Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γεια σας παιδια. Ψαχνω εναν αποκωδικοποιητη που να μην εχει προβλημα αποθηκευσης και ταξινομησης καναλιων και να ειναι καλος σαν media player.Επισης να μην υπαρχει προβλημα με υποτιτλους .srt κυριως, γιατι εχω εναν doop και εχω απογοητευτει σε ολες αυτες τις παραμετρους. Ψαχνω για HD δεκτη. Ειμαι αναμεσα σε Ferguson Ariva T65, OPTICUM STB N1, LIFEVIEW LV6TBOXHDA2. Θα εχω καποιο προβλημα με καποιον απο αυτους; Ποιον θα μου προτεινατε; Eιτε απο αυτους ειτε καποιον αλλο που θεωρειται καλο.
Τ65. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον, και όχι άδικα.

Last edited by a moderator:

Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Υπαρχει και η δυνατοτητα αλλαγης θεσης του υποτιτλου; Γιατι στον δικο μου κοβεται η τελευταια σειρα, το οποιο δεν ξερω αν ειναι θεμα του αποκωδικοποιητη η της τηλεορασης. Τελος εγινε αναφορα οπως ειδα σε ενα post οτι υπαρχει αναμονη για ALi 3801. Ειναι κατι που θα ειναι τοσο ανατρεπτικο που θα αξιζει να περιμενω; Ευχαριστω και παλι!

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γειά σας κι από μένα.
Παρακολουθώ σχεδόν όλα τα νήματα περί δεκτών εδώ & είμαι σε ετοιμότητα για αγορά.

Το Crystal Audio Prime-HD ως ώρας υπερτερεί στην εκτίμησή μου ένεκα του ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις μέχρι τώρα.
Φυσικά υπάρχουν κι άλλες προτάσεις αλλά επειδή-επί του παρόντος- χρειάζομαι μόνο μια συσκευή, βάζω να δουλέψει η εις άτοπον απαγωγή που ξεσκαρτάρει τα:

Ferguson Ariva T65 διότι δεν επιθυμώ το usb πίσω, δεν υπάρχει χώρος εκεί κι άλλωστε χρησιμοποιώ τα στικάκια που είναι βάλε βγάλε.

Funai DTR 2205 HD PVR διότι διαβάζω πως έχει προβλήματα αναγνώρισης ntfs και όχι καλή υποστήριξη.

Edision Mini-Triton + HD πήγε στα τελικά μαζί με τον C.A. αλλά ενώ προηγήθηκε στο σκορ με την 5ετή εγγύησή του, χάνει τελικά στα σημεία αφού δεν διαθέτει επίχρυσους ακροδέκτες και κοστίζει κάπου 20% παραπάνω (περί τα 45 έναντι των 37,50 του C.A.) χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί.

Lifeview LV6TBOXHD?? διότι μπλέχτηκα τόσο πολύ με τις αλεπάλληλες κυκλοφορίες των μοντέλων του που στο τέλος το...μετονόμασα σε..."δες τη ζωή με λοβοτομή". Ε, δεν το παλεύω, φοβάμαι θα βγάλει κι άλλα πριν στεγνώσει το ψηφιακό μελάνι των ήδη κυκλοφορούντων.

XORO HRT 7600 λόγω του κάκιστου τηλεκοντρόλ του.

Με ενδιαφέρει πρωτίστως ένα ικανοποιητικό media player παρά η λήψη του τηλεοπτικού σήματος.
Μάλιστα επειδή πρόκειται να το τοποθετήσω σε εργασιακό χώρο, θα εκτιμούσα πάρα πολύ να "θυμάται" σε ποιό σημείο σταμάτησε η αναπαραγωγή.

Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Υπαρχει και η δυνατοτητα αλλαγης θεσης του υποτιτλου; Γιατι στον δικο μου κοβεται η τελευταια σειρα, το οποιο δεν ξερω αν ειναι θεμα του αποκωδικοποιητη η της τηλεορασης. Τελος εγινε αναφορα οπως ειδα σε ενα post οτι υπαρχει αναμονη για ALi 3801. Ειναι κατι που θα ειναι τοσο ανατρεπτικο που θα αξιζει να περιμενω; Ευχαριστω και παλι!
Νομίζω μόνο οι 3801 μπορούν να ρυθμίσουν την θέση των υποτίτλων και δεν ξέρω αν το κάνουν αυτοί που έχουν εισαχθεί ως τώρα.

Ανατρεπτικό, μάλλον όχι. Αλλά θα βγάλουν και άλλες εταιρίες δέκτη με το 3801 και θα είναι σίγουρα λίγο διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που γνωρίζουμε ως τώρα.

Αν μπορείς να περιμένεις, γιατί όχι; Δεν χάνεις κάτι.

Ευχαριστω ησουν πολυ αμεσος και κατατοπιστικος!

XORO HRT 7600 λόγω του κάκιστου τηλεκοντρόλ του.
Και δεν κυκλοφορεί. Θα έλεγα τον Xoro 7520, αλλά έχει ίδιο τηλεχειριστήριο.
Μάλλον τα κάλυψες όλα και πας για τον Crystal, αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα σε ικανοποιήσει το τηλεχειριστήριό του. Αν τον πάρεις, θα ήθελα να διαβάσω τις εντυπώσεις σου από τον δέκτη, καθώς μου άρεσε η ανάλυση που έκανες :smile:

Νομίζω μόνο οι 3801 μπορούν να ρυθμίσουν την θέση των υποτίτλων και δεν ξέρω αν το κάνουν αυτοί που έχουν εισαχθεί ως τώρα.

Ανατρεπτικό, μάλλον όχι. Αλλά θα βγάλουν και άλλες εταιρίες δέκτη με το 3801 και θα είναι σίγουρα λίγο διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που γνωρίζουμε ως τώρα.

Αν μπορείς να περιμένεις, γιατί όχι; Δεν χάνεις κάτι.

Ο Lifeview LV6TBOXHD-Α1 έχει ρύθμιση θέσης υποτίτλων. Το δοκίμασα αλλα δεν είδα μεγάλη διαφορά.

Αν κριναμε τους δεκτες αποκλειστικα με βαση την ισχυ του ως δεκτη ποιος πιστευετε οτι ειναι ο καλυτερος?
Θα με ενδιεφεραν πολυ οι απαντησεις οσων εχουν δοκιμασει περισσοτερους δεκτες στην ιδια tv και με την ιδια κεραια.
Πολύ δύσκολη ερώτηση. Δεν μπορεί εύκολα να μετρηθεί κάτι τέτοιο.
Αν βρεις κάποιον F&U 2205 ή κλώνο του σε κάποιο μικρό κατάστημα θα είναι καλή επιλογή. Οι κλώνοι του αναφέρονται στον οδηγό.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι δέκτες με ALi δεν έχουν την μεγαλύτερη ανοχή σε αδύναμο σήμα. Από τους δέκτες με Mstar, δεν έχουμε ξεχωρίσει κάποιον.

Διαβάζω εδώ και μέρες περί ψηφιακών δεκτών και κατέληξα πως οι καλύτερες επιλογές μου (διορθώστε με αν κατάλαβα λάθος) όσον αφορά δέκτη με ικανοποιητικό media player είναι οι Ferguson Ariva T65 και LIFEVIEW LV6TBOXHD_v2 (τον έχω βρει σ' ένα συνοικιακό κατάστημα). Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν υπερτερεί ή υστερεί κάποιος από τους δύο σε κάτι ή αν τελικά "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα". Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας, γιατί έχω χαθεί στις αμέτρητες ερωτοαπαντήσεις και πάνω που νομίζω πως έχω καταλήξει, κάτι διαβάζω και ξαναμπερδεύομαι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια.

Διαβάζω εδώ και μέρες περί ψηφιακών δεκτών και κατέληξα πως οι καλύτερες επιλογές μου (διορθώστε με αν κατάλαβα λάθος) όσον αφορά δέκτη με ικανοποιητικό media player είναι οι Ferguson Ariva T65 και LIFEVIEW LV6TBOXHD_v2 (τον έχω βρει σ' ένα συνοικιακό κατάστημα). Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν υπερτερεί ή υστερεί κάποιος από τους δύο σε κάτι ή αν τελικά "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα". Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας, γιατί έχω χαθεί στις αμέτρητες ερωτοαπαντήσεις και πάνω που νομίζω πως έχω καταλήξει, κάτι διαβάζω και ξαναμπερδεύομαι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια.

T65...!

Ο Τ65 είναι καλύτερος ως media player, αλλά έχει λίγο χαμηλότερη ποιότητα εικόνας στο τηλεοπτικό σήμα. Τίποτα σπουδαίο μάλλον, αλλά όσοι έχουν «εκπαιδευμένα» μάτια θα το παρατηρήσουν.
Σε CRT τηλεοράσεις ο BOX δεν βολεύει ως media player, επειδή εμφανίζει χαμηλά τους υπότιτλους στην οθόνη.
Μου αρέσει και ο Xoro, αλλά δεν έχει ρυθμιζόμενη διάρκεια Infobar (δεν διαρκεί πολύ όμως) και άλλες μικροευκολίες.
Τα F&U 3838 έχουν τις ευκολίες που λείπουν από τον Xoro, αλλά η τιμή είναι λιγότερο ελκυστική.

Να κανω μια ερωτηση γιατι ειμαι ασχετος με το θεμα. Τι διαφορες εχει ο LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 της προσφορας του ESHOP, απο τον LEGENT HD TUNER MAX;
Αξιζει να προτιμησεις τον LIFEVIEW του ESHOP απο τον LEGENT και γιατι;

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας

Οι δύο δέκτες έχουν διαφορετικό τσιπ στο εσωτερικό τους (ALi3801 ο A2, Mstar7818 o Legent). Το καθένα έχει και τα θετικά, και τα αρνητικά του, είναι θέμα προτίμησης απο ένα σημείο και μετά.

Διάβασε τον οδηγό αποκωδικοποιητών που θα βρεις στα sticky θέματα της κατηγορίας για να πάρεις μια ιδέα.

Ευχαριστω πολυ Kostas_Y για την απαντηση. Μαλλον θα καταληξω στον Legent με τον Mstar7818.

Να εισαι καλα :)

Καταρχήν χαιρετίζω την όμορφη παρέα σας . Είμαι στην αναζήτηση αποκωδικοποιητή τις τελευταίες μέρες για ,μια PHILIPS full HD 42 ιντσών και έχω είδη διαβάσει αρκετές σελίδες από τα θέματα που έχετε ανοίξει για τους ψηφιακούς αποκωδικοποιητές .
Με ενδιαφέρει περισσότερο στο μηχάνημα που θα διαλέξω, η ποιότητα της εικόνας και οι γρήγορες αλλαγές καναλιών και λιγότερο η δυνατότητες του ως media player.
Να προτιμήσω ένα δέκτη με επεξεργαστή NEC για να καλύψει τις απαιτήσεις μου ή προτείνετε κάτι άλλο, γιατί από αυτά που διάβασα μου έμεινε η εντύπωση πως οι NEC είναι καλύτεροι στην εικόνα και στις αλλαγές καναλιών , επίσης ήθελα να ρωτήσω αν αληθεύει ότι ο επεξεργαστής mstar 7828 είχε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το διάδοχο του τον 7818.
Αν τελικά θα πρέπει να πάρω δέκτη με επεξεργαστή NEC έχετε κάποιον δοκιμασμένο να μου προτείνετε;

Οι δέκτες με NEC αναφέρονται στον οδηγό, αλλά είναι πολύ δύσκολο πια να τους βρεις.
Ναι, έχει αναφερθεί ότι οι 7828 έχουν καλύτεροι ποιότητα σε σχέση με του 7818. Ο μόνος όμως που κυκλοφορεί είναι ο Opticum T50.

θα ηθελα τα φωτα σας
θελω να παρω απο Γερμανο (εχω δωροεπιταγη) ενα ψηφιακο αποκωδικοποιητη που να συνδεεται με scart στην tv και ενα stickaki μεχρι 8γιγα για να μπορω να γραψω απο αυτον...
τι προτεινετε?

Από τους SD τον AUDIOLINE AL-BK09 επειδή είναι ο νεότερος οπότε μάλλον έχει το νεότερο λογισμικό. Αν δεν θέλεις να πιάνει χώρο και να φαίνεται, τον Bitmore Scart SD τότε.
Από τους HD τον AUDIOLINE AL-HD022.

απο stickaki υπαρχει καποιος περιορισμος για να μπορω να γραφω ?

Κανένας, αλλά πάρε κάποιο με μεγάλη χωρητικότητα, καθώς μια ώρα εγγραφής SD καναλιών χρειάζεται περίπου 2GB.