Powerbuy: Sony BRAVIA VPL-HW10

Δυστυχώς , σας είχα πεί τi θα συμβεί στο post αριθμός 114 στο παρόν νήμα ,αρκετές ημέρες πριν.

Παιδιά ,

Χωρίς να θέλω να χαλάσω τον ενθουσιασμό σας πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερο ντόρο κάνει στην αγορά το power buy τόσο το χειρότερο.

Δεν είναι χαζό το τμήμα marketing της Sony επειδή γκρουπάρονται οι εν δυνάμει αποφασισμένοι αγοραστές του προβολέα και γυρίζουν από dealer σε dealer να τους κατεβάζει και την τιμή. Μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά και να πλαφονάρει την τιμή σε όλους το ίδιο.

Ο καλύτερος εκβιασμός που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφασίσετε (?) και την την αγορά ενός άλλου εναλλακτικού προβολέα (πχ Panasonic – Epson ) ώστε να υπάρχει πραγματική πίεση στον αντιπρόσωπο.

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι είστε αποφασισμένοι Sony-maniac. Και δεν πάτε σε εναλλακτικές λύσεις . Δεν λειτουργεί εμπορική πίεση this way βρε παιδιά.

Οσο γιά διαμαρτυρίες στη μαμά κλπ. Θα πέσουν στο κενό. Το συμφέροντα μαμάς (και κόρης) προωθούν οι άνθρωποι. Και απότι φαίνεται το κάνουν καλά. Επαναλαμβάνω στο εγχείρημα σας δεν λειτούργησε εμπορική πιέση .

Αφήνω μία δικαιολογία στη Sony –Ελλάς (που σκοπίμως σας αγνοεί γιατί πάτε να ανακατέψετε την τράπουλα – και δεν φταίνε γραμματείς – πωλητές κλπ) μήπως η τιμή Ελλάδας είναι ήδη πολύ καλή σε σχέση με την Ευρώπη. Αυτό ελέγξτε το.

Last edited:
Ελα να βλέπω καινουργια Powerbuy για Epson-Infocus...ή οτι αλλο ηθελε προκύψει....
μετά ειμαι μέσα και εγω....:BDGBGDB55:
Προτείνω κάποιος απο τους υπευθυνους να παει να συγκρίνει απο κοντά τον 10αρη με αλλους και να μπουν εναλακτικες ισως πολυ καλυτερες του Sony...

Last edited:
δεν ξερω αλλα εχω προβληματιστει αρκετα.Το τελευταιο πραγμα που θελω ειναι να με θεωρουν 'ποταπο καταναλωτικο κοτοπουλο' εταιριες σαν την sony HELLAS.Ασε που δεν θελω να σκεφτω καν τι θα γινει εαν χρειαστει να κανω χρηση εγγυησης ή service.Μαλλον θα γινω πρωτοσελιδο...
Και δεν τους καλεσα σαν καταναλωτης (που παλι δεν δικαιολογουνται),τους καλεσα σαν καταστηματαρχης που ενδιαφερομαι να πουλησω τα προιοντα τους.Απιστευτο..
Σκεφτομαι να στειλω ενα email στη μαμα sony.Tι λετε γιαυτο?
Προχώρα το. Πάντως δε μου κάνει εντύπωση η εξέλιξη, προφανώς η sony hellas κοιτάει να προστατέψει τα κέρδη των dealers της, οπότε ειδικά από τη στιγμή που είχες δηλώσει δημόσια ότι δε θα έχεις κανένα κέρδος προφανώς προτίμησε να γράψει εσένα κανονικά και να σχηματίσεις εσύ κακή άποψη, παρά να έρχονται μετά αντιπρόσωποι (από τους οποίους βγάζει το ψωμί της) και να της ζητούν το λόγο που ουσιαστικά τους παρέκαμψε. Και φαντάζομαι ότι, ακόμα κι αν τους ζητήσουν το λόγο από τη μαμά σόνυ, αν τους πουν τι έγινε δεν θα δημιουργηθεί θέμα. Και η μαμά σόνυ ξέρει πόσο σημαντικό είναι να έχει ευχαριστημένους τους αντιπροσώπους της. Τώρα, το κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό που έγινε είναι άλλο θέμα.

Ελα να βλέπω καινουργια Powerbuy για Epson-Infocus...ή οτι αλλο ηθελε προκύψει....
μετά ειμαι μέσα και εγω....:BDGBGDB55:
Προτείνω κάποιος απο τους υπευθυνους να παει να συγκρίνει απο κοντά τον 10αρη με αλλους και να μπουν εναλακτικες ισως πολυ καλυτερες του Sony...

Τώρα το πάτε σωστά :a0210:

Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα... ακυρώνεται το pb? Δεν ισχύουν οι προσφορές? Γιατί με αυτά που διαβάζω αυτή η εντύπωση μου δίνεται...

Παιδιά, έχετε δίκιο στις απόψεις σας, για την πολιτική των τιμών κι όλα αυτά.

Αλλά ξεχνάτε μάλλον το πιο βασικό εδώ. Τα παιδιά που μαζεύτηκαν θέλουν να κάνουν POWER BUY. Power buy χωρίς συγκεκριμένο μηχάνημα δεν νοείται!!!!
Δηλαδή τι λέτε οι υπόλοιποι, ότι μαζεύτηκαν 14 άτομα απλά για να αγοράσουν κάποιον 1080p προβολέα, όποιον να 'ναι??!!!
Μαζεύτηκαν γιατί προφανώς, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, επιθυμεί τον συγκεκριμένο προβολέα. Επομένως, ας τους αφήσουμε να κάνουν αυτό που θέλουν κι ας μην χαλάμε οι υπόλοιποι το νήμα τους με συμβουλές κάθε φορά. Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να είναι κανείς ανήλικος εδώ μέσα, όλοι είμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι των πράξεων μας.
Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά, να βρούνε και την καλύτερη τιμή που μπορούν. Μετά είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξει ένα από τα καλύτερα θέματα στην κατηγορία των προβολέων, αφού τουλάχιστον 14 κάτοχοι θα έχουν να πουν και κάτι, ιδίας όμασι ;)

Συγνώμη παιδιά για την παρένθεση στο θέμα σας :grinning-smiley-043

Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα... ακυρώνεται το pb? Δεν ισχύουν οι προσφορές? Γιατί με αυτά που διαβάζω αυτή η εντύπωση μου δίνεται...
Δεν εχει ακυρωθει τιποτα. Υσχιει η τελευταια προσφορα για 1600 με 12 ατοκες. Δεν εχω καταφερει να μιλησω με το σαββα τηλ. ακομα, μολις τα καταφερω θα ενημερωσω για λεπτομερειες.

Re: Απάντηση: Powerbuy: Sony BRAVIA VPL-HW10

Παιδιά, έχετε δίκιο στις απόψεις σας, για την πολιτική των τιμών κι όλα αυτά.

Αλλά ξεχνάτε μάλλον το πιο βασικό εδώ. Τα παιδιά που μαζεύτηκαν θέλουν να κάνουν POWER BUY. Power buy χωρίς συγκεκριμένο μηχάνημα δεν νοείται!!!!
Δηλαδή τι λέτε οι υπόλοιποι, ότι μαζεύτηκαν 14 άτομα απλά για να αγοράσουν κάποιον 1080p προβολέα, όποιον να 'ναι??!!!
Μαζεύτηκαν γιατί προφανώς, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, επιθυμεί τον συγκεκριμένο προβολέα. Επομένως, ας τους αφήσουμε να κάνουν αυτό που θέλουν κι ας μην χαλάμε οι υπόλοιποι το νήμα τους με συμβουλές κάθε φορά. Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να είναι κανείς ανήλικος εδώ μέσα, όλοι είμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι των πράξεων μας.
Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά, να βρούνε και την καλύτερη τιμή που μπορούν. Μετά είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξει ένα από τα καλύτερα θέματα στην κατηγορία των προβολέων, αφού τουλάχιστον 14 κάτοχοι θα έχουν να πουν και κάτι, ιδίας όμασι ;)

Μαλλον ηταν υποχρεωτικη η παρεμβαση σου...

Πάνο επιτρεψε μου,τα 14 άτομα τα οποια εχουν αποφασισει να προχωρισουν στην συνγκεκριμένη αγορά χωρις να εχουν δει τον προβολεα ή χωρις να τον εχουν συγκρινει με κάποιον αλλο,τότε ναι,πάνε να αγοράσουν κάποιον 1080p...οποιον ναναι...
ελπίζω το υφος μου να μην παρεξειγείτε,απλά περνω παράδειγμα απο τον εαυτό μου και πολλους αλλος που μας ειχαν παρει τα μυαλα τα reviews για τον Pani 3000,και μόλις τον είδαμε αλάξαμε γνώμη,αν τον είχαμε πάρει χωρις να τον δούμε σε συνγκριση με αλλους...τότε θα ηταν πολύ αργα,ευτυχως τον είδαμε...και είδαμε ποιοι πραγματικά αξίζουν..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Powerbuy: Sony BRAVIA VPL-HW10

Πάνο επιτρεψε μου,τα 14 άτομα τα οποια εχουν αποφασισει να προχωρισουν στην συνγκεκριμένη αγορά χωρις να εχουν δει τον προβολεα ή χωρις να τον εχουν συγκρινει με κάποιον αλλο,τότε ναι,πάνε να αγοράσουν κάποιον 1080p...οποιον ναναι...

Γιώργο, αν θέλουν να αγοράσουν άλλον, μέχρι να συνεννοηθούν πάλι και να καταλήξουν σε κάποιον συγκεκριμένο ΟΛΟΙ, θα έχει αλλάξει η τεχνολογία! -bye-

edit: Την γνώμη μου την είπα. Δεν ξαναχαλάω το νήμα των φίλων όμως, μπορούν νομίζω να αποφασίσουν μόνοι τους.

Ποιο πιστεύεις είναι το ποσοστό των αγοραστών προβολέων που αγοράζουν αφότου τον δουν να παίζει? Πόσα είναι τα καταστήματα που σου παρέχουν αυτή τη δυνατότητα προτού αγοράσεις? Στην απέναντι όχθη, πόσοι πιστεύεις οτι αγοράζουν μετά απο διάβασμα ενός ρeview? Πόσοι με γνώμωνα το brand-name του συγκεκριμένου προϊόντος και πόσοι με γνώμωνα των εκτενών τεστ αντίστοιχων προϊόντων της ίδιας εταιρίας?

Προσωπικά ούτε έχω το χρόνο να τρέξω να δω με τα μάτια μου τον οποιοδήποτε προβολέα, και στηρίζω την αγορά μου στο 'όνομα' SONY, στο γεγονός οτι οι προηγούμενοι προβολείς της ίδιας εταιρίας έχουν αφήσει καλά σχόλια, και φυσικά στο γεγονός οτι στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής οι επιλογεες μου είναι λιγοστές.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται σε κάποιους οτι αγοράζω στα τυφλά, στα δικά μου μάτια ... απλά δεν έχω ξεκοκαλίσει 100% τις επιλογές μου. Αν αυτό είναι κατακριτέο...let it be...

Φιλικότατα -bye-
Γιάννης
(ευχαριστημένος κάτοχος ενός "απαρχαιωμένου" ΙΝ72)

Last edited:

Ακομα και ετσι να ειναι φιλε μου, το εριστικο σου υφος δεν προκειται να μας υποδειξει το αντιθετο. Απεναντιας θα ελεγα η επιμονη σου με αυτο το στυλ κατανταει υποπτη.. Εχεις τσακωθει ηδη με αλλους συμμετεχοντες εδω μεσα για τον ιδιο λογο και απλα συνεχιζεις να υποθαλπτεις την προσπαθεια μας κανοντας κριτικη με αναρμοστο τροπο. Δεν ξεχνω τη συμβολη σου στο να πεσει καινουργια προταση στο τραπεζι αλλα και αυτη ακομα την εκανες οδηγουμενος απο λαθος κριτηρια, οτι ντεμεκ και καλα εμεις ημαστε οι χαζοι και εσυ ο εξυπνος που τα βρισκεις φθηνοτερα. Και αυτο γιατι την προσφορα την παρουσιασες μετα απο την σχετικη διενεξη που ειχες με τους αλλους, και οχι εκ των προτερων καλοβουλα. Ως εδώ σε παρακαλώ. κριτικη δεχομαι παντα, κριτική οτι ....ναναι ποτε.

Αν ξεφυγα ζητω συγνωμη απο τους Admins και δεν προκειται να συνεχισω με δικια μου απαντηση. Ζητω απλά την βοηθεια ολων να συνεχισουμε αυτο το powerbuy χωρις εμβολιμες ασχετες σφηνες για αλλους προβολεις...

Σιγουρα καλυτερα ειναι να δεις με τα ματια σου κατι πριν το αγορασεις και μαλιστα εαν μπορεις σε παραλληλα και με καποιο αλλο μοντελο.Αλλα με 1600 ευρω το συγκεκριμενο μηχανακι το παιρνεις ανετα με κλειστα ματια...γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει τιποτα αλλο σε αυτην την τιμη και με τοσα καλουδια πανω του..:firstprize:
Εαν υπαρχει καποιο αλλο μηχανημα που να μπορουμε να συγκρινουμε σε αυτα τα χρηματα ειμαι ολος αυτια:ears:

Προσωπικά πάντως σκεφτόμουν ότι, αν λόγω του sony η epson αναγκαστεί να βγάλει τον tw3000 κάτω από τα 2000 ευρώ, ο tw2000 θα πέσει στα 1500 για πλάκα... οπότε και σε power buy θα μπορούσαμε να τον πάρουμε ακόμα χαμηλότερα. Στην ηχοέκφραση όμως που ρώτησα μου είπαν ότι ο tw2000 σταμάτησε να βγαίνει (πράγμα που μου κάνει εντύπωση καθώς περίμενα ότι θα είχε την τύχη του 1000 όταν βγήκε ο 2000, δηλαδή απλά να πέσει 400-500 ευρώ και να συνεχίσει να πουλιέται σα φθηνότερη επιλογή) και ότι τους έχουν μείνει 4 κομμάτια και μετά τέλος. Σκόπευα να ρωτήσω τιμή για power buy tw2000 για να σας πω και να έχουμε και δεύτερη επιλογή αλλά μετά από αυτά δε ρώτησα.

Γιατί, αν τον παίρναμε πχ 1350 ευρώ άσχημα θα ήταν; Δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική άνεση. Όπως και να έχει, επειδή η φωτεινότητα με ενδιαφέρει -και επειδή έχουμε πλέον αξιοπρεπή προσφορά για τον sony- δεν τον εξετάζω ιδιαίτερα, αλλά ήταν μια σκέψη.

Υπάρχει χώρος για 15ο άτομο?
Στο Σάκη στέλνω pm αν ενδιαφέρομαι για την προσφορά?

Περίμενε να το γράψει εδώ. Όταν επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του καταστήματος που μας έχει δώσει προσφορά 1600 ευρώ, θα γράψει αν ισχύει μόνο για 14 ή και για παραπάνω κομμάτια και τότε θα πει να του στείλετε πμ και οι καινούργιοι. Απλώς παρακολούθα το τόπικ για την ώρα, σήμερα-αύριο θα έχει ξεκαθαριστεί αν υπάρχει χώρος και για άλλους.