ελέγχουν και την TV, που είναι plus.
  2. Να υποθέσω πως ο ΜΑΧ T2018HD είναι νεότερο μοντέλο άρα και καλύτερος από τον MAX T250HD;
  3. Παρόλο που η χρήση τoυ δεν προορίζεται για media player (της Samsung με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό) ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να χρειαστεί οπότε όσα πιο πολλά παίζει τόσο καλύτερα. Διαβάζω πως οsio δεν παίζει mp4 και aac/ac3 ας πούμε, βαρύ. Παρόλα αυτά λέει υποστηρίζει λέει ”3D video”. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να δεις 3D και σε TV που δεν έχουν native υποστήριξη γι’ αυτό;
  4. Ξέρουμε κάποιον που να υποστηρίζει isos ή Flac και HD Master Audio από ήχο ή χλωμό από την στιγμή που και ο media player της τηλεόρασης έχει θέματα με αυτά; Λειτουργία audio/video sync μήπως;
  5. Η παραπάνω ερώτηση με έκανε να αναρωτηθώ αν έχει νόημα να πάω καλύτερα για media player ή TV BOX. Έχω βέβαια smart tv αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σταματήσει η υποστήριξη του youtube app πχ… Υπάρχει όμως αξιόλογο TV BOX εώς 30 ευρώ που καταρχήν να έχει pvr και να παίζει και τους τύπους αρχείου που είπα πιο πάνω ώστε να δικαιολογείται η αγορά του;
  6. Τέλος, κάτι διάβασα πως σε λίγο καιρό η εκπομπή των καναλιών θα αλλάξει σε DVB-T2 H.265 καθιστώντας πολλές τηλεοράσεις/δέκτες άχρηστους και πάλι… Υπάρχει κάποιος στο budget που ανέφερα στην αρχή που να υποστηρίζει; Μήπως το γεγονός πως η TV μου παίζει HEVC ταινίες με τον media player της (όχι 10 bit όμως) σημαίνει πως δεν θα έχω πρόβλημα;

Ευχαριστώ!

Re: Προτάσεις για PVR Full HD προγράμματος;

Δεν μπορώ να κάνω edit αλλά όσον αφορά το 6). με λίγο ψάξιμο παραπάνω είδα πως DVB-T2 δεν σημαίνει απαραίτητα και H.265 και πως πρέπει ο δέκτης να υποστηρίζει και τα 2 για να πιάνει τα κανάλια όταν περάσουμε σε αυτή τη φάση... Βλέπω πως είναι 2-3 και γύρω στα 30+ ευρώ και δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει τελικά να είναι παράγοντας που θα λάβω υπόψιν μου και αξίζει να στραφώ εκεί τώρα από τη στιγμή που το θέμα μου είναι το pvr και απ' ότι διαβάζω η αλλαγή θα γίνει το 2022 (άλλοι λένε το 2020) και σίγουρα θα υπάρχουν πιο εξελιγμένοι μέχρι τότε.... Χμμμμμ.... :chinscratch:

Re: Προτάσεις για PVR Full HD προγράμματος;

Επειδη το SD, δηλαδη να εκπεμπουν τα κανάλια και σε SD εκδοση ειναι υποχρεωτικό ως το τέλος του 2021, θεώρησε βεβαιο ότι ως τότε τουλάχιστον θα υπάρχει το DVB-T γιατί δεν εκπέμπει σε άλλο σύστημα το sd. Eπίσης το ότι θα ερθει το DVB-T2 δεν σημαινει ότι αυτοματα καταργείται και το DVB-T. Η γνωμη μου ειναι ότι θα υπάρχουν παραλληλα για κανένα τριάρι χρονια τουλάχιστον τα δυο συστηματα όπως τωρα ειναι τα SD με τα HD. Και θα εκπέμπουν από διαφορετικές πολυπλεξίες.

εγω απο εμπειρια με ενα crystal hd, edition proton t265, ariva t265 ... πιστευω οτι τα ferguson ariva ειναι τα καλυτερα σε media player οσες ταινιες μπορει να παιξουν, δεν εχω ποτε κανενα προβλημα και καλες ρυθμισεις στο θεμα του media με τα format που μπορουν να παιξουν, παιζουν οσες ταινιες εβαλα απροβληματιστα

Tωρα απο τη μερια του δεκτη για ληψη ... πιστευω οτι αυτα τα μικρα δεν ειναι τοσο καλα οσο ο δεκτης μιας τηλεορασης ... εγω εχω τα αriva t265 & edition t 265 που ειναι hevc και δεν υποστηριζουν 256 modulation σε dvb t2 ... πασχουν τα περισσοτερα απο ευαισθησια αν καποιος ειναι σε προβληματικη περιοχη

το edition σε θεμα ληψης πολυ πιο σταθερο (και πιστευω ολα τα edition απο οτι διαβαζω) ... εγω σε περιοχη που χανει σημα ... οταν το σημα πεφτει οριακο και λιγο πριν χαθει .. κανει τα λιγοτερα σπασιματα εικονας και λιγοτερα ξυσιματα σε ηχο, σχεδον καθολου ... ειναι πολυ πιο σταθερο απο τα αλλα 2 ... ενω τα αλλα μπορει να κανουν σπασιματα & πολυ ξυσιμο με χαμηλο σημα και ποιοτητα, το edision δεν κανει σχεδον καθολου, συνηθως θα δειξει εικονα η θα χαθει αποτομα ... το λεω γιατι εδω που χανω σημα, μπορει να ακουω για κανα μισαωρο ξυσιματα του χαμου οταν πεφτει το σημα των σταθμων

τωρα αν εισαστε σε μετρια περιοχη σηματος (σημα χαμηλα μεν, αλλα να μην χανεται δε) δεν θα εχετα προβλημα γενικα με κανενα απο αυτα τα μικρα

babis3g, θα μπορούσες να αφήσεις τους δέκτες σου να γράψουν κάποιο HD κανάλια για 2 ώρες και να μας πεις εάν χωρίζουν την εγγραφή σε 2 ή παραπάνω αρχεία βίντεο; :smile:

Με τις νέες τηλεοράσεις να έχουν DRM (κλείδωμα) στις εγγραφές τους αλλά και ικανό media player, η κύρια δουλειά για τους δέκτες πια απομένουν μόνο οι εγγραφές.

η ερτ hd ειναι οκ? μπορω να γραψω και το klan hd (αλβανικο) να ξεκινησω τωρα? με τον ariva τ265? υποψην εχω fat32 και ο συγκεκριμενος ariva t265 (σαν πρωτη δοκιμη) με αφηνει μολις συμπληρωθουν 4GB (ξερω το ntfs παει πιο πολυ) οποτε δεν ξερω ποση ωρα θα παρει με 4 GB που με αφηνει ... ειναι οκ να ξεκινησω?

usb 32gb, fat32 ... λογισμικο του 2018 (δεν το ανεβασαν επισημα, αλλα και το περσινο επισημο πρεπει να ειναι το ιδιο) ... ο ariva t265 αυτοματα υπολογισε 4gb για 2 ωρες (δεν βλεπω επιλογη στις usb ρυθμισεις σε αυτο το μοντελο για παραπανω ωρα με fat32) ... κρατησε την εγραφη σε 1 file ... στο video φαινεται την ωρα που σταματαει την εγραφη μονο του αυτοματα, και δειχνω το αρχειο 3.96bg που το παιζει σφαιρα οπου το βαλω μπροστα

πρεπει να ειναι το ιδιο και στο καινουριο τους μοντελο τ760ι

το edition proton t265 με αφηνει να βαλω παραπανω ωρες απο 2 (απο οσο θυμαμαι) παροτι εχω fat32 ... αυριο η δοκιμη με to edition (τωρα παμε στο ραδιο) αλλα δεν ξερω αν θα παιξει το recorded file γιατι εχει προβλημα σε εμενα να παιξει τις εγραφες, ομως θα δειξει αν τις χωρισε

<a href="https://youtu.be/4SieZDhHnp0" target="_blank">

edit τελικα δεν εγραψα που σταματησε μονο του την εγραφη

Είναι οκ και η ΕΡΤ HD και όποιο άλλο HD έχεις εσύ διάθεση να δοκιμάσεις για εμάς :smile:
Και σε ευχαριστώ για αυτό!

Άρα ο Ferguson Ariva T265 δημιουργεί ένα αρχείο, τουλάχιστον έως τα 4GB εγγραφής/τις περίπου 2 ώρες. Καλό αυτό, καθώς άλλοι χωρίζουν την εγγραφή σε μικρότερα αρχεία.

Αυτό το πρόβλημα αναπαραγωγής εγγραφών του Edition proton T265 τον κάνει απαγορευτικό για εγγραφές, αλλά τουλάχιστον ας γνωρίζουμε εάν δημιουργεί ενιαία αρχεία εγγραφών.

ναι οπως ειδες στο video εχει ενα αρχειο ο ariva t265 ... o edition εχει αυτο το θεμα με το timeshift μονο με το τελευταιο λογισμικο, το προηγουμενο ειναι οκ ... απλα εχω δοκιμασει mp4 video που κατεβασα απο internet και δεν παιζει αρκετα απο αυτα (ενω διαβαζει πιο πολλα αρχεια ... ενω ο ariva δεν εχει το παραμικρο θεμα ... θα τον βαλω επανω μετα, κατα το μεσημερι προς απογευμα που θα γυρισω ... αυτη την εποχη προτιμω τον ariva γιατι παροτι κανει σπασιμο αρκετο οταν ειναι να χαθει το σημα, αφου σε καποια στιγμη χανω που χανω καποια καναλια, ο ariva εχει πιο μεγαλα γραμματα στο menu, πιο ζωντανη εικονα (και ας μην εχει εκει ρυθμισεις σαν το edition) και απο θεμα media player (οσα αρχεια μπορει να παιξει) παει σφαιρα, επισης το control του ariva πιανει σε πιο καλη γωνια (το control ειναι ιδιο και στο t760i αρα θα ειναι καλα καια εκει)... επισης ο ariva εχει και ρυθμισεις για τους υποτιτλους πχ να διαβαστουν μονο εξωτερικα ή εσωτερικα, δινει την δυνατοτητα να διαλεζουμε το αρχειο ακομα και αν ειναι σε αλλο folder o υποτιτλος, delay να εμφανιζονται πιο μετα με καθυστεριση οι υποτιτλοι και εχει και μεγεθος απο το 1-5 ... αλλα και ο edition καλος, αλλα οχι τοσες απιλογες σε media

o ariva t265 εχει θεματα και του εχουν αφαιερεσει και ρυθμισεις (ουτως η αλλος δεν παιζω με τα settings καθε μερα) δεν εχει Ελληνικα και δεν θα του βγαλουν αλλο λογισμικο... αργει λιγο το epg αλλα παντα λειτουργει ... δεν το συνηστω αφου δεν εχει αλλο υποστηριξη ... αργοτερα μπορει να παω για τον t760i αν εχει Ελληνικα ... αρχιζουν να μου αρεσουν αυτα τα ferguson...και ο ariva t265 αν και εχει μερικα θεματακια δεν με ενοχλουν, ευχαριστημενος αρκετα

Καλησπέρα! Εχω τον edision t265, αλλά στο θεμα media player δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου... Οι ferguson που έχεις αναφέρει υποστηρίζουν καθυστέρηση υποτίτλων; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να παω σε android box. Εδω και αρκετό καιρό που μου χάλασε το crystal audio pico, πήγα να βασιστώ στον edision και την πάτησα. Κάτι άλλο που έχουν οι ferguson και θεωρείς ενοχλητικό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα! Εχω τον edision t265, αλλά στο θεμα media player δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου... Οι ferguson που έχεις αναφέρει υποστηρίζουν καθυστέρηση υποτίτλων; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να παω σε android box. Εδω και αρκετό καιρό που μου χάλασε το crystal audio pico, πήγα να βασιστώ στον edision και την πάτησα. Κάτι άλλο που έχουν οι ferguson και θεωρείς ενοχλητικό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

κατα αρχην να μην σε παρω στο λαιμο μου γιατι βλεπω λιγο πολυ ολα αυτα τα μικρα κουτια καπου εχουν θεματα λιγο πολυ, ολα ... οπως παει η κατασταση ειναι να μην μας τυχει θεμα στις ρυθμισεις που θελουμε με ολους αυτους τους μικρους δεκτες

ναι οπως λεω και στο αναλογο θεμα του edision ... ουτε εγω ειμαι ευχαριστημεος απο το media player του με αυτα που μπορει υποτιθεται οτι κανει ... αλλα απο θεμα δεκτη πιστευω ο καλυτερος αν καποιος θελει κατι καλο μονο για ληψη

δυστυχως δεν ξερω για τους αλλους ferguson, εγω εχω μονο τον ariva t265 hevc dvb t2 (ο πρωτος μου ariva, το ειχε καποτε το κιτρινο μαγαζι)... δες εδω αναλογο τοπικ (ειπαν δεν θα βγαλουν αλλο λογισμικο στο συγκεκριμενο μοντελο)
https://avclub.gr/forum/showthread.php/164553-Ferguson-Ariva-T265

ναι ο t265 εχει μια ρυθμιση που οι υποτιτλοι παιζουν πιο γρηγορα και αν ρυθμιστει πιο αργα αναλογα ποσα ms θελουμε δηλαδη ρυθμιζουμε και την καθυστερηση ...
βαζω ενα video να παρεις μια ιδεα τι μπορει να κανει στο θεμα υποτιπτλων ... και που το βαζω να παιξει με καθυστερηση (αν καποιος ξερει αγγλικα θα καταλαβει που μιλανε και μετα απο λιγο βγαινουν τα γραμματα τι ειπαν) ... θα ελεγα να ρωτησεις το ferguson sales που σιγουρα θα απαντησουν αν πας για αλλο μοντελο τους, το επομενο μελλοντικο hevc ειναι το t760i αλλα δεν το εχω, (το εχω μελλοντικα υποψην ισως συντομα) ρωτα αν εχει καθυστερηση υποτιτλων και αν εχει Ελληνικα (ισως να ρωτησω και εγω συντομα) γιατι αυτο που εχω δεν εχει και δεν θα του βαλουν Ελληνικα, δεν ειναι προβλημα, απλα το egp γραφει πρωτα Αγγλικα και μετα Ελληνικα (και εχει καθηστερηση να βγαλει πληροφοριες)

επισης αν οι υποτιτλοι ειναι σε αλλο φακελο μπορουμε να το διαλεξουμε απο εκει χειροκινητα

το μενου υποτιτλων βγαινει οταν πατηθει το κιτρινο κουμπι ... στο μειον -ms οι υποτιτλοι παιζουν πιο αργα αναλογα ποσα ms θα βαλουμε ... στο συν +ms οι υποτιτλοι παιζουν πιο γρηγορα αλλα αυτο δεν το δοκιμασα στο εδω video ... ομως οπως θα δεις στο αναλογο τοπικ αυτος εχει αλλα θεματα αλλου κυριως σε θεματα δεκτη, αλλα το media το βρισκω πολυ καλο, αλλα υποψην δεν εχω μεγαλη εμπειρια με αυτα τα κουτια ... το καλο με τον ariva t265 εχει 2 usb θυρες

η ταινια στο video ειναι απο δικο μας online κατεβασμενο σε mp4 και επισης κατεβασα εγω χωριστα τους υποτιτλους srt για δοκιμη (πριν καιρο)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

talos_2002

Απάντηση: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Είναι οκ και η ΕΡΤ HD και όποιο άλλο HD έχεις εσύ διάθεση να δοκιμάσεις για εμάς :smile:
Και σε ευχαριστώ για αυτό!

Άρα ο Ferguson Ariva T265 δημιουργεί ένα αρχείο, τουλάχιστον έως τα 4GB εγγραφής/τις περίπου 2 ώρες. Καλό αυτό, καθώς άλλοι χωρίζουν την εγγραφή σε μικρότερα αρχεία.

Αυτό το πρόβλημα αναπαραγωγής εγγραφών του Edition proton T265 τον κάνει απαγορευτικό για εγγραφές, αλλά τουλάχιστον ας γνωρίζουμε εάν δημιουργεί ενιαία αρχεία εγγραφών.

λοιπον το ιδιο και οι 2, απλα με διαφορα και αναλογα οπως το δει ο καθενας

ο edition με αφηνει να γραψω μεχρι 20 ωρες (fat32) αλλα ... οταν περασουν 2 ωρες δημιουργει ενα καινουριο αρχειο που συνεχιζει η ταινια εκει, 6 ωρες που το ρυθμισα θα μου εκανε 3 αρχεια ... δες video που το ενα αρχειο klan hd ειναι 3.90 GB και το δευτερο 1 λεπτο και κατι το εγραψε σε καινουριο αρχειο περιπου μολις 34 ΜΒ (το αφησα να γραψει 2ωρες και 1 κατι λεπτο (περιεργος στο record με αφησε να παιξει την ταινια που πριν ειχε bug - τι περιεργο μηχανημα)

αρα ...

ο ferguson γραφει μεχρι 2 ωρες, 1 αρχειο ... και αν η ταινια ειναι πιο μεγαλη, θα πρεπει παλι να πατησουμε το record για αλλες 2 ωρες, αλλιως την χασαμε .. ομως στην ουσια παλι θα εχουμε 2ο αρχειο

ο edition γραφει αυτοματα πανω απο 2 ωρες αναλογα πως θα τον ρυθμισουμε) και αυτοματα κανει αρχεια ανα 2 ωρες ... ο τροπος που το θελουμε / μας βολευει αλλαζει, στην ουσια και οι 2 το ιδιο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την εκτενέστατη απάντησή σου! Ο δέκτης με ενδιαφέρει μόνο ως player..
Πάντως δεν είδα κάπου στην αγορά τον ariva.

τιποτα, ναι αν λες για τον ariva t265, εγω το πηρα γιατι ετυχε μεταχηρισμενο και τελικα ειναι οκ για τα γουστα μου, ειδικα σε media εχω πολυ καλα λογια ... μαλλον παει προς αποσυρση αφου ειπε το support τους δεν θα βγαλουν αλλο λογισμικο, αν το ξαναφερουν στα δικα μας μαγαζια θα ενημερωσω γιατι ριχνω καμια ματια που & που (γενικα)...επλιζω καποιος αλλος φιλος να σου πει για καποιο που να ειναι δυνατο σε player

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την εκτενέστατη απάντησή σου! Ο δέκτης με ενδιαφέρει μόνο ως player..
Πάντως δεν είδα κάπου στην αγορά τον ariva.

αυτον που δειχνω video (ariva t265) τον εχει τωρα μεταχειρισμενο στα 24 το κιτρινο μαγαζι (και εγω μεταχειρισμενο το πηρα) αλλα ξανα λεω δες το topic που εχω για αυτον, γιατι εχει κατι θεματακια
https://www.e-shop.gr/show_used?id=PER.706944&oem=C6A02783IK

Καλημέρα σας! Ψάχνω ένα καινούριο δέκτη για μια παλιά LCD που έχω εδώ και 10 χρόνια, μιας και ο παλιός τα φτύνει. Θέλω να παίζει και multimedia αρχεια (avi, mkv) μέχρι 720p που παίρνει η τηλεόραση. Ψάχνοντας καταλήγω στον Edision hybrid ή Proton. Τους Ferguson δεν τους βρίσκω πουθενά. Κάθε πρόταση-βοήθεια πολύτιμη.

Νομίζω εκτός του Ferguson όλοι οι άλλοι επίγειοι δέκτες πάσχουν στο κομμάτι του media player. Μαζί με τους Ferguson καλές προτάσεις είναι και οι Opticum με τον Opticum T90 και τους πιο σύγχρονους Opticum HD AX Lion Air 2.

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς, Ferguson δεν βρίσκω, οπότε θα κοιτάξω για τον Opticum HD AX Lion Air. Όσο αντέξει ακόμα η τηλεόραση και μετά βλέπουμε.