HAL-9000
Senior Member
- 26 December 2007
- 377
ξερει κανεις με τι παιζει ο technisat digipal t2 hd? στο κομματι ληψης? βλεπω εχει καλες πληροφοριες σηματος και ρυθμιστη κεραιας ... αλλα ειναι πανκριβος για μονο επειγιο ... ξερουμε chipset?
Λοιπόν ... έκανα το "βήμα" και αγόρασα τον technisat digipal t2 DVR στα 65 ευρώ. Ξερω τι θα πείτε ακριβός ... ΑΛΛΑ λέω γερμανικο προιόν ...
θα ειναι προσεγμενο ... και οτι πληρωνεις παίρνεις.
Πάντα αγόραζα edision ... και το τελευταιο που ειχα και ηθελα να το αλλάξω είναι το Edision Progressiv Hybrid Lite Led
Συγκρίνοντας το λοιπον με το Edision Progressiv Hybrid Lite Led παρατηρησα τα παρακατω σοβαρα (-)
1) Η εικόνα του Edision Progressiv Hybrid Lite Led ειναι σαφώς ΠΟΛΥ καλυτερη με την εννοια της καθαρότητας και της στιλπνοτητας
του σηματος HD. Ο technisat digipal t2 DVR είχε 2-3 κλικ υποδεεστερη εικόνα ... οχι το κρυσταλλινο HD σε μια πολυ καλη τηλεοραση
2) Εφαγα 2-3 ωρες ξαψαχνιζοντας το menu του και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (!!!) οι παραμετροποιησεις της εικόνας σε επίπεδο AV
δλδ. ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΚΟΝΤΡΑΣΤ, ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΕΣΜΟΣ κλπ .... τα βασικα δλδ
Διατηρω μια αμφιβολία μήπως και κατι μου ξεφυγε ... αλλα ανοιξα καθε δυνατο παραθυρο και επιλογη στις ρυθμισεις καθε ειδους ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕ
Δλδ. οτι γουσταρει ο κατασκευαστης απο ρυθμιση εικονας θα βλέπουμε ..?? Θελει να βλεπουμε κοκκινους ροζε παρουσιαστες ... αυτο θα εναι..!!!!
Δεν ειναι δυνατον να πειραζεις τα βασικα ρυθμιστικα της τηλεόρασης για καθε συσκευη που συνδεεις πάνω στην TV !!!!!!
2) Στο ψάξιμο για το παραπάνω και στον έλγχο των καναλιών μετα απο συχνή εναλλαγή καναλιών ωωω του θαύματος "ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ" και διακοπτομενος ηχος πάνω απο 1-2 φορές
και στη συνεχεια σοβαροτητατο "ΠΙΞΕΛΙΑΣΜΑ" ολης της οθόνης και ΠΑΓΩΜΑ της... έμεινα καγκελο απο μηχανημα διπλασιας τιμης του "σωρου" των ~30-35 ευρω
3) Σκέφτομαι ότι μια αναβαθμιση firmware θα έλυνε πιθανα το πρόβλημα. Κατεβάζω το zip αρχειο που δινει η εταιρεια στη σελίδα της για το συγκεκριμενο μηχανημα
με καταληξη ΧΧΧΧ.ipad (???) και κανω την πρεπουσα διαδικασια. Το εργοστασιο έλεγε οτι το update αυτο ελυνε "recording issues" .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: μετα την επανεκίνηση αδυναμια εγγραφής. Αδυναμία να κανει format στον εξωτερικο δισκο και το χειροτερο "δήλωσε" αχρηστο τον δισκο για εγγραφες
ενω ο δισκος μια χαρα δουλευει συνδεόμενος με τον Η/Υ μου. !!!!!!!!!
Και δυστυχως τα κρασαρισματα δεν σταματησαν.
4) Αναγκαστικα επαναφορά "εργοστασιακων ρυθμισεων και αρχικου firmware" για να λειτουργησει ξανα η διαδικασια recording PVR. AΛΛΑ ... ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΑΧΡΗΣΤΟ
ΕΞΩΤΕΡ. ΔΙΣΚΟ τον οποιο και μουλαρωσε και δεν τον αναγνωριζε , σε άλλο φλασακι USB εγραψε σε NTFS φορμα.
Δυο πιθανοτητες .... ή έπεσα ατυχος σε μηχανημα της "ΔΕΥΤΕΡΑΣ" οπως λεγαμε σε παλιοτερες δεκαετίες παραγωγής μηχανηματων ... ή το συγκεκριμενο μοντελο ειναι
κατωτερο των προσδοκιων HD.
Επικοινωνια με την εταιρεία που το αγόρασα ... Αποστολή πίσω για έλεγχο (με δικα μου εξοδα φυσικα) και αν παρουσιασει τα συμπτωματα αυτα στον ελεγχο της εταιρειας
θα μου τον αλλαξουν ΑΜΕΣΑ. Αν δεν τα παρουσιάσει την έβαψα ... τόσο απλά. Θα το πετάξω μονος μου καθόσον για μενα τα προβλήματα
μη παραμετροποίησης της εικονας και περιγραφω στο Νο2 ειναι πολυ ΒΑΣΙΚΑ μιας και ειμαι κολλημενος με το κρυσταλλο του HD και δεν συμβιβαζομαι και κατι λιγοτερο.
Aυτα .... και αποτι με βλέπω αν τα τιναξει ο HYBRID θα ξαναπαω σε EDISION ....