ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

θα συμφωνησω και γω για το verity (αρκει να φυγουν απο τη μεση τα λαμ)

επισης το καλυτερο ποστ εδω μεσα ειναι το 40 κατα τη γνωμη μου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

το τυμπανο εχει δυο μεμβρανες, μια που χτυπα η μποτα και η απεναντυ
η ανακλαση στη δευτερη δεν ακουγεται σωστα σε αυτα τουλαχιστον που εχω ακουσει.

ειναι μεγαλα μονοδρομα fullrange τα audiotechologies;
εχουν τεσσερα πανελ, τα δυο κατω full, τα πανω απο καποια συχνοτητα και πανω
τα quad αυτα που εχω ακουσει ειναι μικρα

τα δικα μου γουστα ροκαρουν με κωνους

Τα ESL-4 της Audiotechnologies, θεωρούνται και είναι Full range.
Δεν θίγει κανείς τα γούστα σου! Το ξαναλέω, άλλο τι μας αρέσει και άλλο
τι είναι πιό κοντά στην πραγματικότητα. Σεβαστές οι προτιμήσεις του
καθενός Γιά αυτό και αν πρόσεξες έγραψα σε προηγούμενο post μου,
να ξεκαθαρίσουμε τις προτιμήσεις μας γιά να καταλάβουμε πλήρως τις
απόψεις που εκφράζονται.
Dipie έχεις πάθει κάτι με τις ''πόρτες'' μου?!
Δεν τις δίνω, παρά μόνο αν με ικανοποιήσει, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό
η ιδιοκατασκευή μου ηλεκτροστατικού ηχείου Full range που θα ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό και αυτό αφού γίνουν οι ανάλογες δοκιμές
που θα με οδηγήσουν σε 100% ασφαλή συμπέρασμα!
Παρεπιπτόντος φίλε nbullamatsis να σε ενημερώσω 1ον ότι παίζω drums και 2ον άκου
ποιοτική εγγραφή τυμπάνου Kodo από μεγάλο ηλεκτροστατικό και αν βρείς συμβατικό ηχείο
που να αναπαράγει με μεγαλύτερη φυσικότητα αυτά τα κολοσσιαία τύμπανα, πές το μου.

Last edited:
Εξαιρώ από την σύγκριση που προανέφερα κάποια ηχεία ειδικού τύπου και
αποστολών π.χ ATC-SCM100,ATC-SCM70SL,Linn Isobaric DMS,Grande Utopia,
Wilson X-1,Alexandria κ.α εξωτικά ηχεία με μεγάλες 5ψήφιες και 6Ψήφιες
τιμές!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Dipie έχεις πάθει κάτι με τις ''πόρτες'' μου?!

Καλά άς δώσουμε του κου Στεφανίδη.:AFADF0:

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Αυτός που πιστεύει ότι υπάρχει ηχείο που να παίζει τα πάντα καλά, θέλω να μου απαντήσει στην εξής ερώτηση.

Τι ευαισθησίας είναι το ηχείο αυτό ;
88db. Λ.Σ.

Δεν τις δίνω, παρά μόνο αν με ικανοποιήσει, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό
η ιδιοκατασκευή μου ηλεκτροστατικού ηχείου Full range που θα ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό και αυτό αφού γίνουν οι ανάλογες δοκιμές

ααα πολυ ωραια θα τα βαλουμε να τα ακουσουμε με τη δικη μου ιδιοκατασκευη fullrange ηλεκτροδυναμικο με οβαλ και συμπαγη καμπινα, οταν ολοκληρωσω και το δευτερο

Aν τα ηλεκτροστατικα τα εκαναν ολα καλα θα ειχαν γεμισει τα studio ηχογραφησεων με ηλεκτροστατικα. Ανδεν απατωμε δεν νομιζω να υπαρχει studio που να χρησιμοποιει ηλεκτροστατικα. Αυτο κατι λεει. Τα σωστα ηχεια θα τα βρεις σε διαφορα studio οπως και σε evaluate rooms εταιριων παραγωγης cd player, ενισχυτων κτλ.

Στο στούντιο χρειάζεσαι near-field και mid-field μόνιτορ. Δεν έχεις σχεδόν ποτέ χώρο για να στήσεις ηλεκτροστατικό.

Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις: ο Tony Faulkner χρησιμοποιεί Quad και ο Jared Sacks Audiolab-Holland. Και τα κουβαλάνε και στις επιτόπιες ηχογραφήσεις. Ο Tim de Paravicini χρησιμοποιεί Vandersteen, ένα ηχείο που με τίποτα δεν θα το χαρακτήριζες monitor.

Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα; Αν δεν απατώμαι οι παραπάνω χρησιμοποιούν και ηλεκτροστατικά ακουστικά Stax.

Δηλαδη αμα θες να τσεκαρεις την ηχογραφηση των Maiden, καλη ωρα Δημητρη, θα εβαζες τα Quad?
Mην τρελαθουμε ρε παιδια, μεσουψηλα, για φωνουλες κτλ ειναι μια χαρα, αλλα οχι για τετοια πραγματα.

Βρε μην...γαβριώνετε!:grinning-smiley-043
H καημένη η Opus δεν ασχολιόταν με τέτοια-bye-

Καταρχάς, τα studio είναι ηχομονωμένα μέχρι αηδίας, με απορροφητικά υλικά σχεδόν σε όλες τους τις επιφάνειες. Συνεπώς, ηχεία που εκμεταλλεύονται τις ανακλάσεις του χώρου δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Kharmacoma, δικαιολογώ την αντίδρασή σου, επειδή αυτού του είδους τα ηχεία είτε τ´αγαπάς, είτε τα μισείς. Προφανώς, δε σου κάθισαν. Εντάξει μέχρι εδώ, αλλά μη λες ότι δεν παίζουν, ποτέ δεν ξέρεις (την πατήσαμε αρκετές φορές).

Δεν ειπα οτι δεν παιζουν, ειπα οτι παρολο που παιζουν αριστα για τα δεδομενα καποιων καποια ειδη μουσικης σε καποια αλλα απλα δεν μπορουν. Ρε παιδια δεν θα ανατρεψουμε και τους νομους της φυσικης.