Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Εξαρτάται τι θέλεις. Στις βασικές λειτουργίες είναι ίδιοι: δείχνουν\γράφουν κανάλια και παίζουν αρχεία πολυμέσων. Η εικόνα είναι καλή και στους δύο αν και λίγο διαφορετική σε χρώματα και οξύτητα.

Απο εκεί και πέρα αρχίζουν οι διαφορές όσο ζητάς περισσότερα. Ο LV6TBOXHDA2 δεν μπορεί να στείλει DTS σε ενισχυτή ενω ο Τ65 μπορεί. Ο Τ65 έχει πολύ καλύτερο τηλεκοντρόλ και καλύτερο περιβάλλον χειρισμού. Ο LV6TBOXHDA2 μπορεί να μετακινήσει κάθετα τους υπότιτλους srt ωστε να εμφανίζονται στη θέση που θέλεις ενω παίζει και υποτίτλους Vobsub.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι άσπρο-μαύρο. Ζυγίζεις τις ανάγκες σου και αποφασίζεις.

Κωστα οι υποτιτλοι σαν μεγεθος πως ειναι στον Lifeview συγκρισει με τον Fergie? στους .sub μπορεις να τους κανεις οσο μεγαλους κτλ κτλ,θες εσυ στο pc οπως στον Opticum ?

εγω εχω και τους δυο και δεν μπορω να πω οτι σαν βασικες λειτουργιες ειναι καλυτερος ο ενας απο τον αλλον, απλα εγω προτιμω τον Τ65 σαν καλυτερη κατασκευη, οθονη με ρολοι και αριθμο προγραμματος κλπ, και πολυ πολυ καλο τηλεκοντρολ!!

καλυτερη δεν ειναι απαραιτητα,πιο προσεγμενη πιστευω ταιριαζει σαν χαρακτηρισμος. και ρολο εχουν οι "προτιμησεις ευκολιας". αλλος το θελει το usb μπροστα,αλλος πισω (π.χ. καποια usb εχουν ενοχλητικα λαμπακια ή τα πειραζουν τα παιδια αν τα βλεπουν). εμενα με βγαζει την πιστη ο Fergie που το εχει πισω,μεγαλος μπελας. (δεν υπαρχει και χωρος στο συνθετο μιας και η tv ειναι ντουλαπα CRT...)

το τ/κ ειναι πιο μετρησιμη διαφορα. εκει πρεπει να μαθουν οι αλλοι κατασκευαστες απο τον ferguson.

Last edited by a moderator:

αλλος το θελει το usb μπροστα,αλλος πισω (π.χ. καποια usb εχουν ενοχλητικα λαμπακια ή τα πειραζουν τα παιδια αν τα βλεπουν). εμενα με βγαζει την πιστη ο Fergie που το εχει πισω,μεγαλος μπελας. (δεν υπαρχει και χωρος στο συνθετο μιας και η tv ειναι ντουλαπα CRT...)

Οπως σωστα ειπες το στικακι μπροστα:
α) προεξεχει σαν ματσουκι.
β) αναβοσβηνει το λαμπιονι οσο γραφει/παιζει αλλιως απλα αναβει μονιμα. Ετσι για να σου αναβει τα λαμπακια σου.
γ) παιδια, εχω ενα, το τραβανε ή ακομα χειροτερα το χτυπανε να σπασει ή ακομα και το βαζουν μαζι με τα παιχνιδια τους...

Το πισω παει μπροστα ανετα ομως. Αν θελεις να το εχεις μπροστα.
Κοστος... 80 λεπτα... εδω εισαι.
Καλο καλωδιο, σηκωνει και αυτοτροφοδοτουμενο δισκο και μηκος οσο χρειαζεται ωστε να μην δημιουγει πτωση τασης.

Το πιο σωστο ειναι να εχει πισω και μπροστα αλλά με συρομενο πορτακι.

το ) ειναι θεμα αισθητικης,το β) θεμα "σπασιματος" και συμφωνω,το γ)ε παιδια δεν εχω,αλλα αμα σκαλιζουν...παντοφλα. και εμεις παντοφλα δεν τρωγαμε σαματι οταν πειραζαμε μικρα τα κουμπια της τηλεορασης...ε στο τελος μαθαμε "κουμπακι -> μακρια τζιζ " :D

το ειχα σκεφτει για ενα τετοιο καλωδιακι αλλα δεν ξερω...ο Κωστας ειχε πει οτι κοντεψε να καψει φλασακια απο κατι τετοια...

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν θα εχεις προβλημα με αυτο το καλωδιο.
Μιας και ειναι κοντο και με ικανης διατομης καλωδια.
Ετσι δεν παρουσιαζει πτωση τασης.
Το εχω στο HUB που εχει επανω δυο card reader με 32GB Class 10 SDHC.

Οποτε καλυτερα που εχει πισω την θυρα. Βαζεις το καλωδιο οπου εσυ θελεις, στο πλαϊ, μπροστα, πανω, απο κατω, οτι θελεις...

Κωστα οι υποτιτλοι σαν μεγεθος πως ειναι στον Lifeview συγκρισει με τον Fergie? στους .sub μπορεις να τους κανεις οσο μεγαλους κτλ κτλ,θες εσυ στο pc οπως στον Opticum ?

Στο Μεγάλο, δεν χωράνε στην οθόνη! Το μεσαίο είναι περίπου όπως του Τ65.
Vobsub παίζει κανονικά.

καλυτερη δεν ειναι απαραιτητα,πιο προσεγμενη πιστευω ταιριαζει σαν χαρακτηρισμος. και ρολο εχουν οι "προτιμησεις ευκολιας". αλλος το θελει το usb μπροστα,αλλος πισω (π.χ. καποια usb εχουν ενοχλητικα λαμπακια ή τα πειραζουν τα παιδια αν τα βλεπουν). εμενα με βγαζει την πιστη ο Fergie που το εχει πισω,μεγαλος μπελας. (δεν υπαρχει και χωρος στο συνθετο μιας και η tv ειναι ντουλαπα CRT...)

το τ/κ ειναι πιο μετρησιμη διαφορα. εκει πρεπει να μαθουν οι αλλοι κατασκευαστες απο τον ferguson.
Μετά απο 2-3 εβδομάδες που ασχολήθηκα με άλλους δέκτες (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε :p ), εκτίμησα πάρα πολύ την ποιότητα κατασκευής του Τ65. Βαριά και στιβαρή συσκευή, μακρύ καλώδιο τροφοδοσίας (ανακόντα μου φάνηκε μπροστά στων άλλων), για το τηλεκοντρόλ τα ξέρετε.

Όσο για το αν πρέπει η USB να είναι μπροστά ή πίσω, η καλύτερη λύση είναι...στο πλάι! Έτσι ούτε ψάχνεις στα τυφλά, ούτε προεξέχει μπροστά. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν μια SD κάρτα μπροστά, με καλό ελεγκτή.
Όσο για τα λαμπάκια, σπάνια πλέον βρίσκω sticks με αυτό το χαρακτηριστικό.

Η προέκταση USB που κόντεψε να μου καταστρέψει ταλαιπωρημένη και δεν το πρόσεξα. Βολεύτηκα με ένα Hub, υπάρχουν μερικά πολύ όμορφα και διακριτικά.

Οι υπερτιμολογημένοι TV Star έφευγαν σαν τρελοί...

Για 32 ευρω που τον πηρα, δεν ειναι κακος.
Τα βασικα τα κανει σωστα, αλλα ειναι γενικα αργος.
Σε συγκριση μαλιστα, με ακριβοτερους και επωνυμους,
που διαβαζω οτι εχουν σοβαρες bugs, βλεπω οτι τα παει πολυ καλυτερα.

Δεν θα εχεις προβλημα με αυτο το καλωδιο.
Μιας και ειναι κοντο και με ικανης διατομης καλωδια.
Ετσι δεν παρουσιαζει πτωση τασης.
Το εχω στο HUB που εχει επανω δυο card reader με 32GB Class 10 SDHC.

Οποτε καλυτερα που εχει πισω την θυρα. Βαζεις το καλωδιο οπου εσυ θελεις, στο πλαϊ, μπροστα, πανω, απο κατω, οτι θελεις...

θα παρω 1 με επεισες. :p οχι τπτ αλλο,δεν παλευεται καθολου σε λεω,ειναι τοσο στενα που στα τυφλα βαζω-βγαζω το φλασακι,οταν τα καταφερνω,γτ ειναι και η HDMI εισοδος διπλα.καταλαβες για τι μιλαμε,το χερι μου δε χωραει καλα-καλα... :D

Στο Μεγάλο, δεν χωράνε στην οθόνη! Το μεσαίο είναι περίπου όπως του Τ65.
Vobsub παίζει κανονικά.

Μετά απο 2-3 εβδομάδες που ασχολήθηκα με άλλους δέκτες (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε :p ), εκτίμησα πάρα πολύ την ποιότητα κατασκευής του Τ65. Βαριά και στιβαρή συσκευή, μακρύ καλώδιο τροφοδοσίας (ανακόντα μου φάνηκε μπροστά στων άλλων), για το τηλεκοντρόλ τα ξέρετε.

Όσο για το αν πρέπει η USB να είναι μπροστά ή πίσω, η καλύτερη λύση είναι...στο πλάι! Έτσι ούτε ψάχνεις στα τυφλά, ούτε προεξέχει μπροστά. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν μια SD κάρτα μπροστά, με καλό ελεγκτή.
Όσο για τα λαμπάκια, σπάνια πλέον βρίσκω sticks με αυτό το χαρακτηριστικό.

Η προέκταση USB που κόντεψε να μου καταστρέψει ταλαιπωρημένη και δεν το πρόσεξα. Βολεύτηκα με ένα Hub, υπάρχουν μερικά πολύ όμορφα και διακριτικά.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ?!?! αμαν... με πριζωσες τωρα... αρα φανταζομαι τωρα εγω οτι στην CRT μου και θα χωραγαν και χορταστικοι θα ηταν...

οσο για το USB...ενταξει ρε παιδια,ας χαλαρωσουμε,πολλα δε θελουμε ? :p εισοδο μπροστα-πισω με πορτακι,εισοδο στο πλαι... θα θελα να μας ακουγαν απο μια μερια οι κατασκευαστες... ξερετε τι θα μας ελεγαν...πως το χε πει ο Henry Ford για το FORD T... "μπορειτε να το χετε σε οτι χρωμα θελετε,αρκει να ειναι μαυρο" ? ε αυτο :D

Για 32 ευρω που τον πηρα, δεν ειναι κακος.
Τα βασικα τα κανει σωστα, αλλα ειναι γενικα αργος.
Σε συγκριση μαλιστα, με ακριβοτερους και επωνυμους,
που διαβαζω οτι εχουν σοβαρες bugs, βλεπω οτι τα παει πολυ καλυτερα.

για τα 32 ευρω,ηταν δυστυχως κακος...

με λιγοτερα επαιρνες Lifeview (πολυ καλυτερος) οσο υπηρχε η προσφορα,και περισσευαν και λεφτα για καφεδακι...

τα bugs οι ακριβοτεροι (λεμε τωρα,2-3-5 ευρω παραπανω κανουν καποιοι) τα εχουν κατα 95+% στις επιπροσθετες δυνατοτητες τους,λογικο ειναι,αμα δεν τις ειχαν -> "no features,no potential,no bugs". το καλο ειναι ομως οτι το παλευουν να τα φτιαξουν. και μη νομιζεις αμαν-αμαν bugs... για την ακριβεια καποια δεν ειναι ουτε καν bugs... ειναι δυνατοτητες που πιεζουμε τους κατασκευαστες να φτιαξουν,πραγματα που εχουν π.χ. οι αυτω-καθαυτω media players και τα pc...

Last edited:

για τα 32 ευρω,ηταν δυστυχως κακος......

Δεν τον προτεινω για να μην παρεξηγουμαι κι ολας.
Η σωστη εκφραση ειναι "δεν ηταν τοσο κακος"
Εν αντιθεσει με αρεσε πολυ ο digiquest 3600.

Last edited:

ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ?!?! αμαν... με πριζωσες τωρα... αρα φανταζομαι τωρα εγω οτι στην CRT μου και θα χωραγαν και χορταστικοι θα ηταν...

Δεν έβγαλα μια φωτογραφία όταν έκανα τις δοκιμές με τον Α1 για να δεις. Είναι πιο μεγάλοι και απο τους υποτίτλους της ΕΡΤ όπως έχουν πει και άλλοι! Το μόνο πρόβλημα είναι οτι πρέπει να "πειράξεις" λίγο το SRT γιατί αν έχει μεγάλες γραμμές, "διπλώνουν".

για τα 32 ευρω,ηταν δυστυχως κακος...
με λιγοτερα επαιρνες Lifeview (πολυ καλυτερος) οσο υπηρχε η προσφορα,και περισσευαν και λεφτα για καφεδακι...

Δεν τον προτεινω για να μην παρεξηγουμαι κι ολας.
Η σωστη εκφραση ειναι "δεν ηταν τοσο κακος"

Τι να πω και εγώ που πήρα TVStar 1010 στα 35. Με μάγεψε το γαλανό ματάκι του :p
Τα 32 είναι οριακά καλή τιμή. Για παραπάνω δεν αξίζει. Στο κομμάτι του δέκτη δεν είχε πρόβλημα αλλα απο εκεί και πέρα είχε αρκετές ελλείψεις. Το λογισμικό του βρίσκεται σε παιδικό στάδιο όταν άλλοι έχουν πάει φαντάροι...

καλησπέρα για αυτόν εδώ τον δέκτη τι λέτε ...
http://www.cosmodata.gr/product/73596/
αν ειναι δέκτης βέβαια γιατί από cosmodata όλα να τα περιμένεις
έτσι όπως τα λέει είναι τούμπανο dvb/lan/dts
ψάχνω κάτι που να κάνει dts downmix...

και αντι να ψαχνεσε με αγνωστα μοντελα,γτ πολυ απλα δεν μετατρεπεις οποτε χρειαζεται το DTS σε AC3 στο pc? και παιρνεις οτι -δοκιμασμενο/ξεψαχνισμενο απο το φορουμ ως εκει που δεν παει- δεκτη θελεις.

καλησπέρα για αυτόν εδώ τον δέκτη τι λέτε ...
http://www.cosmodata.gr/product/73596/
αν ειναι δέκτης βέβαια γιατί από cosmodata όλα να τα περιμένεις
έτσι όπως τα λέει είναι τούμπανο dvb/lan/dts
ψάχνω κάτι που να κάνει dts downmix...

Ολοι στην καλτσα ! (απο το γνωστο σλογκαν στην καλτσα του καταστηματος που θα φορτωσει ο Αη Βασιλης, μιας και αντι για καλαθι καλτσα το λεει)

Λοιπον, αν εισαι κοντα γιατι δεν περνας απο κει μπας και τον εχουν στημενο; Δεν νομιζω αλλά κανε τους ενα τηλεφωνο.

Οσο για το DTS downmix. Θα ελεγα να παρεις εναν δεκτη και ενα media player ή ενα σετακι home cinema.
Ή αλλιως βλεπεις ταινιες με AAC ηχο, μιας και με AC3 σπανιζουν.

Εκτος και αν καποιος κατασκευαστης αποφασισει να βγαλει δεκτη με DTS downmix και τον πουλαει... 5 ευρω ακριβοτερα...

Last edited:

επειτα απο αποτυχημενη συμβιωση με τον fu 2205 λογω σπασιματων εικονας αναζητω ξανα εναν δεκτη με μονο κριτηριο την ποιοτητα εικονας. (ομολογουμενως ο 2205 ηταν κορυφαιος)

το ερωτημα ειναι ποιος μπορει να ειναι διαδοχος του;

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Επειδη εχω τον 2205, βεβαια δεν μου εκανε σπασιματα εικονας παρα μονο το πρωτο κομματι που ειχα παρει και το επεστρεψα.
Τωρα εχω τον STB HD N1 και τον 2205 ως δευτερο.
Καλυτερη εικονα απο τον 2205 σε χρωματα, λεια εικονα χωρις κοκκο που γινεται μεσω πολυ καλου φιλτραρισματος - παιρνεις εικονα απο SD καναλι ανταξια ενος HD καναλιου δηλαδη, και πολυ καλη εξοδος scart ενω του 2205 δεν ειναι τοσο καλη, συν οτι ο 2205 δεν εχει καθαρο ηχο μεσω scart.
Μειονεκτει λιγο ως προς το upscaling στο HDMI (μονο σε SD καναλια), χωρις να ειναι ευκολα αντιληπτο ή ενοχλητικο.
Σε HD καναλια (ενα εχουμε και αυτο δεν παιζει και συνεχεια αλλά λεμε... ) ειναι απιστευτη η εικονα που βγαζει. Το ιδιο και σε 720p ή 1080p υλικο (βασικα καλυτερος και απο HTPC).
Αν τον 2205 τον ειχες συνδεσει με scart πηγαινε παρτον με κλειστα τα ματια.
Αν θελεις εναν ολοκληρωμενο δεκτη που το PVR του να δουλευει τελεια και ενα πολυ καλο media player παλι πηγαινε παρτον με κλειστα τα ματια.
Αν θελεις εναν δεκτη μονο για θεαση καναλιων τοτε κοιταξε και σε Mstar δεκτες. Ο πιο ολοκληρωμενος Mstar ειναι μαλλον ο Ferguson T65 και δεν θα σε απογοητεψει σε θεματα PVR & media player, απλα σε αυτον τον τομεα ο STB HD N1 ειναι καλυτερος.

Τον ariva T65 τον εχω ηδη αλλα η διαφορα στην ποιοτητα ειναι εμφανης.

Ο δεκτης που μου προτεινεις εχει Ali chip κ απο οτι γνωριζω ειναι υποδεεστερα σε ποιοτητα απο τα Mstar.

Διαβασα καλα λογια για τον Edision mini triton HD. Ειναι καλυτερος απο τον ariva T65;

Το μονο που με νοιαζει ειναι η θεαση καναλιων κ η ποιοτητα εικονας!!!!!

Δεν σου αρεσει; Δεν τον εχω αλλά εχω ακουσει οτι παιζει ωραια.
Παρε τον Opticum θα σου αρεσει. Οπως ειπα σε πολλους τομεις η εικονα ειναι καλυτερη και απο του 2205, ακομα και σε SD καναλια.
Για να σου δωσω να καταλαβεις. Αν συγκρινεις την εικονα που εχει το ΣΚΑΪ και το Μακεδονία TV ο 2205 παιζει σαν το Μακεδονία TV και ο STB HD N1 παιζει σαν ΣΚΑΪ.
Αλλιως αν εισαι Αθηνα σου πουλαω τον 2205 που ειναι αψογος σε κατασταση, πλην του οτι σαν PVR & media player ειναι για κλαματα.

Η συνδεση ειναι με hdmi.

Ισχυει κατι τετοιο με την ποιοτητα σε συγκριση με τον 2205; Σε τι τηλεοραση;

Samsung LE40F86BD @720p just scan και οι δυο δεκτες. Σε 16:9 και οι δυο δεν δειχνουν καλα.

Μερικα δειγματα φωτο αν και δεν θα καταλαβεις και πολλα η διαφορά στον θορυβο φαινεται, στην δευτερη φωτο, αυτη του STB HD N1 οι γραμμες δεν εμφανιζονται, μονο στην καμερα εμφανιζονται, θα το καταλαβες (καταλαβεις) αυτο ομως.

http://s14.postimage.org/a7w3k6vxd/2205_1.jpg
http://s14.postimage.org/rqeqmgnxd/STB_HD_N1_1.jpg
http://s12.postimage.org/6m8p7rbp9/2205.jpg
http://s12.postimage.org/g829o22v1/STB_HD_N1.jpg

Η διαφορά ειναι εμφανης ακομα και στο λογοτυπο των καναλιων και στους υποτιτλους επισης. Ειναι οπως το περιεγραψα περι Σκαϊ και Μακεδονια.

ΥΓ. η φωτο ειναι με φλας και τα χρωματα δεν αποδιδονται σωστα.

Last edited:

Λεει το αρχειο τηε φωτο. Αν και δεν εχει εστιασει καλα στον 2205 απ`οτι βλεπω και εχει πετυχει και πιο σκοτεινες σκηνες. Αλλά και παλι, αυτη ειναι η διαφορα που εχουν.

Το πιθανοτερο να ειναι ιδιοι οι δεκτες με μονη αλλαγη την οθονη. Αλλά δεν το ξερω στα σιγουρα.