Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλησπέρα παιδια
Μια και εσεις το γνωριζεται το θεμα και εγω όχι και τωρα στη Θεσσαλονικη πρεπει να παρουμε δεκτη τι μου προτεινεται (να τα εχει ολα το πακετο χωρις προβληματα )
4 σπιτια 4 CRT τηλεορασεις, 1 HD ready και 1 full HD συνολο 6 τηλεορασεις.
Εγω ειχα δει το legent αλλα προβληματιστικα με αυτα που διαβασα γιατι βλεπουμε και ταινίες και σειρές και δε θελω να ξενερωσω με τα αρχεία.
Φανταζομαι οτι 4 θα ειναι δεκτες SD και 2 δεκτες HD

ΥΓ: Η HD ready θα παιζει το καναλι ΕΡΤ HD?

Σας ευχαριστω για το χρόνο σας

Καλως ήρθες και εδώ.

Κομμάτια έχω γίνει πια, δεν σας προλαβαίνω ;)

Τον Edision γιατί τον έβγαλες απο τη λίστα; Μια χαρά μηχανάκι είναι, αν και λιγουλάκι ακριβό.

χμμμ δεν με γεμιζε το ματ,δεν ξερω γτ.

τι εχεις να προτεινεις απο αυτους τους 3 για τις αναγκες μου? προτειραιοτητα το media player και οτι feature μπορω να κερδισω ως PVR.

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Για media player, Ferguson T65. Αν συνδέσεις σκληρό δίσκο, ίσως μπορείς να γράφεις και να βλέπεις ταυτόχρονα. Το δοκίμασα με USB stick αλλα δεν λειτούργησε ικανοποιητικά, ίσως λόγω της μικρής ταχύτητας του stick.

Και ο Lifeview έχει καλό media player με κανονικούς υπότιτλους. Ίσως σου ταιριάζει περισσότερο αν μπορει να γράφει την ώρα που παίζεις κάποιο άλλο αρχείο.

εαν γινεται να γραφω εκπομπη και να βλεπω ενα βιντεο θα ηταν καλοδεχουμενο...
εαν γινεται να κανω εγγραφη μια εκπομπη και να την βλεπω ταυτοχρονα,και να την κανω και pause στο live (ίσως και rewind και FF και καρε-καρε),δηλαδη ενα καποιο παντρεμα Timeshift και Record αν τα εχω σκεφτει σωστα...ξερω ισως ζηταω πολλα σε αυτο το σημειο αλλα θα μετραγε απειρα για ποδοσφαιρο να βλεπεις και να γραφεις τον αγωνα,να πατησεις παυση για...τουαλετα :p ή τηλεφωνο ή πορτα και μετα συνεχεια,ή εκει που την βλεπεις και την γραφεις να πας προς τα πισω και να δεις αν ηταν offside ή "πως το εκανε αυτο" κτλ κτλ...

εχω βαλει στο ματι μου τα εξης 3 :

Ferguson Ariva T65
Lifeview LV6TBOXHD-A
Opticum HD T90
Σε αυτά μόνο που αναφέρεις αποκλείεται ο Ferguson Ariva Τ65. Τα κάνουν οι δέκτες με ALI. Τα έχω δοκιμάσει και τα κάνει ο Lifeview LV6TBOXHD-A. Να γράφει και να μπορείς να βλέπεις παλιότερη εγγραφή, όχι άλλα αρχεία βίντεο. Δεν ξέρω αν τα κάνει ο Opticum HD T90, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να δεί άλλη εγγραφή όταν γράφει. Αλλά δεν είμαι σίγουρος και δεν μπορώ να το βρω τέτοια ώρα. Επίσης στον Lifeview LV6TBOXHD-A έχω δοκιμάσει και τον συνδυασμό εγγραφής και timeshift που λες. Ίσως να το κάνουν όλοι οι ALI.
Αυτά μόνο που σημείωσα τα κάνει ο Lifeview LV6TBOXHD-A. Όλα τα υπόλοιπα που ζητάς στο αρχικό σου μήνυμα τα κάνουν πολλοί δέκτες. Επικεντρώνω σε αυτά που σημείωσα.

Σε αυτά μόνο που αναφέρεις αποκλείεται ο Ferguson Ariva Τ65. Τα κάνουν οι δέκτες με ALI. Τα έχω δοκιμάσει και τα κάνει ο Lifeview LV6TBOXHD-A. Να γράφει και να μπορείς να βλέπεις παλιότερη εγγραφή, όχι άλλα αρχεία βίντεο. Δεν ξέρω αν τα κάνει ο Opticum HD T90, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να δεί άλλη εγγραφή όταν γράφει. Αλλά δεν είμαι σίγουρος και δεν μπορώ να το βρω τέτοια ώρα.

Το έκανε και ο Ferguson αλλα στο τελευταίο firmware φαίνεται οτι αφαίρεσαν αυτή την δυνατότητα.

Επίσης στον Lifeview LV6TBOXHD-A έχω δοκιμάσει και τον συνδυασμό εγγραφής και timeshift που λες. Ίσως να το κάνουν όλοι οι ALI.
Αυτά μόνο που σημείωσα τα κάνει ο Lifeview LV6TBOXHD-A. Όλα τα υπόλοιπα που ζητάς στο αρχικό σου μήνυμα τα κάνουν πολλοί δέκτες. Επικεντρώνω σε αυτά που σημείωσα.

Συνδυσμένη εγγραφή με timeshift έχει και ο Ferguson. Αν την ώρα της εγγραφής πατήσεις το pause μπαίνει σε παράλληλη λειτουργία timeshift.

Συγχαρητηρια για την φοβερη δουλεια παιδες!

Ψαχνω κι εγω οπως πολλοι ενα δεκτη αλλα επειδη δε το 'χω και οι πληροφοριες που ειδα ειναι πολλες και δυσνοητες τουλαχιστον σε εμενα θα ηθελα μια συμβουλη.

Ψαχνω κατι για HD με την προυποθεση ομως να παιζει αρχεια video πολλων τυπων γιατι ενας αλλος δεκτης που επεσε στα χερια μου δεν επαιζε τα περισσοτερα, ή δεν αναπαρηγαγε τον ηχο!

Δωστε τα φωτα σας! Γυρω στο 50αρικο.

Συγχωρεστε που δεν επελεξα κατι απο αλλα ποστ αλλα οπως προειπα ειμαι ασχετος!

Θενξ!

Για media player, Ferguson T65. Αν συνδέσεις σκληρό δίσκο, ίσως μπορείς να γράφεις και να βλέπεις ταυτόχρονα. Το δοκίμασα με USB stick αλλα δεν λειτούργησε ικανοποιητικά, ίσως λόγω της μικρής ταχύτητας του stick.

Και ο Lifeview έχει καλό media player με κανονικούς υπότιτλους. Ίσως σου ταιριάζει περισσότερο αν μπορει να γράφει την ώρα που παίζεις κάποιο άλλο αρχείο.

Σε αυτά μόνο που αναφέρεις αποκλείεται ο Ferguson Ariva Τ65. Τα κάνουν οι δέκτες με ALI. Τα έχω δοκιμάσει και τα κάνει ο Lifeview LV6TBOXHD-A. Να γράφει και να μπορείς να βλέπεις παλιότερη εγγραφή, όχι άλλα αρχεία βίντεο. Δεν ξέρω αν τα κάνει ο Opticum HD T90, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να δεί άλλη εγγραφή όταν γράφει. Αλλά δεν είμαι σίγουρος και δεν μπορώ να το βρω τέτοια ώρα. Επίσης στον Lifeview LV6TBOXHD-A έχω δοκιμάσει και τον συνδυασμό εγγραφής και timeshift που λες. Ίσως να το κάνουν όλοι οι ALI.

Το έκανε και ο Ferguson αλλα στο τελευταίο firmware φαίνεται οτι αφαίρεσαν αυτή την δυνατότητα.

Συνδυσμένη εγγραφή με timeshift έχει και ο Ferguson. Αν την ώρα της εγγραφής πατήσεις το pause μπαίνει σε παράλληλη λειτουργία timeshift.

χμμμ αρχιζει και προκρινεται ο ferguson ετσι οπως το βλεπω...

να δω αν το εχω κτλβει σωστα,
με Ferguson Mstar,
1)καρε-καρε = ΟΧΙ
rewind στο live παραλληλα με εγγραφη = ΟΧΙ
Timeshift pause λειτουργια ενω παραλληλα γραφουμε = ΝΑΙ
δε χανουμε την ταινια ή κάποιο γκολ ή φάση και η εγγραφη δεν διακοπτεται = ΝΑΙ

2)με συγκεκριμενο fw γραφουμε καινουρια και βλεπουμε παραλληλα παλιοτερη εγγραφη,οχι αλλο βιντεο ομως = ΝΑΙ
τα ιδια κανει και ο Lifeview με ALi.
μπορω να βαζω-βγαζω οποιο fw θελω,ισως κρατωντας και ρυθμισεις (update-rollback)? το συγκεκριμενο fw αξιζει ή έχει αλλα σοβαρά προβληματα ή φτιάξανε/δωσανε σημαντικα πράματα στο επομενο (που βρισκουμε το changelog) ?

3)μεσα απο το μενου ρυθμιζουμε διαρκεια αμεσης εγγραφης = ΝΑΙ

4)πολυμεσικα τα παντα ολα = ΝΑΙ

5)downmix κανει,ok μας κανει = ΝΑΙ

6)υποτιτλους παιζει εσωτερικους-εξωτερικους (ακομα και αν συνυπαρχουν),ελληνικους ή ξένους.ακομα και με 720p/1080p .mkv πηγη ομως? ή στα .mkv εχουμε αστερισκους?
μεγεθος υποτιλτων σε 24αρα CRT,εδώ τι παίζει?

αργει στο ζαπινγκ,δεν με νοιαζει.
info bar οπως αυτο γουσταρει,δεν με νοιαζει.
αμα χανει τα καναλια,ενταξει ενοχλητικο,αλλα θα επιβιωσω.
αμα τα βαζει οπως θελει,ενταξει ενοχλητικο,αλλα θα επιβιωσω.

με Lifeview ALi ή Opticum ALi,αναλογα το καθενα,

1)PVR-Timeshift-συνδυασμος-οτι γουσταρεις = ΝΑΙ

2)πολυμεσικα = ΟΧΙ
λιγα φορμα,λιγα containers,downmix πιθανο θεμα,προμπλεμα με συνυπαρξη υποτιτλων.
πρεπει να σε κατσει η φαση αλλα και παλι πρεπει να κανεις authoring στο pc,δεν ξερω γτ δεν με χρειαστηκε,θα μπορουσα να μαθω,αλλα εχει παρει το ματι μου,οτι για να κανεις embed μεσα στο stream τον υποτιτλο που θες ή να τον κανεις hardcoded,βραζεις καφε-βαζεις σκουπα-κανεις και ενα μπανακι και σε μενει και χρονος για AVClub.gr εκτος και αν εχεις θηριο pc αλλα εγω ο καψερος εχω Core 2 Duo E8400.

εξωτερικος σκληρος δεν παιζει. ή στικακι ή SD με usb ανταπτορα. με γρηγορη SD μνημη την βγαζω καθαρη? ψαχνοντας στο φορουμ ειδα την αποψη οτι καλυτερα με SD+adapter γτ τον βλεπει ως κανονικο εξωτερικο σκληρο και δεν εχουμε θεματα με περιορισμους χωρητικοτητας οπως στα USB sticks,αληθευει?
αμα πω να φτασω στο pc θελω 10 μετρα = usb γιοκ.

ξερω σας εχω κουρασει,αλλα ψαχνω να βρω την χρυση τομη σε κατι που δεν κατεχω και μαθαινω οσο πιο γρηγορα μπορω :( (νιωθω λες και εχω παλι το 1ο μου pc πισω στο 2003 και προσπαθω να μαθω τι εστι FSB,DDR και timings... :p )

2)πολυμεσικα = ΟΧΙ
λιγα φορμα,λιγα containers,downmix πιθανο θεμα,προμπλεμα με συνυπαρξη υποτιτλων.
πρεπει να σε κατσει η φαση αλλα και παλι πρεπει να κανεις authoring στο pc,δεν ξερω γτ δεν με χρειαστηκε,θα μπορουσα να μαθω,αλλα εχει παρει το ματι μου,οτι για να κανεις embed μεσα στο stream τον υποτιτλο που θες ή να τον κανεις hardcoded,βραζεις καφε-βαζεις σκουπα-κανεις και ενα μπανακι και σε μενει και χρονος για AVClub.gr εκτος και αν εχεις θηριο pc αλλα εγω ο καψερος εχω Core 2 Duo E8400.

εξωτερικος σκληρος δεν παιζει. ή στικακι ή SD με usb ανταπτορα. με γρηγορη SD μνημη την βγαζω καθαρη? ψαχνοντας στο φορουμ ειδα την αποψη οτι καλυτερα με SD+adapter γτ τον βλεπει ως κανονικο εξωτερικο σκληρο και δεν εχουμε θεματα με περιορισμους χωρητικοτητας οπως στα USB sticks,αληθευει?

ξερω σας εχω κουρασει,αλλα ψαχνω να βρω την χρυση τομη σε κατι που δεν κατεχω και μαθαινω οσο πιο γρηγορα μπορω :( (νιωθω λες και εχω παλι το 1ο μου pc πισω στο 2003 και προσπαθω να μαθω τι εστι FSB,DDR και timings... :p )

Aν εχεις χρονο: http://www.avclub.gr/forum/showthre...oder-STB-(HD-N1)-γνωστός-και-ως-9w1-ή-T90-Eco
Αν δεν εχεις, τοτε δεν εχει θεμα με τα αρχεια και τα containers, και εχει και τους καλυτερους υποτιτλους (χωρις μαυρη μπαρα και οπως εσυ θελεις).

με Ferguson Mstar,
1)καρε-καρε = ΟΧΙ

Rewind ίσως γίνεται απο τη στιγμή που κάνει timeshift. Θα το δοκιμάσω αύριο και θα σου πώ

2)με συγκεκριμενο fw γραφουμε καινουρια και βλεπουμε παραλληλα παλιοτερη εγγραφη,οχι αλλο βιντεο ομως = ΝΑΙ
μπορω να βαζω-βγαζω οποιο fw θελω,ισως κρατωντας και ρυθμισεις (update-rollback)? το συγκεκριμενο fw αξιζει ή έχει αλλα σοβαρά προβληματα ή φτιάξανε/δωσανε σημαντικα πράματα στο επομενο (που βρισκουμε το changelog) ?

Αλλαγες λογισμικού γίνονται ελεύθερα. Το changelog υπάρχει μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο που κατεβάζεις απο τη σελίδα υποστήριξης του δέκτη.

6)υποτιτλους παιζει εσωτερικους-εξωτερικους (ακομα και αν συνυπαρχουν),ελληνικους ή ξένους.ακομα και με 720p/1080p .mkv πηγη ομως? ή στα .mkv εχουμε αστερισκους?

Υποτίτλους παιζει μέσα-έξω. Πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο εμφανίζει λίστα και με εσωτερικούς και με εξωτερικούς. Προϋπόθεση βέβαια να είναι το στικάκι συνδεμένο πάνω στον δέκτη και όχι σε hub.

Πιο μεγάλη γραμματοσειρά απο αυτήν του Τ65, δύσκολα θα βρεις.

Κανάλια δεν χάνει, ούτε αλλάζει τη σειρά τους

2)πολυμεσικα = ΟΧΙ

Με τα formats video δεν θα έχεις πρόβλημα, με τους υποτίτλους όμως ίσως έχεις.
Με λογισμικό 1.0.10 o Opticum έχει μικρή γραμματοσειρά και "powerpoint effect" με μαύρο φόντο.
Ο Lifeview βγάζει καλύτερους.

Σύνδεσα στον Opticum 32αρι στικάκι USB2.0 και 16αρι USB3.0 χωρίς πρόβλημα Τα βλέπει και τα δύο ταυτόχρονα αν τα βάλεις σε hub.
Γρήγορη μνήμη χρειάζεται περισσότερο αν θες να γράφεις και να παίζεις ταυτόχρονα.

Όσο πιο πολλά ρωτάς, τόσο πιο πολύ μπερδεύεσαι μου φαίνεται :smile:

Artemius, επειδή περισσότερο θέλεις media player παρά δέκτη, νομίζω θα προτιμήσεις τον Τ65, λόγω του firmware 1,013. Δηλαδή του μοναδικού λογισμικού που έχει βγει για δέκτη με δυνατότητα αποκωδικοποίησης DTS.
(Για τους παλιούς: εξαιρούνται οι δέκτες με Sunplus)

με Ferguson Mstar,
1)καρε-καρε = ΟΧΙ

2)πολυμεσικα = ΟΧΙ

Εγώ έγραψα για δύο μόνο πραγματάκια που επικέντρωσα από όλα, που τα είχε ο Lifeview. Πολλά από τα υπόλοιπα δεν τα έχει. Έτσι και αλλιώς χρειάζονται συμβιβασμοί, και εσύ βλέπω ζητάς αρκετά πράγματα. Δεν νομίζω ότι θα τα βρεις όλα, αλλά και εγώ πιστεύω ότι τους λιγότερους συμβιβασμούς θα τους κάνεις με τον Ferguson T65.

μιας και πλησιάζει ο καιρος και εδω Θεσ/κη θα ήθελα καποιες προτάσεις για αποκοδικωποιητή μιας και η τιβι δεν διαθετει. κριτήρια φυσικά ποιότητα, ευχρηστο κοντρολ και τιμή :music-smiley-005:. η τιβι διαθετει hdmi, scart, rgb
θα ήθελα να διαθέτει και PVR με usb
ευχαριστω

Ferguson Ariva T65 VS Opticum HD T90 ποιον θα επιλέγατε??

Last edited by a moderator:

Δύσκολη η επιλογή...
Αν θες media player και καλό τηλεκοντρόλ, παίρνεις Ferguson.
Αν θες σταθερό PVR και καλούτσικο τηλεκοντρόλ, παίρνεις Opticum.

Καλύτερα περίμενε να δεις και τον καινούριο Lifeview BOXHD-A1. Ίσως είναι καλύτερος και απο τους δύο (με άσχημο τηλεκοντρόλ όμως)

Σε ποιότητα εικόνας λήψης ποιος ειναι καλύτερος?
ο Ferguson έχει θεμα με το PVR?

Στην λήψη σήματος είναι ίδιοι. Η εικόνα είναι υποκειμενικό θέμα.

Ειχα κάποια θεματάκια με χαμένες εγγραφές στον Ferguson. Κάτι παρόμοιο δεν έχω ακούσει για τον Τ90.

Καλησπέρα και απο μένα. Με την εμφάνιση των μηνυμάτων ότι θα σταματήσει το αναλογικό σήμα σε λίγο τρόμαξα και γω και είπα να πάρω άλλο ένα μηχανάκι για την 2η τηλεόραση...το πρόβλημα μου είναι ποιον να διαλέξω όπως καταλάβατε...Διάβασα το forum εδω και 2 μέρες και ψιλοκατάλαβα το τι παιζει στην αγορα. Τώρα έχω έναν XORO (απο eshop) σχετικα παλιο...το τηλεχειριστήριο του έχει φάει άπειρες επεμβάσεις με αλουμινόχαρτο στα κουμπιά...οπότε δεν μπορώ να πώ ότι το προτιμάω ως μάρκα.
Αυτα που θέλω να έχει είναι τα εξης (κατα σειρά προτεραιότητας):
1) Οσο το δυνατόν πιο γρήγορη αλλαγή καναλιών
2) Το τηλεχειριστήριο να είναι της προκοπής...
3) Οταν αλλάζει κανάλι το info να μην κάθεται 10 ώρες...και αν μπορώ να αλλάξω τον χρόνο εμφάνησης, πχ να το βάλω 1 sec ακόμα καλύτερα.
4) Να βλέπω τι παίζουν τα κανάλια σχετικά εύκολα (πχ με το πάτημα ενος κουμπιού) (PVR αν δεν κανω λάθος)
5) Να μπορώ να παίξω κανα avi με .srt (αντε και vob) για τους γονείς μου....με ευκολία στο διαβασμα των υποτιτλων. (mkv χλωμο το κόβω, δεν βλέπω τέτοια...αν είναι το κάνω dvd)
6) Αν έχει timeshift καλό μου φαίνεται ... γιατι οχι
7) Να κάνει record σε USB stick ή HD
8) Τα κανάλια να μπορώ να τα τακτοποιώ όπως θέλω και να μένουν εκεί που είναι :)

Ένας γνωστός μου πρότεινε το Crystal Audio Prime-HD αλλά δεν είμαι σίγουρος....μπορείτε να μου προτείνετε και σεις μερικά ?

Ευχαριστώ και συγνώμη αν ζητάω πολλά...

σας ευχαριστω πολυ ολους :)

τελικα κατεληξα στον Ferguson,εχει τον καλυτερο-πληρεστερο συνδυασμο για μενα.

πρεπει να βγω στην γυρα τωρα να το βρω.ξερει κανεις κανα μαγαζι με δορυφορικα κτλπ κτλπ εδω Θεσ/νικη,γτ δεν εχουν ολα αυτα τα μαγαζια παρουσια π.χ. στο skroutz και 8-15 εργασιμες που λεει στο e-shop,νυχτωσαμε... και τι παιζει με τις 2 τιμες που λεει?

Τιμή: 38.94 + 8.96 23% ΦΠΑ = 47.90
Ειδική Τιμή: 30.81 + 7.09 23% ΦΠΑ = 37.90

παμε τωρα στο τελευταιο κομματι. 16gb πιστευω μας καλυπτουν. προταση για καλο φλασακι (γτ αυτα ειναι λαχειο) ή καλο microSDHC? (εχω και ενα usb ανταπτορακι απο παλια αλλα για microSD σκετο,λετε να υπαρξει θεμα?)

Στο θέμα του Τ65 είπαν οτι παρήγγειλαν τον δέκτη απο το e-shop πριν δύο μέρες και τον παρέλαβαν σήμερα. Πάρε τηλέφωνο να ρωτήσεις καλύτερα.
Ο δεκτης πωλείται με έκπτωση. 38 θα δώσεις.

Για φλασάκι, προτείνω κάτι σαν το Transcend JetFlash 600 32GB. Γρήγορο, ευρύχωρο και φθηνό για όσα προσφέρει :smile:

Θεσσαλονικη 14/12/2012 ωρα 03:00μμ
Switch Off χορτιατης.
Αυτο σημαινει οτι ο περισσοτερος κοσμος θα κατευθυνθει στα καταστηματα ηλεκτρονικων για αγορα επιγειου ψηφ.δεκτη.
ποιος ειναι ομως ο καλυτερος?
ποιος αξιζει τα λεφτα του?

τι ψαχνω?
1. Hdmi.
2. μεσω καποιου τηλεκοντρολ να μπορω να χειριστω TV-και δεκτη.
3. να μπορει να γραψει με σιγουρια σε Σκληρο δισκο
4. να υποστηριζει time-shift αλλα παραλληλα να βλεπεις και αλλα καναλια.
5. οι εγγραφες του να μπορουν να παιζουν στο pc η σε αλλoυς δεκτες.

ευχαριστω πολυ

Αrchos

Καλώς σας βρίσκω. Πρώτο ποστ και ελπίζω όχι τελευταίο. Εχω μία LG 3050 19 ιντσών αγορασμένη το 2009 με hdmi κτλ. Οπως πολλοί σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα την πάτησα καθώς η τηλεόραση έχει mpeg2 και δεν θα παίζει ψηφιακά από τις 14 Δεκέμβρη. Η Τηλεόραση είναι τοποθετημενη στον τοίχο πάνω σε περιστρεφόμενη βάση οπότε δεν με βολεύει η λύση του κλασσικού αποκωδικοποιη. Το σκέφτομαι για κάρτα αλλά κάτι λέει για αναβάθμιση λογισμικού κτλ. Επειδή δεν τα πάω καλά με αυτά τι έχετε να μου προτείνετε. Κάρτα ή κάτι μικρούς σπαστούς αποκωδικοποιητές που κοτσάρονται με scart πίσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων