vsklav
AVClub Enthusiast
πολυ χρησιμες πληροφοριες θα ηταν αυτες. ισως αν γνωριζει κανεις εαν υπαρχει καποιο online site που να ασχολειται με τετοιου ειδους θεματα.
Ευχαριστώ για την πληροφορια. Να επαναληφθω και να πω μήπως να ανοικτει ένα νήμα που να αναφέρουμε τι ειναι καλό κα τι όχι; Εγώ εχω 2500 δίσκους, μπορώ να αναφέρω αρκετούς παλιάς κοπής για ροκ και τζαζ. Φαντάζομαι οτι θα υπάρχουν και άλλοι. Εκτός αν υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο στο εξωτερικό και απλά δεν το γνωρίζω. Αν ξέρει κάποιος καλό θα ήτανε να το μοιραστεί.
είσαι σίγουρος ότι αναφέρεσαι στου Hoffman ?
ή μήπως στα Rhino του Doug Sax με επίβλεψη του αρχικού ηχολήπτη Bruce Bottnick το 2007, που ξαναβγήκαν το 2011?
(εξαιρετικά - του Hoffman δεν τα έχω ακούσει)
αυτό το θέμα με την ταχύτητα του light my fire πάντα με ενοχλούσε.
Το 45άρι μου φαινότανε τρεχάτο, το δε lp ήταν αδύνατον να μπορέσω να το συνοδεύσω με την κιθάρα (είχε αγοραστεί στις εποχές που η κιθάρα ήταν κάτι σαν προέκταση των χεριών μου).
Ακόμα και σήμερα τα αυτιά μου έχουν συνηθίσει στον ήχο του lp γύρω στον μισό τόνο κάτω.
Πάντως συνέβαινε τότε με τα βινύλια (καθώς στην ελλάδα πολλές φορές βινύλια τυπώνονταν από αναπαραγωγή ξένων βινυλίων καθώς ήταν ασύμφορο να έρθουν εδώ μήτρες ή ταινίες) να παίζουν τονικά πάρα πολύ. Οι πιθανότητες ήταν 50-50 να είναι εκτός τόνου καθώς οι διαφορές στις ταχύτητες ήταν σημαντικές από μηχάνημα σε μηχάνημα. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά, αφού μάλιστα είχα κάνει λίστες με δίσκους που μπορούσες να τους συνοδεύσεις και δίσκους που το ξεχνούσες απλά.
Τα πρώτα πρώτα χρόνια, που είχα πικαπ με idler μπορούσα να ρυθμίζω pitch. Μετά πήρα ....ιμάντα και τα γούστα ΤΕΛΟΣ.
...Το βινύλιο (άργησα πολύ να εισέλθω στον κόσμο του) θεωρώ οτι αποτελεί το ύψιστο έργο τέχνης στην μουσική βιομηχανία και μόνο τυχαίο δεν είναι οτι βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο. Τα χεις όλα σε grande δόσεις, χορταστικό εξώφυλο+artwork+την καλύτερη ποιότητα ήχου αν η παραγωγή είναι προσεγμένη. Και επιμένω οτι στα δικά μου αυτιά και με το δικό μου ταπεινό σύστημα αν ένας δίσκος έχει καλή παραγωγή βγάζει πολύ πιο γεμάτο και καλό ήχο από το αντίστοιχο cd, flac. Σαφώς και έχω ακούσει και έχω αγοράσει βινύλια με χειρότερο ήχο γι αυτό και θέλει προσοχή. Επειδή ξαφνικά έγινε της μόδας καιροσκόποι και κερδοσκόποι καραδοκούν!...
...Τα άυλα βρίσκονται στο προσκήνιο λόγω σύγχρονου "εύκολου" τρόπου ζωής και άγχους. Για κανέναν άλλο λόγο. Και δε μπορεί να θεωρείσαι μουσικόφιλος και να χεις 2,3 σκληρούς δίσκους γεμάτους με δισκογραφίες, είσαι απλά χομπίστας.
Ολα αυτά τα λέω πολύ φιλικά, απλά λέω και γω την αποψή μου για τις πωλήσεις βινυλίου και γιατί θεωρώ ευνόητο το ότι αυξάνονται και γιατί το cd ποτέ δε πεθαίνει. Δυστυχώς και γω πλέον δεν ακούω όπως παλιά και με τον γραφικό τρόπο που περιέγραψα.... και πραγματικά με θλίβει.... αλλά η μέρα έχει μόνο 24 ώρες. Πρέπει να κάνεις θυσίες. Σίγουρα ακούω πολύ πολύ λιγότερο αλλά όταν το κάνω το "κάνω" σωστά![]()
Μου αρέσει που έχουμε το ίδιο πικάπ, αλλά εσύ φαίνεσαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.