Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ξερει κανεις με τι παιζει ο technisat digipal t2 hd? στο κομματι ληψης? βλεπω εχει καλες πληροφοριες σηματος και ρυθμιστη κεραιας ... αλλα ειναι πανκριβος για μονο επειγιο ... ξερουμε chipset?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Λοιπόν ... έκανα το "βήμα" και αγόρασα τον technisat digipal t2 DVR στα 65 ευρώ. Ξερω τι θα πείτε ακριβός ... ΑΛΛΑ λέω γερμανικο προιόν ...
θα ειναι προσεγμενο ... και οτι πληρωνεις παίρνεις.
Πάντα αγόραζα edision ... και το τελευταιο που ειχα και ηθελα να το αλλάξω είναι το Edision Progressiv Hybrid Lite Led

Συγκρίνοντας το λοιπον με το Edision Progressiv Hybrid Lite Led παρατηρησα τα παρακατω σοβαρα (-)

1) Η εικόνα του Edision Progressiv Hybrid Lite Led ειναι σαφώς ΠΟΛΥ καλυτερη με την εννοια της καθαρότητας και της στιλπνοτητας
του σηματος HD. Ο technisat digipal t2 DVR είχε 2-3 κλικ υποδεεστερη εικόνα ... οχι το κρυσταλλινο HD σε μια πολυ καλη τηλεοραση

2) Εφαγα 2-3 ωρες ξαψαχνιζοντας το menu του και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (!!!) οι παραμετροποιησεις της εικόνας σε επίπεδο AV
δλδ. ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΚΟΝΤΡΑΣΤ, ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΕΣΜΟΣ κλπ .... τα βασικα δλδ
Διατηρω μια αμφιβολία μήπως και κατι μου ξεφυγε ... αλλα ανοιξα καθε δυνατο παραθυρο και επιλογη στις ρυθμισεις καθε ειδους ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕ
Δλδ. οτι γουσταρει ο κατασκευαστης απο ρυθμιση εικονας θα βλέπουμε ..?? Θελει να βλεπουμε κοκκινους ροζε παρουσιαστες ... αυτο θα εναι..!!!!
Δεν ειναι δυνατον να πειραζεις τα βασικα ρυθμιστικα της τηλεόρασης για καθε συσκευη που συνδεεις πάνω στην TV !!!!!!

2) Στο ψάξιμο για το παραπάνω και στον έλγχο των καναλιών μετα απο συχνή εναλλαγή καναλιών ωωω του θαύματος "ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ" και διακοπτομενος ηχος πάνω απο 1-2 φορές
και στη συνεχεια σοβαροτητατο "ΠΙΞΕΛΙΑΣΜΑ" ολης της οθόνης και ΠΑΓΩΜΑ της... έμεινα καγκελο απο μηχανημα διπλασιας τιμης του "σωρου" των ~30-35 ευρω

3) Σκέφτομαι ότι μια αναβαθμιση firmware θα έλυνε πιθανα το πρόβλημα. Κατεβάζω το zip αρχειο που δινει η εταιρεια στη σελίδα της για το συγκεκριμενο μηχανημα
με καταληξη ΧΧΧΧ.ipad (???) και κανω την πρεπουσα διαδικασια. Το εργοστασιο έλεγε οτι το update αυτο ελυνε "recording issues" .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: μετα την επανεκίνηση αδυναμια εγγραφής. Αδυναμία να κανει format στον εξωτερικο δισκο και το χειροτερο "δήλωσε" αχρηστο τον δισκο για εγγραφες
ενω ο δισκος μια χαρα δουλευει συνδεόμενος με τον Η/Υ μου. !!!!!!!!!
Και δυστυχως τα κρασαρισματα δεν σταματησαν.

4) Αναγκαστικα επαναφορά "εργοστασιακων ρυθμισεων και αρχικου firmware" για να λειτουργησει ξανα η διαδικασια recording PVR. AΛΛΑ ... ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΑΧΡΗΣΤΟ
ΕΞΩΤΕΡ. ΔΙΣΚΟ τον οποιο και μουλαρωσε και δεν τον αναγνωριζε , σε άλλο φλασακι USB εγραψε σε NTFS φορμα.

Δυο πιθανοτητες .... ή έπεσα ατυχος σε μηχανημα της "ΔΕΥΤΕΡΑΣ" οπως λεγαμε σε παλιοτερες δεκαετίες παραγωγής μηχανηματων ... ή το συγκεκριμενο μοντελο ειναι
κατωτερο των προσδοκιων HD.

Επικοινωνια με την εταιρεία που το αγόρασα ... Αποστολή πίσω για έλεγχο (με δικα μου εξοδα φυσικα) και αν παρουσιασει τα συμπτωματα αυτα στον ελεγχο της εταιρειας
θα μου τον αλλαξουν ΑΜΕΣΑ. Αν δεν τα παρουσιάσει την έβαψα ... τόσο απλά. Θα το πετάξω μονος μου καθόσον για μενα τα προβλήματα
μη παραμετροποίησης της εικονας και περιγραφω στο Νο2 ειναι πολυ ΒΑΣΙΚΑ μιας και ειμαι κολλημενος με το κρυσταλλο του HD και δεν συμβιβαζομαι και κατι λιγοτερο.

Aυτα .... και αποτι με βλέπω αν τα τιναξει ο HYBRID θα ξαναπαω σε EDISION ....

ισως αν ανοιξουμε αλλο θεμα για το συγκεκριμενο ειναι καλυτερα? (να το μεταφερει ο mod σε καινουριο?)

Nαι εχω υποψην τον Τ2 HD, το ειχα δει στα 65 αυτον με το pvr (εφυγε η προσφορα) ... και 56 χωρις pvr

1) Διαβαζω οτι εχει καλη εικονα, ειδικα σε dvb t2 και αρκετοι εδιναν επαινο σε διαφορα sites λενε οτι εχει πολυ καλυτερη εικονα παρα dvb t... ομως δεν εχω τον hybird να συγκρινω και ακομα δεν εχουμε dvb t2
Λιγοι εχουν ρυθμισεις για εικονα πχ ο ariva t265 δεν εχει, το ιδιο και prime hd (Eλληνικος της crystal audio) ο edition t265 εχει

ο λογος που ειναι πιο ακριβος ειναι επειδη εχει το irdeto (καρτα) και φαινεται εχει λιγο παραπανω κοστος

2) για το πιξελαρισμα, μηπως δεν εχει καλη ληψη? και παλι εκει λενε οτι σε dvb t2 ειναι πολυ καλυτερος απο οτι dvb t σε θεμα ληψης αλλα και εικονας
Tωρα για τον ηχο μπορει να ειναι και απο την ληψη ... αλλα μπορει να παιζει και θεμα γιατι ναι στον ηχο εκαναν παραπονα
Κοιταξες μηπως εχει χαμηλο σημα, ή κατεβαζει αποτομα μοναδες ποιοτητας και κανει αυτο το θεμα σε εικονα και ηχο?
Το firmware update λεει τυχον φτιαξιμο ηχου, οχι σιγουρο

3 & 4) δεν μπορω να πω κατι ακομα (μεχρι να το παρω που θα αργησω γιατι παρηγγειλα τον ariva t760 για τωρα, ελπιζω την αλλη βδομαδα να ειναι εδω)

Κρατα μας ενημερους ... δηλαδη απο οτι καταλαβα τον εστειλες ηδη για service ακομα δεν τον πηρες?

Παντως αν δεν σου ταιριαξει και δεν εχεις υπομονη να περιμενεις το dvb t2 (που λενε ειναι καλυτερος) ενδιαφερομαι για την αγορα του αργοτερα, στειλε pm αργοτερα οταν νομιζεις ... εμενα με ενδιαφερει το dvb t2 που καποτε περναει σημα απο Αλβανια Αγ. Σαραντα (μερα με διαδοση) και απο 1 σεμπτεμβριου διπλα απο Εξαμιλια ολα εκει θα ειναι dvb t2 ... οποτε λεω κατι να περασει μονιμο οπως τωρα με τα αναλογικα και dvb t απο εκει... (εγραφες και pvr δεν καιγομαι τοσο αλλα καλο ειναι να υπαρχει οτι μπορει να παιξει)

Δεν το λεω να τον δικαιολογησω γιατι εσυ που ηδη τον εχεις κατι ξερεις περισσοτερο ... αλλα λενε οτι σε dvb t2 ειναι πολυ καλος απο οτι σε dvb t αλλα χωρις να εχει ερθει ακομα το dvb t2 δεν μπορω να συγκρινω ακομα

Προσοχή ... Εγω εχω πάρει τον technisat digipal t2 DVR απότι εχω δει στο γερμανικο site υπαρχει και η εκδοχή technisat digipal Τ2 HD
και το περιεργο ειναι οτι στην εγγλέζικη γλωσσα το site https://www.technisat.com/en_XX/DVB-T2-Receiver/352-1792/
εχει τον technisat digipal Τ2 HD
ενω το site στην γερμανικη μορφη του https://www.technisat.com/de_DE/DVB-T2-Receiver/352-1792/
εχει και τους δυο technisat digipal Τ2 HD ΚΑΙ technisat digipal t2 DVR

Δεν εχω καταλάβει ποια ειναι η διαφορά μεταξυ T2 HD kai T2 DVR .... !!! περιεργοι αυτοι οι γερμανοι ... και τα δυο ειναι DVB-T2 HD

Κοιτα η θεση του σπιτιου μου στη Θεσσαλονικη ειναι τετοια που εχει ελευθερη θεα προς τον Χορτιατη που ειναι οι κεραιες εκπομπης των HD καναλιων
με αποτελεσμα να εχω παρα πολύ καλο σήμα με ποιοτητα 90-100 .
Γιαυτο δεν εγραψα τιποτε για το θεμα ληψης σηματος. ΔΕΝ ειναι εκει το προβλημα.
Υποψιάζομαι βεβαια και το "μπουκωμα" του bandwidth λογω πολλων καναλιων γιατι παρατηρω
στο play των εγγραφων μερικες φορες σπασιμο στην κινηση και στον edision hybrid lite που εχω ακομα.

Ομως αυτα που περιεγραψα ειναι αρκετα σφαλματα για νεο μηχανημα και γιαυτο τον εστειλα αμεσως πίσω
Γενικως "χαλαστηκα" απο την ποιοτητα εικονας που είδα.
Η TV μου ειναι μια PHILIPS του 2010 ... PHILIPS 40PFL9704. Δεν ειναι smart αλλα ειναι απο τα άριστα μοντέλα της PHILIPS με local dimming ελεγχο των LEDs και
αριστη εικονα σε Full HD. Eιναι απο τα μοντελα που εβγαζε η PHILIPS πριν μειωσει την ποιοτητα εικονας λογω κοστους.
Ειναι μια τηλεοραση που στα 2Κ δεν χαρίζεται σε κανενα μηχανημα και ξεσκεπαζει τις ατελειες της πηγης λογω κρυσταλλινης εικονας.
Μετα απο απίστευτη ευκρίνεια που εχω δει σε Blue Ray ταινιες με πηγη το Player της OPPO BDP 83 SE αλλα και στα καλά HD καναλια
πλεον εμπιστευομαι αυτο που μου δειχνει. Και εφόσον η TV μου δείχνει κατωτερη ποιοτητα εικονας στο technisat digipal Τ2 DVR
κάτι δεν πάει καλα με αυτό. Οτι και να μου λενε άλλες κριτικες. Εμπιστευομαι τα ματια μου οταν εχω πηγες σαν το ΟPPO BDP 83 SE
και TV την PHILIPS40PFL9704.

Αν ο technisat digipal Τ2 DVR ειχε ρυθμιστικα κοντραστ , φωτισμου, χρωματικου κορεσμου, κλπ θα μπορουσε να διορθωθει η κατασταση εστω και οριακα
αλλα τωρα ... δεν νομιζω.

Θα περιμενω να δω τι θα κανει η εταιρεια που τον αγορασα ... αν θα διαγνωσει και αυτη τα σφαλματα που ανεφερα και αν θα μου τον αντικαταστησει.
Αν το κανει ... θα δω τον νεο που θα μου στειλει ... θα τον περασω απο διεξοδικο τεστ και θα σας πω.

Αν πάρω την απόφαση να μην τον χρησιμοποιησω και συνεχιζεις να ενδιαφερεσαι γιαυτον θα τα πουμε με πμ.

H διαφορα ειναι οτι ο σκετος T2 HD δεν κανει εγραφες ... ο T2 HD DVR κανει ... δεν ξερω ουτε εγω γιατι αποφασισαν ετσι να βγαλουν 2 μοντελα ... συγνωμη που δεν σου βγηκε στις προσδοκιες σου, εχεις δικιο τωρα τι να λεμε dvb t / dvb t2, επρεπε να πιο καλυτερος και σε θεματα ρυθμισεων (πχ εικονα) δεν ειναι και φτηνος ... αναμενουμε τις εξελιξεις

H διαφορα ειναι οτι ο σκετος T2 HD δεν κανει εγραφες ... ο T2 HD DVR κανει ... δεν ξερω ουτε εγω γιατι αποφασισαν ετσι να βγαλουν 2 μοντελα ... συγνωμη που δεν σου βγηκε στις προσδοκιες σου, εχεις δικιο τωρα τι να λεμε dvb t / dvb t2, επρεπε να πιο καλυτερος και σε θεματα ρυθμισεων (πχ εικονα) δεν ειναι και φτηνος ... αναμενουμε τις εξελιξεις

Ναι σωστα εχεις δικιο αυτη ειναι η διαφορα τους στο DVR που σημαινει εγγραφη προγραμματων ...
Για να ειμαι ειλικρινης επειδη δεν περιμενω αλλαγες στην εικονα ακομα και αν μου τον αλλαξουν με αλλο μηχανημα
σκεφτομαι σοβαρα σαν επιλογη μου τον https://www.edision.gr/el/detail/proton-t265-led
EDISION PROTON T265 LED
ή τον FERGUSON ARIVA T760i http://ferguson-digital.eu/tunery-t...i-tuner-telewizji-naziemnej-dvb-t-t2-z-h-265/

Για τον ARIVA T760i δεν ξερω αν θα τον φερνει κανεις ... Ιδωμεν ... και δεν ξερω τι κανει απο εικονα... λενε πολλα καλα για τον προκατοχο του
ενω για τον PROTON T265 LED λενε οι φιλοι εδω οτι συνεχιζει την καλη παραδοση της EDISION στην πολυ καλη εικονα

για τον edition δες πιο κατω τα αναλογα τοπικ
https://avclub.gr/forum/showthread.php/157354-Edision-proton-T265-LED
https://avclub.gr/forum/showthread.php/162355-Edision-proton-T265
αλλα δες και στο σκρουτζ

... με λιγα λογια τα δικα μου θεματα (αν ειναι για καποιους) ... οι ταινιες mp4 απο το κινητο δεν εχουν θεμα οσες εχω βαλει ... απο ιντερνετ ταινιες που κατεβασα για δοκιμη δεν τις παιζει ειδικα αν εχουν υποτιτλους, ισως να φταιει και κατι με τον ηχο πχ mpeg1,2 aac κλπ που τα mp4 τυχαινει να εχουν διαφορους ηχους format, εχουν αυτο το κακο ή καλο
Δεν εχει ρυθμισεις υποτιτλων στο pvr
Η εικονα στο ferguson t265 ειναι καλυτερη αλλα το edision εχει ρυθμισεις εικονας και ερχεται στα ισια του

το edision παιζει πολλα περισσοτερα αρχεια σε pvr (καποια mp4) mts απο τον prime hd, flv (flash), τις εγραφες απο το ferguson τ265 τις παιζει και αυτες κλπ σε σχεση με το ferguson t265 που δεν παιζει τις εγραφες απο το prime hd & edition ... αλλα ο ferguson t265 οτι format μπορει να παιξει (πολυ πιο λιγα) μεχρι τωρα δεν εκανε κανενα προβλημα

Αν ο υποτιλος ειναι λαθος στο edision, δεν παιζει την ταινια

το λογισμικο 1.0.7 εχει καλυτερη ληψη σε θεμα δεκτη, το μονο προβλημα το pvr fast forward δεν δουλευει σε αυτο το λογισμικο, στα επομενα εχει διορθωθει, αλλα εχει το go to που κανει σχεδον ιδια δουλεια (με αυτο το λογισμικο προσωπικα θα παω στο τελος εδω σε δυσκολη περιοχη ληψης)

το edition παιζει το epg αψογα και εχει και ρυθμισεις να μπει ανα ωρα, χρονο (δειχνει μπαρες μεχρι κατω τα καναλια ποτε θα τελειωσει το προγραμμα) κλπ

=========================
To ferguson t760

το εχει το pc-evolution στα αξεσουαρ tv ... οταν το παρηγγειλα ελεγε 7-10 μερες ...
https://pc-evolution.gr/eikona-ikho...riva-t760i-tileoraseis-aksesoyar-tv-ferguson/
τωρα αλλαξε λεει κατοπιν παραγγελειας, ομως μπορει να το φερει... θα πω τι γινεται την αλλη βδομαδα πιστευω να ερθει, καντε υπομονη (θα βλαω και φωτο)
Αλλα τον περιμενω σαν το ferguson t265 σε θεματα pvr με ρυθμισεις υποτιτλων (μικρο μεγαλο μεγεθος, εσωτερικη, εξωτερικοι και δεν χρειαζεται ο υποτιτλος να ειναι στο ιδιο φακελο, σε αφηνει να βρεις οποιο φακελο θελεις) και οσoυς υποτιτλους εβαλα τους επαιξε ολους και οσες ταινιες mp4 απο ιντερνετ και κινητο ... ελπιζω να τα εχει σαν το ferguson t265

Επισης περιμενω να πιασει ποιοτητα (αρα και καναλια) σε οριακο σημα dvb t2 ... που ο edition t265 & ferguson τ265 ενω καποτε δειχνουν και οι 2 οτι ερχεται σημα dvb t2, δεν τα κλειδωνει να βγαλουν καναλια

το epg το περιμενω να αργει να εμφανιστει οπως σε ολα σχεδον τα μοντελα τους

εχει το loop out που αν συνδεθει στη τηλεοραση (ή αλλο δεκτη) βλεπω ακομα κατι αναλογικα απο αλβανια ... αναμονη

Παιδια μια πολυ βασικη ερωτηση. Αν γραφετε απο τον δεκτη μεσω της διαδικασιας PVR/DVR σε φλασακι USB ... τι minimum ταχύτητα εγγραφης
πρεπει να εχει το φλασακι ωστε να μην προβληματα-κομπιασματα στο παιξιμο μετα το αρχειο ..?
Αν θυμαμαι καλα στο EDISION εγραφε οτι για να μην εχει προβλήματα η εγγραφη πρεπει η ταχυτητα εγγραφης για HD υλικο να ειναι πάνω απο 120 ΜΒ/sec ..?

Ξερετε κατι επ αυτου ?

Oχι εγω δεν ξερω ... επλιζω καποιος αλλος να απαντησει ...

Εγω δοκιμασα απλο usb stick 2:0 των 5 ευρω με 32 gb στο edision proton t265 που σιγουρα δεν ανεβαζει τετοια ταχυτητα το usb ... στο Αλαβνικο klan hd (που ειναι οντως HD ... αν θελετε πειτε μου που να ανεβασω καποιο αρχειο πανω απο 1 GB να δειτε εικονα, να γραψω ξανα ενα κομματι) και δεν μου εκανε το παραμικρο σπασιμο εικονας, ουτε καποιο προβλημα, κολλημα κλπ (μονο που καποτε κανει pixels οταν περνανε μερικα αυτοκινητα, που ειναι αλλο αυτο)
https://avclub.gr/forum/showthread....πιλέξω?p=1058231972&viewfull=1#post1058231972
για 2 ωρες συνεχομενα και επαιζε την εγραφη ανετα και γρηγορα

Mηπως εξαρταται απο το cpu & ram του δεκτη, αυτο ναι μπορει να παιζει

Απάντηση: Re: Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Οι ταχύτητα εγγραφής του USB stick, ουσιαστικώς δεν παίζει ρόλο. Πάντα έγραφα καλά, ακόμη και με διαφημιστικά στικάκια των 2 GB. Για την αναπαραγωγή, μόνο για «γρήγορα εμπρός» θα χρειαστεί ταχύτερο, αλλά και πάλι εξαρτάται από το πως το υλοποιεί αυτό ο δέκτης.
Σε περίπτωση προβλήματος, αρχικώς δοκίμασε να φορμάρεις το στικάκι σε FAT/FAT32 μέσω του δέκτη.
Θέτουμε εργοστασιακές ρυθμίσεις μετά την αναβάθμιση του λογισμικού του δέκτη, επειδή λύνει προβλήματα που συνήθως εμφανίζονται μετά από αυτή.

Δεν εχω καταλάβει ποια ειναι η διαφορά μεταξυ T2 HD kai T2 DVR .... !!!
Ο T2 DVR έχει δυνατότητα εγγραφών, ενώ ο T2HD όχι.
Έτσι ήταν και με κάποιους Opticum, οι οποίοι κυκλοφορούσαν στην Γερμανία δίχως δυνατότητα εγγραφών. Σχετίζεται με την Γερμανική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

μια που πιάσατε τις εγγραφές..
Ο edision Τ2 (latest firmware) που έχω έχει το γνωστό πρόβλημα με τις εγγραφές τα μεσάνυκτα. Σταματάει στις 12 ή δεν ξεκινάει μετά τις 12
Μέχρι τώρα τον χρησιμοποιούσα σαν δέκτη για PIP σε μια σονυ.

Ποιος είναι ο "φτηνότερος" HD δέκτης που μπορεί να κάνει αξιόπιστη εγράφη τα μεσάνυκτα.
Nα μπορεί να έχει επιλογή για ημερήσια, εβδομαδιαία και σαββατοκύριακο. Nα γράφει σε NTFS (αν έχει exfat καλό είναι) και να αντέχει ένα σκληρό δίσκο.

Όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. (px media player, μέγεθος αρχείου)

εκτός αν υπάρχει κανένα κόλπο να παίξει σωστά ο edision

Φανταζομαι αυτο ειναι προβλημα του συγκεκριμενου μονο, γιατι δεν το εχω ξανα ακουσει ... δεν ξερω ποιος ειναι ο ποιο φτηνος HD που να κανει εγραφες μετα τις 12 χωρις να κοβει ... ελπιζω καποιος που εχει δοκιμασει το δικο του δεκτη να απαντησει ... αλλα απο περιεργεια εβαλα επανω τον edision proton t265 να γραφει για 23 ωρες (μετα τις 12 θα σταματησω την εγραφη δοκιμη) σε HD καναλι Αλβανιας ... οποτε ελα μετα τις 12 να σου πω αν εκοψε την εγραφη σαν τον Τ2, μπας και ειναι γενικο το κακο με τους edision

μια χαρα γραφει, δεν εκοψε ... στο info bar (πατημα info) φαινεται η ωρα και ημερομηνια πανω δεξια και κατω στη κιτρινη μπαρα η εγραφη που ξεκινησε 12:32 και θα σταματησει 12:32 την αλλη μερα
Βεβαια ξεκινησα την εγραφη χειροκινητα, αλλα και σε timer δεν νομιζω να εχει προβλημα
Αν πας για αυτο ειναι hevc μελλοντικο και dvb t2 ... και θα το βρεις πιο φτηνο στο κιτρινο μαγαζι ανα διαστηματα το εχουν στο stock house ... αλλα και για τον legend hd6 απο του ποιο φτηνους δεν νομιζω να κοβει (τσεκαρε τον μην σε παρω στο λαιμο μου)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είναι πρόβλημα που συμβαίνει τα μεσάνυχτα στο EPG (οδηγός προγράμματος) των δεκτών με ALi, το οποίο εμφανίσθηκε την εποχή του M3801 και φαίνεται ότι συνεχίζεται μέχρι το Μ3821 του Edision Triton T2.

papako, αν τυχόν σου έχει ξεφύγει, δοκίμασε την αναβάθμιση 1155. Βγήκε τον Ιανουάριο.
https://www.edision.gr/el/detail/triton-t2

μαλιστα πληρως ενημερωμενος με ολα τα μοντελα :2thumb22sup:

ο ferguson t760i λενε οτι εχει ALI M3626 (αλλο ομως τσιπκακι στο tuner) ... εψαξα και δεν βρηκα κατι με το συγκεκριμενο ... να εχει το ιδιο θεμα? ... βεβαια οταν ερθει θα ξερω, αλλα δεν βρισκω πληροφοριες του συγκεκριμενου chip

για τον edition δες πιο κατω τα αναλογα τοπικ
https://avclub.gr/forum/showthread.php/157354-Edision-proton-T265-LED
https://avclub.gr/forum/showthread.php/162355-Edision-proton-T265
αλλα δες και στο σκρουτζ

... με λιγα λογια τα δικα μου θεματα (αν ειναι για καποιους) ... οι ταινιες mp4 απο το κινητο δεν εχουν θεμα οσες εχω βαλει ... απο ιντερνετ ταινιες που κατεβασα για δοκιμη δεν τις παιζει ειδικα αν εχουν υποτιτλους, ισως να φταιει και κατι με τον ηχο πχ mpeg1,2 aac κλπ που τα mp4 τυχαινει να εχουν διαφορους ηχους format, εχουν αυτο το κακο ή καλο
Δεν εχει ρυθμισεις υποτιτλων στο pvr
Για τα mp4, είπαμε. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα mp4 μου, επίσης να ξαναπώ ότι για κάθε τύπο βίντεο υπάρχουν διάφορες κωδικοποιήσεις, και δεν παίζουν όλοι οι δέκτες τα πάντα. Η διαφορά μεταξύ των δεκτών είναι ότι μπορεί κάποιος να παίζει μερικές άλλες κωδικοποιήσεις που δεν παίζει ένας άλλος, και αντίστροφα. Αλλά συνήθως κολλάνε στις δύσκολες και σπάνιες κωδικοποιήσεις.
Επίσης ο Edision T265, και λογικά και ο Edision T265 Led, αφού χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό, δεν έχουν ρύθμιση υποτίτλων στα βίντεο γιατί δεν την χρειάζονται. Έχουν τους καλύτερους υπότιτλους σε δέκτη που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Μεγάλοι και με πλαίσιο σε κάθε γράμμα για μην υπάρχει πρόβλημα με σκοτεινές ή φωτεινές σκηνές. Άσπρο μεγάλο γράμμα με μαύρο ξεχωριστό πλαίσιο. Δεν χρειάζεται ρύθμιση. Το μόνο περίεργο είναι ότι παίζει κάποιους υπότιτλους που δεν έπαιζαν οι παλιότεροι ALI δέκτες μου, και δεν παίζει τους υπότιτλους που έπαιζαν οι παλιότεροι ALI δέκτες μου. Η ασυμβατότητα με τις κωδικοποιήσεις που ανέφερα και πιο πάνω. Αλλά στους υπότιτλους το θέμα λύνεται σε δευτερόλεπτα αλλάζοντας την κωδικοποίηση τους στο notepad.
μια που πιάσατε τις εγγραφές..
Ο edision Τ2 (latest firmware) που έχω έχει το γνωστό πρόβλημα με τις εγγραφές τα μεσάνυκτα. Σταματάει στις 12 ή δεν ξεκινάει μετά τις 12.
Το γνωστό πρόβλημα που εμφανίστηκε στους ALI 3801. Έχω 4 τέτοιους, από αυτούς ο ένας δεν κάνει εγγραφή καθόλου από 12 τα μεσάνυχτα μέχρι 3 το πρωί, ο ένας θέλει η ώρα να είναι στο αυτόματο, αν τον βάλω δηλαδή στο GMT+2 ώρες που αντιστοιχεί στην Ελλάδα δεν γράφει καθόλου. Και οι άλλοι δύο δέκτες μου δεν έχουν πρόβλημα στην εγγραφή 12-3. Αλλά και οι 4 έχουν πρόβλημα με το EPG, που χάνεται συνεχώς μεταξύ 12 με 3, δεν ξέρεις τι βλέπεις, και θέλουν επανεκκίνηση για να επανέλθει το EPG, και αυτό μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα που έχουν "γραπώσει" γιατί αν αλλάξει η εκπομπή πάλι δεν την βλέπουν και θέλουν πάλι επανεκκίνηση. Το καλό είναι ότι δεν κόβεται σε μένα η εγγραφή στις 12. Απλά δεν ξεκινάει εγγραφή ,μεταξύ 12 με 3. Και αυτό στους μισούς δέκτες μου, όπως το περιέγραψα. Το να σταματάει η εγγραφή στις 12 μάλλον είναι η εξέλιξη του προβλήματος στους νεότερους ALI.

Οι ταχύτητα εγγραφής του USB stick, ουσιαστικώς δεν παίζει ρόλο. Πάντα έγραφα καλά, ακόμη και με διαφημιστικά στικάκια των 2 GB. Για την αναπαραγωγή, μόνο για «γρήγορα εμπρός» θα χρειαστεί ταχύτερο, αλλά και πάλι εξαρτάται από το πως το υλοποιεί αυτό ο δέκτης.
Η αλήθεια είναι ότι ενώ σε παλιότερους δέκτες μου δεν είχα πρόβλημα, ειδικά στον Ferguson T650i είχα πρόβλημα όταν έγραφα σε HD κανάλια, ή αν σε εγγραφή σε SD κανάλια προσπαθούσα ταυτόχρονα να δω παλιότερη εγγραφή ή άλλο αρχείο. Μήνυμα "Low speed", και δεν έγραφε στο HD, ή κολλούσε σε διάφορα σημεία η αναπαραγωγή παλιότερης εγγραφής σε εγγραφή SD καναλιού. Στα ίδια στικ που χρησιμοποιούσα και στους άλλους δέκτες μου, που όλοι είναι ALI 3801, έχουν δηλαδή τον ίδιο επεξεργαστή. Ειδικά σε αυτόν τον δέκτη αναγκάστηκα να πάρω άλλα, πιο γρήγορα στικ, και το πρόβλημα λύθηκε.
Πάντως στον Edision T265 για τον οποίον γίνεται η αρχική ερώτηση, δεν χρειάζεται τόσο γρήγορο στικ όσο λέει το manual. Απλά να μην είναι το φθηνότερο, που σημαίνει και αργότερο στικ. Αυτές οι τρελές ταχύτητες που λένε τα στικ, και προτείνει και το manual του, επιτυγχάνονται μόνο σε USB3, και ο συγκεκριμένος δέκτης δεν ξέρω αν είναι USB3.

Καλησπέρα, ψάχνω για νέο δέκτη/player αφού ο παλιός και καλός LifeView LV6TBOXHD μας άφησε χρόνους. Τώρα έχω προσωρινά ένα παλιό turbo-x HD2000, αλλά είναι μαύρο χάλι.

Με προτεραιότητα σαν player τι θα προτείνατε?
θέλω να παίζει άψογα όλα τα αρχεία του HDD με τους υπότιτλους και να έχει κάποιες δυνατότητες σχετικά με το μέγεθος/γραμματοσειρά κλπ.

Σαν δέκτης το μόνο που ενδιαφέρει είναι να αλλάζει η σειρά των καναλιών και σχεδόν τίποτε άλλο. Αν έχει και PVR καλώς, αλλιώς δεν τρελαίνομαι.

Τιμή 30 με 40 EUR είναι αρκετά?

Πείτε γνώμες και μετά διαβάζω και το αντίστοιχο thread.

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν λεω αγορασε αλλα βαζω την εμπειρια μου αν σε βοηθησει να ξεςρεις με fergusan ariva t265 & edision proton t265, αλλα στο θεμα καναλιων πιστευω πολλοι εχουν το ιδιο θεμα που αναφερω παρακατω

εγω βρισκω τους ferguson σαν τους καλυτερους σε player γιατι εχουν το go to, και ρυθμισεις στους υποτιτλους (εσωτερικοι, εξωτερικοι, σε αφηνει να επιλεξεις το file σε οποιο φακελο να το βαλουμε (δεν ειναι αναγκη να ειναι στο ιδιο φακελο με την ταινια... εχει delay!!! στους υποτιτλους και μεγεθος, code και επιλογη γλωσσας) και ολα μεχρι τωρα παιζουν αψογα
2019-03-04-1925.jpg
Ομως δεν παιζει ολα τα format πχ δεν παιζει mts του prime hd και το format που εγραψε ο edision proton t265
Το epg αργει να δουλεψει τις περισσοτερες φορες
Δεν τους βρισκεις πλεον στην εδω αγορα πλην του pc-evolution που εχει 2 μοντελα και θα περιμενεις καιρο να τους φερει

Απο την αλλη ο edision proton t265 υπαρχει παντου παιζει πολλα περισσοτερα αρχεια video (εχει παιξει καποια mp4, mts, ts, flv flash που δοκιμασα, και σιγουρα παιζει πολυ πιο πολλα) , εχει επισης το go to, αλλα σε εμενα ταινιες που κατεβασα απο internet σε mp4 δεν τις παιζει ολες, απο κινητο mp4 δεν ειδα ποτε προβλημα ... αλλα αν διαβασεις πιο πισω σε αλλους δεν κανει καθολου θεμα σε mp4
Το epg αψογο, και μαλιστα με πολλες παραμετροποισεις
Το λογισμικο 1.0.7 το βρισκω πολυ ποιο ευαισθητο σε dvb t που ειμαι σε δυσκολη περιοχη, κατα 20% καλυτερο του ferguson αν καποιος ειναι σε δυσκολη περιοχη (δεν ισχυει το ιδιο με το τελευταιο λογισμικο 1.3.9)

και οι 2 ειναι hevc μελλοντικοι (οταν με το καλο παμε σε dvb t2 και βγουνε τα καναλια μας με τετοια δαιμορφωση)

ο ferguson εχει λιγα προβληματα με το λογσμικο που θελει κλεισιμο το ACU , ενω ο edision σχεδον αψογος ... και οι 2 μου αρεσουν, δεν το μετανοιωσα ποτε που τους πηρα

Τωρα και οι 2 αλλαζουν την σειρα καναλιων, αλλα σε καινουρια αναζητηση χανουν την σειρα και οι 2 ... ομως μπορεις και στους 2 να κανεις back up τα καναλια και να τα ξανα περασεις αν τυχει κατι και θελεις να ψαξεις για καινουρια καναλια αν δεν βρεθει κατι ... αν βρεθει καναλι δυστυχως ξανα απο την αρχη ολα, γιατι αν υπαρχει καινουριο καναλι δεν θα ειναι στο back up

και κατι αλλο επειδη σε ενδιαφερει η σειρα καναλιων ... αν τυχει και χασουν τη σειρα

στο ferguson η αλλαγη καναλιων γινεται ενα ενα δυστυχως ... αν ειναι πολλα, αστα να πανε

ο edision εχει μερικες επιλογες καναλιων στο move channels και μια απο αυτη ειναι μεσω TP που τα μετακομιζει ολα στην ιδια συχνοτητα στη σειρα που θελεις, μιλαμε για το πολυ λεπτο εκανες την δουλεια σου

δηλαδη ερτ1,2,3,βουλη,σπορτ τα βαζει στο τελος αν θελεις, ολα μαζι με τη μια

Ευχαριστώ babis3g, λεπτομερέστατη απάντηση (και παρουσίαση) και για τους 2 δέκτες, βοήθησες πολύ :grinning-smiley-043

Βρίσκω τον ferguson ariva T265 στο techstores ετοιμοπαράδοτο, αν δεν υπάρχει άλλη πρόταση, θα αγοράσω αυτόν, αφού με καλύπτει η χρήση του σαν player.

απλα ειπα κατι που δοκιμασα ... δες πρωτα και εδω που μιλαω μονος μου γιατι μπορει να δεις κατι που να μην σου αρεσει και απαντας εκει για το συγκεκριμενο
https://avclub.gr/forum/showthread.php/164553-Ferguson-Ariva-T265
εχει 2 usb
Δεν εχει Ελληνικο μενου αλλα δεν εχει προβλημα στο epg, μονο το teletext χανεις, βαλε τα στο auto & english oτι βρεις εκει στο audio

αν στο τελος πας για αυτο ... στη πρωτη σελιδα tου link θα βρεις το μοναδικο beta (2018) εκτος απο αυτο υπαρχει και το official του 2017 στο site τους, εγω το beta εχω επανω απο την αρχη
Με αυτο αν κλεισεις το ΑCU (channel section) θα σταματησει να κολαει ο δεκτης δεν θα ξανα κανει προβλημα σε αρκετα θεματα... με το ACU off, πλεον μενει που και που οταν τον ανοιγεις μπορει να δεις ροζ οθονη και ο processor μπορει να αρχισει με 1920Χ750 αντι full HD 1080 (θα το καταλαβεις γιατι θα ειναι λιγο θαμπη η εικονα) ... μια απλη επανακινηση φτιαχνει και δεν ξανα κανει θεμα για καιρο
Bαλε χωρα την Ιταλια στα καναλια
Περα απο αυτο οπως ειπα το epg αργει (καποιες φορες ως 2 λεπτα) αλλα δουλευει παντα... και εχε υποψην οτι δεν θα βγει αλλο λογισμικο (οτι ειναι το official & η beta που πηρα) αν νομιζεις εχει τρομερα θεματα ετσι θα μεινει