Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει το ΙΚΕΑ?
Αυτο αν δεν κανεις μεγαλης κλιμακας συγκρισεις δεν μπορεις να το πεις τσεκαροντας 5-10 ειδη. Εγω κατα λαθος επεσα σε ενα ειδος και με διαφορα 25-30% πανω απο ολα τα αλλα ikea.
Προφανως δεν μπορω ουτε εχω τον χρόνο αυτην την στιγμη να τσεκάρω ολον τον κατάλογο αλλα σίγουρα αυτό που λεω δεν βασίζεται σε ένα ειδος αλλα πολύ περισσότερα.
Τα τρια λινκ που δινει παραπανω ο φιλος νομιζω πως δίνουν μια ιδεα και τωρα βλέποντας τους καταλογους περσινό και φετινό βλεπω επισης πως ο καναπές Kivik από 429 περσι , φετος είναι στα 329 έχοντας μαλιστα αυξήσει τις επιλογες του σε χρώματα…
Σίγουρα υπάρχουν προϊόντα που εχουν υποστεί αυξηση βλέποντας πχ την συρταριερα που ειχα αγορασει πριν δυο χρονια και που από 59 ευρω πηγε στα 69, αλλα δε θα πω πως εφτασε σε σημείο κρίσης αφου για την ιδια μου ζητούσε εγχώριος κατασκευαστής 180 ευρω.
Στα ιδια και οι ηλεκτρικές τους κουζινες που πριν από δυο χρονια όταν εψαχνα για εντοιχιζόμενη εχω φαει τρελη πόρτα με τις τιμες των αλλων καταστημάτων…
Συγκεκριμένα όταν για μια εντοιχιζόμενη κουζινα μαζι με τις εστίες η αγορα ζητουσε χωρις υπερβολη επιπλέον 50% ε τοτε παμε την εναλλακτική.
Αγορασα τα noname τους ,ενεργειακής κλάσεις Α+ με πενταετή εγγύηση και που όπως αποδείχτηκε στο τελος πρόκειται για προϊόντα την Whirlpool που διαθέτει στην ΙΚΕΑ χωρις το brand name της
Παντως επειδή το θεμα κανει συσχετισμό με τα θεματα που παει η χωρα κτλ , εγω θα ελεγα να κοιτάξουμε λιγο πιο πισω τον ανταγωνισμό και με ολους αυτους που επι χρονια ζητούσανε την μανα τους και τον πατερα τους για να σου φτιάξουν ένα τραπεζακι η ένα σαλονι..
Δεν θα ξεχάσω πριν λιγα χρονια που η μητέρα μου εδώσε περίπου 2500 ευρω για καναπε πολυθρόνες και σύνθετο σε έναν εγχώριο κατασκευαστή και ειδικα το συνθετο δεν δικαιολογούσε με τιποτα το κοστολόγιο…
Αναγκάστηκα να τον φωναξω δυο φορες για να μου αλλαξει τα ελαττωματικά σημεια και τελικα το μονο που καταφερα είναι να συγχυστώ περισσότερο με την προχειροσυνη του.