Που πάει το ΙΚΕΑ?

Re: Απάντηση: Που πάει το ΙΚΕΑ?

ΜΙΑ θλίψη μιά κατάντια μιά αηδία μιά φτήνια μιά καρμιριά
,, ένα άρωμα απο θάνατο βόρειου πολιτισμένου αυτόχειρα ,, όλα λουσμένα σε φορμόλη μην τυχόν και η σιγή του νεκρού ζωντανέψει και ξαναμιλήσει και τύχει να ανθίσει ,,

σκάσε και κουνήσου

κάτσε στην ουρά και αντε και γαμ.

περαστικά μας

:music-smiley-005:
Εγω τα ποστ σου θα τα μαζεψω,θα τα τυπωσω και θα τα κανω βιβλιαρακι να τα δινω στους εξυπνους μαθητες μου!

:grinning-smiley-043

,, ένα άρωμα απο θάνατο βόρειου πολιτισμένου αυτόχειρα ,, όλα λουσμένα σε φορμόλη μην τυχόν και η σιγή του νεκρού ζωντανέψει και ξαναμιλήσει και τύχει να ανθίσει ,,

σκάσε και κουνήσου

περαστικά μας

ετσι ακριβώς ειναι φίλε,

μπράβο σου

Αυτο βλεπω και εγω .
Καθε αλλο παρα αυξημένες ειναι οι τιμες τους και αν κρινω σε κάποια ειδη που ειχα αγοράσει πριν δυο χρονια βλεπω και σε αυτα επίσης μεγαλη πτώση τιμων.

Αυτο βλεπω και εγω .
Καθε αλλο παρα αυξημένες ειναι οι τιμες τους και αν κρινω σε κάποια ειδη που ειχα αγοράσει πριν δυο χρονια βλεπω και σε αυτα επίσης μεγαλη πτώση τιμων.

Αυτο αν δεν κανεις μεγαλης κλιμακας συγκρισεις δεν μπορεις να το πεις τσεκαροντας 5-10 ειδη. Εγω κατα λαθος επεσα σε ενα ειδος και με διαφορα 25-30% πανω απο ολα τα αλλα ikea.

σκάσε και κουνήσου

περαστικά μας

Απο πού είναι αυτό ρε;
Δικό σου είναι;Αν είναι,συνέχισε να γράφεις...Τέλος εκτός...

μια χαρά είναι
υπάρχουν εξαιρετικά έξυπνες ιδέες σε μικροαντικείμενα και μικρά έπιπλα.
Επίσης και σε μεγάλα.
Υπάρχουν πατάτες και σίγουρα υπάρχουν και πιασοκ@λήματα.
Οι τιμές έχουν ξεφύγει σε ειδικευμένα είδη που διαλέξαν αυτοί να "ξεφύγουν"
Εχω πάρει μικρά επιπλάκια και δεν έχει πάθει κανένα τίποτα.
Εχω δεί και σε φίλους το ίδιο.
Το θέμα είναι η κακομεταχείριση.
Το ίδιο έπιπλο σε κάποιον αντέχει και σε άλλον χαλάει σε μιά εβδομάδα. Όπως μπορεί να συμβεί με κάθε καταναλωτικό προιόν.
Από την άλλη το βάρεμά τους είναι αλλού και αψυχολόγητο. Εκεί θέλει να το αποφύγεις.
Η Ν...τ μακράν καλύτερη.αλλά περιορισμένη ποικιλία σχέδια κλπ.
πάντως θα σας πω χαρακτηριστικό με στρώματα.
Εψαχνα διπλό στρώμα για κρεβάτι 1.5άρι.
Οι τιμές στον σουηδό ήταν από 450φεύγα έως 800φεύγα.
Στην Μ....μ επίσης γνωστή για την αποκλειστικότητα στα στρώματα οι τιμές ήταν από 700φεύγα έως 1000 φεύγα.
Σε άλλο στρωματοκατάστημα κατα Μέρκελ μεριά από 600φεύγα έως 1200φεύγα.
Φιδόλαδο και κοκκαλάκια νυχτερίδας είχαν μέσα. Αυτό το ρημάδι το λάτεξ το δίνανε όλοι σαν να είναι χαβιάρι ή πλατίνα. Στην Μμ ένα υποσέντονο ενός εκατοστού 200 ευρώ?
Τελικά καταλήξαμε στην Ν...τ με 235. Και ποιότητα εξαιρετική.
Εννοείται όλα δοκιμασμένα από τον τελικό χρήστη

μια χαρά είναι
υπάρχουν εξαιρετικά έξυπνες ιδέες σε μικροαντικείμενα και μικρά έπιπλα.
Επίσης και σε μεγάλα.
Υπάρχουν πατάτες και σίγουρα υπάρχουν και πιασοκ@λήματα.
Οι τιμές έχουν ξεφύγει σε ειδικευμένα είδη που διαλέξαν αυτοί να "ξεφύγουν"
Εχω πάρει μικρά επιπλάκια και δεν έχει πάθει κανένα τίποτα.
Εχω δεί και σε φίλους το ίδιο.
Το θέμα είναι η κακομεταχείριση.
Το ίδιο έπιπλο σε κάποιον αντέχει και σε άλλον χαλάει σε μιά εβδομάδα. Όπως μπορεί να συμβεί με κάθε καταναλωτικό προιόν.
Από την άλλη το βάρεμά τους είναι αλλού και αψυχολόγητο. Εκεί θέλει να το αποφύγεις.
Η Ν...τ μακράν καλύτερη.αλλά περιορισμένη ποικιλία σχέδια κλπ.
πάντως θα σας πω χαρακτηριστικό με στρώματα.
Εψαχνα διπλό στρώμα για κρεβάτι 1.5άρι.
Οι τιμές στον σουηδό ήταν από 450φεύγα έως 800φεύγα.
Στην Μ....μ επίσης γνωστή για την αποκλειστικότητα στα στρώματα οι τιμές ήταν από 700φεύγα έως 1000 φεύγα.
Σε άλλο στρωματοκατάστημα κατα Μέρκελ μεριά από 600φεύγα έως 1200φεύγα.
Φιδόλαδο και κοκκαλάκια νυχτερίδας είχαν μέσα. Αυτό το ρημάδι το λάτεξ το δίνανε όλοι σαν να είναι χαβιάρι ή πλατίνα. Στην Μμ ένα υποσέντονο ενός εκατοστού 200 ευρώ?
Τελικά καταλήξαμε στην Ν...τ με 235. Και ποιότητα εξαιρετική.
Εννοείται όλα δοκιμασμένα από τον τελικό χρήστη

Θα συμφωνησω ,πηρα δυο φτηνοκαναπεδες να την βγαλω μεχρι να μεγαλωσουν λιγο τα παιδια ,στο μυαλο μου ειχα οτι στα δυο-τρια χρονια θα τους ειχαν διαλυσει(οσοι εχουν πιτσιρικια καταλαβαινουν) 7 χρονια μετα ειναι ακομα εδω ,ταλαιπωρημενοι βεβαια αλλα αντεχουν .
Κρεββατοκαμαρα πηρα απο τον επιπλα της γειτονιας ,την χρυσοπληρωσα μετρητοις ,δεν πηρα καμμια εκπτωση και το εχω ψιλομετανοιωσει .Θα πρεπει να προσαρμοστουν και αυτοι αλλοιως θα κλεισουν .
Τωρα γερο-μαραγκος που γνωρισα προσφατα μπορει να κατασκευασει ΟΤΙ θελω στο 1/3 της τιμης ,παμε και το βλεπουμε παρεα του αγοραζω τα υλικα ,και σε δοσεις τα υπολοιπα ,απο τραπεζακι μεχρι κουζινα..........

Τραπεζάκι Lack αυτό το ψεύτικο που έκανε 5 ευρώ. Μια χαρά λύση για έξω -μέσα και μετά στο τζάκι. Τώρα 14,99.
Το μοναδικό σύγχρονο θέμα που γούσταρα από Σουηδία ήταν ο Μέλμπερκ.

το μονο που βρηκα
value for money
στο ΙΚΕΑ ειναι το hot dog + potatos

Βάλανε και πατάτες ???
Εχω χάσει επεισόδια. Το άφησα με χοτντογκ κοκακόλα και παγωτό μόνο. Πρέπει να αγοράσω κανα δυό τραπεζάκια τότε... :)

Τραπεζάκι Lack αυτό το ψεύτικο που έκανε 5 ευρώ. Μια χαρά λύση για έξω -μέσα και μετά στο τζάκι. Τώρα 14,99.

Πάντως κάνοντας μια προσεχτική έρευνα αγοράς,βρίσκονται ποιοτικότερα προιόντα σε παραπλήσιες τιμες!!
Απλά βασίζονται στο γεγονός ότι τα έχουν όλα μαζεμένα σ´αυτούς τους τεράστιους χώρους,ενώ εμείς από την άλλη πλευρά το βρίσκουμε και σαν μορφή διασκέδασης μεσουρανήσης της κρίσης...εεε και όταν πας εκεί όλο και κάοια βλακεία αγοράζεις από πεπιεσμένο χαρτί

θυμάμαι στην έξοδο του ΙΚΕΑ υπάλληλο που έκανε γκάλοπ. Η σημαντικότερη ερώτηση ήταν αυτή:
"Αγοράσατε σήμερα και κάτι διαφορετικό από αυτό για το οποίο ήρθατε?"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει το ΙΚΕΑ?

Αυτο αν δεν κανεις μεγαλης κλιμακας συγκρισεις δεν μπορεις να το πεις τσεκαροντας 5-10 ειδη. Εγω κατα λαθος επεσα σε ενα ειδος και με διαφορα 25-30% πανω απο ολα τα αλλα ikea.

Προφανως δεν μπορω ουτε εχω τον χρόνο αυτην την στιγμη να τσεκάρω ολον τον κατάλογο αλλα σίγουρα αυτό που λεω δεν βασίζεται σε ένα ειδος αλλα πολύ περισσότερα.
Τα τρια λινκ που δινει παραπανω ο φιλος νομιζω πως δίνουν μια ιδεα και τωρα βλέποντας τους καταλογους περσινό και φετινό βλεπω επισης πως ο καναπές Kivik από 429 περσι , φετος είναι στα 329 έχοντας μαλιστα αυξήσει τις επιλογες του σε χρώματα…
Σίγουρα υπάρχουν προϊόντα που εχουν υποστεί αυξηση βλέποντας πχ την συρταριερα που ειχα αγορασει πριν δυο χρονια και που από 59 ευρω πηγε στα 69, αλλα δε θα πω πως εφτασε σε σημείο κρίσης αφου για την ιδια μου ζητούσε εγχώριος κατασκευαστής 180 ευρω.

Στα ιδια και οι ηλεκτρικές τους κουζινες που πριν από δυο χρονια όταν εψαχνα για εντοιχιζόμενη εχω φαει τρελη πόρτα με τις τιμες των αλλων καταστημάτων…
Συγκεκριμένα όταν για μια εντοιχιζόμενη κουζινα μαζι με τις εστίες η αγορα ζητουσε χωρις υπερβολη επιπλέον 50% ε τοτε παμε την εναλλακτική.
Αγορασα τα noname τους ,ενεργειακής κλάσεις Α+ με πενταετή εγγύηση και που όπως αποδείχτηκε στο τελος πρόκειται για προϊόντα την Whirlpool που διαθέτει στην ΙΚΕΑ χωρις το brand name της

Παντως επειδή το θεμα κανει συσχετισμό με τα θεματα που παει η χωρα κτλ , εγω θα ελεγα να κοιτάξουμε λιγο πιο πισω τον ανταγωνισμό και με ολους αυτους που επι χρονια ζητούσανε την μανα τους και τον πατερα τους για να σου φτιάξουν ένα τραπεζακι η ένα σαλονι..
Δεν θα ξεχάσω πριν λιγα χρονια που η μητέρα μου εδώσε περίπου 2500 ευρω για καναπε πολυθρόνες και σύνθετο σε έναν εγχώριο κατασκευαστή και ειδικα το συνθετο δεν δικαιολογούσε με τιποτα το κοστολόγιο…
Αναγκάστηκα να τον φωναξω δυο φορες για να μου αλλαξει τα ελαττωματικά σημεια και τελικα το μονο που καταφερα είναι να συγχυστώ περισσότερο με την προχειροσυνη του.

Last edited:

4.99 Εχει ακομα Δημητρη. Απλα βγαλανε και ultra γυαλιστερο lack στα 14.99.

Δείτε προσεκτικά τα προϊόντα που έχουν φύγει (σε παλαιότερα φυλλάδια) και στη θέση τους έχουν μπει άλλα ίδια ουσιαστικά με άλλο όνομα

πχ βιβλιοθήκη billy 50e -> 79e, βιβλιοθήκη vallvik 99e (σχεδόν ίδια)

η λίστα είναι ατελείωτη- μην με κάνετε να τα ψάξω ένα-ενα -> οι τιμές είναι αλλού...

Last edited: