Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

δηλαδη εαν καταλαβα καλα ο Ferguson Ariva T65 αλλαζει γρηγορα καναλια απο το P+ P-.Γιατι εμενα αυτο με ενδιαφερει και οχι απο τα νουμερα.(εχουν μαθει και οι παλιοι να κανουν ζαπινγκ ετσι και οχι απο τα νουμερα,ετσι κι'αλλιως δεν εχουμε και πολλα καναλια.
Ας Μου απαντησει καποιος κατοχος για να παραγγειλω..

Ο πιο γρηγορος στην αλλαγη καναλιων ειναι ο DTR2205 (δεν κυκλοφορει). Πολυ γρηγορη αλλαγη καναλιων.
Μετα ειναι οι Opticum STB / T90 και μαζι με αυτους παραπλησιο χρονο κανει και ο Ariva T65. Η διαφορά τους απο οσο παρατηρω σε βιντεο, μιας και δεν εχω τον Τ65 ενω τους αλλους τους εχω, πρεπει να ειναι πολυ μικρη. Μικροτερη απο αυτη που εχει ο STB / T90 σε σχεση με τον DTR2205.
Αυτο δεν καθιστα τον Τ65 αργο.

Σημειωση: δεν εχω αλλους δεκτες για να ξερω. Παντως θα υπαρχουν και αλλοι με ισαξια ή ισως και γρηγοροτερη αλλαγη καναλιων. Απλα σου εδωσα μια εικονα.

Ισα ισα, αν η τηλεοραση σου λειτουργει οπως η πλειοψηφια, στην αλλαγη αναλογικων καναλιων παντα, τοτε οποιον δεκτη και να παρεις θα σου φανει πολυ γρηγορος.
Ειδικα αν η τηλεοραση σου εχει αυτο την χαζη αλλαγη καναλιων ανα βημα. Ενα ενα καναλι την φορά. Για παραδειγμα αν εισαι στο καναλι 1 και θες να πας στο 7 πρεπει να περιμενεις να αλλαξει πρωτα στο 2, μετα στο 3, κοκ.
Με τους αποκωδικοποιητες ψηφιακου σηματος δεν υπαρχει αυτη η βασανιστικη αναμονη. Απλα πατας το + εξι φορες και απο το 1 βρισκεσαι στο 7 σε χρονο ντε-τε.
Δεν ξερω αν υποστηριζει μεταπηδηση καναλιων με τα πληκτρα ζαπινγκ ο Τ65 αλλά νομιζω πως θα το υποστηριζει. Αυτο μονο μενει να μαθεις γι`αυτον.

Last edited:

δηλαδη εαν καταλαβα καλα ο Ferguson Ariva T65 αλλαζει γρηγορα καναλια απο το P+ P-.Γιατι εμενα αυτο με ενδιαφερει και οχι απο τα νουμερα.(εχουν μαθει και οι παλιοι να κανουν ζαπινγκ ετσι και οχι απο τα νουμερα,ετσι κι'αλλιως δεν εχουμε και πολλα καναλια.
Ας Μου απαντησει καποιος κατοχος για να παραγγειλω..

καλησπερα. :)

ναι,με τα " PR+ / PR - " ο Ferguson ειναι μια χαρα γρηγορος,οπως φυσικα και μεσω του "list" που βγαζει μια ωραιοτατη καθετη λιστα των καναλιων σε πινακακι στα αριστερα της οθονης. εγω προσωπικα χρησιμοποιω την λιστα συχνα ειναι πιο..."γκατζετ" :p

Ο πιο γρηγορος στην αλλαγη καναλιων ειναι ο DTR2205 (δεν κυκλοφορει). Πολυ γρηγορη αλλαγη καναλιων.
Μετα ειναι οι Opticum STB / T90 και μαζι με αυτους παραπλησιο χρονο κανει και ο Ariva T65. Η διαφορά τους απο οσο παρατηρω σε βιντεο, μιας και δεν εχω τον Τ65 ενω τους αλλους τους εχω, πρεπει να ειναι πολυ μικρη. Μικροτερη απο αυτη που εχει ο STB / T90 σε σχεση με τον DTR2205.
Αυτο δεν καθιστα τον Τ65 αργο.

Σημειωση: δεν εχω αλλους δεκτες για να ξερω. Παντως θα υπαρχουν και αλλοι με ισαξια ή ισως και γρηγοροτερη αλλαγη καναλιων. Απλα σου εδωσα μια εικονα.

Ισα ισα, αν η τηλεοραση σου λειτουργει οπως η πλειοψηφια, στην αλλαγη αναλογικων καναλιων παντα, τοτε οποιον δεκτη και να παρεις θα σου φανει πολυ γρηγορος.
Ειδικα αν η τηλεοραση σου εχει αυτο την χαζη αλλαγη καναλιων ανα βημα. Ενα ενα καναλι την φορά. Για παραδειγμα αν εισαι στο καναλι 1 και θες να πας στο 7 πρεπει να περιμενεις να αλλαξει πρωτα στο 2, μετα στο 3, κοκ.
Με τους αποκωδικοποιητες ψηφιακου σηματος δεν υπαρχει αυτη η βασανιστικη αναμονη. Απλα πατας το + εξι φορες και απο το 1 βρισκεσαι στο 7 σε χρονο ντε-τε.
Δεν ξερω αν υποστηριζει μεταπηδηση καναλιων με τα πληκτρα ζαπινγκ ο Τ65 αλλά νομιζω πως θα το υποστηριζει. Αυτο μονο μενει να μαθεις γι`αυτον.

να πω την αληθεια ουτε τον DTR αυτον γνωριζω ουτε και Opticum εχω πιασει στα χερια μου. αλλα συγκρινοντας απο τον φτωχο μεν,αλλα με ALi δε,Edision mini-Triton SD,στις αλλαγες με τα "PR" πληκτρα μια χαρα τον κοιταει στα ματια ο ferguson.

καλησπερα. :)
Καλώς τον. Δυο μέρες είχες να γράψεις, άρχισα να ανησυχώ ;)

να πω την αληθεια ουτε τον DTR αυτον γνωριζω ουτε και Opticum εχω πιασει στα χερια μου. αλλα συγκρινοντας απο τον φτωχο μεν,αλλα με ALi δε,Edision mini-Triton SD,στις αλλαγες με τα "PR" πληκτρα μια χαρα τον κοιταει στα ματια ο ferguson.
Οι SD είναι άλλο φρούτο. Δοκίμασα χθες τον NecoSD (ALi) των γονιών μου και άλλαζε κανάλια πολύ πιο γρήγορα απο όσους ΗD έχουν περάσει απο τα χέρια μου.

Οι HD, Mstar και ALi, που είδα είχαν παρόμοιους χρόνους αλλαγής καναλιών.

καλησπέρα παιδιά...μια βοήθεια για το αν πρέπει να πάρω άλλον αποκωδικοποιητή ή αν κάνω κάτι λάθος απλά!!! έχω τον crystal audio hd και από εξωτερικό δίσκο διαβάζει μόνο μέχρι 700mb και κάτι !! αν διαβάσει τα μεγαλύτερα τότε δεν έχει ήχο! κάποια βοήθεια, υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να διαβάσει τα μεγαλύτερα αρχεία?ευχαριστώ!

Last edited by a moderator:

Δεν ειμαι για πειραματισμους , απλα downmix σε dts δεν κανει κανεις ρε παιδια , χωρις αλχιμειες????????????
Η απάντηση είναι όχι, δεν γίνεται DTS downmix χωρις αλχημείες.

καλησπέρα παιδιά...μια βοήθεια για το αν πρέπει να πάρω άλλον αποκωδικοποιητή ή αν κάνω κάτι λάθος απλά!!! έχω τον crystal audio hd και από εξωτερικό δίσκο διαβάζει μόνο μέχρι 700mb και κάτι !! αν διαβάσει τα μεγαλύτερα τότε δεν έχει ήχο! κάποια βοήθεια, υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να διαβάσει τα μεγαλύτερα αρχεία?ευχαριστώ!

Έχεις τον MicroHD να υποθέσω; Τότε δεν φταίει το μέγεθος των αρχείων αλλα ο ήχος AC3 που έχουν. Ο MicroHD δεν μπορει να παίξει αυτόν τον τύπο ήχου χωρις εξωτερικό ενισχυτή.

Δες όσους HD δέκτες προτείνουμε στις τελευταίες 2-3 σελίδες. Όλοι παίζουν AC3. Αν τα αρχεία σου έχουν ήχο DTS, πρέπει να κάνεις τις αλχημείες που θέλει να αποφύγει ο Che.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά μέρες που έρχονται. Μιας που όπως όλοι αυτές τις μέρες ψάχνουμε αποκωδικοποιητή για τις παλιές τηλεοράσεις θα ήθελα να μου πείτε οι κάτοχοι του ferguson ariva t65 αν αξίζει ο συγκεκριμένος ώστε να αγοράσω δυο κομμάτια για τους γονείς ή να ψάξω κάτι άλλο. Μην ψάχνουν στα χαμένα μόνοι τους. Ευχαριστώ :-)

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Για φίλο μου με τηλεόραση Sony CRT παλιά με Scart, με κριτήριο πρώτα και κύρια το οικονομικό, ποιον δέκτη SD προτείνετε; Θα προτιμούσε να μη δώσει πάνω από 27 ευρώ γιατί μετά αν είναι δίνει 3-4 ευρώ παραπάνω και παίρνει HD.

Και σε αυτή την κατηγορία τι δυνατότητες media player μπορεί να περιμένει; Μηδενικές;
Επειδή δύσκολα θα βρει SD δέκτη με λιγότερα από 30 , προτείνω να πάρει έναν HD BOXHDA2 με 28,5 .
Είναι πολύ καλύτερος από τους SD και έχει και καλύτερη τιμή όσο ισχύει η προσφορά.

Μετα ειναι οι Opticum STB / T90 και μαζι με αυτους παραπλησιο χρονο κανει και ο Ariva T65.
Μετά τον 2205 και του κλώνους του (αναφέρονται στον οδηγό), ταχύτεροι είναι οι δέκτες με ALi 3601 όπως οι Crypto 210A/AD και 215/D, οι Strong 8102 8105 8105ECO 8106, ο Thomson THT501, o Digiquest 3600 (όχι ο 3600 HP) και ο Bitmore 320.
Ακολουθούν οι SD ALI με το 3105.
Οι Opticum έχουν κι εκείνοι 3601, αλλά έχουν «βαρύνει» λίγο.
Οι δέκτες με Mstar έχουν κλείσει σημαντικά την ψαλίδα. Σίγουρα δεν θα ενοχληθούν καθόλου όσοι χρησιμοποιούν LCD τηλεοράσεις. Όσοι δέκτες έχουν νέες αναβαθμίσεις με τις βελτιώσεις που έχει κάνει η Mstar ίσως θα φανούν και πολύ σβέλτοι σε αυτούς τους χρήστες. Είναι αργοί μόνο για όσους έχουν CRT τηλεοράσεις, αφού αυτές αλλάζουν κανάλια χωρίς ουσιαστική αναμονή.

Last edited:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά μέρες που έρχονται. Μιας που όπως όλοι αυτές τις μέρες ψάχνουμε αποκωδικοποιητή για τις παλιές τηλεοράσεις θα ήθελα να μου πείτε οι κάτοχοι του ferguson ariva t65 αν αξίζει ο συγκεκριμένος ώστε να αγοράσω δυο κομμάτια για τους γονείς ή να ψάξω κάτι άλλο. Μην ψάχνουν στα χαμένα μόνοι τους. Ευχαριστώ :-)

Ο δέκτης είναι πολύ καλός, φυσικά αξίζει, αλλά αν θέλεις απλά ένα δέκτη για τα κανάλια μπορείς να προτιμήσεις και τον Opticum HD T90, που θα το πάρεις και φθηνότερα από e-shop και θα σου έρθει λογικά και πιο γρήγορα μιας και ο T65 είναι λίγο πιο δύσκολος με τα αποθέματα...

Ο δέκτης είναι πολύ καλός, φυσικά αξίζει, αλλά αν θέλεις απλά ένα δέκτη για τα κανάλια μπορείς να προτιμήσεις και τον Opticum HD T90, που θα το πάρεις και φθηνότερα από e-shop και θα σου έρθει λογικά και πιο γρήγορα μιας και ο T65 είναι λίγο πιο δύσκολος με τα αποθέματα...

Μα δεν ειναι "απλα" ενας δεκτης.
Ειναι αριστος σε PVR. Δεν νομιζω να υπαρχει κατι καλυτερο σε PVR.
Το μενου του ειναι πολυ ευχρηστο και εχει ολες τις χρησιμες λειτουργιες που θα εψαχνες. Και οτι mkv και να του εχω ριξει το παιζει νερακι, 1080p, υψηλα bitrate, πολλα ReFrames, δεν μασαει.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Γεια σας και απο εμενα. Θελω να αγορασω εναν δεκτη για Sony full hd 40'' και με ενδιαφερει κυριως ο δεκτης ως media player , μετα οι χρονοι αλλαγης καναλιων (απλα να μην ειναι τραγικοι δεν εχω απαιτησεις aLi) και καθολου το PVR. Ειμαι αναμεσα σε Crystal Audio Prime HD και Ferguson αλλα οποια αλλη προταση καλοδεχουμενη. Οσο για την τιμη γυρω στο 40αρι να δωσω αντε και ΛΙΓΟ παραπανω αν αξιζει τοσο πολυ. Ευχαριστω!

Καλημέρα! ναι τον micro, έριξα μια ματια και ο νέος της crystal audio (prime) δεχεται ac3 οπότε θα δω αυτόν μάλλον!
μονο για ταινιες και σειρές τον θέλω, στην ίδια tv έχω και την nova προτείνεις κάτι άλλο?

Έχεις τον MicroHD να υποθέσω; Τότε δεν φταίει το μέγεθος των αρχείων αλλα ο ήχος AC3 που έχουν. Ο MicroHD δεν μπορει να παίξει αυτόν τον τύπο ήχου χωρις εξωτερικό ενισχυτή.

Δες όσους HD δέκτες προτείνουμε στις τελευταίες 2-3 σελίδες. Όλοι παίζουν AC3. Αν τα αρχεία σου έχουν ήχο DTS, πρέπει να κάνεις τις αλχημείες που θέλει να αποφύγει ο Che.

Τότε θέλεις κάτι γρήγορο στο ζάπινγκ. Δες τους δέκτες με ALi 3601 στο μήνυμα πάνω από το δικό σου.
Για γονείς θα επέλεγα Bitmore 320 ή Crypto 215.

Γεια σας και απο εμενα. Θελω να αγορασω εναν δεκτη για Sony full hd 40'' και με ενδιαφερει κυριως ο δεκτης ως media player , μετα οι χρονοι αλλαγης καναλιων (απλα να μην ειναι τραγικοι δεν εχω απαιτησεις aLi) και καθολου το PVR. Ειμαι αναμεσα σε Crystal Audio Prime HD και Ferguson αλλα οποια αλλη προταση καλοδεχουμενη. Οσο για την τιμη γυρω στο 40αρι να δωσω αντε και ΛΙΓΟ παραπανω αν αξιζει τοσο πολυ. Ευχαριστω!
Νομίζω είσαι ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές. Θα πρόσθετα στην λίστα σου και τον F&U 3838S που είναι μορφής scart (έχει και θύρα HDMI).

Στον οδηγό των δεκτών θα βρεις λινκ προς εκτενείς πληροφορίες για τον Prime-HD.

Ο Τ65 έχει το καλύτερο τηλεχειριστήριο, αλλά το κάτω τμήμα της 1ης γραμμής υποτίτλων υπερκαλύπτεται από τους υπότιτλους της 2ης γραμμής. Μπορείς να βάλεις παλιότερο firmware που δεν έχει το πρόβλημα (1.050), αλλά χάνεις άλλα σημαντικά πράγματα που έχουμε ζητήσει οι χρήστες του φόρουμ, όπως:
Αύξηση της έντασης ήχου από την HDMI.
Διόρθωση των προβλημάτων του EPG.
Μαύρο φόντο υποτίτλων.
Ρυθμιζόμενη διάρκεια της Infobar
Όποιες βελτιώσεις έχουν γίνει στην συμβατότητα με βιντεάκια.

Λίγους μήνες πιο πριν, θεωρούσαμε σημαντικό πρόβλημα την χαμηλή ένταση ήχου από την HDMI, και μειονέκτημα των Mstar την έλλειψη ρυθμιζόμενης Infobar.
Τώρα λέμε πάρε έναν δέκτη και βάλε του ένα παλιό firmware που χάνει όλα αυτά, επειδή δεν έχει χαλασμένους υπότιτλους...
Αφήνουμε λειτουργίες δέκτη (EPG, ένταση ήχου, Infobar) για μια λειτουργία media player...

Καλημέρα! ναι τον micro, έριξα μια ματια και ο νέος της crystal audio (prime) δεχεται ac3 οπότε θα δω αυτόν μάλλον!
μονο για ταινιες και σειρές τον θέλω, στην ίδια tv έχω και την nova προτείνεις κάτι άλλο?

Καλός φαίνεται ο PrimeHD, με κάποιες μικροατέλειες που σίγουρα θα διορθωθούν σε μελλοντική αναβάθμιση του λογισμικού του.

Αν θέλεις κάποιον πιο οικονομικό, δες τους Ferguson Ariva T65 και Lifeview BOXHD A1 ή A2

καλημέρα. θέλω να αγοράσω ένα αποκωδικοποιητή, που να έχει δυνατότητες media player και να μπορεί να κάνει μεγέθυνση τους υπότιτλους.
γνωρίζετε κάποιο?

Όταν λες μεγέθυνση μάλλον εννοείς να έχουν διαφορετικά μεγέθη. Οι δέκτες με τσιπ Mstar7818 ή ALi3801 έχουν αυτή την ευκολία. Δες στον sticky οδηγό για τα μοντέλα.

Μια άλλη λύση είναι να πάρεις δέκτη με ALi και να μετατρέψεις τον υπότιτλο σε Vobsub, ρυθμίζοντας όπως θες μέγεθος, χρώμα και γραμματοσειρά.

Καλησπέρα!! Θα ήθελα να αγοράσω καινούριο αποκωδηκοποιητή και είμαι ανάμεσα σε 2:

α) FERGUSON ARIVA T65 (35 )
β) LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 (28,5 )

Θα το βάλω σε τηλεόραση crt αλλά ας έχει και το hdmi για μελλοντική χρήση. Δεν με νοιάζει να αλλάζει γρήγορα τα κανάλια ή να έχει στυλάτο τηλεκοντρόλ, θέλω μόνο να δείχνει εντάξει τα κανάλια και κυρίως να παίζει τις ταινίες καλά με ευανάγνωστους υπότιτλους (ελπίζω να μην έχουν τρέξιμο με την συμβατότητα των φορμάτ, πάντως είδα παίζουν σχεδόν τα πάντα). Διάβασα πάρα πολλά στο φόρουμ και είδα διάφορες συζητήσεις που αφορούν το firmware του ferguson ότι θέλει αλλαγές και ιστορίες και αγχώθηκα λίγο...

Ακούω προτάσεις :2thumb22sup: και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Παίρνεις ένα νόμισμα και το ρίχνεις κορώνα-γράμματα :smile:

Και οι δύο καλοί είναι. Προτείνω τον Lifeview και με τη διαφορά τιμής που έχουν οι δυο τους, παίρνεις ένα προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ για να μην σπάσουν τα νεύρα σου.

Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μένος με το τηλεκοντρόλ στο Α2. Δύο μέρες που το χειρίζομαι δεν με έχει απογοητεύσει. Ελαφρύ, εύκολο και, στην τελική, ουδέποτε είδα τηλεκοντρόλ μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την ίδια τη συσκευή(!)
Ήχος και κανάλια αλλάζουν τόσο από τον κλασικό σταυρό (τα βελάκια στο κέντρο) όσο και με τον συνηθισμένο τρόπο των τηλεοράσεων (+ - αριστερά και δεξιά στις εξοικιωμένες θέσεις) ενώ υπάρχουν μερικά πολύ εξυπηρετικά πλήκτρα όπως πχ αυτό του recall & του usb που μου λύνουν τα χέρια. Μια ένσταση έχω για το stop που είναι εκτός group και σε παράξενη θέση αλλά κι αυτό συνηθίζεται.