Δόξα τω Θεώ.....
Έπρεπε να μπω σε ένα νήμα για την Ελληνική γλώσσα για να μάθω τι σημαίνει "dac", τόσον καιρό ρωτάω.....
![]()
Στο σωστό μέρος ήρθες Κάλλη μου !
Δόξα τω Θεώ.....
Έπρεπε να μπω σε ένα νήμα για την Ελληνική γλώσσα για να μάθω τι σημαίνει "dac", τόσον καιρό ρωτάω.....
![]()
Δόξα τω Θεώ.....
![]()
Την οποία όμως θα πρέπει να κάνεις πριν βγείς να το ισχυριστείς !
Edit : τα υπερτονισμένα σημεία έγιναν απο μένα.
δε μου απαντας ομως στην ερωτηση μου,περιμενω να μου πεις,για να σε βοηθησω στην καταμετριση των ''ελληνάρων'' του φορουμ.
και οχι,δεν το λεν ολοι Μενιδι.
Δεν έχω κάτι να ανακαλέσω. Δεν είναι λογική συνεπαγωγή, είναι στατιστική.
Όχι, μπορώ (έχω το δικαίωμα) να το ισχυριστώ χωρίς να το αποδείξω.
Ότι πεις μεγάλε!!! Να γίνουμε όλοι καθηγητές.....3. Ορθογραφία. Φυσικά και δε θα πάρουμε κεφάλια , αλλά αν θα το δείς προσεκτικά το θέμα, μεγάλο ποσοστό απ αυτούς που είναι υπερβολικά ανορθόγραφοι έχουν γενικότερο πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν μπορούν ουτε να συντάξουν, ούτε να μεταδώσουν αυτό που σκέπτονται.
2. Το ότι κάποια στοιχεία της γλώσσας δεν χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα του Νεοέλληνα, δεν σημαίνει οτι είναι άχρηστα. Οι λογοτέχνες ας πούμε, δεν χρειάζονται κάποιο μέσο για να μεταδώσουν τις ιδέες τους και γιατί θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν στην λογική της υπεραπλούστευσης ?
Επειδή έτσι βολεύει τους θαμώνες των καφενείων?
3. Ορθογραφία. Φυσικά και δε θα πάρουμε κεφάλια , αλλά αν θα το δείς προσεκτικά το θέμα, μεγάλο ποσοστό απ αυτούς που είναι υπερβολικά ανορθόγραφοι έχουν γενικότερο πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν μπορούν ουτε να συντάξουν, ούτε να μεταδώσουν αυτό που σκέπτονται.
Εντύπωση μου κάνει πάντως , απο τα λίγα δικά σου κείμενα που διάβασα, είναι σωστά ορθογραφημένα.
Πως γίνεται λοιπόν κάποιος που προσέχει τα γραπτά του να υποστηρίζει τέτοιες θέσεις? Γιατί προσπαθείς να γράφεις σωστά εφόσον θεωρείς οτι είναι πλεονασμός ?
Όχι, μπορώ (έχω το δικαίωμα) να το ισχυριστώ χωρίς να το αποδείξω.
ΥΓ: η φράση σου έχει δύο ορθογραφικά λάθη σε μία περίοδο 12 λέξεων.
Ξαναλέω λοιπόν : ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, έχεις ?
Την οποία όμως θα πρέπει να κάνεις πριν βγείς να το ισχυριστείς !
Edit : τα υπερτονισμένα σημεία έγιναν απο μένα.
Τοτε, με τον ίδιο τρόπο, είναι δικαίωμα όλων να ισχυριστούν οτι δεν ξέρεις τί λες . Ή μήπως δεν έχουμε έμείς αυτό το δικαίωμα ?
ποιά είναι αυτά τα λάθη κατά τη γνώμη σου;
Είναι κατανοητό ότι δεν συζητάμε για ένα ή δύο μεμονωμένα ορθογραφικά σφάλματα σε ένα κείμενο που μπορεί να έγιναν από βιασύνη ή αβλεψία, τουλάχιστον εγώ ως συντονιστής δεν διορθώνω τέτοια posts.
ΥΓ: η φράση σου έχει δύο ορθογραφικά λάθη σε μία περίοδο 12 λέξεων. Πολύ κακό στατιστικό αποτέλεσμα για κάποιον που ανοίγει ένα τέτοιο θέμα.
Πω πω τι μαθαίνει κανείς όσο ζει.
Δηλαδή κι εμείς οι πτωχοί που χρησιμοποιούμε τους όρους ποδόσφαιρο, τηλεόραση, τηλέφωνο, αυτοκίνητο κλπ κλπ αντί των φούτμπολ, τιβι, τέλεφοουν, ότομομπιλ τα οποία οι παραπάνω νεολογισμοί αποδίδουν, είμαστε ελληνάρες ολκής.
αυτο λινκ τωρα που παραθετεις,τι σχεση εχει?
τελικα θα μου απαντησεις στο ερωτημα μου ή θα συνεχισεις να υπεκφευγεις?
Δεν έχω και μεγάλη εκτίμηση στους λογοτέχνες. Προτιμώ τις θετικές επιστήμες. Αλλά πέρα από αυτό, τα πνεύματα δεν βοηθούν κανένα λογοτέχνη να αποδώσει καλύτερα κάποιες ιδέες ή έννοιες. Άρα το παράδειγμα δε στέκει.
To link αποδεικνύει ότι όλοι το λένε Μενίδι, αφού το επίσημο site του δήμου λέγεται Μενίδι.
Υπάρχουν δόκιμες και μη δόκιμες αποδόσεις. Αυτές που αναφέρεις είναι δόκιμες. Γιατί δε μεταφράζεις όμως και τα κόρνερ, πέναλτι; (αφού ανέφερες το ποδόσφαιρο), βίντεο (αφού ανέφερες την τηλεόραση), καρμπυρατέρ, μίζα (αφού ανέφερες το αυτοκίνητο);
To link αποδεικνύει ότι όλοι το λένε Μενίδι, αφού το επίσημο site του δήμου λέγεται Μενίδι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.