Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

To ιδιο λεμε, τελικα. Απλα, εγω θεωρω πως ειναι ευτύχημα που εχει καποιος τη δυνατοτητα να ακουσει πριν αγορασει. Οχι που πηγαιναμε στα δισκαδικα και παρακαλουσαμε να μας βαλουν για λιγο ενα δισκο για να παρουμε μια ιδεα!

ΟΚ! το "κατέβασμα" αλλά και τα "αντίγραφα ασφαλείας" σαν demo τα αποδέχομαι. Νιώθω όμως πως φέρθηκα άδικα σε κάποιον που με γεμίζει με τις μουσικές του όταν δεν τον τιμώ ανάλογα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

ΟΚ! το "κατέβασμα" αλλά και τα "αντίγραφα ασφαλείας" σαν demo τα αποδέχομαι. Νιώθω όμως πως φέρθηκα άδικα σε κάποιον που με γεμίζει με τις μουσικές του όταν δεν τον τιμώ ανάλογα.

Αυτη την αδικια ομως την νιωθουμε παντα οταν προκειται για ''audiophile''ντε και καλα δισκους....πολλοι απο εδω παραδεχτηκαν οτι αν προκειται για κανα ..παρτυ..θα τα κατεβαζαν τα κομματια...δηλαδη η shakira δεν κουραστηκε πχ για να παρουσιασει ενα εργο ? Μονο ο ταδε συνθετης κλασικης μουσικης κουραστηκε ?

Επιλεκτικη και η αδικια νομιζω..εκτος αν ξερουμε οτι ο δισκος δεν θα μας γεμισει απο πριν..και τον τιμωρουμε τον καλλιτεχνη αναλογα

H προσέγγιση έργων τέχνης σαν απλά καταναλωτικά προϊόντα,είναι εξ' αρχής λάθος.Με την ίδια λογική,μπορούμε να βγάζουμε σε φωτοτυπίες τα έργα των κλασσικών συγγραφέων.Τα δανειζόμαστε και τα φωτοτυπούμε.
Απλή και πολύ φθηνή λύση κι αυτή.

Ο ευτελισμός της τέχνης γενικότερα και της μουσικής ειδικότερα απο τις πολυεθνικές κι η παραγωγή σκουπιδιών,δεν είναι-τουλάχιστον για μένα-το επιχείρημα,που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια τέτοια αντιμετώπιση.

Το κατέβασμα,ο σκληρός και το mp3,μπορεί πράγματι να έχουν γίνει μέρος του σημερινού τρόπου ζωής,αλλά δεν έχει να κάνει με την πραγματική τέχνη και το σεβασμό που απαιτείται απέναντί της.

Αν τώρα,μιλάμε για υποπροϊόντα τέχνης κι εφήμερα σουξεδάκια,που σύντομα θα πεταχθούν στα σκουπίδια ή θα πιάνουν αράχνες,είναι ένα άλλο θέμα.Εδώ,ανοίγει μιά άλλη συζήτηση,με θέμα άν πρέπει να καταναλώνουμε -με οποιοδήποτε τρόπο-τέτοια προϊόντα...

Kαι μια ερωτηση βασικη θα ελεγα....αυτοι που ειπαν οτι προτιμουν τα original cd..μπορουν απο περιεργεια να μας πουν ποσα τραγουδια εχουν στον σκληρο τους δισκο..σε μορφη mp3 ?

Eστω και αν δεν τα κατεβασαν αλλα τους τα εδωσε καποιος φιλος....

Re: Απάντηση: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

H προσέγγιση έργων τέχνης σαν απλά καταναλωτικά προϊόντα,είναι εξ' αρχής λάθος.Με την ίδια λογική,μπορούμε να βγάζουμε σε φωτοτυπίες τα έργα των κλασσικών συγγραφέων.Τα δανειζόμαστε και τα φωτοτυπούμε.
Απλή και πολύ φθηνή λύση κι αυτή.

Ναι αν ηταν φτηνη λυση θα το καναμε και αυτο..δηλαδη η διαθεση κλασσικων βιβλιων μεσω καποιοων εφημεριδων δεν εφερε σε επαφη μια μεριδα αναγνωστων με αυτα ?Και σε ποια τιμη...

Ο ευτελισμός της τέχνης γενικότερα και της μουσικής ειδικότερα απο τις πολυεθνικές κι η παραγωγή σκουπιδιών,δεν είναι-τουλάχιστον για μένα-το επιχείρημα,που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια τέτοια αντιμετώπιση.

Το κατέβασμα,ο σκληρός και το mp3,μπορεί πράγματι να έχουν γίνει μέρος του σημερινού τρόπου ζωής,αλλά δεν έχει να κάνει με την πραγματική τέχνη και το σεβασμό που απαιτείται απέναντί της.

Αν τώρα,μιλάμε για υποπροϊόντα τέχνης κι εφήμερα σουξεδάκια,που σύντομα θα πεταχθούν στα σκουπίδια ή θα πιάνουν αράχνες,είναι ένα άλλο θέμα.Εδώ,ανοίγει μιά άλλη συζήτηση,με θέμα άν πρέπει να καταναλώνουμε -με οποιοδήποτε τρόπο-τέτοια προϊόντα...

Αρα πρεπει να καθορισουμε ποια μουσικη θεωρουμε Τεχνη και ποια καταναλωτικα υποπροιοντα ..κατι που ειναι και εντελως υποκειμενικο η μηπως οχι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσ

...δηλαδη η shakira δεν κουραστηκε πχ για να παρουσιασει ενα εργο ? Μονο ο ταδε συνθετης κλασικης μουσικης κουραστηκε ?

Μα φυσικά και κουράστηκε και όποιος δέχεται χαρά μ'αυτήν, μεγεία του με χαρά του.
Για 'μένα όμως αποκτά ειδικό βάρος το έργο κάποιου που δεν το κάνει γιά το χρήμα ή την δόξα, αλλά γιά κάτι που τον καίει βαθύτερα και αν αυτό συμφωνεί με τ'αυτιά μου, έχω ανάγκη να τον ανταμείψω.

Αρα πρεπει να καθορισουμε ποια μουσικη θεωρουμε Τεχνη και ποια καταναλωτικα υποπροιοντα ..κατι που ειναι και εντελως υποκειμενικο η μηπως οχι ?

Οχι:beatnik2:

Αρα πρεπει να καθορισουμε ποια μουσικη θεωρουμε Τεχνη και ποια καταναλωτικα υποπροιοντα ..κατι που ειναι και εντελως υποκειμενικο η μηπως οχι ?[/quote]

Οχι.

Οχι...ενταξει ....αλλωστε νομιζω οτι εχει ανοιχτει καποιο θεμα παλιοτερα και θα διαβασω τις αποψεις των συμμετεχοντων προσεκτικα....μια ενσταση μονο στον ρολο των κριτικων ...και ποιος καθοριζει τελικα τα κριτηρια που πρεπει να τηρει ενα εργο για να θεωρηθει Τεχνη..

Και τελικα τι κανει εναν δισκο ''audiophile ''...η διαχρονικοτητα του και η αγαπη του κοινου -η η αποδοχη οτι προκειται για εργο Τεχνης ακομα και αν δεν αγαπηθηκε ποτε απο μια μεριδα του κοινου ?

....Sorry για το off topic ?...

Μηπως μπορουν τα....οχι να μας ορισουν τι ειναι τεχνη και τι σκουπιδια για να μαθαινουμε και μεις ,οι μη γνωριζοντες??????

Αν δεν μας τα πειτε καλα , για τιμωρια κατ αρχην θα βαλω να ακουει ο αγαπητος μου Ντοκ την μουσικη που θεωρει τεχνη ο εξισου αγαπητος μου Μανωλακος...

Κατι σε Mars Volta ας πουμε...να δουμε θα ξαναμιλησει:flipout::flipout:

Για τον Ιωαννου εχω ειδικο μαρτυριο που θα το αποκαλυψω μετα την απαντηση του :p:flipout:

Απάντηση: Re: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Μηπως μπορουν τα....οχι να μας ορισουν τι ειναι τεχνη και τι σκουπιδια για να μαθαινουμε και μεις ,οι μη γνωριζοντες??????

Αν δεν μας τα πειτε καλα , για τιμωρια κατ αρχην θα βαλω να ακουει ο αγαπητος μου Ντοκ την μουσικη που θεωρει τεχνη ο εξισου αγαπητος μου Μανωλακος...

Για τον Ιωαννου εχω ειδικο μαρτυριο που θα το αποκαλυψω μετα την απαντηση του :p:flipout:

Δυστυχώς,δεν είναι εφικτό,με έναν ορισμό να κατανοηθεί τι είναι και τι όχι τέχνη.Χρειάζεται το ανάλογο ενδιαφέρον,σχετική παιδεία-σπουδές,διαρκής ενασχόληση,επισκέψεις μουσείων,ακροάσεις συναυλιών,πολύ διάβασμα, παρακολούθηση κινηματογραφικών έργων..........................................
..................................................................................................

Κάπως έτσι διαμορφώνεται ένα βασικό γνωστικό κι αισθητικό υπόβαθρο.Απο εκεί και πέρα βέβαια,παραμένει ο παράγων προσωπικό γούστο,που ωστόσο μπορεί να εκφράζει προτίμηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει απόρριψη των άλλων μορφών ή εκφράσεων της τέχνης...

Απάντηση: Re: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Μανώλη , νομίζω πως όλοι μας -τουλάχιστον όλοι εδώ μέσα - έχουμε την δυνατότητα να διακρίνουμε μεταξύ σκουπιδαριού και του τι μας αρέσει προσωπικά

Και Που θα τους βρείς να τους ακούσεις;
Μαθαίνεις πχ ότι αυτό το μήνα κυκλοφόρησαν 30 άλμπουμ από τα οποία τα 10 άπτονται των ενδιαφερόντων σου. Θα περιμένεις να τα μαζέψεις από το διαδίκτυο;
Και αν διαφωνείς με την όλη διαδικασία και δεν μπορείς να περιμένεις τι κάνεις;
Εγώ έχω μάθει να πληρώνω για να ακούσω Λευτέρη. Ποτέ δεν κλαίω τα πεταμένα λεφτά. Τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι.

Καλά, μέχρι τώρα δεν έχω δυσκολευτεί να βρω κάτι στο δίκτυο ενώ υπάρχει στα δισκοπωλεία. Βέβαια εσύ που παίζεις σε άλλη κατηγορία κάτι θα ξέρεις για να το λες, οπότε πάσο.

Με τα υπόλοιπα που γράφεις, αν και δεν πολυσυμφωνώ, έχω μια παρόμοια αντιμετώπιση στο θέατρο: Στη ζωή μου, είναι λιγότερες από 3 οι παραστάσεις που θα ευχόμουν να μην είχα δει. Νοιώθω πως κάθε παράσταση, καλή ή κακή, με μαθαίνει κάτι, ακόμα και μελετώντας το τι είναι αυτό που δεν μου άρεσε.

Re: Απάντηση: Re: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Μανώλη , νομίζω πως όλοι μας -τουλάχιστον όλοι εδώ μέσα - έχουμε την δυνατότητα να διακρίνουμε μεταξύ σκουπιδαριού και του τι μας αρέσει προσωπικά

Μιχάλη....(μήπως...-bye-)

Re: Απάντηση: Re: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Φαντασου να σου βαλω να ακουσεις κιολας Mars Volta ...πως θα με πεις:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

Φαντασου να σου βαλω να ακουσεις κιολας Mars Volta ...πως θα με πεις:flipout::flipout::flipout:

τι να κάνω ρε Μιχάλη ; Μόλις είχα ανακαλύψει ότι δεν θα μπορώ να εκφράσω τους καημούς μου και τα συναισθήματα μου αν αποθάνει το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και τελούσα εν συγχύσει

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιός ο λόγος να αγοραστεί από το να κατέβει τσάμπα?

τι να κάνω ρε Μιχάλη ; Μόλις είχα ανακαλύψει ότι δεν θα μπορώ να εκφράσω τους καημούς μου και τα συναισθήματα μου αν αποθάνει το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και τελούσα εν συγχύσει

Δηλ.εγω με το δικο σου σκεπτικο θα πρεπει να θεωρω εαυτον ...ανεκφραστο εδω και καποιες δεκαετιες!???????!!!!!!!:flipout::flipout: