Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...
Πάντως κλασικά σαν Έλληνες είμαστε τελείως της τελευταίας στιγμής.
Χθες πήγα σε κατάστημα ηλεκτρονικών για κάτι εξαρτήματα και ήμουν ο μόνος που δεν είχε πάει για αποκωδικοποιητή!
Πανικός! Χαμός! Και όλοι παίρναν χωρίς κριτήριο και ενημέρωση ό,τι τους γυάλιζε ή τους φαινόταν οικονομικό. Οι υπερτιμολογημένοι TV Star έφευγαν σαν τρελοί...
Γιατι ξερουν οτι υπαρχει δεκτης που κανει αυτο και το αλλο;
Θα δωσουν 25-30 ευρω, θα παρουν κατι που απλα δειχνει εικονα και αυτο ειναι.
Μονο το κρατος και οι εμποροι θα χαρουν.
Αντι με 30-40 ευρω να ειχαν παρει τουλαχιστον ενα PVR και ενα media player... και ετσι η μεταβαση να μην τους καθοταν αλλά να ειχαν επωφεληθει.
Ποιος αγοραζε παλια DVD recorder. Ποιος εδινε για HTPC ή media player (μονο οι πιτσιρικαδες).
Τωρα με αυτη την αναγκαστικη δαπανη θα μπορουσαν να ειχαν δωσει χρηματα αλλά να ειχαν πιασει τοπο.
δεν θα βαλουν ποτε μυαλο. ουτε καν στην ιδια τους την διασκεδαση. οπως καναν φυσικα τοσα χρονια,πχ με τα μπουζουκια. καλα να παθουν.
ας αρκεστουνε στα υπερτιμολογημενα σαπια κουτσαλογα. αφου το internet το χρησιμοποιουν (οσοι εξ αυτων) μονο για facebook και αηδιες. το να πατησουν "www.google.gr -> συγκριτικα δεκτων" ή κτ συναφες τελοσπαντων ειναι δυσκολο.
και οχι,δεν ξερουν. αλλα μπορει να αναρωτηθουν. αλλα αμα εχει καποιος συνηθισει "να μη την ψαχνει" γενικα,λογικο ειναι "να μασαει και σανο". στον ανθρωπο ειναι. π.χ εχει βρωμισει ο κοσμος τεχνολογια,και ακομα σκεφτεται ο πολυς κοσμος "το βαζω στη πριζα και παιζει","γυριζω την μιζα και παιρνει μπρος το αμαξι".
οταν ομως "τα βρουν μπροστα τους",αντιλαμβανονται οτι υπαρχουν διαφορες, μετα αντιλαμβανονται οτι ο κινητηρας θελει και λαδι, οτι το ABS θελει πατημα μεχρι τερμα το φρενο.
δε λεω οτι και εγω ειχα την θεια επιφυτιση. οταν ανακοινωθηκε το switch-off δυσανασχετησα. αλλα τεχνολογια,απο τεχνολογια διαφερει. γιαυτο και το ψαξα,και την καταβρηκα στο τελος.
HTPC και media player δεν παιρναν οι πιτσιρικαδες,αυτοι βολευονται και στο pc. παιρναν οι 30-40-50αρηδες που την ψαχνανε. αυτοι που δεν ξερανε,αλλα την ψαξανε.
ξερω οτι βγαζω μια επιθετικοτητα αλλα δικαιλογημενα.
εκνευριζομαι ωρες-ωρες με αυτους που ενω θα μπορουσανε διαφορετικα,"αγοραζουν τεχνολογια με το κιλο",στα τυφλα. με την δινει,γτ χαλανε την πιατσα για τους υπολοιπους.
αν παιρνουν οι πολλοι,στα τυφλα, το "σανο" και το παιρνανε για μπριζολα, γεμιζει η αγορα "σανο". και αντε να βρεις το πραγματικο "φιλετο". και σε καλη τιμη.
Ασε που υπαρχει και το θεμα "η επομενη μερα".
Κατι θα ειχε παρει το αυτι τους πιο πριν ή μεσα στο μαγαζι οτι "γραφει και παιζει ταινιες".
Πως, που και ποτε.
Θα πηραν τον (SD) δεκτη, χωρις να εχουν αγορασει στικακι (διευκρινιση, ουτε οι HD αλλά ουτε κανεις τους δεν εχει για να μην μπερδευτει κανεις) και αντε αυτος να γραψει.
Και αντε να παιξει και ταινιες. Οχι, wifi δεν εχουν (χαχα)
Και αντε τρεχα ξανα, να το αμαξι, η βενζινη, η κληση, η ταλαιπωρια για ενα παλιο στικακι.
Και πες οτι πηγαν ξανα.
Γιατι εχουν τα μαγαζια στικακια; Και τι εχουν; Με 2 και με 5MB/s ταχυτητα; Παει και το timeshift περιπατο.
Και γιατι τα μαγαζια (πιστευω) δεν λενε/προωθουν και τα στικακια; Και γιατι δεν τα εχουν διπλα, τωρα που γινεται χαμος.
Γιατι δεν θα αγορασουν ουτε δεκτη!
Και επειδη και τα μαγαζια, ουτε στικακια δεν εχουν να πουλησουν...
Μετα απο αυτα τα ωραια, αντε, και η επομενη μερα φερνει στο προσκυνιο το μεγαλο τερας. Την κεραια. Τα καλωδια και πως συνδεεται το ατακτο scart.
Και να τα τηλεφωνα στα μαγαζια. Και να οι επιστροφες.
Να και αλλο ΦΠΑ. Εξτρα βενζινη, κανενα ανταλλακτικο απο τρακαρισμα πανω στην τρελα αποκτησης του δεκτη που δειχνει την Πανια και την Νικολουλη (μην χασουν τον χαμενο βλεπεις), να και τα κερατα του ταρανδου (κεραια).
+φωνω σε ολα. χαζοι ειναι οι εμποροι να βαλουν τα φλασακια διπλα στους δεκτες? θα μουτρωσει ο πελατης. και θα παει αλλου μετα,και ο αλλος δεν θα εχει φλασακια διπλα στους δεκτες -> "α,αυτοι ειναι σωστοι,δεν ειναι 'κλεφτες',εχουν το καλο το πραμα,κτλ κτλ"
ασε τους να το ανακαλυψουν μονοι τους,οτι οπως το βιντεο ηθελε βιντεοκασσετα,και ο δεκτης θελει φλασακι.
μετα θα ξαναπαει ο πελατης για φλασακι. την πατησε την 1η,αλλα δεν θα κατσει να το σκεφτει,"μηπως υπαρχουν διαφορες στα φλασακια"? αυτος "βιντεοκασσετα" θα παει να παρει,"απλα σε πολυ μικροτερο μεγεθος".
"Round 2" μαδηματος. υπερκοστολογημενο και σαπιο φλασακι θα του πασαρουν.
οποτε αντι για timeshift, υδροθειο περιποιημενο θα του δωσει ο δεκτης.
μετα απο 2 γυρους μαδηματος ειτε θα απογοητευτει ( -> "φταιει η τεχνολογια"),είτε θα αρχισει να το ψαχνει.
πολυ αργα.
Υπάρχουν και ηλικιωμένοι άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν VCR, ποτέ δεν ασχολήθηκαν με ταινίες και η Πάνια με τη Νικολούλη είναι η μόνη τους παρεα. Σε αυτούς τι θα πεις, "περίμενε 2-3 μέρες χωρίς τηλεόραση για να βρεις τον καλό τον δέκτη"; Θα αρχίσουν να μασάνε τους τοίχους...
Το θέμα είναι να μην πέσουν θύματα απατεώνων. Ακούω για τύπους που γυρνάνε στις γειτονίες με σακούλες γεμάτες δέκτες και ψάχνουν για θύματα. Σε γνωστούς μου πρότειναν μέχρι και αγορά νέας τηλεόρασης.
Μακάρι η Πάνια με τη Νικολούλη να έλεγαν δυο κουβέντες για να τους προϊδεάσουν.
Κωστα,μπορει πολλοι βιντεο να μην ειχαν,αλλα ηξεραν τι ειναι. και τι ειναι η βιντεοκασσετα. και τι ευκολια σημαινει.
Μπορουνε πολυ απλα να ρωτησουν τον γιο,το εγγονι,καποιον νεοτερο τελοσπαντων. Γτ δηλαδη "πορτοκαλι απο πορτοκαλι" να διαφερει αλλα οχι "δεκτης απο δεκτη" ? Εδω διαφερει "τηλεοραση απο τηλεοραση" και το ξερουν πολυ καλα,πολυ θελει να σκεφτεις οτι "ο δεκτης συνδεεται στην τηλεοραση,μηπως διαφερει και αυτος?"
Αλλα τους τουμπαρουν οι διαφημισεις,οι εμποροι,οι μαγαζατορες και οι επιτηδειοι.
αυτα για τους ανω των 50-60. οι κατω των 50-60 ειναι διχως δικαιολογια.
οσο για αγορα νεας τηλεορασης,αυτο ενδιεκνυται μονο σε ανθρωπους αρκετα πανω απο 80 ή γενικα ανθρωπους που δεν θυμουνται καθολου καλα,μπορει να εχουν και λιγο ανοια....αυτοι που δεν προκειται ποτε να τα βγαλουν περα με 2 τ/κ ή με προγραμματιζομενο. εχω τετοια περιπτωση,μια γειτονισσα,που της εξηγησα οτι δεν θα τα καταφερει,και της αγορασανε οι συγγενεις της μια τηλεοραση.
Ενδιαφερον. Αλλά ισως ειναι και προβλημα που ανοιγει και κλεινει την τηλεοραση.
Μην σκας, τουλαχιστον εχεις παρει εναν δεκτη που τα αξιζει τα λεφτα του, και πολλα παραπανω, και αν κανεις χρηση PVR θα τους αλλαξεις ολους με αυτον.
Εγω που εχω παρει 1+2+1+1, δηλαδη πεντε δεκτες αλλα πηγα τεσσερις φορες, τους πηρα 39 με 40 ευρω αλλά μαζι με scart και στους πρωτους τρεις και μαζι με καλωδιο κεραιας (για την αναλογικη ληψη).
Αλλά... δεν εκαψα σταγονα ευρω βενζινης αφου ειναι ενα μαγαζι κοντα μου. Συν οτι πηρα αυτον που ηθελα, χωρις οθονη, τον STB HD N1.
Το μαγαζι ειχε και T90, αλλά δεν πηρα ουτε εναν.
εσυ εισαι τυχερος,εχεις υποψιασμενο μαγαζι.
πριν λιγο καιρο που λες,οταν εψαχνα για Ferguson πρωτα απο συνοικιακο μαγαζι,πηγα σε ενα μεγαλο μαγαζι που ειναι πολλα χρονια στη γειτονια του,και "χαιρει εμπιστοσυνης" της περιοχης. απεξω ειχε κρεμασμενα μεγαλα διαφημιστικα τεντοπανα Edision.
μπαινω μεσα,ειχε κοσμο.
τον ρωταω για Ferguson :
"-οχι δεν φερνουμε εμεις απο αυτους. αλλα εχω τους εξαιρετικους και Ελληνικους (ναι σουρ...) Edision που τα κανουν ολα και ακομα παραπανω.τι παραπανω εχει ο Ferguson?
- ε να,το εχω ψαξει,και εχει καποια λιγα περισσοτερα,αυτα που θελω..."
αμεσως που λες,πηρε μια αμυντικη σταση γτ του εκανα χαλαστρα μπροστα στους πελατες οτι "υπαρχει κατι καλυτερο" + "οτι ξερω κτ που δεν ξερει αυτος που ειναι τοσα χρονια μεγαλο μαγαζι στη περιοχη"
"-ακου παλικαρι μου,η συμβουλη μου ειναι οτι τοσα χρονια που ειμαι στον χωρο,αυτα ειναι ψιλολογια και χαζομαρες. ολα τα ιδια κανουν.
σημασια εχει η εγγυηση και μονο."
καπου εκει ειπα "ευχαριστω,θα κανω μια γυρα και αμα ειναι θα ξαναρθω."
γιαυτο σε/σας λεω. οι επιτηδειοι ολοι ειναι ιδιοι. απο αυτον που γυρναει στην γειτονια με την σακκουλα,στον πωλητη στην μεγαλη αλυσιδα,στον πολυετη μεγαλομαγαζατορα της περιοχης.